İlkokul 2’ye Arapça

Ben kendi olumumden korkmuyorum sizin olmemi dilediginiz kadar.

Valla benim için senin nefes alman yada almaman hic önemli değil,

Senin orda vefat eden insanlara insanlıktan zerre nasibi olmaz şekilde pastırma demen önemli benim için

Bana ne kardeşim senden yasasan ne katacaksin insanlığa

Ama o insanların nesi battı sana ben onu merak ediyorum

Sana ne gibi zararı oldu

Beyin önemli bir organ ...

Canım benim,güzelim bak yeni olmanın hatırına güzel güzel cevap vereyim sana :)
Çocuklarım Kuran okumayı biliyor..1.sınıfta öğrendiler...ben öğrettim zaten :)
Ama arapça öğrenmek başka bişey tatlım..
Hani okuduğunu anlarsın ya :) öyle birşey işte...sen nasıl yazdığımı okumuşsun ama anlamamışsın :) bunun gibi

Ne ilginç bir hale gelmiş bu konu.
Bilimden, batıdan bahseden insanlar önce saygı duymayı bilmeli. ya da siz çıkın da Mars'a çıkmayanlara örnek olun. Konuşmak yetmiyor, siz öğrenin de İspanyolcaları, Rusçaları öğrenemeyenlere örnek olun.

Neye saygi duymamiz bekleniyor, bu kadar absurd bir sey olabilir mi, nesiniz kimsiniz siz,nobel odulu mu aldiniz, kansere care mi buldunuz, olimpiyatta altin madalya mi aldiniz, milyonlarca insani doyuran bir yontem mi gelistirdiniz, cocuk gelinlerin olusmasini engellediniz?
Siz nesiniz neyaptiniz da de neyinize SAYGI bekliyorsunuz ? NEYE SAYGI?
Ad hominem tartisma yapip karsidaki insana "git pilavini ye, pilava takmis, pilav kamyonunun altinda kalirsin" demek mi sizin "saygi"dan anladiginiz? Tanimadigin ve fikrini begenmedigin birine " terbiyesiz, haddini bil, saygi duy yoksa...yukaridaki yukardan inip seni soyle hizaya getirir" gibi garip bir hiddete girip tehdit ederek mi kazanacaksiniz o muhtac oldugunuz "saygi"yi?
Once kendin saygili olmayi ogren, bu kontrol manyakligindan kurtul , baskalarinin fikrini dinlemeyi ogren, hosuna gitmiyorsa ya es gec ya da medeni sekilde fikrini savunmayi ogren, sonra baskasindan saygi bekle.
Bakiniz, eger birisine siddetle cevap verir tehdit ederseniz siz ISTISMARCIsiniz demektir.
Belki bunu ogrenince kendinize aynada bakip ceki duzen verirsiniz.
Kisisel gelisminizde basarilar diliyorum.

Tum dunya Cince ogrenip Pluton'a gider, Mars'ta mineral arar, uc boyutlu yaziciyla nakil icin organ uretir, siz gidersiniz Kabe'ye, kefenlerinizle, vinc altinda pastirma olmak icin.

Selam dünyalı ben dostum.
sence ölmüş insanlar için vinç altında pastırma olmak deyimi uygun mu? biz burada günlerde Ankara Patlamasında ölenler için yırttık kendimizi ölünün arkasından böyle konuşulmaz diye.
canlarını neredeyse hiç uğruna kaybetmiş, sorumsuz insanlar yüzünden belki de can çekişerek ölmüş insanlar için hoş mu bu laflar?
tepki çeken lafın bu. yaklaşık 40 sayfa boyunca ben zaten neden "Arapça"nın öncelik olmayacağını bilimin teknolojinin dilinin İngilizce olduğunu kariyer için İspanyolca, Japonca Almanca Fransızca gibi dillere önem verilmesi gerektiğini yazdım durdum.
ama çok mu uzak bir ihtimal o hacılar" vincin altında pastırma" olurken, burada birinin o an annesinden babasından eşinden haber bekliyor olma ihtimali.
evet inanmama özgürlüğüne biraz daha fazla saygı duyduğum doğrudur ama inanma özgürlüğüne de saygı duymak şarttır, dünyaya pozitif bir şey sunmuş olsunlar ya da olmasınlar, fark etmez.

Pardon da sen nesin? Soyle de bilelim. Saygi mi diyorsun? Saygi duysaydin da bizden de saygi bekleseydin. Senin gibi cigeri uc kurus etmez, saygidan bihaber birine saygi duyacakmisiz oyle mi??? Cok komiksin cidden.
Dunyaya ne gibi faydan oldu soyle de ornek alalim. Mesela aldigin nobel odullerini falan say. Ciktigin gezegen sayisini falan!
Sen once bu gezegendekilere saygi duy sonra diger gezegenlere cikarsin. !!!
Terbiye yoksunu. Pastirmaya takmissin! Canin cekiyosa gonderelim yazik..!!!

