İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

Aile içinde face üzerinden mesajlaşmanızı s,orunlarınızı oradan yansıtmanızı hiç doğru bulmadım.
Ayrıca,kp ve kv hediyeleşme konusunda bir haksızlık yapmış bu ortada ama burada sana düşen susmaktı,eşin yeri geldiğinde uygun bir dille sitemini ederdi.
veya bir süre bekleseydiniz belki de telafi edeceklerdi.
açıkcası çook fevri davranmışsın.
bu hediye işi kp ve kv nin bileceği birşey.eşit davranmıyorlarsa da zorla davrandıracak değilsin.
akıllarında farklı hesaplar olabilir.
maddi bir konuda karşılarına dikilip hesap sormuşssun hem de hediye olacak bir maddiyat.
haliyle sana yüklenirler.
sen zannettin ki alttan alacaklar özür dileyecekler filan.
sessiz kalıp zamanı geldiğinde uygun bir cümle ile siteminizi ederdiniz.
yakışanı buydu.
yapmaz yapmazlar.sen de tavrını ona göre takınırdın.

Attığınız mesajlar yüzünden olmasın..
Men etmek ağır tabi ama siz de sürekli hem kendi huzurunuzu hem de başkalarının huzurunu bozuyorsunuz.
Bırakın kim ne yaparsa yapsın..

eltim şuan ikinci çocuğuna hamile birinci çocuğunda takmışlar bunu da hem kv dile getirdi sürekli hem de eltim söylemişti zamanında. eltinle ne tartışma yaşadınız demişsiniz benim eşimle aramızı bozmaya çalıştı evlenmeyelim diye çocuğu 5 yaşında kendi çocuğuna öğretmiş çocuk gelip gelip amcamın önceden başka karısı vardı biliyor musun yenge deyip durdu . başka karısı dediği eşimin 8 sene önceki 3 4 ay sürmüş sevgilisinden bahsediyor . ben de olabilir diyordum herkesin olabilir benim de vardı diyordum ama bu olay 3 4 kere tekrarlanınca artık rahatsızlığımızı dile getirdik çocuğun bu yaptığından . sonuç olarak şuanda konuşmuyoruz . 5 yaşında çocuk nerden biliyor ki eşimin 8 sene önceki sevgilisini . öğretilmişti resmen huzurumuzu bozmak için . kısaca açıklamaya çalıştım . eltimin çekemediği aileye yeni bir gelin gelmesiydi !

sizde öyle belki de bizde öyle değildir.. herşey karşılıklı bir torun babaanneye dedeye anneanneye sevgisini gösteriyorsa seviliyor . bu arada ilk aşk farklı olayına da katılmıyorum benim en güzel aşkım eşim .

Kırılmazdım çünkü ilk torun ilk yeğen gerçekten farklı oluyor ilk aşk gibi düşünün. Ben de ilk torunum ananem beni bir başka sever.

böyle bir şeyi nasıl konuşabilirdim ki onlarla.. yanlış anlayacaklarını benim çerçevemden bakamayacaklarını tahmin edebiliyordum.. baksanıza konuşunca ne konumuna düştüm

aa çok üzüldüm allah rahmet eylesin tabi o açıdan düşününce haklısınız . bişey demiyorum zaten . o ayrı bir konu .

o kadar uzun yazmışsınız ki yarıda bıraktım bilezik takıp orda burda laf edeceklerine takmasınlar daha iyi . ayrıca 4 bilezik nedir ya hu? doğum günü çocuğuna 500-600 liralık ne alınabilir? kayınpederiniz ne işle meşgul durumları nedir?

bide bu çıktı başımıza,canı sıkılan facebokta döşüyor yazıyısiz çekirdek ailenizle mutlu olmaya bakın, boşverin kp kv şunu vermiş vermemiş

Bir şeye odaklanmışsınız tutturmuşsunuz gidiyorsunuz Kimsenin yorumunu anlayarak okuduğunuzu dikkate aldığınızı düşünmüyorum. Yok anacım sizin aranız düzelmez. Ben valla arada kalan yavrulara üzüldüm. Şimdi ömrü billah yok onun kızı şöyle yok onun oğlu böyle diye çocukları karşılaştırır durursunuz onlar da sizin kafayla büyür gider

ne kadar doğru yorumlarda bulunmuşsunuz.. ama iki şeyi eklemek isterim zamanında diğer geline torun doğurdu çocuk doğurdu diye takmışlar o bilezikleri. şimdi onun doğurduğu torun da benim doğurduğum taş mı . maşallah çocuğumun da bir kusuru olsa . görseniz dünyalar tatlısı yavrum.. ikinci şey de tamam mevlütte diyemezdi görüşündesiniz ama böyle de insanlar gördü takmadığını zaten..

