- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
yok yani şöyle o zaman eltimin bebek mevlüdüne giden kişilerle benim bebek mevlüdüme gelen kişiler hemen hemen aynı ordan biliyorlar çoğu.. kayınvalidemin tarafı mesela.. ona takılıp bana takılmadığını biliyor . ve eminim ki konuşurlar insanın ağzı torba değil ama derdim onların konuşması da değil kayınvalidemin beni böyle bir duruma düşürmesi. mesela benim annem asla benim küçük düşmemi kabul edemezdi . demek ki kv kp de olsa kendi anne babası gibi olamıyor insanın.. bir de hep annelik babalıktan aileden bahsederler.. gerçekten beni kızları gibi görseler beni bu duruma sokmak istemezlerdi.. zaten bundan sonra ne yapıp ne yapmadıkları umurumda değil.. takmıycm kesinlikle.. canları nasıl isterse.. ama şöyle de bir şey var olaylar biraz karıştıve ben aslında böyle olmasını hiç istememiştim. ama hakkım değil mi incindiğim konuları belirtmek hep susup oturmak mı lazım
o kadar uzun yazmışsınız ki yarıda bıraktımbilezik takıp orda burda laf edeceklerine takmasınlar daha iyi . ayrıca 4 bilezik nedir ya hu? doğum günü çocuğuna 500-600 liralık ne alınabilir? kayınpederiniz ne işle meşgul durumları nedir?
teşekkür ederim.. inanın o kadar üzgünüm ki şu gelinen noktaya . biraz bile olsa beni anlayan kişiler olduğunu görünce içim biraz ferahlıyor.. dün gece ikisini de aradım açmadılar . bakalım bugün geri dönüş yapacaklar mı . yoksa bizi sildiler mi tamamen . sildilerse çok saçma . ama ben inançlı bir insanım allahım biliyor niyetimi ve bana yapılanları bundan sonra hiç bir şey yapmayacağım . eminim ki allah sorar bir gün .
aman arkadasim dert ettigin seye bak.
yahu takmasinlar, ilgilenmesinler, sevmesinler seni ve cocugunu, haksizlik yapsinlar bosver...
bebegin olmus ne guzel.
bende hamileyim. 13 hafta sonra dogum olacak ins allahin izniyle. benim kv kp daha birseye ihtiyaciniz varmi diye sormadi.bi corap bile hazirligi yok kv min.biliyorum. inan zerre umurumda degil. ins hep bize karsi ilgisiz olur. beni bunaltmaz.
ayrica 4 bilezik nedir yahu... dugunde o kadar takmayan var.
Dikkate alıyor.
Ama sadece ona hak verenleri..
Çok doğru bişey söylendi burda.
Arkadaşım bebeğini kaybetti dedi biri.
Ötesi var mı bunun.
Hala bilezik altın ona yaptı bana yapmadı.
Onun erkek benim kız..
Kendine yazık ediyor konusahibi başka hiçkimseye değil.
Hayat o kadar kıza ve pamukipliğine bağlı ki.
Mutlu yaşamak varken maddi şeyleri dert etmek neden..
Huzurunu kendi elleriyle bozmak neden?
