İlk "niye oruç tutmuyorsun" saldırısı Erzurum'dan

Teker teker gelin lütfen :)
Ben ilk yazdığımda daha açık yazmıştım. Onu okursanız asıl fikrimi görebilirsiniz. Sigara konusunda çarpıtmaya çalışmıyorum bunu oradan zaten anlarsınız. Okypete hanım konuyu o tarafından ele alarak bir soru sormuş cevabım onaydı. O yüzden konu biraz saptı.
Avm önü konusunu kapatıyorum öyleyse.
Bir diğer konu da açların halinden anlamaksa neden şaşalı oluyor iftar sofraları denmiş. Daha önceden de derim tekrarlamakta sakınca yok. Herkesin kendi vicdanı.
Müslüman birisi oruç tutmayınca birinin karşısına çıkıp da "ya kardeşim sen neden oruç tutmuyorsun" diye ona çıkışması yanlışsa, bir başkasının da oruç tutana "neden zengin sofralarda iftar açıyor" demeye hakkı yok. Hakkı yok hanımlar bu kadar. Kimse kimsenin dinini nasıl yaşadığına karışamaz, yargılayamaz. İnanç bu ya. Kimsenin buna hakkı yok.

Ortada bir saygısızlık var bunu kabul etmek lazım. Günümüzde açık alan olsa bile kalabalık ortamlarda insanlara dumanını üfleye üfleye sigara içmek saygısızlıktır tartışmaları yapılıyor artık. Ramazan olsun, olmasın bu farketmez.
Sigarasını içmek isteyen gider kalabalık olmayan bir yerde içer.

Su içse, bir şeyler yese bu kadar dikkat çekmezdi bence.

Hiç mi yaşanmıyor bu olaylar derseniz, evet yaşandı. O da yanlış. Karşısındaki kişi belki müslüman değil, zorla oruç mu tutturacaksın.

Cem Uzan'a hapis şoku haberlerine döndü bu haberler de. Baydı artık.

İlk yazdığım da buydu. Okumadan sırf saldırma amaçlı yorum yapmayın lütfen.

nedense bizde o baskıcı düşünce ve zihniyet hep oldu. kendinden olmayanı redetme ve rahatsızlık verme içgüdüsü.
her düşüncede,her görüşte bu var.
bir türlü bu böyle, bende şöyleyim,farklıyız klon değiliz.
kopya olmamız gerekmez olayını kabul edemiyoruz.
herkes benim gibi olacak.
olmayan gereği neyse yaşayacak mantalitesi genlerimize işlemiş
aynen,kendileriyle ilgili bir şey olunca saygı,ben ne kadar saygılıyım diye herkes bir düşünmeli değilmi,dinle ilgili konularda genelde böyle maalesef

Ben ilk yazdığımda daha açık yazmıştım. Onu okursanız asıl fikrimi görebilirsiniz. Sigara konusunda çarpıtmaya çalışmıyorum bunu oradan zaten anlarsınız. Okypete hanım konuyu o tarafından ele alarak bir soru sormuş cevabım onaydı. O yüzden konu biraz saptı.
Bir diğer konu da açların halinden anlamaksa neden şaşalı oluyor iftar sofraları denmiş. Daha önceden de derim tekrarlamakta sakınca yok. Herkesin kendi vicdanı.
Müslüman birisi oruç tutmayınca birinin karşısına çıkıp da "ya kardeşim sen neden oruç tutmuyorsun" diye ona çıkışması yanlışsa, bir başkasının da oruç tutana "neden zengin sofralarda iftar açıyor" demeye hakkı yok. Hakkı yok hanımlar bu kadar. Kimse kimsenin dinini nasıl yaşadığına karışamaz, yargılayamaz. İnanç bu ya. Kimsenin buna hakkı yok.

Ha bak bu kısım aynen doğru ötekileşmemek için ötekileştirmemek gerekiyor...

şahsen bende gülerim. olay trajikomik çünkü

valla öyle bir saldırıya uğrasan gülemezsin, ellerin titrer.. hele hele olay polis çağıracak seviyeye geldiyse.. çünkü özgürlüğe müdahale (hele hele şiddet ile sonuçlanıyorsa) gülünecek bir durum değildir.. hiç şüphem yok sende gülmezdin..

İlk yazdığım da buydu. Okumadan sırf saldırma amaçlı yorum yapmayın lütfen.
saldırmakla ne ilgisi var millet sokakta yemesin saygı diyorsun,milletin çeşidinden sanane diyorsun,,oruç tutmanının amacı nefsi körlemek zaten,başkasınınkini değil kendininkini:KK53::KK53:

aynen..

yapılan ibadeti beğenmeyen daha iyisini yapıp bize gösterebilir, şahsen mutluluk duyarım..

valla öyle bir saldırıya uğrasan gülemezsin, ellerin titrer.. hele hele olay polis çağıracak seviyeye geldiyse.. çünkü özgürlüğe müdahale (hele hele şiddet ile sonuçlanıyorsa) gülünecek bir durum değildir.. hiç şüphem yok sende gülmezdin..
bu senin ruh halin. gülümseyebilir.
bu sensin o o.. bu olayın yalan olduğunu göstermez. siniri bozulan biride bunu yapar..

saldırmakla ne ilgisi var millet sokakta yemesin saygı diyorsun,milletin çeşidinden sanane diyorsun,,oruç tutmanının amacı nefsi körlemek zaten,başkasınınkini değil kendininkini:KK53::KK53:
Ben size demedim onu üzerinize alınmayın :)
Sırf saldıranı korumak için yorum yaptığımı söylemişler de çok fazla alıntılamamak için belirtemedim yorumumda. Sözüm onaydı.

Valla ben bazı arkadasların sırf tepki görmemek adına burada yapılan yanlış deyip içten içten oh olsun onlarda dısarıda yeyip içmeseymiş diye düşündüklerini düşünüyorum artık yazılanlardan sonra.
Neyse daha fazla uzatmanın luzumu yok. En iyi müslüman sizsiniz:) Hadi iyi akşamlar...

Valla ben bazı arkadasların sırf tepki görmemek adına burada yapılan yanlış deyip içten içten oh olsun onlarda dısarıda yeyip içmeseymiş diye düşündüklerini düşünüyorum artık yazılanlardan sonra.
Neyse daha fazla uzatmanın luzumu yok. En iyi müslüman sizsiniz:) Hadi iyi akşamlar...
katılıyorum

Hoş Gör sen, boşver gitsin aldırma, Büyüklük sende Kalsın sonunda, sen sarıl, o sana sarılmazsa, sen unut unutmazsaaaaaaaa:rolleyes:

Mübarek Ramazan Ayı gelmiş, Oruç tutan tutmayana, tok aça herkes birbirine hoşgörülü Olmalı, Oruç Dediğiniz midenin açlığı değil ki, Allah ne yapsın sizin açlığınızı, oruçtan çıkarılması gereken dersi çıkaramıyorsanız tutmayacaksınız o orucu:KK59:
Isteyen istediği yerde sigara da içer yemekte yer.
Hoşgörüüüü:KK14:
Bu topikte o dediğimden kalmamış, bu sebeple kapatalımda azıcık Düşünün taşının:KK39:

X