Okula başladığımda kaç aylıktım ben de bilmiyorum ama sınıfın en küçüğüydüm. Tüm eğitim hayatım böyle devam etti, sınıf arkadaşlarımın bazısıyla aramda 1 yaş fark vardı. Hiçbir sorun yaşamamıştım.Ben ilkokula 5.5 yaşında başladım.
Ve okuma yazmayı da biliyordum .
Hicbir şey farketmedi .
Anlamıyorum bu annelerde dünyanın tek çocuğunu ben doğurdum kafasını..
72 aylık nedir ayrıca bu yeni moda mi ?
6 yaşında niye denmiyor ?
Zorunlu ise zorunludur bi şey neden tavuk civcivi muamelesini yapıyorsunuz?
Homescholling araştırın madem
valla oglum 3ncu sinif. Ilkokul 1den beri heergun odev veriliyor.
Oglum 4 yasindayken gelmistik yurtdisina. Bi bakiyorum erkenden cocuklar sirtlarinda cantalari kendi baslarina okula gidiyorlar.
Spora gidiyor oglum. Giyinme soyunmasina yardim ediyordum baslarda; bi bakiyorum diger cocuklar kendileri degistiriyorlar ustlerini, esyalarini topluyorlar.
Sorumluluk aliyor cocuklar. Biz (bazen ben de dahil :) ) hep aman daha kucuk diyoruz. Aslinda denge lazim, bol sevgi ilgi de gostermek lazim; ozgurluk ve sorumluluk duygusu kazandirmak da. :)
Okula başladığımda kaç aylıktım ben de bilmiyorum ama sınıfın en küçüğüydüm. Tüm eğitim hayatım böyle devam etti, sınıf arkadaşlarımın bazısıyla aramda 1 yaş fark vardı. Hiçbir sorun yaşamamıştım.
Muhakkak her çocuk farklı ama bu kadar sorun yapılmasını anlamıyorum ben.Her çocuk farklıymış
Öyle diyollaaaa :)
9 yaşına kadar tek cocuktum.
Annem beni giydirip süsleyip saksı gibi camın önüne koyardı.
Sokağa çıkamazdım.
Çıksam kolay arkadaş edinemezdim ..
Baskıcı bi anneyle büyüdüm.
Şunu istiyorum bile diyemezdim annem kızıp dövecek diye .
Hep onun göz belertmeleriyle büyüdüm..
Okulda tenefuslerde dışarı çıkmayacaksın derdi
Millet oynarken ben camdan izlerdim okulda.
Ben bile sorun yaşamamışken
Bilemedim ..
Bu gün bi sitede okuma yazma dersi verilir diye bi reklam gördüm sonra peşpeşe ilanlar şok oldum talep olmasa bu insanlar neden ilan versin ilkokul 6 7 yaş çocuğuna ne özel dersi anlamlandıramadımHiçte öyle değil. Ilkokul 1den itibaren ödev veriliyor. Ama anne baba çocuğu yariş ati olarak görmüyor. Whatsapp anne grubu kurulmuyor. Realist olmayan beklentiler olmuyor.
Türkiyede çocuk herşey için küçuk. Aman kreşe başlamasin, aman uyku eğitimi verilmesin. Herşey için "oyun çocuğu" deniliyor.
Sonra ne oluyor? Çocuk ilkokula başliyor ve beklenti çok oluyor. Konsentrasyon, sosyal ilişkiler, hatta etüte yollayan anne baba var.
Eh hali ile çocuklar tökezliyorlar. Anne baba helikopter ebevynliğin en alasini yapiyor çünkü.
Peki o test kitapları alıp çözen çocuklar çoğunlukta ılınca siz napıyorsunuz bu durum öğretmen öğrenci ilişkisini sarsmıyormuMuhakkak her çocuk farklı ama bu kadar sorun yapılmasını anlamıyorum ben.
Uygunsa gönderilir, istemezsen rapor alınır gönderilmez. Bu derece kendini yiyip bitirecek bir şey yok.
Öğretmenim, 2.sınıfa giden de bir kızım var.