yok yani şöyle o zaman eltimin bebek mevlüdüne giden kişilerle benim bebek mevlüdüme gelen kişiler hemen hemen aynı ordan biliyorlar çoğu.. kayınvalidemin tarafı mesela.. ona takılıp bana takılmadığını biliyor . ve eminim ki konuşurlar insanın ağzı torba değil ama derdim onların konuşması da değil kayınvalidemin beni böyle bir duruma düşürmesi. mesela benim annem asla benim küçük düşmemi kabul edemezdi . demek ki kv kp de olsa kendi anne babası gibi olamıyor insanın.. bir de hep annelik babalıktan aileden bahsederler.. gerçekten beni kızları gibi görseler beni bu duruma sokmak istemezlerdi.. zaten bundan sonra ne yapıp ne yapmadıkları umurumda değil.. takmıycm kesinlikle.. canları nasıl isterse.. ama şöyle de bir şey var olaylar biraz karıştıve ben aslında böyle olmasını hiç istememiştim. ama hakkım değil mi incindiğim konuları belirtmek hep susup oturmak mı lazım
Yorumlarımdan pek bir şey anlamamışsınız ama. İnsanlar gördüyse ne olmuş. O insanlar sizi değil onları ayıplar ayıplayacaksa. Dediğim gibi hediye alınıp alınmaması alınan tarafın değerine bir şey katmaz. Yani anlatamıyorum işte. o toruna aldılar diye o torun mükemmel olmuyor ya da sizinkine almayınca sizinkinde bir kusur olmuyor. Ayrıca ne demek? Kusurlu olsaydı, Allah korusun bir sıkıntısı olsaydı altını haketmez miydi? Yani cidden azıcık düşünün. Sizin de fikirleriniz çok sağlıklı değil.
Bir de misal benim eşimin maddi durmu ile kardeşininki bir değil. Eşim kardeşinin 4 katı maaş alıyor. O ilerde evlenirken kayınvalidem de biz de düğününe daha çok yardım edeceğiz ki bizim düğünümüzü altınından tutunda her şeyine kadar eşimle ikimiz yaptık. Ama kaynımda böyle olmaz. Kaynımın çocuğu olursa kayınvalidem onlara daha fazla da takabilir. Cidden sorun değil. Yani ihtiyacınız yoksa lütfen takılmayın daha fazla.
Sorun bilezik değil bence. Ben de beklemedim kimseden birşey ama eltiye yapılıp bana yapılmazsa kocama saygısızlık kendime haksızlık olarak atfederim. Olay bilezik olayı değil ki!
Araman zaten hata olmuş canım. Bu onları haklı duruma düşürmüş. Ayrıca bu ikiliği yaratıp rekabete yol açanlar onlar.
Zaten gelinin birine bilezik yapıp diğerine yapmayarak rezilliklerini ortaya koymuşlar. Ona yspmayıp da siz istemiş olsanız size kızardım ama durum onların ayıbı. Bundan sonra taksalar da ben almazdım. Bence siz de kabul etmeyin.
Sorun bilezik değil bence. Ben de beklemedim kimseden birşey ama eltiye yapılıp bana yapılmazsa kocama saygısızlık kendime haksızlık olarak atfederim. Olay bilezik olayı değil ki!
hayır yanılıyorsunuz sadece bana hak verenleri dikkate almıyorum iyi gözlemlemenizi rica ederim . Ama bana mağdur musunuz ya da yaşınız kaç diye yorumlarda bulunanlara taktir edersiniz ki zaman ayırmıyorum çünkü bebeğim her an uyanabilir . ayrıca öyle olmasa bile o kişilere yine cvp vermezdim çünkü onların amacı yardımcı olmak ya da fikrini paylaşmak değil dalga geçmeye çalışmakmış gibi geliyor . tabii ki çocuğumun kıymetini biliyorum tabii ki hayatın farkındayım ama ne de olsa bir gün hepimiz öleceğiz diye herşeye amaaan boşver yapamıyorum maalesef ben .
Dikkate alıyor.
Ama sadece ona hak verenleri..
Çok doğru bişey söylendi burda.
Arkadaşım bebeğini kaybetti dedi biri.
Ötesi var mı bunun.
Hala bilezik altın ona yaptı bana yapmadı.
Onun erkek benim kız..
Kendine yazık ediyor konusahibi başka hiçkimseye değil.
Hayat o kadar kıza ve pamukipliğine bağlı ki.
Mutlu yaşamak varken maddi şeyleri dert etmek neden..
