İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

Ogretmensiniz diye birsey sormak istiyorum
Benim oglum da 5.sinifa gidiyor , hicbir test kitabi vs. Almadim , hatta ne odevlerine bakarim ne ogrendikleri konulari bilirim
Neden 5.sinif velileri ekstra kitap aliyor , cocuklara test cozduruyor , cidden anlamlandiramadigim icin soruyorum bunu , hazir bir ogretmen yakalamisken merakimi gideriyim dedim
Türkçe öğretmeniyim, diğer dersler adına bir şey diyemem ama benim dersim için 5. Sınıfta asla ama asla test kitabına ihtiyaç yok. Bomboş bir müfredat var, test çözülecek konu bile yok. Tek yapılacak şey çocuğa kitap okutup anlama, yorumlama yeteneğini kuvvetlendirmek.
Ama ne gariptir ki test kitabı almak için birbiriyle yarışan aileler okumaları için kitap tavsiyesinde bulunduğumda oralı bile olmuyorlar.

Ogretmensiniz diye birsey sormak istiyorum
Benim oglum da 5.sinifa gidiyor , hicbir test kitabi vs. Almadim , hatta ne odevlerine bakarim ne ogrendikleri konulari bilirim
Neden 5.sinif velileri ekstra kitap aliyor , cocuklara test cozduruyor , cidden anlamlandiramadigim icin soruyorum bunu , hazir bir ogretmen yakalamisken merakimi gideriyim dedim

test çözme becerisi kazandırmak için olabilir.
pratik olsun diye.
birde zamanlamayı öğrensinler diye olabilir.
şu anda sınav sistemine göre sadece 8 lerden soru çıkacakmış böyle ise gereksiz aslında.

Emin olun 72 aylik bir cocuk ilkokula hazirdir ve hicbir zaman okul hayatinda zorluk cekmez sinifinin en kucugu degil hatta buyuklerinin icinde olacak 2013 aralik ekim kasim dogumlu cocuklar sinifin kucukleri olacaklar buyuk oglum agustos dogumlu tam 72 aylik basladi hic zorluk cekmedi hatta basarili bi okul hayati var endiseniz yersiz kucugum aralik dogumlu oldugu icin bu yil raporla erteledim zaten eylul dogumlu cocugunuza hic bi doktor rapor vermez heyete girmeniz gerekir hic gerek.yok inanin endiselenmenize gerek yok gonul rahatligiyla gonderin

test çözme becerisi kazandırmak için olabilir.
pratik olsun diye.
birde zamanlamayı öğrensinler diye olabilir.
şu anda sınav sistemine göre sadece 8 lerden soru çıkacakmış böyle ise gereksiz aslında.
Yani anadolu lisesi sinavlarina mi hazirliyorlar 5.sinif cocuklarini
Iyiymis

Türkçe öğretmeniyim, diğer dersler adına bir şey diyemem ama benim dersim için 5. Sınıfta asla ama asla test kitabına ihtiyaç yok. Bomboş bir müfredat var, test çözülecek konu bile yok. Tek yapılacak şey çocuğa kitap okutup anlama, yorumlama yeteneğini kuvvetlendirmek.
Ama ne gariptir ki test kitabı almak için birbiriyle yarışan aileler okumaları için kitap tavsiyesinde bulunduğumda oralı bile olmuyorlar.

Saka gibi gercekten
Brnim sipanin en sevdigi ders turkce , hatta gittigimizde turkce dersi olmayacak diye cok uzuluyor
Bizim ogretmenimizde kitap okumaya tesvik ediyor , bizde aliyoruz , sayesinde kitap okuyan bir cocuk haline geldi oglum
Seviyoruz turkce ogretmenlerini

Ben ilkokula 5.5 yaşında başladım.
Ve okuma yazmayı da biliyordum .
Hicbir şey farketmedi .
Anlamıyorum bu annelerde dünyanın tek çocuğunu ben doğurdum kafasını..
72 aylık nedir ayrıca bu yeni moda mi ?
6 yaşında niye denmiyor ?
Zorunlu ise zorunludur bi şey neden tavuk civcivi muamelesini yapıyorsunuz?
Homescholling araştırın madem :110:
Anne ve eğitimci olmadığınız çok belli. Bilgili olmadığınız konu hakkında yorum yapmayin

Ben de sınıf öğretmeniyim . Benim sınıf içinde 5.5 yaşında çocuk ile 7 yaşında çocuklar da vardı . O 5.5 yaşında olan öğrencim resmen zehir gibiydi . O kadar utangaç , içine kapanık , minicik bir çocuktu . Gel gelelim o çocuk 7 yaşında olanlara fark atıp hep sınıf birincisi oluyordu . Aslında hazırbulunuşluluğa bağlı bir durum . 7 yaşında olur hazır olmaz 5 . 5 yaşında olur hazırdır . Bunu en iyi siz anlarsınız . Ancak bana göre 6 ideal yaş okula başlamak için .

