• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

zaten ben ilahi adalete inanan biriyim bir şekilde onlar da anlıycklar bizi üzdüklerini bize haksızlık yaptıklarını . bu arada kayınvalidem eltime anlatmaz çünkü dün eşim demiş ki '' anne bu konuları da sakın abimlere anlatma olaylar uzamasın sakın duymıyim '' demiş. kayınvalidem de '' yok anlatır mıyım oğlum abin direkt gidip karısına söyler o da sevinir laracayla aramız bozuldu diye '' demiş..

Anladım ama tekrar söylüyorum maddi konularda gelin tepki verince haklı çıkma ihtimali çok düşük. Aynı şekilde sizin taraf bir eşitsizlik yapsa bunun için eşiniz facebookta göndermeler yapsa ne kadar yakışık olur. Sizin aileniz eşit olmayan bir şey yapsa siz muhatap olursunuz değil mi? Damat olarak eşinizin ailenize çıkışması sadece damat da ne kadar aç gözlüymüş izlenimi bırakır. Ha işte aynı durum sizin için de geçerli. Siz haklı olsanız da tepki gösterince dışardan biri ancak böyle anlar. En iyisi Allah'a havale etmek. Konu bir daha aranızda açılırsa. Anne ben bilmiyorum artık. Belki de ben abarttım. O yüzden ben Allah'a havale ettim. Siz eşit davranıyoruz diyorsanız sıkıntı yok. Allah görür. Çocuklarımın hakkını da gözetir. Allah büyük diyin geçin gidin. Azıcık inanan insana bundan daha ağır bir laf olamaz. Bu lafa karşılık da zaten gocunmuyorsa ya cidden alacak durumda değildir. Ya da feriştahı gelse onlara haksız olduklarını gösteremez.
Artık bu saatten sonra size gelip 5 karış suratla suratınıza atar gibi 4 bilezik taksalar ne takmasalar ne. Bu saatten sonra alınacak şeylerin kıymeti kalır mı?

Ama en acısı ne biliyor musunuz? Kayınvalidenizin durumu eltinize anlatması. Sizin için en iyisi artık kafanızda bu konuyu kapatmaya çalışın. Benim de bir akrabamla anlaşmazlığım oldu. Ona sorsan en haklı odur eminim ve hatta duydum olayı kendince anlattığını. Ama benim açımdan ben haklıyım. Onu hayatımdan çıkardım. Konuyu da kafamda kapatmaya çalışıyorum. Bazen herkese kendimi anlatmak istiyorum ama gerek yok. Çabaladıkça içinden çıkılmaz bir hal alır. Ben Allah'a havale ettim bekliyorum. Bu arada hem kendimi hem onu Allah'a havale ettim. İkimizin de gönlüne göre versin.

zaten bu kıyaslama durumunu başından beri kv getirdi . ben değil . her seferinde her lafında o öyle sen şöyle diğer torun böyle senin kızın böyle diye hep kıyasladı birbirimizi . ben de ona dün dedim ki eşit yapamıyorum diyorsunuz eşit yapamıyorsanız kıyaslama da yapmayın o zaman ben duymak istemiyorum diğer gelin ne yaptı ne etti banane konuşmadığımızı biliyorsunuz dedim ne yapmaya çalışıyorsunuz dedim bana gelip durmadan ondan bahsediyor eminim ona da gidip benden bahsediyordur sürekli . insanı sinir ediyor . insan bir yerde dur deme gereksiniminde bulunuyor . zaten kendisi de dedi geçen akşam ben bu konuları açınca ben diğer oğlumlara da sizden bahsediyorum diye . eminim ki seve seve dinlemiyorlardır .

İÇİM ŞİŞTİ OKURKEN SOununu getiremedim valla
ne kadar da takıntılısın ya
bilezik takmadılar onu yapmadılar
sen bir bireysin ve kendi kendine yetebilmelisn
sürekli insanlarla kıyaslmaya girme,yapanlarada izin verme
sen ve eşin iyiyseniz gerisini çok fazla takma

pardon, ali cengiz oyunları dediğiniz nedir ?

Laraca, hata sende. Ciddi anlamda hatalısın.

Tamam kv ve kp haksızlık yapmış. Evlat ayırmış, torun ayırmış. Bir şey demiyorum, ben olsam tüm çocuklarıma ve torunlarıma eşit davranırdım. Ama burada devreye girmesi gereken kişi sen değildin, eşindi.

