İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

Ben ilkokula 5.5 yaşında başladım.
Ve okuma yazmayı da biliyordum .
Hicbir şey farketmedi .
Anlamıyorum bu annelerde dünyanın tek çocuğunu ben doğurdum kafasını..
72 aylık nedir ayrıca bu yeni moda mi ?
6 yaşında niye denmiyor ?
Zorunlu ise zorunludur bi şey neden tavuk civcivi muamelesini yapıyorsunuz?
Homescholling araştırın madem :110:
Okula başladığımda kaç aylıktım ben de bilmiyorum ama sınıfın en küçüğüydüm. Tüm eğitim hayatım böyle devam etti, sınıf arkadaşlarımın bazısıyla aramda 1 yaş fark vardı. Hiçbir sorun yaşamamıştım.

Çocuğunuzun potansiyelini küçümsemeyin.
Sizi bir hayli kaygılı gördüm.
Yaşı gayet normal.
Ana sınıfı öğretmeni hazırbulunuşluğunu yetersiz görse sizi bilgilendirir zaten.
Dr raporu ile 1'e başlama yaşı ertelenir.

Sakin olun.
Çocuklar her sene değişiyor.
İçe kapanık ne çocuklar açılır, saçılır.
Hayret edersiniz.

:KK9: valla oglum 3ncu sinif. Ilkokul 1den beri heergun odev veriliyor.
Oglum 4 yasindayken gelmistik yurtdisina. Bi bakiyorum erkenden cocuklar sirtlarinda cantalari kendi baslarina okula gidiyorlar.
Spora gidiyor oglum. Giyinme soyunmasina yardim ediyordum baslarda; bi bakiyorum diger cocuklar kendileri degistiriyorlar ustlerini, esyalarini topluyorlar.
Sorumluluk aliyor cocuklar. Biz (bazen ben de dahil :) ) hep aman daha kucuk diyoruz. Aslinda denge lazim, bol sevgi ilgi de gostermek lazim; ozgurluk ve sorumluluk duygusu kazandirmak da. :)

Evet dediğinizin hepsine katiliyorum. Hiçbirimiz bu dengeyi tam anlamiyla sağlayamiyoruz. Anneyiz neticede ama bir çaba olmali.

Yani çocuk okula başlamasin diye rapor almak çok ciddi birşey. Okul hayati bir yalan ile başliyor. Hayir bide çocukta ciddi psikolijik sorunlar olsa yada başka sorunlar neyse. Hiçbir sorun yok.

Işte bizim millet kurnazlik ile kurallari böyle deliyor. Burdada adimiz böyle çikti. Yalan ile bu defa sosyal sigorta sistemi delliniyor.

Yapmayin, etmeyin. Hiç değilse önce çocuk denesin akişina birakin. Sanki okul değil savaş alanina yollaniyor çocuklar, öyle bir konuşuluyor ki.

Okula başladığımda kaç aylıktım ben de bilmiyorum ama sınıfın en küçüğüydüm. Tüm eğitim hayatım böyle devam etti, sınıf arkadaşlarımın bazısıyla aramda 1 yaş fark vardı. Hiçbir sorun yaşamamıştım.

Her çocuk farklıymış
Öyle diyollaaaa :)
9 yaşına kadar tek cocuktum.
Annem beni giydirip süsleyip saksı gibi camın önüne koyardı.
Sokağa çıkamazdım.
Çıksam kolay arkadaş edinemezdim ..
Baskıcı bi anneyle büyüdüm.
Şunu istiyorum bile diyemezdim annem kızıp dövecek diye .
Hep onun göz belertmeleriyle büyüdüm..
Okulda tenefuslerde dışarı çıkmayacaksın derdi
Millet oynarken ben camdan izlerdim okulda.
Ben bile sorun yaşamamışken
Bilemedim ..

