- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.391
- 598
Ben bi de olaya soyle bakiyorum. Artik nerdeyse herkes İngilizce biliyor. Bilinmeyen diller daha ragmet goruyor.
Mesela İngilizce ceviri yapinca 1000 karakter 13 lira falan. Ama Arapca 30 40 lira arasinda degisiyor. Norvecce 100 liraya kadar cikiyor. Az bilinen diller her zaman daha degerlidir benim gozumde..
Ben bi de olaya soyle bakiyorum. Artik nerdeyse herkes İngilizce biliyor. Bilinmeyen diller daha ragmet goruyor.
Mesela İngilizce ceviri yapinca 1000 karakter 13 lira falan. Ama Arapca 30 40 lira arasinda degisiyor. Norvecce 100 liraya kadar cikiyor. Az bilinen diller her zaman daha degerlidir benim gozumde..
Edit: ibranice 150 liraymis vay bee :)
Yiddisce öğrenebilirsiniz meselaGeçen yıl Yunanca dersi almıştım sonra bıraktım.. Bu yıl İbraniceye dönebilirim valla çok aklım çelindi şu an
Katılıyorum.
Benim çocuğum olsa ben ingilizcenin yanında fransızca vs öğrenmesinden ziyade Arapça, Çince, Japonca gibi dilleri öğrenmesini isterim şahsen.. Ancak bu şekilde sivrilebilir çünkü.
YDS ye gireceğim bu yıl. İngilizce için işim çok zor. Çok yüksek almam lazım ama başa dil olsaydı 60 yetiyordu mesela :)
Geçen yıl Yunanca dersi almıştım sonra bıraktım.. Bu yıl İbraniceye dönebilirim valla çok aklım çelindi şu an
Farsça bilmeni kiskaniyorum taaaaam miEvet maalesef oyle. Kolayliklar dilerim sana. Ben Bi ara Cince egitim aldim 1 yil. Bana gore Cinceyi ogrenebilen bir insan cok zekidir :) cok zor bir dil ogrenemedim dogal olarak :) . Arapca ve Farsca biliyorum e İngilizcem de var sukur simdilik bu kadar bakalim ilerde ne olur :)))
Marsa cikamadik ama saglik olsun
arapça farsça bilmen engel olmuş marsa gitmene :)Evet maalesef oyle. Kolayliklar dilerim sana. Ben Bi ara Cince egitim aldim 1 yil. Bana gore Cinceyi ogrenebilen bir insan cok zekidir :) cok zor bir dil ogrenemedim dogal olarak :) . Arapca ve Farsca biliyorum e İngilizcem de var sukur simdilik bu kadar bakalim ilerde ne olur :)))
Yiddisce öğrenebilirsiniz mesela
Farsça bilmeni kiskaniyorum taaaaam mi
Off :))
arapça farsça bilmen engel olmuş marsa gitmene :)
Faydalı olabilir Yiddisce size o yüzden önermistimCermen kökenliymiş olabilir. Ayni dil ailesinden iki dil biliyorum bunu öğrenmem kolaylaşabilir
Ama öğrenirsem sırf zevk için olur bu kariyer açısından faydası olmaz bence.
Cat pat biliyorum arapça ve Farscayi ama ne bileyim tam tamına yapabilsem iyi olacakAma sen de biliyosun niye kiskaniyosun ki ayrica ben Hintce de biliyorum sayilir konusamasam da anliyorum cogu kelimelerini Farscayla cok yakinlar sen de anlarsin :)
Aaa ben de diyodum niye Marsa gidemiyorum megersem bundanmis
Beynimi sifirlasam mi ne
Evet maalesef oyle. Kolayliklar dilerim sana. Ben Bi ara Cince egitim aldim 1 yil. Bana gore Cinceyi ogrenebilen bir insan cok zekidir :) cok zor bir dil ogrenemedim dogal olarak :) . Arapca ve Farsca biliyorum e İngilizcem de var sukur simdilik bu kadar bakalim ilerde ne olur :)))
Cat pat biliyorum arapça ve Farscayi ama ne bileyim tam tamına yapabilsem iyi olacak
Faydalı olabilir Yiddisce size o yüzden önermistim
Ben de eski Türk dillerinin birçok konuşulan lehçelerini biliyorum uygurca,tatarca, özbekce,malkarca
Diller açısından zengin bir ulkeyizde aslında
Ohhh mis :))Olur olur insallah. Bu arada gittigim kursta Arap bi arkadas var onunla pratik yapiyoruz valla super oluyor,
Ohhh mis :))
Bilgece fars müzigi dinlediğini oğrendim ya gözüme öyle hoş geliyorsun sorma gitsin :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?