Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Bununla birlikte raporun kime,nasıl verildiğini,süreci ve işleyişi iyi biliyorum.
Bağlı bulunduğum ilçenin RAM ile de yakın ilişki ve işbirliği içersindeyim.
Ayrıca yakın bir arkadaşım da farklı bir ilçedeki RAM'da PDR olarak görev yapıyor.
Okul öncesi eğitime bir yıl daha devam edilmesi yönünde verilen rapor sadece bu duruma özgü olduğu için geçerliliği de 1 yıl.
RAM yetkilileri, raporun, ilgili eğitim yılına ait olduğunu ısrarla vurguluyorlar ve yaptıkları
işe ve işleyişe son derece vakıflar.
Sizin muhatap olduğunuz RAM çalışanları bu konuda yetkin değilse o onların eksikliği.
Bununla birlikte ilkokul kademesindeki bir öğrenciye özel öğrenme güçlüğü,DEHB gibi sıkıntılar nedeniyle verilen raporun süresi ve içeriği farklı olabilir.
Ben okul öncesi grubundan sorumlu olarak görev yaptığım için ilkokul-ortaokul kademesindeki işleyişe vakıf değilim.
Geçtiğimiz yıllarda bir ilköğretim okulunda anasınıflarından sorumlu md.yard. olarak görev yaptım ve bir öğrencimiz özel öğrenme güçlüğü nedeniyle anasınıfını tekrar etti.
Sonraki yıl 1.sınıfa devam etti,raporuyla ilgili konu da hiç bir şekilde gündeme gelmedi.
O rapor kurum-net üzerinden okulumuza gönderildi, biz de çıktısını alıp öğrencimizin dosyasına koyduk.
Hepsi bu.
Ayrıca daha sonra gündeme gelse nolacak?
Onu da anlamıyorum, çocuk, ilkokula bir yıl geç başlamış,hepsi bu.
Ortada bir suç yok,tutanak yok.
Kısacası bu kadar tedirgin olacak bir durum da yok.