Her çocuk farklıymış
Öyle diyollaaaa :)
9 yaşına kadar tek cocuktum.
Annem beni giydirip süsleyip saksı gibi camın önüne koyardı.
Sokağa çıkamazdım.
Çıksam kolay arkadaş edinemezdim ..
Baskıcı bi anneyle büyüdüm.
Şunu istiyorum bile diyemezdim annem kızıp dövecek diye .
Hep onun göz belertmeleriyle büyüdüm..
Okulda tenefuslerde dışarı çıkmayacaksın derdi
Millet oynarken ben camdan izlerdim okulda.
Ben bile sorun yaşamamışken
Bilemedim ..
Muhakkak her çocuk farklı ama bu kadar sorun yapılmasını anlamıyorum ben.
Uygunsa gönderilir, istemezsen rapor alınır gönderilmez. Bu derece kendini yiyip bitirecek bir şey yok.
Öğretmenim, 2.sınıfa giden de bir kızım var.
Ben de erken göndermedim ama rapor almam da gerekmedi, kaç aylık olduğuna hiç bakamaycağım şimdi :)
Eğer olay ödev sorumluluğunu almamaksa falan benim kızım da nefret ediyor ödev yapmaktan, hiç de sorun etmiyorum . İster yapar ister yapmaz, ama sorumluluğu kendisinin aldığını fark etmesini sağlıyorum her zaman, öğretmenin sorduğunda canım istemediği için yapmadım de dürüst ol diyorum, bir bakıyorum masanın başına geçiyor.
Kızımın yaşıtları test kitaplarıyla büyüyor şimdiden, ödev yapmak istemeyen çocuk test mi çözer :) hiç de almadım almam da, mükemmel çocuk yetiştirmek gibi bir tasam yok, inşallah bu ekibe dahil olup kafayı sıyıranlardan biri olmam zamanla :)

Valla ben artık şu kanıya vardım. Yeni nesil annelerin çocukları bir türlü büyümüyor. Koca koca çocuklara bile çocuktur anlamaz diyorlar mesela. Burada hergün, okula başladığı için sözümona okul travması yaşamış çocuk konuları okuyoruz. Sanki okulda adam yiyorlar. Herkesin çocuğu çok narin, çok hassas, kırılgan, küçücük, bebecik... Okula giderse kahrından ölür mazallah yavrucak. Anne çocuğuna bağımlı, çocuk anasına bağımlı. 5 dakika ayrı kaldı mı psikolojisi bozuluyor. Böyle o kadar çok insan var ki...

Bu çocuklar niye birey olarak yetiştirilemiyor bizim ülkede yahu? Bizim zamanımızda biz çocuklar zehir gibiydik. 5 yaşında okula başlayan da vardı, 7 yaşında da. Evet, yeri geldi sınıfta arası 11 ay açık çocuklar birlikte okudu. Kimse de ezilmedi yani. Sınıfımızdaki bu küçük kalmış bebeler de bebek gibi değildi. Cengaver çocuklardık. Ya bilmiyorum. Türkiye'de çocuk yetiştirmek, ebeveynlik bence korkunç bir şekilde geriledi, ve gerilemeye devam ediyor. Şu paşalarınızı, prenseslerinizi gerçek dünyayla tanıştırın artık.

Benim oglumda eylul 2013 dogumlu ama yasadigim ulkenin sistemi siniri agustos olarak koymus oyuzden 2019 da ilkokula baslamayacak.
Turkiyede olsam erken baslamasini dert etmezdim ama burda ediyordum, 3 dille buyudugu icin bide yapisi sanirim gec konustu.
Ictenlikle soyluyorum insan kendi memleketinde kendi ulkesinde bu kadar korkmamali.
Oturur beraber calisirsiniz nolcak?
Ben buranin vatandasi olmama ragmen uc bucuk atiyorum, sistemleri nedir bilmiyorum.
Ogluma nasil yardimci olurum kafam karma karisik.
Oyuzden unv ogrencisi bi genc kiz bulup onunla calismasini saglayacagim.

Hiçte öyle değil. Ilkokul 1den itibaren ödev veriliyor. Ama anne baba çocuğu yariş ati olarak görmüyor. Whatsapp anne grubu kurulmuyor. Realist olmayan beklentiler olmuyor.

Türkiyede çocuk herşey için küçuk. Aman kreşe başlamasin, aman uyku eğitimi verilmesin. Herşey için "oyun çocuğu" deniliyor.

Sonra ne oluyor? Çocuk ilkokula başliyor ve beklenti çok oluyor. Konsentrasyon, sosyal ilişkiler, hatta etüte yollayan anne baba var.

Eh hali ile çocuklar tökezliyorlar. Anne baba helikopter ebevynliğin en alasini yapiyor çünkü.
Bu gün bi sitede okuma yazma dersi verilir diye bi reklam gördüm sonra peşpeşe ilanlar şok oldum talep olmasa bu insanlar neden ilan versin ilkokul 6 7 yaş çocuğuna ne özel dersi anlamlandıramadım

