ben öğretmenim...
ama yeni sitemle 1 . sınıf hiç okutmadım..
ritmik sayma yoluyla çarpma öğrenmeleri çok güzel bir başlangıç olmuş..sizde evde bununla ilgili oyun şeklinde alıştırmalar yaptırabilirsiniz çocuğunuza.. bölme yide paylaştırma şeklinde düşünmelerini sağlayarak alıştırma yaptırabilirsiniz..
bence düzeyleri iyi gibi geldi bana anlattıklarına bakılırsa...
yaz yaklaşıyor tavsiyem şu olsun çarpmada 5 lere kadar ritmik saymayı öğretebilirsin...ama ritmik olarak 3 kere 5 kaç şeklinde değil...sakın böyle öğretmeyin olur mu:)
işte 2 şer ritmiş 20 ye kadar daha fazla da olabilir.3 er ritmiş en az 30 a kadar.4 er ritmik 40 a kadar 5 er ritmik en az 50 ye kadar...
bunların hepsini oyun şeklinde sıkmadan...birde bol bol hikaye....
güzel bir günlük alın çocuğunuza yazın bütün yaşadıklarını kısa da olsa yazsın günlük halinde tarih attırarak...böylece tarih atmayı öğrenecek...ve her gün az da olsa yazı yazacak...
dilerim ki yardımcı olabilmişimdir...
tavsiyelerinize çok teşekkür ederim..a.s.anlattığınız ritmik saymaları yaklaşık iki aydır yapıyolar ve yapıyoruz..yani hepsini biliyor zaten.ama yaz unutmaması için tekrar edeceğiz tabii ki..
sıkıntım şu ki günlük yazmayı hiç sevmiyor.ikinci dönem başı aldırdı öğretmenimiz hergün yazsın dedi ama toplam on sayfamız bile yok.sıkılıyo pek duygusal bir çocuk değil.hisssettiklerinden düşündüklerinden ziyade objektif olayları çok ama çok kısa bir dille yazıp kapatıyo.mesala bugün canım galatasarayım bilmem ne sporu şu kadar farkla yendii.maçı izledim sütü içtim yattım.. bu kadarcık..maç deliside oğlum.aklını sadce bunlara yoruyo..
problem çözümlerinide öğreniyo sorduğum her soruyu ogün çözüyo ama ertesi gün aynı tarz soruları hiç öğrenmemiş gibi çözemiyo ben bunu anlayamıyorum.:çok üzgünüm:.bunun için bir öneriniz olabilir mi.ben nasıl davranavcağımı şaşaırdım:bbo:.sanki o problemleri takır takır çözen dün o değilmiş gibi..benneyaptımki:1no2:CADIARZU
öğretmeniylede bunu konuştuk.öğretmenide bizimle aynı şeyleri düşünüyo.''verileni hemen alan zeki bir çocuk ama nasıl oluyo bende anlamadım..öğrendiğimiz gün tahda çok iyi çözüyo aynı soruyu ertesi gün kaldırıyorum yapamıyo ,dikkat dağınıklığı,biraz alıklık var sanırım'' diyo..
soru bankası ve testler de çözüyoruz tudemi tavsiye ediyorum canım
yardımcı olabildim mi bilemiyorum
genelde zeki ve hareketli çocuklarda bu sorun oluyor...
çözdüğü zaman ya tesadüfen çözmüşte olabilir. ya da gerçekten çözüyordur mantığını anlıyordur...ama ertesi gün sorduğunuzda da ilgisiz davranıp çözmek istemiyordur...yani bir önceki günkü ilgisi yoktur probleme...çok çeşitli sebepleri olabilir..
ben şunu tavsiye edebilirim çözdüğü zaman o problemi kurcalayın soru sorun neden böyle yaptın niye şöyle yapmadın vs.. kafasında o problem otursun iyice...birde çok sıkıştırmayın çocuklarımızı:)az ve öz çalıştırın..çok test çözmesi verimlilik değildir asla:.
günlük olayına gelince genelde bu tembellik var hepsinde...olsun az yazsın ama hergün yazsın önemli olan bu hergün yazabilmesi birkaç cümle de olsa...tüyo verin mesela dün şu olay olmuştu günlüğüne geçtin mi bak ilerde okuruz güleriz mutlaka yazmalısın gibi felan....
başarılar dilerim miniğimize:1hug:a.s.
merhaba boncuks
benim oğlumda ilkokul birinci sınıf öğrencisi çarpma ve bölmeyi yeni bitirdiler şu an uzunluk ölçümlerine başladılar
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederima.s.inşallah bütün minklerimiz çok başarılı olurda ülkemizi güzel ve güçlü yarınlara taşırlar..:Saruboceq:fakat benim aklıma şu takıldı hani çok test çözmek verimlilik değildir aslında demişsiniz ya ;bizim öğretmenimizde bol bol test çözdürün ki hangi soruyu ne şekilde çözmesi gerektiği kafalarına otursun,pratikleşsin demişti..
öğretmenlerinin dağıttığı bir çok test haricinde bende; zambak,birleşik tomurcuk,akıl oyunları gibi birçok yaprak test.kitap aldım. her kitabiın kendine göre farklı bir soru şekli olduğu için daha çok kafalarınımı karıştırıyoruz acaba minklerimizin ?:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?