hahaha sen yarışı bir görsen:)
5 te dershaneye bile gönderen vardı.
şu an mesela sınıfın yarısı dershaneye gidiyor.
sene başında kendimden şüphe ettiydim bir an:)

Ay yok artik , yazik bu cocuklara ya
Hic anlamiyorum cidden , bir anne babanin ders calisma metodunu bile bilmeyip cocuklarinin hayatini zehir etmesini aklim almiyor
Cocugu 4 sene boyunca haftada 7 gun okul +dershane ikilisi ve surekli ders calistirarak sinav kazanacagini zanneden super beyinler , cidden kafalar piril piril

oğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordum :KK43: kk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum
72 ay gayet iyi bence rapor almayin. Yengemde öyle yapti ve rapor alip cocugu bir yil daha bekletti ve simdi cok pisman cocuk üc e gidiyor ama siniftakilerden cok büyük duruyor

Sorguladığım yada çıkar yol aradığım şey benim çocuğum da bir sene bekleyip daha iyi kendini ifade edebilir daha öne çıkabilir daha iyi iletişim kurabilir öğretmen ve arkadaşlarıyla
o zaman sizin cocugunuz 1 yas buyuk mu olacak siniftakikerden? Afedersiniz anlamadim da. O zaman da oburlerine haksizlik olacak sizin cocugunuz buyuk :)
benim kizim subat doğumlu su an kucuk daha ama kızımdan 3 ay kucuk bir cocuk daha atik daha bilincli. Bence cocukta biter is. Yani 6 ay farketmez bence

6 yaşında yerine 72 aylık diyenlere de ayrı hastayım arkadaş. Koskoca 6 yaşında okul çağındaki çocuk. 72 aylık dersen tabi büyütemezsin o çocuğu gözünde. Oldu olacak 2190 günlük çocuğum okula başlayacak çok erken değil mi deyin.

Cevap: Değil, çok özenilen Avrupa da çocukların hepsi 6 yaşında okula başlıyor hepsi de gayet normal.

Son olarak merak ettim. 20 yaşına girince de 240 aylık mı diyorsunuz?
Şimdi okula başlama zamanı ay olarak hesaplanıyor

Şimdi okula başlama zamanı ay olarak hesaplanıyor
Devlet ay olarak hesaplar zaten bu gayet doğal ama bir annenin benim çocuğum 72 aylık demesi saçma geliyor bana. Sonuç itibari ile bende annemin evladıyım okulda öğretmen olacağım diyelim cv me 300 aylık mı yazayım. :dondurma:

Sistem öyle hesaplar onda bir yanlışlık yok, doğal bir durum ama bir annenin evladına 72 aylık demesi komik.

en zoru aralık-ocak-şubat döneminde doğanlarınki bence, aralık daha da zordur birkaç günle kararsız bırakıyorlar anneleri :)
ama emin olun eylül ekim kasım 2012 doğumlu çocuklar bu yıl zorlanmıyor, 2013lü yok mesela bizim sınıfta, 2012 nin her ayından var, 2011 kasım ve aralık doğumlu 2 çocuk da var. bence 72 ay ideal bir yaş, ben olsam gönderirdim.
Benim oğlum 2013 şubat doğumlu göndermedim 1. Sınıfa seneye gönderecem 6 buçuk yaşında tam başlama zamanı çevremde hep diyorlar niye göndermedin küçük diyorum seneye bende rahat ederim oğlum içinde iyi olur kaygılanmam

Bidahaki sene de sınıfın en büyüğü olcak ama

Kızım 1. Sınıfda bizim sınıfdada var öyle bi sene rapor almışlar ayı dolduğu halde şimdi irikoca koca çocuklar var sınıfta hatta ana okulunda da 2 sene aynı şeyi görünce okuma yazmayı söküp gelmişler sanki çok üstün zekalılar gibi aileleri bizimkileri küçümsüyo onlar biliyo diye bizim çocuklar da onlara yetişmek için koşturuyo
Bizim çocuklarımıza haksızlık

Herşey vaktinde güzel şimdi enerjisi bol hem okulu hem oyunu idare eder ama ilerde okul bi sene geç bittimi zorlanır kendine vakti ve enerjisi kalmaz bence
Aynen öyle onları gören veliler öçocuklarını zorlayacak sınıfta 5 büyük 5 zorlama ile ilerleyen çocuğu görünce öğretmen haydin anneler geciktiniz diyecek :/

Ben yanlış anlaşılıyorum telaşım eyvah çocuğum oluyamıcak yazamıcak değil eyvahh çocuğum at gibi koşuşturmaya başlaması
Ben sizi çok iyi anlıyorum ve dediğiniz gibi olacak ma
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Bununla birlikte raporun kime,nasıl verildiğini,süreci ve işleyişi iyi biliyorum.
Bağlı bulunduğum ilçenin RAM ile de yakın ilişki ve işbirliği içersindeyim.
Ayrıca yakın bir arkadaşım da farklı bir ilçedeki RAM'da PDR olarak görev yapıyor.

