İlköğretim Yorum ve Soruları İlk okula başlama zorunluluğu kabusum oldu :( öğretmenlerden destek lütfen

Türkçe öğretmeniyim, diğer dersler adına bir şey diyemem ama benim dersim için 5. Sınıfta asla ama asla test kitabına ihtiyaç yok. Bomboş bir müfredat var, test çözülecek konu bile yok. Tek yapılacak şey çocuğa kitap okutup anlama, yorumlama yeteneğini kuvvetlendirmek.
Ama ne gariptir ki test kitabı almak için birbiriyle yarışan aileler okumaları için kitap tavsiyesinde bulunduğumda oralı bile olmuyorlar.

test çözme becerisi kazandırmak için olabilir.
pratik olsun diye.
birde zamanlamayı öğrensinler diye olabilir.
şu anda sınav sistemine göre sadece 8 lerden soru çıkacakmış böyle ise gereksiz aslında.

Emin olun 72 aylik bir cocuk ilkokula hazirdir ve hicbir zaman okul hayatinda zorluk cekmez sinifinin en kucugu degil hatta buyuklerinin icinde olacak 2013 aralik ekim kasim dogumlu cocuklar sinifin kucukleri olacaklar buyuk oglum agustos dogumlu tam 72 aylik basladi hic zorluk cekmedi hatta basarili bi okul hayati var endiseniz yersiz kucugum aralik dogumlu oldugu icin bu yil raporla erteledim zaten eylul dogumlu cocugunuza hic bi doktor rapor vermez heyete girmeniz gerekir hic gerek.yok inanin endiselenmenize gerek yok gonul rahatligiyla gonderin

test çözme becerisi kazandırmak için olabilir.
pratik olsun diye.
birde zamanlamayı öğrensinler diye olabilir.
şu anda sınav sistemine göre sadece 8 lerden soru çıkacakmış böyle ise gereksiz aslında.
Yani anadolu lisesi sinavlarina mi hazirliyorlar 5.sinif cocuklarini
Iyiymis

Saka gibi gercekten
Brnim sipanin en sevdigi ders turkce , hatta gittigimizde turkce dersi olmayacak diye cok uzuluyor
Bizim ogretmenimizde kitap okumaya tesvik ediyor , bizde aliyoruz , sayesinde kitap okuyan bir cocuk haline geldi oglum
Seviyoruz turkce ogretmenlerini

Anne ve eğitimci olmadığınız çok belli. Bilgili olmadığınız konu hakkında yorum yapmayin

Ben de sınıf öğretmeniyim . Benim sınıf içinde 5.5 yaşında çocuk ile 7 yaşında çocuklar da vardı . O 5.5 yaşında olan öğrencim resmen zehir gibiydi . O kadar utangaç , içine kapanık , minicik bir çocuktu . Gel gelelim o çocuk 7 yaşında olanlara fark atıp hep sınıf birincisi oluyordu . Aslında hazırbulunuşluluğa bağlı bir durum . 7 yaşında olur hazır olmaz 5 . 5 yaşında olur hazırdır . Bunu en iyi siz anlarsınız . Ancak bana göre 6 ideal yaş okula başlamak için .

hahaha sen yarışı bir görsen:)
5 te dershaneye bile gönderen vardı.
şu an mesela sınıfın yarısı dershaneye gidiyor.
sene başında kendimden şüphe ettiydim bir an:)

Ay yok artik , yazik bu cocuklara ya
Hic anlamiyorum cidden , bir anne babanin ders calisma metodunu bile bilmeyip cocuklarinin hayatini zehir etmesini aklim almiyor
Cocugu 4 sene boyunca haftada 7 gun okul +dershane ikilisi ve surekli ders calistirarak sinav kazanacagini zanneden super beyinler , cidden kafalar piril piril

72 ay gayet iyi bence rapor almayin. Yengemde öyle yapti ve rapor alip cocugu bir yil daha bekletti ve simdi cok pisman cocuk üc e gidiyor ama siniftakilerden cok büyük duruyor

Sorguladığım yada çıkar yol aradığım şey benim çocuğum da bir sene bekleyip daha iyi kendini ifade edebilir daha öne çıkabilir daha iyi iletişim kurabilir öğretmen ve arkadaşlarıyla
o zaman sizin cocugunuz 1 yas buyuk mu olacak siniftakikerden? Afedersiniz anlamadim da. O zaman da oburlerine haksizlik olacak sizin cocugunuz buyuk :)
benim kizim subat doğumlu su an kucuk daha ama kızımdan 3 ay kucuk bir cocuk daha atik daha bilincli. Bence cocukta biter is. Yani 6 ay farketmez bence

Şimdi okula başlama zamanı ay olarak hesaplanıyor

Şimdi okula başlama zamanı ay olarak hesaplanıyor
Devlet ay olarak hesaplar zaten bu gayet doğal ama bir annenin benim çocuğum 72 aylık demesi saçma geliyor bana. Sonuç itibari ile bende annemin evladıyım okulda öğretmen olacağım diyelim cv me 300 aylık mı yazayım.

Sistem öyle hesaplar onda bir yanlışlık yok, doğal bir durum ama bir annenin evladına 72 aylık demesi komik.

Benim oğlum 2013 şubat doğumlu göndermedim 1. Sınıfa seneye gönderecem 6 buçuk yaşında tam başlama zamanı çevremde hep diyorlar niye göndermedin küçük diyorum seneye bende rahat ederim oğlum içinde iyi olur kaygılanmam

Aynen öyle onları gören veliler öçocuklarını zorlayacak sınıfta 5 büyük 5 zorlama ile ilerleyen çocuğu görünce öğretmen haydin anneler geciktiniz diyecek :/

Ben yanlış anlaşılıyorum telaşım eyvah çocuğum oluyamıcak yazamıcak değil eyvahh çocuğum at gibi koşuşturmaya başlaması
Ben sizi çok iyi anlıyorum ve dediğiniz gibi olacak ma
Sonra karşısına çıkma durumu velileri tedirgin edebiliyor ona
gündeme gelmesindeki tedirginlik suç vs. Olmasından ziyade çocuğun etiketleneceği düşüncesinin velilerde oluşması.
Yönetmelik tek olsa da il il uygulamada farklılıklar olabiliyor. O yüzden iş bilmemezlik demeyelim de uygulama farkı diyelim

Tam 1 yas varmış aralarında iyi ki gondermediniz, dedigim gibi kizimin sinifinda hic 2013 lu yok, aksine 2011 kasim aralik dogumlular var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…