• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

ben zaten kayınvalideme de herşeyi detaylarıyla açıkladım bilzik için değil yapılan haksızlıklara tepkim dedim.. artık ne düşündüğü kendilerine kalmış.. ben kafamı yastığa koyduğumda içim rahat bu konularda.. zaten de olan oldu . yorumunuz için teşekkürler.. bu arada eltimin mevlüdüne gidenlerle benim mevlüde gelenler hemen hemen aynı kv tarafından . ordan biliyor herkes..

O ona küsmüş,bu buna küsmüş.Sebeplerini Allah bilir ama sağlıksız ilişkileriniz var gibi görünüyor.
Böyle bir ortamda 4 bilezik için çıkışlar yapman büyük cesaret doğrusu.
Detaylar ne olursa olsun,kv gözünde "4 bilezik için" yaftasından kurtulman zor.
Ama bu konu zamanla kapanır,sizi silmezler merak etme.

Benim anlamadığım,sadece etrafa karşı diyorsun ama herkes nereden biliyor ki eltine 4 bilezik takıldığını ?
Yani senin tüm beklediğin bunun sadece ilan edilmesi miydi ?
Dediğin gibi olsaydı,herkese "kv sağolsun 4 bilezik taktı" der geçerdin bence.

Kızlar facebook ta paylaşımımda ne olay yazıyordu ne de onların ismi ama kendi suçlarını bildikleri için anladılar işte kendilerine yazıldığını . Eminim ki onlardan başka kimse anlamamıştır . Ki benim kayınvalidem de böyle paylaşımlarda bulunur sık sık . Ben kendileriyle bu konuyu konuşmadım çünkü kabul etmeyeceklerini tahmin edebiliyordum . Nitekim de öyle oldu . Daha sonrasındaki yazdığım msj ise arayınca tekrar ağlıycktım konuşurken biliyorum çünkü çok hassasım böyle konularda. Evet bebeğim var süt veriyorum bu konular beni çook üzdü . Ama anlaşılan onların bizim üzülmemiz umurlarında değil . Sözde sorsanız anne babalıktan bahseserler hep . Ben de anneyim ama yavrumun bir saniye bile üzğlmesine sebep olmak istemem asla . incinmekte haksız mıyım ben sizce

böyle bir şeyi nasıl konuşabilirdim ki onlarla.. yanlış anlayacaklarını benim çerçevemden bakamayacaklarını tahmin edebiliyordum.. baksanıza konuşunca ne konumuna düştüm :KK43: :KK43:

pardon, ali cengiz oyunları dediğiniz nedir ?

Haklısınız ama facebookta paylaşım yaparken, yüzleştiğinizde hassas döneminiz yüzünden söylediğinizin arkasında duramayacağınızı da hesaba katmanız gerekirdi. Paylaşım olarak tepkinizi vermişsiniz ama bu tepkiniz size neden böyle yazdın dendiğinde "çünkü öyle düşündüm ve yazdım, bir sorun mu var?" rahatlığınızla bir işe yarar öteki türlü bi işe yaramaz. Ali cengiz oyunu oynayacaksanız, her hamlenizin sonuçlarını da düşünün. Ben paylaşım yapmazdım mesela, soran olursa neden altın takılmadı diye kv nin yanında vurgulu bir biçimde durumları yok derdim ki benden çıksın artık kv nin derdi olsun. Kv demden altın beklemem, elinden geleni yaptığını biliyorum ama olumsuz durum için örnek verdim, yoksa kimsenin zaten mükemmel ilişkileri yok.

