İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

Rica etsem düştüğünüz küçük durumu cümlelerle tarif eder misiniz? Deneyin bakın göreceksiniz ki aslında ortada küçük durum falan yok.

kv özel bir şirkette müdür konumunda kp de öyle idi ama şimdi emekli oldu..

aman arkadasim dert ettigin seye bak.
yahu takmasinlar, ilgilenmesinler, sevmesinler seni ve cocugunu, haksizlik yapsinlar bosver...
bebegin olmus ne guzel.
bende hamileyim. 13 hafta sonra dogum olacak ins allahin izniyle. benim kv kp daha birseye ihtiyaciniz varmi diye sormadi.bi corap bile hazirligi yok kv min.biliyorum. inan zerre umurumda degil. ins hep bize karsi ilgisiz olur. beni bunaltmaz.
ayrica 4 bilezik nedir yahu... dugunde o kadar takmayan var.

Araman zaten hata olmuş canım. Bu onları haklı duruma düşürmüş. Ayrıca bu ikiliği yaratıp rekabete yol açanlar onlar.
Zaten gelinin birine bilezik yapıp diğerine yapmayarak rezilliklerini ortaya koymuşlar. Ona yspmayıp da siz istemiş olsanız size kızardım ama durum onların ayıbı. Bundan sonra taksalar da ben almazdım. Bence siz de kabul etmeyin.

Sorun bilezik değil bence. Ben de beklemedim kimseden birşey ama eltiye yapılıp bana yapılmazsa kocama saygısızlık kendime haksızlık olarak atfederim. Olay bilezik olayı değil ki!

hayır yanılıyorsunuz sadece bana hak verenleri dikkate almıyorum iyi gözlemlemenizi rica ederim . Ama bana mağdur musunuz ya da yaşınız kaç diye yorumlarda bulunanlara taktir edersiniz ki zaman ayırmıyorum çünkü bebeğim her an uyanabilir . ayrıca öyle olmasa bile o kişilere yine cvp vermezdim çünkü onların amacı yardımcı olmak ya da fikrini paylaşmak değil dalga geçmeye çalışmakmış gibi geliyor . tabii ki çocuğumun kıymetini biliyorum tabii ki hayatın farkındayım ama ne de olsa bir gün hepimiz öleceğiz diye herşeye amaaan boşver yapamıyorum maalesef ben .

Susup oturun değildi aslında demek istediğim. Bir kenara bırakın aklınızdakileri önce. Sadece dediklerime odaklanmaya çalışın. Bir an unutun bilezikmiş eltiymiş facebookmuş. Tazeleyin bir zihninizi derin nefes alın, sakinleşin.

Şunlar mümkün;

1- Sizin yaptığınız: Durumu kabullenememek ve tepkisini bir şekilde (gösterecek ya illa ki) kontrolsüz olarak göstermek
2- Durumu kabullenememek ve kontrollü/mantıklı tepkiler göstermek
3- Durumu kabullenememek ama içine atmak
tepki göstermemek.

4-
Bence olması gereken: Durumu kabullenmek herkesi olduğu gibi kabul etmek, insanların içlerinden gelen şeylere ya da gelmeyenlere müdahale etmemek bunun zaten dışarıdan müdahalelerle mümkün olmadığını kavrayabilmek.

Şimdi biraz olsun anlatabildim mi? İçinizde durumu halledemedikten sonra tepki vermemenizin hiçbir anlamı yok. Önce içinizde halledeceksiniz.

hayır tabi ki de kusurlu olsaydı haketmeyecekti diye bir şey yok ama ben artık acaba bizde bir kusur mu var diye düşünmeye başlamıştım o yüzden yazmıştım onu . eşinizin kardeşine yardım etmek istemeniz çok taktir edilesi inanın ki ben de aynı durumda olsa aynı şeyi yapardım. ama bizim şuanda yüklü miktarda bir kredimiz bulunuyor ve eşimin abisi eşimden iki kat daha fazla maaş alıyor . kv de kp de bunu biliyor .