Şuan onların gözünde paragöz ve saygısız birisin. Kendini ne duruma soktuğunun farkında bile değilsin. O kadar kişi aynı şeyi yazmış, üşenmedim, okudum tüm sayfaları, inatla kendini savunuyorsun.

Yarın öbür gün, gerçekten haklı olduğun bir olaya tepki verdiğinde, Laraca zaten sürekli sorun çıkarıyor deyip, ciddiye almayacaklar seni. Bence hareketlerine dikkat et. 4 bilezik için olacak şey değil.

yaa anlatamıyorum sanırım . tabii ki bilezik için yapmadım . bu bilezik olayı en son bardağı taşıran damla oldu onun öncesinde bir çok haksızlık yapıldı bize sadece maddi olarak değil manevi olarak ta.. nasıl söyliyim daha altın değil olay diyorum ! hala herkes altın diyor . sanırım ben yanlış anlatmışım ya da ne demek istediğimi nasıl bir durumda olduğumu yazdıklarımdan çok az kişi anlayabiliyor..

Ben dile getirdikden sonra kv bana hediye alsa ne almasa ne.... Hele bide bunu gösteriş gibi mevlütde dile getirse ne olacaktı... Kv küçültüm kendim mi yüceltecektim... Bak bir evlat verdim degerim bu kadar mı oldu diyeceklerdi....Mevlüdün telaşını unutup bunun derdine mi düştünüz.... Eltinize takması da sizi ilgilendirmez... Bu devirde insanlar artık bir çeyrek almakda zorlanıyor.... Eltiniz degil ama siz kendinizi onunla kıyaslıyorsunuz.... Yok şukadar bilezik, yok ben hamile kaldım oda kaldı... O kadar insan içinde kv bilezik açıklamasını yapmasını beklemezin de ayrı bir enterasan kadın ogluna yapmış gerekli açıklamayı...
Face işi de bunun ayrı bir tuzu biberi olmuş....
Siz böyle yaptıkça kadın sizede torununa da tepkiyle yaklaşacak... Bunları dile getirmeniz yanlış olmuş... Siz mevlüdü bilezik için mi yaptınız tam anlayamadım...

Canım seni çok iyi anlıyorum kv kpi de
Bu yapılan haksızlık ayrımcılık senle uzaktan yakından alakası yok.
Bu yaptıklarıda yapmadıklarıda oğullarına sana ve eltine değil !

Oğlu varsa sen varsın kocan varsa kv kp var. O yoksa ne sen ne onlar yok

Üzülme lütfen yok görüyolarsa sizi sende yok gör

Çok gereksiz hayatı boşa yoran, saçma sapan konularla ugrasacaginiza, evinizi ailenizi çocuğunuzu Kocanizi düşünüp mutlu olun hergün biraz daha ileriye gitmek için kendinize manevi katkıda bulunun eğitin. Herkesin cüzdanı kendine onlara istiyorsa onlara yapsın size ne.sevmiyorsa sevmesin zorlami olur bu isler. Bizim iş yerimiz ortak olduğu halde aynı problemler yaşandığı halde umursamiyoruz mutluyuz.kapimizi kapadıkmi bitmiştir olay.ne bu bu kadar vicik vicik ilişkiler yaa

merhaba canım, kayınvalidemin aldıklarıyla çocuğumun değeri biçilmiyor kesinlikle. benim takıldığım nokta kayınvalidemin onların çocuklarına farklı yaklaşması bizim çocuklarımıza farklı yaklaşması . o yüzden yazmıştım o cümleyi.. bizim bir eksiğimiz mi var acaba diye düşündürür insana . ne yanlış bir şey yaptım ne de bir saygısızlık yaptım bugüne kadar halbuki

Siz onun çoçugu çoçuk da benim ki degil mi ? Benim çoçugumun neyi eksik demişsiniz ya işde o cümleye çok şaştım...
Sizin yavrunuzun değeri Kv aldıklarıyla ya da taktıklarıylama piçiliyor... Bu cümleyi defalarca okudum ben mi yanlış anladım diye... Yine diyorum yanlış anladıysan kusura bakmayın ama ben bu cümleden o anlamı çıkardım.... Kv birşey yapmazsa yapmasın bu onun problemi sizin olmamalı...