arkadaşım ben seni son derece haklı buldum.burda eleştirenlerin hepsi melek zaten ses çıkarmazdım görmezden geliridm diyolar.bnde yaşadığım bir olayı kv ve elti ile konu açıp paylaştım işitmediğim şey kalmadı.siteden soğudum resmen.önemli olan ne biliyomusun eşinin senin haklı olduğunu bilmesi ve yanında olması.varsın diğerleri seni haksız bulsun hiç önemli değill

kv eltimle beni kıyaslıyor diyorsunuz ya aslında siz eltinizle kendinizi kıyaslıyorsunuz farkında mısınız. belki kv sizi sevmiyor bişeyler almak içinden gelmiyor.. niye illa eşit davransın bize haksızlık yapıyor diye düşünüyorsunuz ki.
benim kv de nişan alışverişi yapılacağı zaman -ben diğer gelinin faturalarını ödüyorum onlara yardım ediyorum fazla bir şey alamam demişti. ne yapayım şimdi bende mi faturaları kaynanama yollıyım.
kaldı ki bilezik takmak mecburiyet değil hediyedir gönlünden geçmemiş takmamış olayı büyütmeye , rezil oldum diye düşünmeye gerek yok. eltinizin de yeni bebeği falan olunca bakalım ona kaç tane bilezik takacak diye dillendirmeyin kendinizi küçük düşürmeyin 3-5 kuruş için. illa bilezik istiyorsanız biriktirin paranızı kendiniz alın hiç mudahene etmeyin
bence bebeğinize odaklanın eşinizle mutluluğunuzun tadını çıkarın.

böyle bir şeyi nasıl konuşabilirdim ki onlarla.. yanlış anlayacaklarını benim çerçevemden bakamayacaklarını tahmin edebiliyordum.. baksanıza konuşunca ne konumuna düştüm

faceden yazmak abartı olmuş sadece
direk sorabilseydin daha iyi olurdu
daha yumuşatarak konuşulabilirdi
sonra da koyardın mesafeni.. biter giderdi..

yok yani şöyle o zaman eltimin bebek mevlüdüne giden kişilerle benim bebek mevlüdüme gelen kişiler hemen hemen aynı ordan biliyorlar çoğu.. kayınvalidemin tarafı mesela.. ona takılıp bana takılmadığını biliyor . ve eminim ki konuşurlar insanın ağzı torba değil ama derdim onların konuşması da değil kayınvalidemin beni böyle bir duruma düşürmesi. mesela benim annem asla benim küçük düşmemi kabul edemezdi . demek ki kv kp de olsa kendi anne babası gibi olamıyor insanın.. bir de hep annelik babalıktan aileden bahsederler.. gerçekten beni kızları gibi görseler beni bu duruma sokmak istemezlerdi.. zaten bundan sonra ne yapıp ne yapmadıkları umurumda değil.. takmıycm kesinlikle.. canları nasıl isterse.. ama şöyle de bir şey var olaylar biraz karıştı ve ben aslında böyle olmasını hiç istememiştim. ama hakkım değil mi incindiğim konuları belirtmek hep susup oturmak mı lazım

Dikkate alıyor.
Ama sadece ona hak verenleri..
Çok doğru bişey söylendi burda.
Arkadaşım bebeğini kaybetti dedi biri.
Ötesi var mı bunun.
Hala bilezik altın ona yaptı bana yapmadı.
Onun erkek benim kız..
Kendine yazık ediyor konusahibi başka hiçkimseye değil.
Hayat o kadar kıza ve pamukipliğine bağlı ki.
Mutlu yaşamak varken maddi şeyleri dert etmek neden..
Huzurunu kendi elleriyle bozmak neden?

Yorumlarımdan pek bir şey anlamamışsınız ama. İnsanlar gördüyse ne olmuş. O insanlar sizi değil onları ayıplar ayıplayacaksa. Dediğim gibi hediye alınıp alınmaması alınan tarafın değerine bir şey katmaz. Yani anlatamıyorum işte. o toruna aldılar diye o torun mükemmel olmuyor ya da sizinkine almayınca sizinkinde bir kusur olmuyor. Ayrıca ne demek? Kusurlu olsaydı, Allah korusun bir sıkıntısı olsaydı altını haketmez miydi? Yani cidden azıcık düşünün. Sizin de fikirleriniz çok sağlıklı değil.
Bir de misal benim eşimin maddi durmu ile kardeşininki bir değil. Eşim kardeşinin 4 katı maaş alıyor. O ilerde evlenirken kayınvalidem de biz de düğününe daha çok yardım edeceğiz ki bizim düğünümüzü altınından tutunda her şeyine kadar eşimle ikimiz yaptık. Ama kaynımda böyle olmaz. Kaynımın çocuğu olursa kayınvalidem onlara daha fazla da takabilir. Cidden sorun değil. Yani ihtiyacınız yoksa lütfen takılmayın daha fazla.

ben olaylara ve kişilere karşı gayet net bakıyorum . bilmiyorsunuz yaşananları ve sormadan yorum yapıyorsunuz . şöyle açıklayayım. bana yapılan şeylerin aynıları hatta daha fazlası eltime de yapıldığı için onun yaptığının adı KISKANÇLIK, ona yapılanlar bana yapılmadığı için adı ALINMA . Umarım anlatabilmişimdir . eltimin kıskandığı da zaten yapılanlar değil haneye yeni bir gelin gelmesi şimdiye kadar tek gelindi bunu çekemedi . kıskançlığının altında aslında yapılanlar değil benim evliliğim yatıyor .

Tamam tamam siz haklısınız size hayatta başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…