Huzurunu kendi elleriyle bozmak neden?
hayır tabi ki de kusurlu olsaydı haketmeyecekti diye bir şey yok ama ben artık acaba bizde bir kusur mu var diye düşünmeye başlamıştım o yüzden yazmıştım onu . eşinizin kardeşine yardım etmek istemeniz çok taktir edilesi inanın ki ben de aynı durumda olsa aynı şeyi yapardım. ama bizim şuanda yüklü miktarda bir kredimiz bulunuyor ve eşimin abisi eşimden iki kat daha fazla maaş alıyor . kv de kp de bunu biliyor .
İÇİM ŞİŞTİ OKURKEN SOununu getiremedim vallaolay biraz uzun. Kısaca anlatmaya çalışıcam . Ben 2 gün önce kızıma bebek mevlüdü yaptım . Kayınvalidem mevlütten önce hep bahsederdi ben diğer gelin doğum yapınca ona şunu aldım bunu yaptım dört tane bilezik taktım sana da takıcam diye. Doğum oldu takmadı mevlüt oldu yine takmadı. Eşime mevlütten bir gün önce demiş ben bilezikleri yetiştiremedim şöyle böyle . Kayınvalidem hep diğer gelinle ikimizi kıyaslar sen böylesin o şöyle, o böyle yaptı sen şöyle yapıyorsun der. Onun kızıyla benim kızımı da kıyaslar . buna rağmen o geline yaptıklarını bana yapmıyor ilgisi ve sevgisi de samimiyetsiz sanki zoraki. Beni kabul edemediler sanırım diğer gelinden sonra . Diğer gelinle biz zaten yaklaşık bir buçuk senedir konuşmuyoruz . Benim düğün zamanlarımda çok kıskançlıklar yaptı kv ve kp imle konuşmadılar . Kv mi hep kötüledi bana biz de küselim diye başaramadı . eltimler de kayınvalidemlerle zaten düğün olayları falan tamamen bittikten sonra konuşmaya başladılar tekrardan . O yüzsüzlüğü de anlamıyorum hem birbirlerinin hakkında kötü kötü şeyler konuşuyorlar hem barışıyorlar ve kv onu bıraksan bağrına basacak . sonra da bizimle küstüler eltimler ki biz haklıydık o konuda sırf eltimin kıskançlığından . herneyse işte geçen gün mevlütten sonra ben çok alındım diğer geline doğum yaptı diye bilezik takılmış bana takılmadı. Ki ben takılck diye biliyordum. ordaki herkes te bunu gördü ki mevlütte eltimin akrabaları da vardı . Adım gibi eminim laracaya bilezik takmadı kv diye orda burda konuşacaklarından . Eltim de bunu duyunca iyice kendisini bir şeyzannedecek . Zaten sürekli kendi kendini öven bir tip . ben bileziğinde değilim alamadılarsa da orda insanlara belirtmesini beklerdim işte laracaya 4 bilezik borcum olsun yetişmedi falan filan diye . Böyle bir şey de yapılmadı ben de çok incindim diğer olaylar da üstüste gelince facebookta bir yazı paylaştım. ( Diğer olaylar derken süreklieltimin kızına harcamalar yapmalar bize gelince para yok haline girmeleri. Para yoksabizim kızımıza yoksa onlarınkine nasıl yeniyılda400 500 doğumgününde ayrı 400 500 harcayabiliyorsun . ) . Herneyse . Yazdığım yazıdan sonra bunlar akşam bize geldiler konuşmaya yazıyı görmüşler kendilerine yazıldığını da anlamışlar kp başladı bana laraca kızım sen bizden altın mı istiyorsun bizim durumumuzu bilmiyormusun demeye . ne alaka yaa . Bu yazı nedir elalemin karşısında rezillik falan dediler . benim de kp nin karşıma geçip böyle bir şey söylemesi çok zoruma gitti ağlamaya başladım direkthalbuki benim problemim bilezik değildi yapılan ayrımcılıklar ve haksızlıklar ve mevlütte bilezik almadıysa bile yine de bana da alacağını belirtmesiydi tek istediğim . Sonra