İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

Endısenızde haklı olabilirsiniz ama soyle de bırsey var bır sene gec gidince cocugunuz atılgan gırıs ken olmayacak kı bıran once okul ortamına alısması lazım zaten ana okulunada gıdıyormus yasının buyukluguyle bırseylerı degısecegını dusunmuyorum cocugunuzdan kucuk ler bile sizin dedıgınız gıbı lider on plana cıkabılır
Haklısınız şunkalan dönemde öğretmenimizle görüşüp destek alıp elimden geldiğince gelişimine sestek olmalıyım

Endısenızde haklı olabilirsiniz ama soyle de bırsey var bır sene gec gidince cocugunuz atılgan gırıs ken olmayacak kı bıran once okul ortamına alısması lazım zaten ana okulunada gıdıyormus yasının buyukluguyle bırseylerı degısecegını dusunmuyorum cocugunuzdan kucuk ler bile sizin dedıgınız gıbı lider on plana cıkabılır
Ya malasef öyle olmuyor. Genelde okula erken başlayan çocuklar da sıkıntı yaşıyoruz. Aslında bu sistemin amacı birinci sınıfın da oyun ağırlıklı olup çok yavaş bir şekilde okumaya geçilmesiydi ama ne yazıkki dönem başlar başlamaz çocuklar koşturmacanın içine giriyorlar

Evet bu çoğu zaman maalesef bir sorun olabiliyor. Ama sizin yapabileceğiniz birşey Yok okula başlamaması için. Bu işin içinde olan arkadaşım bir sene öncesinden dertlenmeye başlamıştı. Ama mecbur başkadı çocuğu birinci sınıfa. Şimdilik bir sıkıntı yaşamadı. Şimdi ben size illa göndermeyeceğim derseniz yapabileceklerinizi sayayım ama pek işinize geleceğinizi sanmıyorum. İlki ramdan alınabilecek bir rapor-bu demek oluyor ki çocuğunuzun mental-işitsel-fiziksel vb. Sorunun olması ve bu yönde rapor çıkması- ikincisi çoçuğunuzu okula göndermemek -bunun para cezası var ve eğer çocuğunuzu okul öncesi bir kuruma göndermek isterseniz mümkün olmaz-
İşte bu çıkış yolları nın hiç biri işime gelmiyor:KK66: artık yapılacak tek şey çok oyun bol iletişim

Ya malasef öyle olmuyor. Genelde okula erken başlayan çocuklar da sıkıntı yaşıyoruz. Aslında bu sistemin amacı birinci sınıfın da oyun ağırlıklı olup çok yavaş bir şekilde okumaya geçilmesiydi ama ne yazıkki dönem başlar başlamaz çocuklar koşturmacanın içine giriyorlar
Evet o yarış beni çok geriyor o okudu bu yazdı sizin yazınız yavaş annelerin birbirlerini gaza getirip çovuklara yüklenmesi offff

oğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordum :KK43: kk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum
İki çocuğumda 72 aylık başladı. Biri ağustos diğeri eylül doğumlu. Hiç bir sıkıntı yaşamadılar. Zaten sınıf ortalaması da o civarda aralarında bir kaç ay oluyor. Öğrenmeyi çocuklar 4-5 yaşında bile yapıyor .bence siz kaygınızı dindirmezseniz sıkıntı olur asıl

Bir sene daha bekleyince çocuğunuz diğerlerinden daha zeki, daha özgüvenli olmayacak. Sadece bir sene kaybetmiş olacak. Ben de, kardeşim de Aralık doğumluyuz. Sınıfta okumayı ilk söken bendim. Özellikle 30 Aralık doğumlu olan kardeşim okul hayatı boyunca sınıfının hep en çalışkan ve girişken öğrencilerindendi. Telaşınızı gören de bir şey sanır.

Bir sene daha bekleyince çocuğunuz diğerlerinden daha zeki, daha özgüvenli olmayacak. Sadece bir sene kaybetmiş olacak. Ben de, kardeşim de Aralık doğumluyuz. Sınıfta okumayı ilk söken bendim. Özellikle 30 Aralık doğumlu olan kardeşim okul hayatı boyunca sınıfının hep en çalışkan ve girişken öğrencilerindendi. Telaşınızı gören de bir şey sanır.
Ben yanlış anlaşılıyorum telaşım eyvah çocuğum oluyamıcak yazamıcak değil eyvahh çocuğum at gibi koşuşturmaya başlaması

Ben yanlış anlaşılıyorum telaşım eyvah çocuğum oluyamıcak yazamıcak değil eyvahh çocuğum at gibi koşuşturmaya başlaması
Çocuğunuza bu muameleyi ancak siz yapabilirsiniz. Seneye okula başladığında kıyaslamalar olmayacak mı, değişen ne?