zaten ben gelip bana sorduklarında evet sizin için yazdım o yazıyı dedim öyle düşünüyorum çünkü dedim.. gayet te arkasında durdum kesinlikle size yazmadım falan demedim . yazı da '' sahte sevgi ve ilgiye ihiyacımız yok bizim kimse beni kızımı ve eşimi sevmek zorunda değil gerçek sevgi ve ilgi gösterenler belli oluyor HİSSEDİLİYOR ''
Haklısınız ama facebookta paylaşım yaparken, yüzleştiğinizde hassas döneminiz yüzünden söylediğinizin arkasında duramayacağınızı da hesaba katmanız gerekirdi. Paylaşım olarak tepkinizi vermişsiniz ama bu tepkiniz size neden böyle yazdın dendiğinde "çünkü öyle düşündüm ve yazdım, bir sorun mu var?" rahatlığınızla bir işe yarar öteki türlü bi işe yaramaz. Ali cengiz oyunu oynayacaksanız, her hamlenizin sonuçlarını da düşünün. Ben paylaşım yapmazdım mesela, soran olursa neden altın takılmadı diye kv nin yanında vurgulu bir biçimde durumları yok derdim ki benden çıksın artık kv nin derdi olsun. Kv demden altın beklemem, elinden geleni yaptığını biliyorum ama olumsuz durum için örnek verdim, yoksa kimsenin zaten mükemmel ilişkileri yok.

bu arada yarın kayınvalidemin doğumgünü kutlamalı mıyım kutlamamalı mıyım bilemiyorum :( :( hala kırgınım .

zaten ben gelip bana sorduklarında evet sizin için yazdım o yazıyı dedim öyle düşünüyorum çünkü dedim.. gayet te arkasında durdum kesinlikle size yazmadım falan demedim . yazı da '' sahte sevgi ve ilgiye ihiyacımız yok bizim kimse beni kızımı ve eşimi sevmek zorunda değil gerçek sevgi ve ilgi gösterenler belli oluyor HİSSEDİLİYOR ''
İnanın 4 bilezik takılmamasından daha çok rezil olmuşsunuzdur. Şimdi insanlar daha mı az konuşacak? Asıl şimdi sizi konuşuyorlardır.

ben gerçekten çok şaşırıyorum eltim yok. eltisi olanlar diyorki hep diğer eltime alınır satılır bize gelince para yok denir. yani gerçekten bunlar yaşanıyormu yoksa kadınlar mı abartıyor lütfen elinizi vicdanınıza koyarak cevaplayın. bebek cinsiyeti ile ilgili muhabbeti doğru bulmadım maalesef böyle densizlikler oluyor bende kız bebek bekliyorum eşimin ailesi durunca cinsiyeti üzüldüler ama bana belli etmediler hatta kv kız evlat çok hayırlısır dedi benle alışverişe çıktı eşyaları aldık akşam bir yere misafirliğe gitmiştik orada durduk yere inşallah doktor yanılır erkek olurda aldıklarımız geri veririz dedi. şok oldum analamadım dedim yine aynı sözü tekrarladı o gün bozuldum ama ertesi gün unuttum beklentileri böyleymiş Rabbim herşeyin en iyisini bildiğine göre takmamak lazım. bilezik konusu başlıbaşına bir dert olmuş. hem diyorsunuz ki benim için önemli değil bilezik takmamaları hemde yok eltiye takıldı bana da takılma sözü verildi söz tutulmadı sonra yok milletin içinde ben sana bilezik sözü verdim takamadım ama takacağım diye kv konuşsun beklentisi. yemişim bilzeiğini şimdi o 4 bilezik sizi mutsuz ediyor hala bunu anlamıyorsunuz eltiye yapılana bakıyorsunuz. lütfen bu kadar abartmayın ve aile büyüklerini karşınıza almayın lafınızı yerş gelince söyleyin.