Sorun bilezik değil bence. Ben de beklemedim kimseden birşey ama eltiye yapılıp bana yapılmazsa kocama saygısızlık kendime haksızlık olarak atfederim. Olay bilezik olayı değil ki!

arkadasim anliyorum sorunun bilezik vs olmadigini. ben benim kv nin bana yaptigi haksizliklari bi yazsam ohooo.
konu sahibi dert etmesin diye boyle diyorum.
esi olayin farkinda masallah esinin yaninda. mis gibi evladina sarilsin ve esiyle mutlu olsunlar.
o bilezikler takilsa bu olaylardan sonra zaten basina kakilacak. bosversin. faceden falan paylasimda ayrica sacmalik.
zaten ortada bi haksizlik var ama bu kadar uzatilmamaliydi konu...

yok kesinlikle almam zaten.. onlara da belirttim.. Ben dün gece aradım çünkü anladım olaylara bizim tarafımızdan bakıp bizi anlayamacaklar bari üzülmeyin diycktim gerekirse özür de dilerim diycktim . evet yaptıkları şeyler gerçekten büyük haksızlık bunu en iyi eşim ve ben bilirim.. ama büyükler sonuçta. madem anlamıycklar uzatmanın bir alemi yok diye düşünmüştüm ama iş işten geçti artık sanırım. zaten artık istesem de onlara çok yakın davranamam bu noktaya gelmesini istemezdim ben aslında

Ben size herşeye boşverin ölümlü dünya demedim.
Sadece sürekli bana haksızlık yapıldı demekten vazgeçmenizi, önünüzdeki mutlulukları görmenizi söyledim.
Siz sadece size acıyan ya evet haklısın çok ayıp diyenleri dinliyorsunuz..
Mağdur musunuz diye sorarken size ihtiyacınız olup olmadığını düşünmenizi istedim..
Siz istediğinizi yapın..
Oturun kendinize acıyın.
Eltinizle size yapılanları kıyaslayın..
Hesaplar yapın..
Günlerinizi huzursuz geçirin.
Tercih ve karar sizin..
Sizden çok daha büyük derdi olan insanlar var..
Şükretmeli insan da biraz..
Hayatınızı kabusa çeviren şeyler birkaç bin liralık meseleler.
Ve sizi daha az kabullenmeleri değer vermeleri..
Bırakın ne isterlerse yapsınlar..
Ben olsam hiçkimsenin beni mutsuz etmesine izin vermezdim..
Onlardan gelecek hayır Allahtan gelecek der evimde eşim ve çocuğumla huzurlu ve mutlu yaşardım..

Şaka yaptığınıza inanmak istiyorum. Size hediye almadılar diye küçük düştüğünüzü mü düşünüyorsunuz? Almak zorundalar mı? Bence siz sosyal paylaşım sitelerinde yazarak onları zor durumda bırakmışsınız. Hem de kendinizi küçük düşürmüşsünüz.

Keşke dışarıdan nasıl göründüğünü kendisine anlatabilsek. Belki o zaman anlaşılabiliriz

Bal gibi de işin altınında maddi boyutundasınız. Size ne küçücük kıza harcanan 400-500 liradan ? Bir de Facebook'ta laf sokmuşssunuz insalara ne ayıp. Ortada bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız böyle Türk entrika dizisi gibi işler çevireceğinize mesafe koyun araya kv ve kp ile. Tavrınızı koyun. Ama Ali Cengiz oyunları çok çirkin.