annem de bilezik taktı bana ve kızıma da.. ayrıca da konu benim annemin ne taktığı değil.. önceden hep diyordu herşeyi eşit yapıcam ama söylediği şeylerle yaptıkları tutmuyor bize gelince . bu niye benim derdim buydu . hamilelik konusuna gelince de bana daha evlenmeden önce diyordu eltim bak laraca sakın hemen çocuk yapmayın 2 3 sene hayatınızı yaşayın bak bizde bir tane var çok masraflı ayda sadece 3000 tl y ye gidiyor biz asla başka çocuk düşünmüyoruz diyordu . ben çocuk yapmıyim diye . ben de olsun allah onun rızkını verir ben de eşim de çok seviyoruz çocukları demiştim . beni vazgeçiremeyince kendisi aradan bir hafta geçmeden laraca biz abinle çocuk yapmaya karar verdik dedi . sözde hiç düşünmüyorlardı . o zamandan beri deniyorlar anca oldu işte . allahın taktiri.. ben ona bişey demiyorum . ama hiç düşünmezken birdenbire çocuk yapmaya çalışması da sırf benim çocuğum olduktan sonra ilginin onun kızının değil benim çocuğumun üzerinde olacağını bilmesinden . eminim . kadını iyi tanıyorum .

valla bana nişanda takılmadı 4 bilezik
ve eşimin ailesindende hiçbişi beklemedim
doğum yapsam eminm ki hiçbirinden bişi gelmicek
ve bu arada eltimede düğün zamanı 14 bilezik takmışlar benden 5 sene önce evlenmiş eltim
ve aklımın ucuna dahi gelmedi demekki o zaman ilk hevesleri idi ve durumları vardı yaptılar dedim
ben takıya altına bakmam ben eşimle huzuruma mutluluğuma bakarım
heee merak etme kimseyede resil olmadın sana 4 tane bilezik takılmadı diye
ve zaten kimsede takmak zorunda değil
annenlerde ne takıtlar bu arada merak ettim

bird lütfen sürekli işte eltim beni kıskandı bebek düşünmüyordu hamiel kaldı vs gibi saçma şeyler yazmayın
rabbim bilmiyor mu yani bebeği kime ve ne zaman vereceğini
yani sizi kıskandı pat ilişikden sonra hamile kaldı
valla biz 5 aydır deniyoruz yok demekki birini kıskanmam lazım bebek için
bebekleri alet etmeyin ne olurrrrrrrr

ben eltimi takip etmiyorum zaten zamanında kendisi anlatıyordu bana şu kadara şu alındı bu kadar bu alındı detayına kadar iniyordu her fırsatta . onun dışında kayınvalidem zaten kendisi sürekli anlatıyor ben öbür geline şunu taktım bunu aldık şunu yaptık diye . ben dinlemek istemiyorum her fırsatta dile getiriyor . daha öncesinde de söylemiştik ona bize onlar hakkında bir şey söyleme diye . dinlemiyor . aynı şekilde devam ediyor . bilip bilmeden niye eltini takip ediyorsunuz diyorsunuz ki ben mi takip ediyormuşum onlar mı bu duruma getirmiş şimdi siz söyleyin ?

Anlaşılan elti seni değil de,sen eltiyi kıskanıyorsun...ben de evliyim,3 eltim var,kime hangisine ne yapıldı,ne takıldı bilmem,peşine de düşmem...ayrıca nedir bu sürekli anne babadan bir beklenti içine girmek yahu,bu kadar muhtaç değilsiniz anlaşılan...değerinizi de 4 bilezikle mi anlayacaksınız,kendi değerinizi kendiniz yeterince düşürmüşsünüz zaten,çok çocukça,olay yeterince büyümüş...bence eltinizi takip etmeyi bırakın

O ona küsmüş,bu buna küsmüş.Sebeplerini Allah bilir ama sağlıksız ilişkileriniz var gibi görünüyor.
Böyle bir ortamda 4 bilezik için çıkışlar yapman büyük cesaret doğrusu.
Detaylar ne olursa olsun,kv gözünde "4 bilezik için" yaftasından kurtulman zor.
Ama bu konu zamanla kapanır,sizi silmezler merak etme.