Bu yazı nedir elalemin karşısında rezillik falan dediler . benim de kp nin karşıma geçip böyle bir şey söylemesi çok zoruma gitti ağlamaya başladım direkt :KK43:

Fütursuzca davranabilseydiniz, söyleyecek laf bulamazlardı demek istiyorum ben de, ağlamazdınız. Zorunuza gitmiş olabilir ama onların gözünde "hem suçlu hem de güçlü" olursanız, siz haklıyken suçlu durumuna düşmezsiniz ancak. Haklılığınız ve tepkiniz zaten kafanızı rahat ettirir, kötü davranın falan demiyorum ama madem tepki veriyorsunuz canınızı sıkan duruma, öyle bir tepki verin ki sizi hiç bir şekilde suçlu durumuna düşüremesinler, benim durumları yoktu lafına ne tepki gelebilir?
maksimum ailemizin özelini neden ortada konuşuyorsun? "Yalan mı söyleyeceğim, bana hep durumunuz olmadığını söylemiyor musunuz? Ben öyle anladım, bir daha yapmam kusura bakmayın" ama lafımı söylemiş mi oldum söyledim. Artık onların derdi, isterse bir daha paraları olup almasınlar çok da tın. Ama o çok da tın olduğuna dair önce içiniz bir rahat etsin.

ben burdaki çoğu yorumdan da artık emin oldum . insanların çoğu olayları maddi yönünden değerlendiriyor . bir kaç kişi dışında kimse konunun manevi açıdan hissettiklerim olduğunu anlayamamış ! onların çocuğuna gösterdikleri ilgiyle bizim çocuğumuza gösterdikleri ilgi farklı diyorum önemsenmiyor, kayınvalidem ve eltim birbirlerinin arkasından konuşup şimdi birbirlerine çok yakın davranabiliyorlar diyorum kimse kaale almıyor . kayınvalidem kız çocuk erkek çocuk ayrımı yapıyor diyorum kimse üzerinde durmuyor . herkes takmış bir bileziğe !!! asıl bilezik ağırlıklı yorumlar yapanlar bence maddiyatçı .

ben size şöyle örnekle açıklasam belki daha iyi anlatabilirim.. konu 4 bilezik değil de 4 öpücük olsaydı yani kv çocuk doğurduğu için eltime 4 öpücük verseydi, doğan torunuma sevincimi belli etmek için öpüyorum böyle deseydi . ben doğurduğumda beni öpmeseydi ben yine incinirdim . yine aynı tepkiyi verirdim . öpemese bile yine insanların içinde '' ben gribim şuanda bu gelinimi öpemiyorum ama geçer geçmez öpeceğim '' demesini beklerdim . kısacası bu bilezik olayında patladı sadece çünkü bardak taştı .

daha nasıl açıklıyim konunun bilezik olmadığını size !

onların gözünde maddiyatçı durumuna düşmüşsünüz yorumlarınız doğru olabilir almak zorunda değiller yorumlarınız doğru olabilir sizi sevmek zorunda değiller de doğru . ama bilezik için kavga etmişsiniz kesinlikle doğru değil KABUL ETMİYORUM 1

keşke konuyu gerçek boyut bilezik olarak değil de öpücük diye açsaymışım . eminim bu sefer kimse öpücüğün üzerinde durmazdı . ve daha doğru yorumlar gelirdi . hiç biriniz kendinizi benim yerime koyamıyor şuanda bilezik bilezik diyenler paracı . tamam bileziği unutun öpücük olarak düşünsün bundan sonraki fikrini söylemek isteyenler !