Ben de erken göndermedim ama rapor almam da gerekmedi, kaç aylık olduğuna hiç bakamaycağım şimdi :)
Eğer olay ödev sorumluluğunu almamaksa falan benim kızım da nefret ediyor ödev yapmaktan, hiç de sorun etmiyorum . İster yapar ister yapmaz, ama sorumluluğu kendisinin aldığını fark etmesini sağlıyorum her zaman, öğretmenin sorduğunda canım istemediği için yapmadım de dürüst ol diyorum, bir bakıyorum masanın başına geçiyor.
Kızımın yaşıtları test kitaplarıyla büyüyor şimdiden, ödev yapmak istemeyen çocuk test mi çözer :) hiç de almadım almam da, mükemmel çocuk yetiştirmek gibi bir tasam yok, inşallah bu ekibe dahil olup kafayı sıyıranlardan biri olmam zamanla :)
inş okula başlayınca bu dertlerimin boşuna olduğunu yok yere tasalndığımı görüp kendime gülcem :)Çocuğunuzun potansiyelini küçümsemeyin.
Sizi bir hayli kaygılı gördüm.
Yaşı gayet normal.
Ana sınıfı öğretmeni hazırbulunuşluğunu yetersiz görse sizi bilgilendirir zaten.
Dr raporu ile 1'e başlama yaşı ertelenir.
Sakin olun.
Çocuklar her sene değişiyor.
İçe kapanık ne çocuklar açılır, saçılır.
Hayret edersiniz.
Bu gün bi sitede okuma yazma dersi verilir diye bi reklam gördüm sonra peşpeşe ilanlar şok oldum talep olmasa bu insanlar neden ilan versin ilkokul 6 7 yaş çocuğuna ne özel dersi anlamlandıramadım
Hayır tabiki sarsmıyor. Niye etkilesin ki?Peki o test kitapları alıp çözen çocuklar çoğunlukta ılınca siz napıyorsunuz bu durum öğretmen öğrenci ilişkisini sarsmıyormu
Zorla alamıyorlar ben vermedim tam 6.5 yaşında başladı daha büyükler de vardıoğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordumkk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum
Şöyle ki 72 ayını dolduran çocuklarda doktor raporu tek başına yeterli değil;ki çocuğun gerçekten yetersizlik alanı yoksa bu raporu alamazsınız. Velev ki aldınız Ram dan da rapor almanız gerekir. Ram raporunda süre belirtilmiyorsa o rapor kademe geçişine kadar geçerlidir. ANcak gerçekten özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için raporun her yıl yeniletilmesi gerekir. Ve sistem üzerinden bu rapor görülür ancak bu raporun nereye kadar karşıya çıkacağı ram çalışanları dahil bilinmiyor net olarak. Muhtemelen lise mezuniyeti ile birlikte son bulacaktır.Doktor yanlış biliyor demek ki.
Biz her yıl benzer süreçleri yaşıyoruz farklı öğrenciler ve velileri ile.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.Şöyle ki 72 ayını dolduran çocuklarda doktor raporu tek başına yeterli değil;ki çocuğun gerçekten yetersizlik alanı yoksa bu raporu alamazsınız. Velev ki aldınız Ram dan da rapor almanız gerekir. Ram raporunda süre belirtilmiyorsa o rapor kademe geçişine kadar geçerlidir. ANcak gerçekten özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için raporun her yıl yeniletilmesi gerekir. Ve sistem üzerinden bu rapor görülür ancak bu raporun nereye kadar karşıya çıkacağı ram çalışanları dahil bilinmiyor net olarak. Muhtemelen lise mezuniyeti ile birlikte son bulacaktır.
Hayır tabiki sarsmıyor. Niye etkilesin ki?
Kızım başarısız bir çocuk değil, öyle olsa ne düşünürdüm bilmiyorum, ama şu an 2.sınıf seviyesinde yapması gereken her şeyi yapabiliyor.
Ama dediğim gibi ödev yapmaktan nefret ediyor( yine de yapıyor ama)
2.sınıfa giden bir çocuğun test çözmesi gerektiğini düşünmüyorum, dediğim gibi ben de öğretmenim. Çocuklara bu derece yüklenilmesini doğru bulmuyorum. 5.sınıfların dersine giriyorum, bana da test kitabı soruyor veliler, yayın öneriyorum ama öncelikli olarak kitap okutmaya ağırlık vermelerini söylüyorum hep.