İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

ben de lisede dersanedeyken dersane kapısı önünde sigara içmiştim daha doğrusu içmeye yeltenmiştim de dayaktan zor kurtulmuştum Konya'da. Üstelik kimse bu yaşta sigara mı içilir dememişti de 'sen utanmıyor musun ramazanda dışarda sigara içmeye', 'üstelik de gızz çocuğuuuu' demişlerdi(hadi erkek olsam bir nebze de gız başıma ramazanda böyle bir işe kalkışmıştım) medeni olmayan şehirlerde önerilmez. dayak yediğinizle kalırsınız. Seçim sonuçları haritasında kırmızı olmayan yerlerde yapmayın

Bu haber yalan çıktı.

Konyadan sonra gelen ,İslamın sarsılmaz,yıkılmaz kalesi , zamanında şort giyen erkeklerin dahi kulaklarını çeken amcalarımın şehri olan Kütahya. Aman ya bulacaklar sonra beni , linç edecekler ha

orta anadolunun yobaz şehirleri hep aynı demek ki. Anlattıkların hiç yabancı gelmedi ben de Konya çıkacak sandım ama Kütahyaymış. Gerçi öyle çok şehir var. Sahiller hariç geneli öyle. Belki eskişehiri falan hariç tutabiliriz.

bizede ortalık yerde yemek yememiz öğretildi ve o tarz şeyler,şimdi 38 yaşındayım acaba diyorum gözü dönmüş bir oruçlu saldırır diyemi

Ah Eskişehir. Bir an seçim tablosundaki durumu geldi aklıma. Sarmışlar etrafını

Hayir bide isin tuhaf olani ne biliyormusun? Iftardada artik 5 cesit yemek var. Millet face'te paylasiyor yediklerini. Hani bu oruc güya fakirlerin nasil hisettigini anlamak icindi? Fakirler günes battiginda harika yemekler mi yiyorlar? Hani oruc spiritüel bir olaydi? Nefsine hakim olmak felan?

Ben dindar bir insan degilim, oruc asla tutmam mesela. En yakin örnek verecegim sey ise benim diyet yapmamdir. Diyette oldugum zaman benim arkadaslarim da döner yiyebilir, millet sokakta dondurma yiyebilir, sonucta diyeti kendim icin tutuyorum. Biraz disiplinli olmakta fayda var.

Ha bide unutmadan, Alevilerde mesela muharem orucu tutuyorlar. Onlari hic oruc zamani duyuyormusunuz "sokakta yemek yemeyin" felan diye? Niye? Cünkü sadece oruc zamani degil, daima nefs terbiye edilmeli Alevi inanca göre. Ondan dolayi oruc zamaninda sessiz, sedasiz oruc tutulur.

hiç duymadım şimdiye dek muharrem ayıdr oruçlu kimse vardır kendimize çeki düzen verelim dendiğini,artı saygı olayımıdır baskı olayımıdır fazlaca abartılıyor,akşam en güzel şekilde yiyeceksin neyin saygıısını bekliyorsun

bizede ortalık yerde yemek yememiz öğretildi ve o tarz şeyler,şimdi 38 yaşındayım acaba diyorum gözü dönmüş bir oruçlu saldırır diyemi

valla yetiştiğin yere bağlı. Olabilir tabi.

Yahu ben de çok oruç tuttum. hiçbir zaman için biri karşımda bişey yiyor diye canım çekmedi kötü olmadım. hatta hiç açım diye sinirli de olmadım ama bayat balık gibi baktığım çok olmuştur enerjisizlikten.
yahu bu oruçluyken karşımda yemek yemesinler diyen insanlar nasıl insanlar ya. Oruçlu değilken de her gördüklerini yemek mi istiyorlar bunlar acaba. Nasıl oluyor yani yolda yürüken karşıdan biri dondurma yiyerek gelirse anam dondurma!! deyip hemen dondurma mı alıp yiyorlar ya da ne bileyim pizzacının önünden geçerken pizza daha sonra hamburgercinin önünden geçerken görünce canları isteyip hamburger mi yiyorlar. Olabilir gerçi millet aç gözlü. Yuh yahu bu nefsi köreltmek için günde 18 saatlik açlık yetmez 42 gün oruç tutsunlar da onlar da kurtulsun biz de

bence sadece oruçlu olduğunuzu bildiği halde zırt pırt birşeyler ikram ediliyorsa size saygısızlık yapılıyordur. Onun dışında birinin karşınızda yiyip içmesi saygısızlık falan değil. Sen aç duruyorsun kendi isteğinle diye o da mı aç dursun yani. Adam nerede ne istiyorsa yer ya. Oruçlu rahatsız oluyorsa ortamı onun terketmesi lazım.
Yine klasik müslüman davranışı 'ben yemiyorsam kimse yemesin!!'

bazı cümlelerine çok güldüm,daha uzun oruç süresinden kötü sonuçlar çıkabilir bence siddet vs

bazı cümlelerine çok güldüm,daha uzun oruç süresinden kötü sonuçlar çıkabilir bence siddet vs

şimdi insanın açlığa ortalama dayanma süresi 40 günmüş ya, 2 gün de ben ekledim ne olur ne olmaz diye o yüzden 42 gün aralıksız oruç tutsunlar dedim. Çaktırmaaa

Ben de sivas ya da konya demistim.

Konya kesin var yani... Ben pantolon kaybetim, sen ne kaybettin?

siz de önceden haber verseydiniz.
konyadan birilerine bugün yolda giderken poğaça yesene falan derdik aha da ilk dayak konyada atılmış olurdu. Konya'da atılmadıysa kimse dışarda bişey yememiş ya da sigara içmemiştir.

Hayir yani bu orucu eziyet olarak görüyorsan tutma arkadasim. Artik ramazan zaten abartiliyor, oruc olmasina ragmen, en cok yemek tükketilen aylardan birisi olmasi tuhaf degil mi? Reklamlarda hep ramazan temali reklamlar. Hocalar tüm gün program yapiyorlar ve bu "fakirlerin nasil hisettiklerini bilmek icin ayi"nda o hocalar bu bir ayda, fakirlerin tüm hayati boyu görmeyecegi kadar paralar aliyorlar.

Yani ramazan da artik christmas kadar kapitalistlesmis dini bir bayram oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…