Benim anlamadığım,sadece etrafa karşı diyorsun ama herkes nereden biliyor ki eltine 4 bilezik takıldığını ?
Yani senin tüm beklediğin bunun sadece ilan edilmesi miydi ?
Dediğin gibi olsaydı,herkese "kv sağolsun 4 bilezik taktı" der geçerdin bence.

teşekkürler.. annemle olan olayı hallettim çok şükür :)

Laraca, elbette verildiği halde tutulmayan her söz insanın kalbini kırar, haklısın.
Ancak burada ince bir çizgi var. Söz verilen bilezik değil patik olsaydı yapmamış olmaları tamamen onların ayıbı olurdu. Ancak işin içine maddiyat girince herkese göre paragöz, maddiyatcı, altın sevdalısı görünümü vermişsin veya o hale düşürülmüşsün. Hoş hayal kırıklığına bende kötü tepkiler veririm, ama hep pişman olurum ardından.

Bu sadece hediyelerde değil hemen hemen herşeyde var, bir konunun ucu para meselesine dayanırsa, anlaşmazlık çıkmaması mucize olur.
Gözünün önünde bir elti örneği varken, sanırım senden sukunetle karşılamanı beklemek biraz fazla olur. Kıskanmışsın ki bunda ayıp ya da yasak olan birşey yok, çok normal.
Büyüklere düşen evlatlara aynı muameleyi yapmaktır. Yapmazlarsa da "kendileri bilir" deyip çekilmek gerekir.
Ancak senin hatan, işi çok başka mecralara taşımak olmuş örneğin facebook'a yazmak gibi.
Her halükarda olayın üzerine yatacaklardı belki, şimdi "Yetiştiremedik diye bizi rezil etti. Bu neymiş böyle, almayacagız tabi" diyecekler.
Yani onların ağzına bu lafı verdikten sonra, hiç bir şeyin kıymeti kalmadı aslında.

Bir diğer nokta, tamam eşin sana arka çıkmış. Ama bu konu ikinizin arasında kalmalıydı, söylenecek bir söz varsa eşin söylemeliydi. Ailesiyle bu kadar yüz-göz olup, bu kadar sığ konulara girmene hiç gerek yoktu.
Eşinin anneni arayıp söyledikleri ise çok çok çok çok ayıp. Gerçekten.
Kadıncağız tabii ki merak edip ısrarla öğrenmek isteyecek, bak burada annesinin ilgisizliğinden, ailesinin korumamasından muzdarip bir sürü insan var.
Bileziği, eltiyi, eşinin ailesini bir kenara bırak annenin gönlünü almaya bak bence.

Aslında tüm olay senin yanlış hareket etmen sonucu senin haksızlığın olmuş. Politik olup, biraz daha sakin, biraz daha dikkatli davranmış olsaydın, elalem asalet görürdü.

şükretmesini bilmiyorsunuz yorumunuzun benim karakterim için çok yanlış bir yorum olduğunu belirtmek istedim sadece.. ben allaha en küçük bir nimetinde bile şükrederim günde belki de defalarca bunu allahım bilir . çocuklarınızı da allah bağışlasın..

sukretmesini bilmiyorsunuz
herkes herkeskten birseymi bekler turkiyede
yahu Allah baska dert vermesin bebegini saglikli kocanizla sagliklisiniz
eliniz ayaginiz var daha "bana yapmadi ona yapti" ben olsam
incinsem tavir koyar sessiz kalirim ve ona gore deger veririm
durumlari yoksa tavir almam bile
ucuncu cocugu doguracam yeminle kimsesizlikten kafayi yedigim zamanlar oldu yinede
bu kadar derlenmedim

teşekkürler haklısınız sanırım böyle yapmak doğru olan

Bu kadar aramaya gelip gitmeye değmeyecek bir olay.. Kirginliginizi dile getirmek istemiş olabilirsiniz ama bunu keşke esiniz yapsaydi. Sizin bu şekilde muhatap kalmaniz, aglamaniz , ozurler dinlemeniz hoş olmamis..

Eşiniz "sanki bir ayrimcilik hissediyorum ve bundan hic hoslanmiyorum haberiniz olsun" diyip cikip gelseydi bütün sorun hallolurdu.. Gerisini onlar düşünurdu gece uyurken..

Ama simdi kiskanc ve paraci konumuna dusmussunuz.. Bir insana zorla hediye verdirilmez evet uzulursun ama bundan sonra erkek olmadi diye burun kiviran torun sahibine hakettiği gibi davranirsiniz olur biter...

Bence özür falan dilemeyin , aramayin.... Eşiniz konussun o halletsin "Esim belki fevri davrandi bunun için özür de diledi ama hakli buluyorum gerçek bu sizde uzatmayin" desin ve kapansin konu..

