Aile içinde face üzerinden mesajlaşmanızı s,orunlarınızı oradan yansıtmanızı hiç doğru bulmadım.Kızlar kv az önce facebookta paylaştığım mevlüt albümünü ve bir iki fotoğrafı beğenmiş dün aradığımda telefonu açmamıştı ve kp de dün gece arayıp bizievlatlıktan men etmişti . Ne suçumuz varsa . hala inanamıyorum .
Kızlar kv az önce facebookta paylaştığım mevlüt albümünü ve bir iki fotoğrafı beğenmiş dün aradığımda telefonu açmamıştı ve kp de dün gece arayıp bizievlatlıktan men etmişti . Ne suçumuz varsa . hala inanamıyorum .
Çok ama çok haksızsınız. Öncelikle şunu anlamadım eltiniz sizden sonra gebe kaldıysa ve hala doğum yapmadıysa ne zaman 4 bilezik takıldı bebeğin mevlidinde sonuçta sizden 7-8 ay sonra gebe kalmış ve doğurmamış oluyor daha çünkü siz mevlidi yapana kadar doğurmasına imkan yok peki bilezik mevzusu nedir o zaman. Siz gebe kaldınız diye doğurmuşmuş bu nasıl bir düşüncedir Allah aşkına. Kıskanıyordu diyorsunuz neyinizi kıskanıyordu ne tartışma yaşadınız elle tutulur hiçbirşey yazmamışsınız.
Eğer onalar bilezik takmıyorsa sen neden küçük düşeceksin ki ayrıca yaşın kaç merak ettim ne demek internetten laf göndermeler, yüzüne konuşmadan yazıyla sitem etmeler, eşini araya koymalar bir bilezik için değer mi yapmak zorundalar mı? 4 tane bilezik kim takıyor mevlid de bir altın takar tamam çok fazla büyütmüşsünüz haksızlık diyorsanız olabilir o zama vardır şimdi yoktur ki dediğim gibi doğmayan bebeğe mi 4 bilezik vermişler anlayamadım. Siz eşinizle mutlu musunuz sorununuz yok mu daha ne neden bu beklenti yani eltime yaptı bana yapmadı yapmasın ihtiyacın mı var sen git yaz dök söyle sonra konuşmuyorlar de tabii konuşmazlar maddiyatçı olmuşsun gözlerinde ayrıca yapıcam demiş zaten ama kadın haklı milletin içinde yapıcam dersem yapamazsam zor duruma düşerim demiş ama sana demiş yapıcam diye elim bollaşınca insanları çevreyi ne kadar önemsiyorsunuz yeter ki millet kaynanası bilezik taktı desin siz de hava atın vay millet kaynanası takmadı dermiş kime ne kim takıyor zaten bilezik. Eşinizi de arada bırakmışsınız valla ben eşimle anlaştıktan sonra ne eltim ne kaynanam umrumda olmaz yaparsa kendi şanında yapmazsa da.
Kırılmazdım çünkü ilk torun ilk yeğen gerçekten farklı oluyor ilk aşk gibi düşünün. Ben de ilk torunum ananem beni bir başka sever.
ayrımcılık var haklısın
ben olsam kırılırdım bende o konuda hemfikiriz
keşke faceden yazmayıp direk yüzlerine vursaydın
haklıyken haksız duruma bu yüzden düşmüşsün
sonra da mesafeni koysaydın
dün arkadaşım küçük kızını kaybetti bugün toprağa verilecek ne olur böyle şeylerle o güzelim kısacık hayatı üzmeyin kendinizi o kadar boş şeylerki bunlar Allah evladınızla imtihan etmesin yavrunuza sağlık sıhhat evinize ağız tadı versin önemli olan o
Hikayendeki en sinir bozucu ayrıntı sürekli sana da alıcaz demeleri. Almak zorunda değiller ama en azından şov yapmayabilirler sana da aynısını yapıcaz falan. Ama sana şunu söyliyim içinde maddiyat geçen bir şeyi anlatırken kendince ne kadar haklı olursan ol haklı çıkılmaz. Ne düşündün ki "İnanamıyorum biz ne kadar körmüşüz, ayrımcılık yaptığımızı nasıl görememişiz çok haklısın kızım" falan diyeceklerini mi? Senin iki lafınla bunları görebilecek insanlar zaten başta böyle bir şey yapmazlardı.