Anladım ama tekrar söylüyorum maddi konularda gelin tepki verince haklı çıkma ihtimali çok düşük. Aynı şekilde sizin taraf bir eşitsizlik yapsa bunun için eşiniz facebookta göndermeler yapsa ne kadar yakışık olur. Sizin aileniz eşit olmayan bir şey yapsa siz muhatap olursunuz değil mi? Damat olarak eşinizin ailenize çıkışması sadece damat da ne kadar aç gözlüymüş izlenimi bırakır. Ha işte aynı durum sizin için de geçerli. Siz haklı olsanız da tepki gösterince dışardan biri ancak böyle anlar. En iyisi Allah'a havale etmek. Konu bir daha aranızda açılırsa. Anne ben bilmiyorum artık. Belki de ben abarttım. O yüzden ben Allah'a havale ettim. Siz eşit davranıyoruz diyorsanız sıkıntı yok. Allah görür. Çocuklarımın hakkını da gözetir. Allah büyük diyin geçin gidin. Azıcık inanan insana bundan daha ağır bir laf olamaz. Bu lafa karşılık da zaten gocunmuyorsa ya cidden alacak durumda değildir. Ya da feriştahı gelse onlara haksız olduklarını gösteremez.
Artık bu saatten sonra size gelip 5 karış suratla suratınıza atar gibi 4 bilezik taksalar ne takmasalar ne. Bu saatten sonra alınacak şeylerin kıymeti kalır mı?

Ama en acısı ne biliyor musunuz? Kayınvalidenizin durumu eltinize anlatması. Sizin için en iyisi artık kafanızda bu konuyu kapatmaya çalışın. Benim de bir akrabamla anlaşmazlığım oldu. Ona sorsan en haklı odur eminim ve hatta duydum olayı kendince anlattığını. Ama benim açımdan ben haklıyım. Onu hayatımdan çıkardım. Konuyu da kafamda kapatmaya çalışıyorum. Bazen herkese kendimi anlatmak istiyorum ama gerek yok. Çabaladıkça içinden çıkılmaz bir hal alır. Ben Allah'a havale ettim bekliyorum. Bu arada hem kendimi hem onu Allah'a havale ettim. İkimizin de gönlüne göre versin.

bence kendinizi küçültmüşsünüz
hiç yakışıyormu insana bu davranışlar
nedir Allah aşkına 4 bilezik - 14 bilezik
durumunuz müsaitse eşiniz alır içinizde kaldıysa
kayınvalidenizden kayınpederinizden bişi beklemekte ne demek
ben sizi haksız görüyorum
insanlar mecbur değiller mecbur tutamadığınız gibi tavır da yapamazsınız
kıskanç tavırlar altın hediye konusunu gündeme getirip laf sokmalar
kendinizi rezil etmişsiniz
ağır olun molla desinler

çocuğu bilezik için mi doğurdunuz diyesim geliyor.. sürekli onun doğurduğu çocuk benim ki ne kıyaslamasına giriyorsun.. muhtemelen senin paraya düşkün olduğunu düşünüp sevmiyorlar seni.. sürekli eltine kıskanç diyorsun da konuda tek kıskanç sensin sevgili konu sahibi..

İÇİM ŞİŞTİ OKURKEN SOununu getiremedim valla
ne kadar da takıntılısın ya
bilezik takmadılar onu yapmadılar
sen bir bireysin ve kendi kendine yetebilmelisn
sürekli insanlarla kıyaslmaya girme,yapanlarada izin verme
sen ve eşin iyiyseniz gerisini çok fazla takma

Ben dile getirdikden sonra kv bana hediye alsa ne almasa ne.... Hele bide bunu gösteriş gibi mevlütde dile getirse ne olacaktı... Kv küçültüm kendim mi yüceltecektim... Bak bir evlat verdim degerim bu kadar mı oldu diyeceklerdi....Mevlüdün telaşını unutup bunun derdine mi düştünüz.... Eltinize takması da sizi ilgilendirmez... Bu devirde insanlar artık bir çeyrek almakda zorlanıyor.... Eltiniz degil ama siz kendinizi onunla kıyaslıyorsunuz.... Yok şukadar bilezik, yok ben hamile kaldım oda kaldı... O kadar insan içinde kv bilezik açıklamasını yapmasını beklemezin de ayrı bir enterasan kadın ogluna yapmış gerekli açıklamayı...
Face işi de bunun ayrı bir tuzu biberi olmuş....
Siz böyle yaptıkça kadın sizede torununa da tepkiyle yaklaşacak... Bunları dile getirmeniz yanlış olmuş... Siz mevlüdü bilezik için mi yaptınız tam anlayamadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…