çok önemsemedim dediğim altın konusunu önemsemedim benim çok önemsediğim oluşan haksızlıklar ve yapılan ayrımcılıklar ;)

oww ben okuyamadım daha fazla
yahu gözü çıksın altının takmayı ver..Çok önemsemedim diyorsun da destan dökmüşsün burda.

diğer eltim zaten hep ev hanımı.. ben çalışıyordum ama hamileyken işi bıraktım.. biz araç kredisi ödüyoruz. şuanda maddi olarak onlar bizden daha rahat. kv ve kp de bunu biliyor maddi durum sorduğunuz için bilgilendireyim dedim .

Dığer eltiniz çalismiyorsa yada maddi durumlari iyi degilse belki de birazda yardim olsun diye takmis olabilirler.

peki böyle mi doğru olan ? arkada herkes birbirinin kuyusunu kazsın yüzüne gelince herkes gülsün mü ? ben bunu çok yapamıyorum..

yaşananların çoğunu anlatmışsınız zaten.. yazdıklarınıza göre yorum yapıyoruz burada... hala anlattıklarınız kendi açınızdan bakıp gördükleriniz, karşıya sorsanız o da kendini mağdur gösterebilir..ama benim takıldığım nokta herşey neden bu kadar alenen yaşanıyor ve insanlar küsüyor bunu anlamıyorum.. biz de 4 eltiyiz..biz de biçok şey yaşıyoruz ama kimse diğerinin karşısına geçip ya da kayınvalidemizin karşısına geçip birşey demiyor..

peki.. teşekkürler

Laraca, hata sende. Ciddi anlamda hatalısın.

Tamam kv ve kp haksızlık yapmış. Evlat ayırmış, torun ayırmış. Bir şey demiyorum, ben olsam tüm çocuklarıma ve torunlarıma eşit davranırdım. Ama burada devreye girmesi gereken kişi sen değildin, eşindi.

Şuan onların gözünde paragöz ve saygısız birisin. Kendini ne duruma soktuğunun farkında bile değilsin. O kadar kişi aynı şeyi yazmış, üşenmedim, okudum tüm sayfaları, inatla kendini savunuyorsun.

Yarın öbür gün, gerçekten haklı olduğun bir olaya tepki verdiğinde, Laraca zaten sürekli sorun çıkarıyor deyip, ciddiye almayacaklar seni. Bence hareketlerine dikkat et. 4 bilezik için olacak şey değil.

ben bu altın muhabbetlerinin böyle utanmadan sıkılmadan dile getirilmesine çok şaşırıyorum inanın.

resssmen istiyorsunuz ve alınmadığı için şımarık çocuklar gibi ortalığı birbirine katmışsınız.

almamaları sizin değil onların şanı. kendilerini yüceltmek isterlerse takarlar, istemezlerse takmazlar. bunun için ana oğulu birbirine fitlemek nedir ya? nereden buluyorsunuz bu entrika işlerini.

ben kocama böyle bir şeyi dile getiremem bile, hadi diyelim sizin aile yapınız, yetiştiriliş tarzınız böyle, olabilir. yani belki sizinki doğru da kv ve kp yi face ten şikayetlemek nedir ya hu? onu da geçtim onlara mesaj atmak ne? olayı, ilişkileri acayip laçkalaştırmışsınız. kocaman adamlara hesap soruyorsunuz resmen, kendi paraları üzerinden.

eltinizin sizi kıskanıp hamile kaldığını ima etmeniz de ayrı bir güzellik! katmış konuya.

bir anneye, hele de bir kız çocuk annesine bu tarz kıskançlıklar hiiiç olmaz. siz de kızınızı bu güdülerle mi yetiştireceksiniz.

Allah a şükür sağlıklı kızınız var ve belli ki daha küçücük. kapatın bu konuyu, ayıp etmişsiniz.

diğer eltim zaten hep ev hanımı.. ben çalışıyordum ama hamileyken işi bıraktım.. biz araç kredisi ödüyoruz. şuanda maddi olarak onlar bizden daha rahat. kv ve kp de bunu biliyor maddi durum sorduğunuz için bilgilendireyim dedim .

Himm anladim. Benim kv kp bana dugunumde bir çeyrek bile takmadilar (butun takilari esim aldi) böyle şeyleri takmam ben ama (baska olaylar yasadik simdi onlarda gozume batiyor o ayri) ama bir eltim olsaydi ve ona yapilsaydi bende sinirlenirdim

Back