Ama bir iki şeyi aklınızda tutun. Birincisi mevlütte borcum olsun alamadık falan denilmezdi. Kimse böyle bir şey demek istemez. Aİle içinde durumların olmadığı başka insanlara yansıtılmaz. Yeri geldi mi sizin onların bu durumunu dışarı belli etmemesine yardımcı olmanız gerekir. (Maddi yardım değil dışarıya sözle ve hareketle yansıtma bakımından)
İkincisi altın fiyatlarında son yıllardaki artışın farkında mısınız? Eskiden bir düğünde küçük altın takmak burun kıvrılan bir şeydi. Şimdi bir küçük altın kaç lira. 4 bilezik eltinizin zamanında ne kadardı şimdi ne kadar? Anlıyorum derdiniz bilezik değil, alından kıyafetler, patikler falan filan ama bunlarda insanın içinden gelmezse zorla alınmaz.
Üçüncüsü annenize yaptığınız ayıp. Ben kızımı merak etsem. O da bana damadı arattırıp da aramayın üzülüyo dedirtse cinlerim tepeme çıkar. Ne ayıp. O konuda size çok ama çok kızdım.
Dördüncüsü şunu çok iyi anlayın. Bir hediye alınırsa alan kişinin şanındandır. Alınmazsa alan kişinin düşüncesizliğidir. Hediyeyi alan tarafı ne yücelten ne de küçük düşüren bir şey olamaz. Ona 4 bilezik taktılar diye eltiniz süper bir insan mı oldu şimdi. Hayır. Alakası bile yok. Eltinizi tanımam etmem belki cidden süper bir insandır ama bunu 4 bilezikle alakası yok.
Özetle bu gibi bir tartışmada haklı çıkmanız zaten mümkün değildi. Böyle durumlarda Allah'a havale edin gitsin. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ve bu durumda sizi zor durumda bırakan sadece sizin kendi hareketleriniz olmuş. Yoksa bundan önce kimse "aa görüyor musun bu gelinlerine bilezik takmadılar, eminim bu gelin kötü bir insan o yüzden takmadılar" demez.
böyle bir şeyi nasıl konuşabilirdim ki onlarla.. yanlış anlayacaklarını benim çerçevemden bakamayacaklarını tahmin edebiliyordum.. baksanıza konuşunca ne konumuna düştüm
Durun bir sakin olun nefes alın bu ne böyle o kadar hırslı yazmışsınız ki buradan bile görülebiliyor
Sizin ihtiyacınız olan huzur nerede biliyor musunuz? Durumu kabul etmekte. İnanın bana yapmanız gereken tek şey bu. Bunlar da böyle insanlarmış diyebildiğiniz an rahatlayacaksınız. Bir de böyle bakın olaya. Neden öyle yapmadılarneden böyle yapmadılar la olmaz bu iş. Eltinizi de kayınvalide kayınpederinizi de oldukları gibi kabul edin. Sadece bu yapmanız gereken.
Bir de şunu merak ettim ben, kayınvalidenizin size bilezik takacağını siz mi söylediniz bu insanlara (hani kayınvalidenizin laraca'ya bilezik takacaktım ama durumlardan dolayı ertelemek zorunda kaldık demesini istediğiniz kişiler var ya onlara) yoksa o mu her önüne gelene doğum olsun 4 bilezik takacağım dedi?
Bir şeye odaklanmışsınız tutturmuşsunuz gidiyorsunuzKimsenin yorumunu anlayarak okuduğunuzu dikkate aldığınızı düşünmüyorum. Yok anacım sizin aranız düzelmez. Ben valla arada kalan yavrulara üzüldüm. Şimdi ömrü billah yok onun kızı şöyle yok onun oğlu böyle diye çocukları karşılaştırır durursunuz onlar da sizin kafayla büyür gider
ne kadar doğru yorumlarda bulunmuşsunuz.. ama iki şeyi eklemek isterim zamanında diğer geline torun doğurdu çocuk doğurdu diye takmışlar o bilezikleri. şimdi onun doğurduğu torun da benim doğurduğum taş mı . maşallah çocuğumun da bir kusuru olsa . görseniz dünyalar tatlısı yavrum.. ikinci şey de tamam mevlütte diyemezdi görüşündesiniz ama böyle de insanlar gördü takmadığını zaten..
size bişey yapılırken eltiniz huysuzlandığı zaman adı: KISKANÇLIK
eltinize bişey yapılırken siz huysuzlandığınız zaman adı: ALINDIM
işte olaylara ve kişilere karşı net bakamadığınız için böyle sorunlar yaşıyorsunuz........
Sinirler olan şeyler bunlar. Zamanında eltinizle de küsmüşler. Geçer gider. Evlatları var sonuçta.
Tamam tamam siz haklısınız size hayatta başarılarsizde öyle belki de bizde öyle değildir.. herşey karşılıklı bir torun babaanneye dedeye anneanneye sevgisini gösteriyorsa seviliyor . bu arada ilk aşk farklı olayına da katılmıyorum benim en güzel aşkım eşim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?