Muhakkak her çocuk farklı ama bu kadar sorun yapılmasını anlamıyorum ben.
Uygunsa gönderilir, istemezsen rapor alınır gönderilmez. Bu derece kendini yiyip bitirecek bir şey yok.
Öğretmenim, 2.sınıfa giden de bir kızım var.
Ben de erken göndermedim ama rapor almam da gerekmedi, kaç aylık olduğuna hiç bakamaycağım şimdi :)
Eğer olay ödev sorumluluğunu almamaksa falan benim kızım da nefret ediyor ödev yapmaktan, hiç de sorun etmiyorum . İster yapar ister yapmaz, ama sorumluluğu kendisinin aldığını fark etmesini sağlıyorum her zaman, öğretmenin sorduğunda canım istemediği için yapmadım de dürüst ol diyorum, bir bakıyorum masanın başına geçiyor.
Kızımın yaşıtları test kitaplarıyla büyüyor şimdiden, ödev yapmak istemeyen çocuk test mi çözer :) hiç de almadım almam da, mükemmel çocuk yetiştirmek gibi bir tasam yok, inşallah bu ekibe dahil olup kafayı sıyıranlardan biri olmam zamanla :)
Peki o test kitapları alıp çözen çocuklar çoğunlukta ılınca siz napıyorsunuz bu durum öğretmen öğrenci ilişkisini sarsmıyormu

Çocuğunuzun potansiyelini küçümsemeyin.
Sizi bir hayli kaygılı gördüm.
Yaşı gayet normal.
Ana sınıfı öğretmeni hazırbulunuşluğunu yetersiz görse sizi bilgilendirir zaten.
Dr raporu ile 1'e başlama yaşı ertelenir.

Sakin olun.
Çocuklar her sene değişiyor.
İçe kapanık ne çocuklar açılır, saçılır.
Hayret edersiniz.
inş okula başlayınca bu dertlerimin boşuna olduğunu yok yere tasalndığımı görüp kendime gülcem :)

Bu gün bi sitede okuma yazma dersi verilir diye bi reklam gördüm sonra peşpeşe ilanlar şok oldum talep olmasa bu insanlar neden ilan versin ilkokul 6 7 yaş çocuğuna ne özel dersi anlamlandıramadım

Sirf talep var diye, davraniş doğru olmuyor. Önce çocuk bir başlasin okula. Sen gergin olursan, çocukta gerilir ve istemez okulu.

Hepimiz okula gittik. Okulun boy kistasi yok. Bu kadar endişenlenmeye gerek yok.

Peki o test kitapları alıp çözen çocuklar çoğunlukta ılınca siz napıyorsunuz bu durum öğretmen öğrenci ilişkisini sarsmıyormu
Hayır tabiki sarsmıyor. Niye etkilesin ki?
Kızım başarısız bir çocuk değil, öyle olsa ne düşünürdüm bilmiyorum, ama şu an 2.sınıf seviyesinde yapması gereken her şeyi yapabiliyor.
Ama dediğim gibi ödev yapmaktan nefret ediyor( yine de yapıyor ama)
2.sınıfa giden bir çocuğun test çözmesi gerektiğini düşünmüyorum, dediğim gibi ben de öğretmenim. Çocuklara bu derece yüklenilmesini doğru bulmuyorum. 5.sınıfların dersine giriyorum, bana da test kitabı soruyor veliler, yayın öneriyorum ama öncelikli olarak kitap okutmaya ağırlık vermelerini söylüyorum hep.

oğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordum :KK43: kk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum
Zorla alamıyorlar ben vermedim tam 6.5 yaşında başladı daha büyükler de vardı

Doktor yanlış biliyor demek ki.
Biz her yıl benzer süreçleri yaşıyoruz farklı öğrenciler ve velileri ile.
Şöyle ki 72 ayını dolduran çocuklarda doktor raporu tek başına yeterli değil;ki çocuğun gerçekten yetersizlik alanı yoksa bu raporu alamazsınız. Velev ki aldınız Ram dan da rapor almanız gerekir. Ram raporunda süre belirtilmiyorsa o rapor kademe geçişine kadar geçerlidir. ANcak gerçekten özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için raporun her yıl yeniletilmesi gerekir. Ve sistem üzerinden bu rapor görülür ancak bu raporun nereye kadar karşıya çıkacağı ram çalışanları dahil bilinmiyor net olarak. Muhtemelen lise mezuniyeti ile birlikte son bulacaktır.