Okul öncesi eğitime bir yıl daha devam edilmesi yönünde verilen rapor sadece bu duruma özgü olduğu için geçerliliği de 1 yıl.
RAM yetkilileri, raporun, ilgili eğitim yılına ait olduğunu ısrarla vurguluyorlar ve yaptıkları
işe ve işleyişe son derece vakıflar.
Sizin muhatap olduğunuz RAM çalışanları bu konuda yetkin değilse o onların eksikliği.

Bununla birlikte ilkokul kademesindeki bir öğrenciye özel öğrenme güçlüğü,DEHB gibi sıkıntılar nedeniyle verilen raporun süresi ve içeriği farklı olabilir.
Ben okul öncesi grubundan sorumlu olarak görev yaptığım için ilkokul-ortaokul kademesindeki işleyişe vakıf değilim.

Geçtiğimiz yıllarda bir ilköğretim okulunda anasınıflarından sorumlu md.yard. olarak görev yaptım ve bir öğrencimiz özel öğrenme güçlüğü nedeniyle anasınıfını tekrar etti.
Sonraki yıl 1.sınıfa devam etti,raporuyla ilgili konu da hiç bir şekilde gündeme gelmedi.
O rapor kurum-net üzerinden okulumuza gönderildi, biz de çıktısını alıp öğrencimizin dosyasına koyduk.
Hepsi bu.

Ayrıca daha sonra gündeme gelse nolacak?
Onu da anlamıyorum, çocuk, ilkokula bir yıl geç başlamış,hepsi bu.
Ortada bir suç yok,tutanak yok.
Kısacası bu kadar tedirgin olacak bir durum da yok.
Sonra karşısına çıkma durumu velileri tedirgin edebiliyor ona
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Bununla birlikte raporun kime,nasıl verildiğini,süreci ve işleyişi iyi biliyorum.
Bağlı bulunduğum ilçenin RAM ile de yakın ilişki ve işbirliği içersindeyim.
Ayrıca yakın bir arkadaşım da farklı bir ilçedeki RAM'da PDR olarak görev yapıyor.

Okul öncesi eğitime bir yıl daha devam edilmesi yönünde verilen rapor sadece bu duruma özgü olduğu için geçerliliği de 1 yıl.
RAM yetkilileri, raporun, ilgili eğitim yılına ait olduğunu ısrarla vurguluyorlar ve yaptıkları
işe ve işleyişe son derece vakıflar.
Sizin muhatap olduğunuz RAM çalışanları bu konuda yetkin değilse o onların eksikliği.

Bununla birlikte ilkokul kademesindeki bir öğrenciye özel öğrenme güçlüğü,DEHB gibi sıkıntılar nedeniyle verilen raporun süresi ve içeriği farklı olabilir.
Ben okul öncesi grubundan sorumlu olarak görev yaptığım için ilkokul-ortaokul kademesindeki işleyişe vakıf değilim.

Geçtiğimiz yıllarda bir ilköğretim okulunda anasınıflarından sorumlu md.yard. olarak görev yaptım ve bir öğrencimiz özel öğrenme güçlüğü nedeniyle anasınıfını tekrar etti.
Sonraki yıl 1.sınıfa devam etti,raporuyla ilgili konu da hiç bir şekilde gündeme gelmedi.
O rapor kurum-net üzerinden okulumuza gönderildi, biz de çıktısını alıp öğrencimizin dosyasına koyduk.
Hepsi bu.

Ayrıca daha sonra gündeme gelse nolacak?
Onu da anlamıyorum, çocuk, ilkokula bir yıl geç başlamış,hepsi bu.
Ortada bir suç yok,tutanak yok.
Kısacası bu kadar tedirgin olacak bir durum da yok.
gündeme gelmesindeki tedirginlik suç vs. Olmasından ziyade çocuğun etiketleneceği düşüncesinin velilerde oluşması.
Yönetmelik tek olsa da il il uygulamada farklılıklar olabiliyor. O yüzden iş bilmemezlik demeyelim de uygulama farkı diyelim

Benim oğlum 2013 şubat doğumlu göndermedim 1. Sınıfa seneye gönderecem 6 buçuk yaşında tam başlama zamanı çevremde hep diyorlar niye göndermedin küçük diyorum seneye bende rahat ederim oğlum içinde iyi olur kaygılanmam
Tam 1 yas varmış aralarında iyi ki gondermediniz, dedigim gibi kizimin sinifinda hic 2013 lu yok, aksine 2011 kasim aralik dogumlular var.

X