Benim çocuğum da dokuzuncu ay doğumlu ve 6 yaşını doldurunca başladı. Sınıfındaki sene başı doğumlu çocuklarla fiziksel olarak bile bir hayli fark vardı ve psikolojik olarak da ay olarak küçük olan biraz eziliyor , büyüdükçe gözleri açılıyor :)
Fakat okuma yazma ve derslere adapte kısmında hiç bir sıkıntı olmadı, o yönden çekinceniz olmasın
Bizimkilerin yaşı ideal ,
bizde bir tane de Bir sonraki senenin Nisan ayında doğan, sınıftakilerden bir yaş kadar küçük bir kız vardı. O okuma yazmayı da sökemedi, çok problemler yaşadı.
Milli eğitimin Belirlediği yaş Aralıkları ideal bence ve ana sınıfında okula hazır bulunuşluk testi yapılıyor onun sonucu ve öğretmenin değerlendirmesi de çok doğru oluyor
Benim bir başka arkadasım çocuğu çok yapılı diye bir sene önceden vermek istedi mesela, testte okula uygun çıkmadı ve ana sınıfı öğretmeni de göndermeyin daha hazır değil diye uyarmıştı.

Çocuğun doğasında sessizlik çekingenlik var ise de ; 10 yaşında da olsa öğretmeni ile çok alışmadan diyaloğa giremez. O konuyu düşünmeyin. Zamanla , okulda pişe pişe tecrübe ederek kendilerini idare edecekler insallah
Hakkınızda en hayırlısı olsun
Bizdeki şansa ise şimdi farklı bir yabancı ülkedeyiz , burada Ağustos ayına kadar Doğan çocukları birinci sınıfa başlatıyorlarmış , bizimki burada cidden küçük kaldı :)

Bu içine kapaniklik yastan ziyade karakter meselesi.Üç sene sonra da cocugunuz içe kapanik olabilir yada 3 yasinda bir cocuk cok aktif ve disa donuk olabiliyor.Bu konuda 1 sene sonra bir mucize olmayacak.Aksine ne kadar erken o ortama girerse sosyallesmesi daha cabuk olacaktir.

Çocugunuz kucuk degil normal yasinda baslamis olacak.O yaris ati durumu daha çok veli kaynakli oluyor.Veliler cocuklari yaristiriyor.Siz bilinçli bir veli olup cocugunuzu kimseyle kiyaslamazsaniz,ona her anlamda destek olursaniz hic oyle sorunlar yasamazsiniz.Birinci sinifta ders ve oyun iç içe oluyor zaten.İlk yil sadece okuma yazma ogrenip basit matematik islemler ogreniyorlar.

Ben ilkokula 5.5 yaşında başladım.
Ve okuma yazmayı da biliyordum .
Hicbir şey farketmedi .
Anlamıyorum bu annelerde dünyanın tek çocuğunu ben doğurdum kafasını..
72 aylık nedir ayrıca bu yeni moda mi ?
6 yaşında niye denmiyor ?
Zorunlu ise zorunludur bi şey neden tavuk civcivi muamelesini yapıyorsunuz?
Homescholling araştırın madem :110:
Benim oğlum 2 buçuk yaşında anaokuluna başladı 4 yaşında ilk okula direk geçiş yaptı kızimda 2 buçuk yaşında ana okuluna yeni başladı bu annelerde yurt dışında olsa ne yapardı acaba paşa paşa çocuğunu okula gotururdu ay hesabına bende gıcık oldum 72 ay ne kaç yasindaysa onu yazsın okul bu nasıl sistem

Bilemiyorum dr un soyledigini soyluyorum ben. Netice olarak rapora yazilmasi gereken bir gerekce var.
Rapora yazılan şu:
............ doğumlu...................,.'in öğrenme güçlüğü,dikkat dağınıklığı,fiziksel olarak yaşının gerisinde bir gelişimi olması,bilişsel olarak ilkokul müfredatına hazır bulunmayışı vb
(Artık sorun hangisiyse) nedeniyle 2018-2019 öğretim yılında okul öncesi eğitime devam etmesi uygun bulunmuştur.
Ve bu rapor sadece o yıl için geçerlidir.
İlerki eğitim hayatında karşısına çıkmaz çoçuğun.
Eğitimciler bilir ki gelişim süreklidir ve her çoçuğun hızı kendine özgüdür.
O yıl gelişiminde gecikme olması bunun devam edeceği anlamına gelmez.
Bununla birlikte otizm,down sendromu vb özel sorunları olan kaynaştırma öğrencilerine verilen raporun durumu farklıdır.