yine almasınlar istemiyorum zaten bileziğinde değilim . Ama bunu anlamadılar . Kv diyor ki nasıl diyebilirdim param yok alamadım alıcam reZİL olurdum diyor . Tamam o rezil olmadı insanlara karşı. Ben küçük düştüm . Neyse bi de onlar geldiğinde benim annem de bizdeydi kadın anladı bir problem olduğunu zaten onların soğuk tavırlarından konuşalım diye çıktı gitti . Ama o akşam aradı sabah aradı ne oldu kızım bir problem var söyle falan diyor endişelendi tabi. Bişey yok anne diyorum. Ben anlamıyor muyum keşke yalnız bırakmasaydım seni diyor . en sonunda bende eşime söyledim annem arıyor soruyor dedim. o da annemi aramış aramayın laracayı üzülüyor demiş bir problem yok demiş. Annem sonra tekrar beni aradı ben senin için endişelendiğim için arıyorum aramıyim rahatsız ediyorsam diyor . Senin de kızın var diyor bakalım sen düşünmiyck misin onu diyor . O kadar üzüldüm ki beni o duruma soktukları için. akşam ağlamaktan söyleyemediğim bütün herşeyi yazdım ve gönderdim kv ve kp ime. Ama yazdıklarımın içinde yalan hiç bir şey yoktu . Harfi harfine doğruydu . Bizi sevmek zorunda değilsiniz dedim onlara yaptıklarınızı yapmak zorunda değilsiniz dedim içinizden geldiği gibi davranın yine dedim . Ama yapılan haksızlıklara ve ayrımcılıklara da kırılıyoruz bunu bilin dedim . Bu konu da daha fazla uzamasın eşimin üzülmesini istemiyorum dedim . Lütfen anlayış gösterin dedim .Ama yine anlayış göstermediler :s :s akşam kp eşimi aradı gece yarısı sen ne düşünüyorsun bu konuda demiş eşim de dedi ben laracayla aynı fikirdeyim diye konuşmaya başladı kp başka bir şey söylemesine izin vermedi . bağırdı bağırdı kapattı . Şaka gibi . Haksızlığa uğrayan bizken bir de suçlu durumuna düştük . Bu kadar anlayışsız olmalarına inanamıyorum . O kadar üzüldüm ki kızlar anlatamam . Başım çatlıyck gibi ağırmaya başladı . Onlar benim açımdan hiç düşünmediler ama ben aslında onların üzülmesini istemezdim. Ve anladım ne dersek diyelim onlar bizi anlamayacaklardı. Ben de arıyim da kp bariüzülmesin gerekirse özür bile diliycktim yeter ki eşim de üzülmesin diye . Eşim benden böyle bir şey talep etmedi haklı olduğumu biliyor çünkü ama ben kendim yapacaktım . Vee kv aradım telefonu açmadı kp aradım açmadı . silmişler bizi iyice . Yaa ne diyim . Allah çok büyük . Eminim ki bize yapılan haksızlıkları bir şekilde soracak onlara . Şunu da belirtmek istiyorum eltim benden 7 8 ay sonra hamile kaldı . Hiç başka çocuk istemeyen kadın ben hamile kaldıktan sonra gariptir ki istemeye başladı . Herneyse daha doğum yapmadı ama çocuğu erkekolucakmış. Kv de bunu öğrenir öğrenmez gelip bana demişti işte diğer torun erkek olacakmış çook sevindik baban da çok sevindi şimdi ona neler neler yapmaz . Yazlıkta kuzu çevirdik yedik falan demişti . Bu kadın ben çocuğumun cinsiyetini söylediğimde aa kız mı ben erkek bekliyordum diye burun kıvıran hamileliğşmde bebeğime bir şey alamayan parasızlıktan dolayı ama eltimin bebeğine bebek takımları falan alabilen kadın . Yaa ne diyim yapılan haksızlıklar o kadar çok ki.. bi de şimdi biz suçlu durumuna düştük çekip gitmek istiyorum şuanda buralardan ama eşim ve kızım var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?