• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokul 2’ye Arapça

Ben bi de olaya soyle bakiyorum. Artik nerdeyse herkes İngilizce biliyor. Bilinmeyen diller daha ragmet goruyor.
Mesela İngilizce ceviri yapinca 1000 karakter 13 lira falan. Ama Arapca 30 40 lira arasinda degisiyor. Norvecce 100 liraya kadar cikiyor. Az bilinen diller her zaman daha degerlidir benim gozumde..

Edit: ibranice 150 liraymis vay bee :)

Ben bi de olaya soyle bakiyorum. Artik nerdeyse herkes İngilizce biliyor. Bilinmeyen diller daha ragmet goruyor.
Mesela İngilizce ceviri yapinca 1000 karakter 13 lira falan. Ama Arapca 30 40 lira arasinda degisiyor. Norvecce 100 liraya kadar cikiyor. Az bilinen diller her zaman daha degerlidir benim gozumde..

Katılıyorum.
Benim çocuğum olsa ben ingilizcenin yanında fransızca vs öğrenmesinden ziyade Arapça, Çince, Japonca gibi dilleri öğrenmesini isterim şahsen.. Ancak bu şekilde sivrilebilir çünkü.
YDS ye gireceğim bu yıl. İngilizce için işim çok zor. Çok yüksek almam lazım ama başa dil olsaydı 60 yetiyordu mesela :)

Katılıyorum.
Benim çocuğum olsa ben ingilizcenin yanında fransızca vs öğrenmesinden ziyade Arapça, Çince, Japonca gibi dilleri öğrenmesini isterim şahsen.. Ancak bu şekilde sivrilebilir çünkü.
YDS ye gireceğim bu yıl. İngilizce için işim çok zor. Çok yüksek almam lazım ama başa dil olsaydı 60 yetiyordu mesela :)

Evet maalesef oyle. Kolayliklar dilerim sana. Ben Bi ara Cince egitim aldim 1 yil. Bana gore Cinceyi ogrenebilen bir insan cok zekidir :) cok zor bir dil ogrenemedim dogal olarak :) . Arapca ve Farsca biliyorum e İngilizcem de var sukur simdilik bu kadar bakalim ilerde ne olur :)))
Marsa cikamadik ama saglik olsun :-)

sanırım geçen sene arapça bilen biri kpss de 50 puanla yerleşmişti.

Geçen yıl Yunanca dersi almıştım sonra bıraktım.. Bu yıl İbraniceye dönebilirim valla çok aklım çelindi şu an :KK48:

Ben İbranice kurslari cok aradim cidden cok istiyorum. İstanbulda bir Universitede kursu var. İnsallah vaktim olursa gidip ogrenmeyi dusunuyorum. :)

Evet maalesef oyle. Kolayliklar dilerim sana. Ben Bi ara Cince egitim aldim 1 yil. Bana gore Cinceyi ogrenebilen bir insan cok zekidir :) cok zor bir dil ogrenemedim dogal olarak :) . Arapca ve Farsca biliyorum e İngilizcem de var sukur simdilik bu kadar bakalim ilerde ne olur :)))
Farsça bilmeni kiskaniyorum taaaaam mi

Off :))

arapça farsça bilmen engel olmuş marsa gitmene :)

Farsça bilmeni kiskaniyorum taaaaam mi

Off :))

Ama sen de biliyosun niye kiskaniyosun ki ayrica ben Hintce de biliyorum sayilir konusamasam da anliyorum cogu kelimelerini Farscayla cok yakinlar sen de anlarsin :)
arapça farsça bilmen engel olmuş marsa gitmene :)

Aaa ben de diyodum niye Marsa gidemiyorum megersem bundanmis :KK70::KK70:

Beynimi sifirlasam mi ne :KK70::KK70:

Cermen kökenliymiş olabilir. Ayni dil ailesinden iki dil biliyorum bunu öğrenmem kolaylaşabilir:KK58:
Ama öğrenirsem sırf zevk için olur bu kariyer açısından faydası olmaz bence.
Faydalı olabilir Yiddisce size o yüzden önermistim

Ben de eski Türk dillerinin birçok konuşulan lehçelerini biliyorum uygurca,tatarca, özbekce,malkarca

Diller açısından zengin bir ulkeyizde aslında

Ama sen de biliyosun niye kiskaniyosun ki ayrica ben Hintce de biliyorum sayilir konusamasam da anliyorum cogu kelimelerini Farscayla cok yakinlar sen de anlarsin :)

Aaa ben de diyodum niye Marsa gidemiyorum megersem bundanmis :KK70::KK70:

Beynimi sifirlasam mi ne :KK70::KK70:
Cat pat biliyorum arapça ve Farscayi ama ne bileyim tam tamına yapabilsem iyi olacak

Çok güzel ya.. Dil ne olursa olsun farklı dil bilmek insanın dünya algısını değiştiriyor bunun hakkında birçok araştırma var.
Bu yüzden çok seviyorum dillerle uğraşmayı.. Hele ki Farsça ve Arapça gibi zengin diller... :KK51:
Çok teşekkür ederim bu arada sınava hazırlanan herkese başarılar dileyelim burdan:KK24:
Marsa öldürseler çıkmam ben korkarım:KK70:

Ohhh mis :))

Bilgece fars müzigi dinlediğini oğrendim ya gözüme öyle hoş geliyorsun sorma gitsin :)))

Hadi ya aynen sen de benim gozume. Sasirdim dinlemene acikcasi. Ayrica masallah baya genis bir dil hazinen var super. Turkoloji egitimi falan mi aldin?

Hahaha o ne bicim cumle kiz? :-) salam khaherem cetoriyd diyecektin :-)

Back
X