olay biraz uzun. Kısaca anlatmaya çalışıcam . Ben 2 gün önce kızıma bebek mevlüdü yaptım . Kayınvalidem mevlütten önce hep bahsederdi ben diğer gelin doğum yapınca ona şunu aldım bunu yaptım dört tane bilezik taktım sana da takıcam diye. Doğum oldu takmadı mevlüt oldu yine takmadı. Eşime mevlütten bir gün önce demiş ben bilezikleri yetiştiremedim şöyle böyle . Kayınvalidem hep diğer gelinle ikimizi kıyaslar sen böylesin o şöyle, o böyle yaptı sen şöyle yapıyorsun der. Onun kızıyla benim kızımı da kıyaslar . buna rağmen o geline yaptıklarını bana yapmıyor ilgisi ve sevgisi de samimiyetsiz sanki zoraki. Beni kabul edemediler sanırım diğer gelinden sonra . Diğer gelinle biz zaten yaklaşık bir buçuk senedir konuşmuyoruz . Benim düğün zamanlarımda çok kıskançlıklar yaptı kv ve kp imle konuşmadılar . Kv mi hep kötüledi bana biz de küselim diye başaramadı . eltimler de kayınvalidemlerle zaten düğün olayları falan tamamen bittikten sonra konuşmaya başladılar tekrardan . O yüzsüzlüğü de anlamıyorum hem birbirlerinin hakkında kötü kötü şeyler konuşuyorlar hem barışıyorlar ve kv onu bıraksan bağrına basacak . sonra da bizimle küstüler eltimler ki biz haklıydık o konuda sırf eltimin kıskançlığından . herneyse işte geçen gün mevlütten sonra ben çok alındım diğer geline doğum yaptı diye bilezik takılmış bana takılmadı. Ki ben takılck diye biliyordum. ordaki herkes te bunu gördü ki mevlütte eltimin akrabaları da vardı . Adım gibi eminim laracaya bilezik takmadı kv diye orda burda konuşacaklarından . Eltim de bunu duyunca iyice kendisini bir şeyzannedecek . Zaten sürekli kendi kendini öven bir tip . ben bileziğinde değilim alamadılarsa da orda insanlara belirtmesini beklerdim işte laracaya 4 bilezik borcum olsun yetişmedi falan filan diye . Böyle bir şey de yapılmadı ben de çok incindim diğer olaylar da üstüste gelince facebookta bir yazı paylaştım. ( Diğer olaylar derken süreklieltimin kızına harcamalar yapmalar bize gelince para yok haline girmeleri. Para yoksabizim kızımıza yoksa onlarınkine nasıl yeniyılda400 500 doğumgününde ayrı 400 500 harcayabiliyorsun . ) . Herneyse . Yazdığım yazıdan sonra bunlar akşam bize geldiler konuşmaya yazıyı görmüşler kendilerine yazıldığını da anlamışlar kp başladı bana laraca kızım sen bizden altın mı istiyorsun bizim durumumuzu bilmiyormusun demeye . ne alaka yaa . Bu yazı nedir elalemin karşısında rezillik falan dediler . benim de kp nin karşıma geçip böyle bir şey söylemesi çok zoruma gitti ağlamaya başladım direkt :KK43: halbuki benim problemim bilezik değildi yapılan ayrımcılıklar ve haksızlıklar ve mevlütte bilezik almadıysa bile yine de bana da alacağını belirtmesiydi tek istediğim . Sonra yine almasınlar istemiyorum zaten bileziğinde değilim . Ama bunu anlamadılar . Kv diyor ki nasıl diyebilirdim param yok alamadım alıcam reZİL olurdum diyor . Tamam o rezil olmadı insanlara karşı. Ben küçük düştüm . Neyse bi de onlar geldiğinde benim annem de bizdeydi kadın anladı bir problem olduğunu zaten onların soğuk tavırlarından konuşalım diye çıktı gitti . Ama o akşam aradı sabah aradı ne oldu kızım bir problem var söyle falan diyor endişelendi tabi. Bişey yok anne diyorum. Ben anlamıyor muyum keşke yalnız bırakmasaydım seni diyor . en sonunda bende eşime söyledim annem arıyor soruyor dedim. o da annemi aramış aramayın laracayı üzülüyor demiş bir problem yok demiş. Annem sonra tekrar beni aradı ben senin için endişelendiğim için arıyorum