çok doğru ama bizim ülkemiz içinde bir o kadar yanlış bir tespit.
40 kişilik sınıflardaki tüm çocuklar aynı aile terbiyesi ile yetişmiş olmuyor.
ben bu konuda konu sahibesinin endişesini anlıyorum.

Hayir burdada her çocuk çok terbiyeli büyümüyor. Yana burdada iten, vuran çocuklarda var. Önemli olan okulun bu konulardaki tavri, kurallar ve öğretmenler.

Ki sirf küçük diye savunmaz olur diye değil. Ki orasi okul, gladyatör kampi değil. Çocuklar baze şeyler yaşamalu, kendileri aşmali. Sürekli çocuklari korumakta onlara zararli olabilir.

oğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordum :KK43: kk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum
2011 aralik dogumlu oğlum 3 e baslayacak seneye.
Ocak ve subat dogumlu olanlar veli istegi ile aralik doğumlular heyet raporu ile alinmiyor. Sizin ki de rapor ister . Ben götürdüm rapor icin uzmanlar yeterli dedi. Baslattim. Sinifin ilk okuyani oldu :KK66: ama yazida zorlandi. En iyi anaokulu egitmeni pdr bilir bunu. Sizde götürün ve onlarin dedigini yapin bence tabi

Slmserra Slmserra Benim dikkate aldığım
İlkOkula Hazır Bulunuşluk Kriterleri
(2006 yılı George Mason Üniversitesi referansıyla yayınlanan bir makaleye göre)
1.Çocuğun duygularını ifade edebilme becerisi
2.İlkokula başlama konusunda çocuğun hevesli olması
3.Çocuğun duygularını kontrol becerisi

İlk olarak bu üç kritere bakarım.
Ardından çocuğun özbakımını yardımsız yapıp yapamadığını değerlendiririm.
Ardışık verilen üçlü yönergeyi anlayıp yerine getirebilmesi de bir diğer önemli kriterim.

Bunlar dışında kalan beceriler eksik veya yaşına göre yavaşsa bile desteklenerek çocuk ilkokula gidebilir.
Metropolitan ve benzeri okul olgunluğu testleri de çocuğun bilişsel durumu hakkında fikir verir.
Yapılmasında fayda vardır.
Bununla birlikte temel kriter akademik değil duygusal olgunluktur benim için.

Bu ülkelerde okula başlayınca çocuklara eve ödev verilmiyor yarış haline girmiyorlar okulda ne öğrenirse birebir oyunlarla geçen yıllar bahsedilen 2 3 yıl böyle bir rğitim veriliyor

Hiçte öyle değil. Ilkokul 1den itibaren ödev veriliyor. Ama anne baba çocuğu yariş ati olarak görmüyor. Whatsapp anne grubu kurulmuyor. Realist olmayan beklentiler olmuyor.

Türkiyede çocuk herşey için küçuk. Aman kreşe başlamasin, aman uyku eğitimi verilmesin. Herşey için "oyun çocuğu" deniliyor.

Sonra ne oluyor? Çocuk ilkokula başliyor ve beklenti çok oluyor. Konsentrasyon, sosyal ilişkiler, hatta etüte yollayan anne baba var.

Eh hali ile çocuklar tökezliyorlar. Anne baba helikopter ebevynliğin en alasini yapiyor çünkü.

Hiçte öyle değil. Ilkokul 1den itibaren ödev veriliyor. Ama anne baba çocuğu yariş ati olarak görmüyor. Whatsapp anne grubu kurulmuyor. Realist olmayan beklentiler olmuyor.

Türkiyede çocuk herşey için küçuk. Aman kreşe başlamasin, aman uyku eğitimi verilmesin. Herşey için "oyun çocuğu" deniliyor.

Sonra ne oluyor? Çocuk ilkokula başliyor ve beklenti çok oluyor. Konsentrasyon, sosyal ilişkiler, hatta etüte yollayan anne baba var.

Eh hali ile çocuklar tökezliyorlar. Anne baba helikopter ebevynliğin en alasini yapiyor çünkü.
:KK9: valla oglum 3ncu sinif. Ilkokul 1den beri heergun odev veriliyor.
Oglum 4 yasindayken gelmistik yurtdisina. Bi bakiyorum erkenden cocuklar sirtlarinda cantalari kendi baslarina okula gidiyorlar.
Spora gidiyor oglum. Giyinme soyunmasina yardim ediyordum baslarda; bi bakiyorum diger cocuklar kendileri degistiriyorlar ustlerini, esyalarini topluyorlar.
Sorumluluk aliyor cocuklar. Biz (bazen ben de dahil :) ) hep aman daha kucuk diyoruz. Aslinda denge lazim, bol sevgi ilgi de gostermek lazim; ozgurluk ve sorumluluk duygusu kazandirmak da. :)

X