Boyle bir üye vardi. Bir kız namaz kılmakla ilgili bir sey sormuştu, tam hatırlamıyorum. O da millet uzaya gider siz hala egilip kalkmaktan bahsediyorsunuz demişti. Sonra siteden atıldi falan da onu cagristirdin bana Yinemipilav
O da böyle sacma konuşurdu.

Arkadaşlar gerçekten verilebilecek en güzel cevapları vermişler sadece sunu eklemem gerek sana en güzel en anlamlı cevabı da versem fayda etmez o kapasitede değilsin.

Bir insanin feci şekilde.ölümüne uzulurum ben musluman olmasa bile kaldi ki dalga geçeyim

İnsan yerine konmazsın iste böyle bu fikir özgürlüğü falan entel numaralarını bırak

Ben de Arapça okumayı 1. sınıfa giderken öğrendim. Üstelik o zamanlar Hollanda'da olduğum için hem Türkçe hem de Hollandaca öğrenmekle de meşguldüm aynı zamanda ve hiç bir problem yaşamadım. Üstelik ben tek değilim. Avrupa'sa yaşayan çoğu Türk aile çocuğunu kuran veya Arapça öğrenmeye gönderir küçük yaşta. Çocuklar sandığınızdan çok daha zeki emin olun...
Ayrıca bu ders Arapça yerine Fransızca veya Almanca olsaydı bu kadar yaygara kopacağını hiç sanmıyorum. O zaman herkes iyi olur derdi.. İngilizce veriliyor ikinci sınıfta kimse gık demiyor. Bende İngilizce öğretmenliği okuyorum yani kimse buradan batı dili düşmanıymışım gibi algılamasın. Sorun sadece alfabe mi ?
Dersin işleyiş sürecini bilmiyoruz belki ilk etapta yazmayı öğretmezler, yalnızca okumayı öğrenirler. Bu da motor becerileri açısından sorun teşkil etmez. Biz o şekilde öğrenmiştik çünkü...
Ayrıca Arapça dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında. Almanca öyle değil mesela..
Seçmeli bir ders olduğunu da göz önünde bulunduralım. Fransızca da yıllardır seçmeli dersler arasında ama çoğu müdür programa koymuyor. Bunu da koymayacaklar emin olun...
He programa dahil ettiler diyelim. Seçen seçsin.. Zorla seçtirdiler diyelim.. Şikayet edin.

nerede yazıyor bu?
benim okuduklarıma göre;

1895 yılında İttihat ve Terakki Partisi’nin savaştan önce yaptırdığı araştırmaya göre, okuma yazma oranı yüzde 40’lardadır… Hatta aynı yıl yapılan başka bir araştırmaya göre oran yüzde 60’a kadar çıkıyor. harf devriminden sonra okur yazar oranı bir anda sıfırlanmıştır muhtemelen, iyimser tahminle % 10 a düştüğü bir gerçek.
1928 de harf devrimi sonrası ancak 1976 da yani 48 yıl sonra okur yazar oranı % 46 ya ulaşabilmiş.

harflerin arapça, dilin osmanlıca olduğunu bildiğimize göre halkın geneli Kuran okumayı biliyordu, çünkü halk çocukluktan itibaren sıbyan mektebine giderek Kuran okumayı öğreniyordu. haliyle mantık yürütürsek okur yazar oranı % 70-80 i buluyordur.

yani uydurmayalım.

İngilizce ve İspanyolca'nın çok önemli diller olduğuna katılıyorum. Ama Arapça'nın daha az önemli olduğunu neye göre iddia ediyorsunuz ?
Dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında
Türkiyenin dış ilişkileri açısından önemli bir ülke hem siyasi hem ekonomik.
Yani Türkiye'de bir gelecek ve kariyer isteyen biri için önemli bir artı bence Arapça bilmek.
İşveren olsam İngilizce ve İspanyolca bilen yerine İngilizce , İspanyolca ve Arapça bileni tercih ederim şahsen

Ben bi de olaya soyle bakiyorum. Artik nerdeyse herkes İngilizce biliyor. Bilinmeyen diller daha ragmet goruyor.
Mesela İngilizce ceviri yapinca 1000 karakter 13 lira falan. Ama Arapca 30 40 lira arasinda degisiyor. Norvecce 100 liraya kadar cikiyor. Az bilinen diller her zaman daha degerlidir benim gozumde..

Tam tersi.. Avrupa'da yaşıyorsan Arapça'ya çok ihtiyacın olmayabilir ama Türkiye için bu durum farklı. Sebebini ise bir önceki yorumumda açıkladım. Bence çok ön yargılısınız..
Bir dil nasıl saçma olur ? Ayrıca dayatıldığını nereden çıkarıyorsunuz. İspanyolca zorunlu ders olsaydı bu dayatma olmayacak mıydı? Kaldı ki bu ders seçmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…