aramıyim rahatsız ediyorsam diyor . Senin de kızın var diyor bakalım sen düşünmiyck misin onu diyor . O kadar üzüldüm ki beni o duruma soktukları için. akşam ağlamaktan söyleyemediğim bütün herşeyi yazdım ve gönderdim kv ve kp ime. Ama yazdıklarımın içinde yalan hiç bir şey yoktu . Harfi harfine doğruydu . Bizi sevmek zorunda değilsiniz dedim onlara yaptıklarınızı yapmak zorunda değilsiniz dedim içinizden geldiği gibi davranın yine dedim . Ama yapılan haksızlıklara ve ayrımcılıklara da kırılıyoruz bunu bilin dedim . Bu konu da daha fazla uzamasın eşimin üzülmesini istemiyorum dedim . Lütfen anlayış gösterin dedim .Ama yine anlayış göstermediler :s :s akşam kp eşimi aradı gece yarısı sen ne düşünüyorsun bu konuda demiş eşim de dedi ben laracayla aynı fikirdeyim diye konuşmaya başladı kp başka bir şey söylemesine izin vermedi . bağırdı bağırdı kapattı . Şaka gibi . Haksızlığa uğrayan bizken bir de suçlu durumuna düştük . Bu kadar anlayışsız olmalarına inanamıyorum . O kadar üzüldüm ki kızlar anlatamam . Başım çatlıyck gibi ağırmaya başladı . Onlar benim açımdan hiç düşünmediler ama ben aslında onların üzülmesini istemezdim. Ve anladım ne dersek diyelim onlar bizi anlamayacaklardı. Ben de arıyim da kp bariüzülmesin gerekirse özür bile diliycktim yeter ki eşim de üzülmesin diye . Eşim benden böyle bir şey talep etmedi haklı olduğumu biliyor çünkü ama ben kendim yapacaktım . Vee kv aradım telefonu açmadı kp aradım açmadı . silmişler bizi iyice . Yaa ne diyim . Allah çok büyük . Eminim ki bize yapılan haksızlıkları bir şekilde soracak onlara . Şunu da belirtmek istiyorum eltim benden 7 8 ay sonra hamile kaldı . Hiç başka çocuk istemeyen kadın ben hamile kaldıktan sonra gariptir ki istemeye başladı . Herneyse daha doğum yapmadı ama çocuğu erkekolucakmış. Kv de bunu öğrenir öğrenmez gelip bana demişti işte diğer torun erkek olacakmış çook sevindik baban da çok sevindi şimdi ona neler neler yapmaz . Yazlıkta kuzu çevirdik yedik falan demişti . Bu kadın ben çocuğumun cinsiyetini söylediğimde aa kız mı ben erkek bekliyordum diye burun kıvıran hamileliğşmde bebeğime bir şey alamayan parasızlıktan dolayı ama eltimin bebeğine bebek takımları falan alabilen kadın . Yaa ne diyim yapılan haksızlıklar o kadar çok ki.. bi de şimdi biz suçlu durumuna düştük çekip gitmek istiyorum şuanda buralardan ama eşim ve kızım var .
Haklıyken suçlu durumuna düşmemişsin.Zaten haksızsın ve suçlusun.Kayınvaliden cahil eltin cahil eşin cahil sen cahilsin.Hayatın evliliğin eltiüzerine mi kurulu.4 bilezik mi,seni millete karşı eltinin akrabalarına karşı yüceltecek.Alırsa ne ala,almazsa amenna.Eltimle beni kıyaslıyor diyorsun ama sen kendini eltinle kıyaslamadan geri alamıyorsun.Eltinle kayınvaliden kavga etmiş sonrasında barışmış ona laf ediyorsun.Napsınlar düşmanlık yapıp barışmasınlar mı.Kızmışlar küsmişler bitmiş gitmiş.Çocuk düşünmüyormuş,sonra Allah vermiş olmuş ya da heveslendi fikrini değiştirdi o bile suç.Kalkıp facebook gibi kıytırık sosyal paylaşım sitesinde özelinle ilgili laf çarpıyorsun.Kayınvaliden almaya niyetlenmiş demek ki alamamış o an,yok neden mevlütte söylemedi.Ya nasıl söylesin akıl var nizam var.Ben alcaktımda param yetişmedi.Kimseye açıklama yapma mecburiyetimi var veya illa gösteriş mi yapacaksınız.Sonra da haksızlığa uğradığını düşünüyorsun.Hep boş işler bunlar.Allah evlat vermiş yuva vermiş,çocuğunu iyi bir şekilde yetiştiri insanlarla mesafeli ilişkiler kurmaya çalış bence.

