Haklısınız şunkalan dönemde öğretmenimizle görüşüp destek alıp elimden geldiğince gelişimine sestek olmalıyımEndısenızde haklı olabilirsiniz ama soyle de bırsey var bır sene gec gidince cocugunuz atılgan gırıs ken olmayacak kı bıran once okul ortamına alısması lazım zaten ana okulunada gıdıyormus yasının buyukluguyle bırseylerı degısecegını dusunmuyorum cocugunuzdan kucuk ler bile sizin dedıgınız gıbı lider on plana cıkabılır
Ya malasef öyle olmuyor. Genelde okula erken başlayan çocuklar da sıkıntı yaşıyoruz. Aslında bu sistemin amacı birinci sınıfın da oyun ağırlıklı olup çok yavaş bir şekilde okumaya geçilmesiydi ama ne yazıkki dönem başlar başlamaz çocuklar koşturmacanın içine giriyorlarEndısenızde haklı olabilirsiniz ama soyle de bırsey var bır sene gec gidince cocugunuz atılgan gırıs ken olmayacak kı bıran once okul ortamına alısması lazım zaten ana okulunada gıdıyormus yasının buyukluguyle bırseylerı degısecegını dusunmuyorum cocugunuzdan kucuk ler bile sizin dedıgınız gıbı lider on plana cıkabılır
İşte bu çıkış yolları nın hiç biri işime gelmiyorEvet bu çoğu zaman maalesef bir sorun olabiliyor. Ama sizin yapabileceğiniz birşey Yok okula başlamaması için. Bu işin içinde olan arkadaşım bir sene öncesinden dertlenmeye başlamıştı. Ama mecbur başkadı çocuğu birinci sınıfa. Şimdilik bir sıkıntı yaşamadı. Şimdi ben size illa göndermeyeceğim derseniz yapabileceklerinizi sayayım ama pek işinize geleceğinizi sanmıyorum. İlki ramdan alınabilecek bir rapor-bu demek oluyor ki çocuğunuzun mental-işitsel-fiziksel vb. Sorunun olması ve bu yönde rapor çıkması- ikincisi çoçuğunuzu okula göndermemek -bunun para cezası var ve eğer çocuğunuzu okul öncesi bir kuruma göndermek isterseniz mümkün olmaz-
Evet o yarış beni çok geriyor o okudu bu yazdı sizin yazınız yavaş annelerin birbirlerini gaza getirip çovuklara yüklenmesi offffYa malasef öyle olmuyor. Genelde okula erken başlayan çocuklar da sıkıntı yaşıyoruz. Aslında bu sistemin amacı birinci sınıfın da oyun ağırlıklı olup çok yavaş bir şekilde okumaya geçilmesiydi ama ne yazıkki dönem başlar başlamaz çocuklar koşturmacanın içine giriyorlar
İki çocuğumda 72 aylık başladı. Biri ağustos diğeri eylül doğumlu. Hiç bir sıkıntı yaşamadılar. Zaten sınıf ortalaması da o civarda aralarında bir kaç ay oluyor. Öğrenmeyi çocuklar 4-5 yaşında bile yapıyor .bence siz kaygınızı dindirmezseniz sıkıntı olur asıloğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordumkk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum
Ben yanlış anlaşılıyorum telaşım eyvah çocuğum oluyamıcak yazamıcak değil eyvahh çocuğum at gibi koşuşturmaya başlamasıBir sene daha bekleyince çocuğunuz diğerlerinden daha zeki, daha özgüvenli olmayacak. Sadece bir sene kaybetmiş olacak. Ben de, kardeşim de Aralık doğumluyuz. Sınıfta okumayı ilk söken bendim. Özellikle 30 Aralık doğumlu olan kardeşim okul hayatı boyunca sınıfının hep en çalışkan ve girişken öğrencilerindendi. Telaşınızı gören de bir şey sanır.
Çocuğunuza bu muameleyi ancak siz yapabilirsiniz. Seneye okula başladığında kıyaslamalar olmayacak mı, değişen ne?Ben yanlış anlaşılıyorum telaşım eyvah çocuğum oluyamıcak yazamıcak değil eyvahh çocuğum at gibi koşuşturmaya başlaması
Doktor yanlış biliyor demek ki.Eltim ogluna ayni raporu almak icin gittiginde dr raporu vermeyecegini cunku ileride bunun karsisina cikacagini soyledi.
Doktor yanlış biliyor demek ki.
Biz her yıl benzer süreçleri yaşıyoruz farklı öğrenciler ve velileri ile.
Benim oğlum 2 buçuk yaşında anaokuluna başladı 4 yaşında ilk okula direk geçiş yaptı kızimda 2 buçuk yaşında ana okuluna yeni başladı bu annelerde yurt dışında olsa ne yapardı acaba paşa paşa çocuğunu okula gotururdu ay hesabına bende gıcık oldum 72 ay ne kaç yasindaysa onu yazsın okul bu nasıl sistemBen ilkokula 5.5 yaşında başladım.
Ve okuma yazmayı da biliyordum .
Hicbir şey farketmedi .
Anlamıyorum bu annelerde dünyanın tek çocuğunu ben doğurdum kafasını..
72 aylık nedir ayrıca bu yeni moda mi ?
6 yaşında niye denmiyor ?
Zorunlu ise zorunludur bi şey neden tavuk civcivi muamelesini yapıyorsunuz?
Homescholling araştırın madem
Rapora yazılan şu:Bilemiyorum dr un soyledigini soyluyorum ben. Netice olarak rapora yazilmasi gereken bir gerekce var.
çok doğru ama bizim ülkemiz içinde bir o kadar yanlış bir tespit.
40 kişilik sınıflardaki tüm çocuklar aynı aile terbiyesi ile yetişmiş olmuyor.
ben bu konuda konu sahibesinin endişesini anlıyorum.
2011 aralik dogumlu oğlum 3 e baslayacak seneye.oğlum 25eylül 2013 doğumlu ilkokula başlama ayının 72 aylık dilimine giriyor yani gitmesi zorunlu diye geçiyor ama ben çok endişeliyim sınıfının en küçüğü olacak bir çıkış yolu bulamazmıyım bir sene daha geç başlamalı kendini toparlamalı bir sene daha anaokuluna gitmesini planlıyordumkk eğitimcilerinin fikirlerini bekliyorum
Yok oyle degilde bir sıkıntı yasarlarsa 1.sinifta zaten gec baslamaknicin gerekcesi varmis diye ram a yönlendiriliyorNe yaziyo sicilde? Bu çocuktan bişey olmaz okula gec baslamisti mi yaziyor
Bu ülkelerde okula başlayınca çocuklara eve ödev verilmiyor yarış haline girmiyorlar okulda ne öğrenirse birebir oyunlarla geçen yıllar bahsedilen 2 3 yıl böyle bir rğitim veriliyor
Hiçte öyle değil. Ilkokul 1den itibaren ödev veriliyor. Ama anne baba çocuğu yariş ati olarak görmüyor. Whatsapp anne grubu kurulmuyor. Realist olmayan beklentiler olmuyor.
Türkiyede çocuk herşey için küçuk. Aman kreşe başlamasin, aman uyku eğitimi verilmesin. Herşey için "oyun çocuğu" deniliyor.
Sonra ne oluyor? Çocuk ilkokula başliyor ve beklenti çok oluyor. Konsentrasyon, sosyal ilişkiler, hatta etüte yollayan anne baba var.
Eh hali ile çocuklar tökezliyorlar. Anne baba helikopter ebevynliğin en alasini yapiyor çünkü.