Bidahaki sene de sınıfın en büyüğü olcak ama

Kızım 1. Sınıfda bizim sınıfdada var öyle bi sene rapor almışlar ayı dolduğu halde şimdi irikoca koca çocuklar var sınıfta hatta ana okulunda da 2 sene aynı şeyi görünce okuma yazmayı söküp gelmişler sanki çok üstün zekalılar gibi aileleri bizimkileri küçümsüyo onlar biliyo diye bizim çocuklar da onlara yetişmek için koşturuyo
Bizim çocuklarımıza haksızlık

Herşey vaktinde güzel şimdi enerjisi bol hem okulu hem oyunu idare eder ama ilerde okul bi sene geç bittimi zorlanır kendine vakti ve enerjisi kalmaz bence

Sizin kayginiz cocugunuza fazlasiya geciyor bunun da farkindasiniz degil mi ? 1 sene sonra baslayinca birden disa donuk,muthis sosyal bir cocuk mu olacak ? Ilkokulda gorev yapiyorum.Yas,ay ,gun farketmiyor.Cocugun yapisi yasla degismiyor.

Şöyle ki 72 ayını dolduran çocuklarda doktor raporu tek başına yeterli değil;ki çocuğun gerçekten yetersizlik alanı yoksa bu raporu alamazsınız. Velev ki aldınız Ram dan da rapor almanız gerekir. Ram raporunda süre belirtilmiyorsa o rapor kademe geçişine kadar geçerlidir. ANcak gerçekten özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için raporun her yıl yeniletilmesi gerekir. Ve sistem üzerinden bu rapor görülür ancak bu raporun nereye kadar karşıya çıkacağı ram çalışanları dahil bilinmiyor net olarak. Muhtemelen lise mezuniyeti ile birlikte son bulacaktır.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Bununla birlikte raporun kime,nasıl verildiğini,süreci ve işleyişi iyi biliyorum.
Bağlı bulunduğum ilçenin RAM ile de yakın ilişki ve işbirliği içersindeyim.
Ayrıca yakın bir arkadaşım da farklı bir ilçedeki RAM'da PDR olarak görev yapıyor.

Okul öncesi eğitime bir yıl daha devam edilmesi yönünde verilen rapor sadece bu duruma özgü olduğu için geçerliliği de 1 yıl.
RAM yetkilileri, raporun, ilgili eğitim yılına ait olduğunu ısrarla vurguluyorlar ve yaptıkları
işe ve işleyişe son derece vakıflar.
Sizin muhatap olduğunuz RAM çalışanları bu konuda yetkin değilse o onların eksikliği.

Bununla birlikte ilkokul kademesindeki bir öğrenciye özel öğrenme güçlüğü,DEHB gibi sıkıntılar nedeniyle verilen raporun süresi ve içeriği farklı olabilir.
Ben okul öncesi grubundan sorumlu olarak görev yaptığım için ilkokul-ortaokul kademesindeki işleyişe vakıf değilim.

Geçtiğimiz yıllarda bir ilköğretim okulunda anasınıflarından sorumlu md.yard. olarak görev yaptım ve bir öğrencimiz özel öğrenme güçlüğü nedeniyle anasınıfını tekrar etti.
Sonraki yıl 1.sınıfa devam etti,raporuyla ilgili konu da hiç bir şekilde gündeme gelmedi.
O rapor kurum-net üzerinden okulumuza gönderildi, biz de çıktısını alıp öğrencimizin dosyasına koyduk.
Hepsi bu.

Ayrıca daha sonra gündeme gelse nolacak?
Onu da anlamıyorum, çocuk, ilkokula bir yıl geç başlamış,hepsi bu.
Ortada bir suç yok,tutanak yok.
Kısacası bu kadar tedirgin olacak bir durum da yok.

Hayır tabiki sarsmıyor. Niye etkilesin ki?
Kızım başarısız bir çocuk değil, öyle olsa ne düşünürdüm bilmiyorum, ama şu an 2.sınıf seviyesinde yapması gereken her şeyi yapabiliyor.
Ama dediğim gibi ödev yapmaktan nefret ediyor( yine de yapıyor ama)
2.sınıfa giden bir çocuğun test çözmesi gerektiğini düşünmüyorum, dediğim gibi ben de öğretmenim. Çocuklara bu derece yüklenilmesini doğru bulmuyorum. 5.sınıfların dersine giriyorum, bana da test kitabı soruyor veliler, yayın öneriyorum ama öncelikli olarak kitap okutmaya ağırlık vermelerini söylüyorum hep.

Ogretmensiniz diye birsey sormak istiyorum
Benim oglum da 5.sinifa gidiyor , hicbir test kitabi vs. Almadim , hatta ne odevlerine bakarim ne ogrendikleri konulari bilirim
Neden 5.sinif velileri ekstra kitap aliyor , cocuklara test cozduruyor , cidden anlamlandiramadigim icin soruyorum bunu , hazir bir ogretmen yakalamisken merakimi gideriyim dedim

X