Belki diger gelinini senden daha çok seviyordur.Nite bunu kabullenemiyorsun ki ? Altnmış bilezikmiş.Senin evladın olmuş ya.yere batsın kaynananın altını bileziği.Sende bundan sonra mesafeli olursun olur biter.Takılsın diğer geliniyle.

peki böyle mi doğru olan ? arkada herkes birbirinin kuyusunu kazsın yüzüne gelince herkes gülsün mü ? ben bunu çok yapamıyorum..
kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor... insanlar birbirlerinin hatalarının üzerini örtmesini ve herkesi olduğu gibi kabul etmeyi bilmeliler..sizin gibi ah dedi tartış vah dedi tartış sonra da herkesle küs mü olalım peki!!!!

olabilir tabii ki belki onu daha çok seviyordur artık hiç bir şeyi bilemiyorum . ama sorsanız beni daha çok seviyorlar beni daha çok taktir ediyorlar..

Belki diger gelinini senden daha çok seviyordur.Nite bunu kabullenemiyorsun ki ? Altnmış bilezikmiş.Senin evladın olmuş ya.yere batsın kaynananın altını bileziği.Sende bundan sonra mesafeli olursun olur biter.Takılsın diğer geliniyle.

İyiki eltim olmayacak diyorum şu konulardan sonra. İnsanın en kötü hali sorgulamadan "ben haklıyım" demesi... Millete rezil olmuş bilezik yokmuş. Ne gereği var? Çok ucuz şeylere takılıyorsunuz. Bilezikten daha önemli şeyler var. Yok Facebooklar mesajlar, çok çocuksu. Erkek evladı kız evladı ayıran insanla mesafeyi koyarsınız olur biter. Ailelere bak, eltiler küsmeler barışmalar... Of!

ben çok tartışmacı biri olsaydım daha 3 sene önce sözdü nişandı zamanlarında problemler başladı ve küçük küçük te olsa çokça oldu o zamanlarda bin kere kavga ederdim. ama herşey birikti birikti birikti bardak burda doldu taştı . ben yine bir şey demeyecektim kavga etmeyecektim de kendileri geldiler sordular ben de ne olursa olsun dedim ve bütün içimi döktüm hakkımı savundum kızımın ve eşimin hakkını savundum bunun nesi yanlış allah aşkına . ?

kimse kimsenin kuyusunu kazmıyor... insanlar birbirlerinin hatalarının üzerini örtmesini ve herkesi olduğu gibi kabul etmeyi bilmeliler..sizin gibi ah dedi tartış vah dedi tartış sonra da herkesle küs mü olalım peki!!!!

ben çok tartışmacı biri olsaydım daha 3 sene önce sözdü nişandı zamanlarında problemler başladı ve küçük küçük te olsa çokça oldu o zamanlarda bin kere kavga ederdim. ama herşey birikti birikti birikti bardak burda doldu taştı . ben yine bir şey demeyecektim kavga etmeyecektim de kendileri geldiler sordular ben de ne olursa olsun dedim ve bütün içimi döktüm hakkımı savundum kızımın ve eşimin hakkını savundum bunun nesi yanlış allah aşkına . ?
Bize anlatamadığınızı ısrarla bağıra bağıra ünlemlerle söylüyorsunuz ama asıl siz bizim ne dediğimizi anlamıyorsunuz. Hakkınızı savunmanız değil hakkınızı savunma şekliniz yanlış. Burada bir çok kişinin demeye çalıştığı sadece bu.

bence haksız olan sizsiniz bilezik istemek nedir ya ben olsam lafını dahi edemem. eltinizle brşeyler yarıştırmaya kalkarsanız ortalıkta birbirine girer elbet

Back