İlk kez böyle bir şey yaşıyorum haklıyken suçlu durumuna düşürülüyorum resmen . Nasıl davranmalı ?

Siz onun çoçugu çoçuk da benim ki degil mi ? Benim çoçugumun neyi eksik demişsiniz ya işde o cümleye çok şaştım...
Sizin yavrunuzun değeri Kv aldıklarıyla ya da taktıklarıylama piçiliyor... Bu cümleyi defalarca okudum ben mi yanlış anladım diye... Yine diyorum yanlış anladıysan kusura bakmayın ama ben bu cümleden o anlamı çıkardım.... Kv birşey yapmazsa yapmasın bu onun problemi sizin olmamalı...

valla bana nişanda takılmadı 4 bilezik
ve eşimin ailesindende hiçbişi beklemedim
doğum yapsam eminm ki hiçbirinden bişi gelmicek
ve bu arada eltimede düğün zamanı 14 bilezik takmışlar benden 5 sene önce evlenmiş eltim
ve aklımın ucuna dahi gelmedi demekki o zaman ilk hevesleri idi ve durumları vardı yaptılar dedim
ben takıya altına bakmam ben eşimle huzuruma mutluluğuma bakarım
heee merak etme kimseyede resil olmadın sana 4 tane bilezik takılmadı diye
ve zaten kimsede takmak zorunda değil
annenlerde ne takıtlar bu arada merak ettim

bird lütfen sürekli işte eltim beni kıskandı bebek düşünmüyordu hamiel kaldı vs gibi saçma şeyler yazmayın
rabbim bilmiyor mu yani bebeği kime ve ne zaman vereceğini
yani sizi kıskandı pat ilişikden sonra hamile kaldı
valla biz 5 aydır deniyoruz yok demekki birini kıskanmam lazım bebek için
bebekleri alet etmeyin ne olurrrrrrrr

Ben bu sabah kvyle yaşadıklarımı anlatsam zaten haline şükreder de Allahtan benim eşim de arkamda. Herkesin kendine göre derdi var işte.

Kırılmakta haklısın,ayrımcılık yapmışlar incilmişsin.. Onun haricinde haksızsın bacım. Çocuk gibi herşeyi faceye yazmanın alemi yok.! Herkesin kırıldığı,bir çok şey var.. Altın takı vs, için takışma kimseyle ilâhi adalet var.. Çok dert ettiysen eşinle paylaş...

canım haklısınız ama hiç konusunu etmeseydiniz keşke. ben hamileyken kv geldi şöyle altın taktık milletin çocuklarına baban sana da alacak fln dedi. doğum yaptım baktım ne altın ne bişi amaaaan dedim. hiç ses etmedim

sünnetinde yine altın takmadılar diğer torununa da borç bulup takmışlar gene bişi demedim. demeye de hakkım yok. benim dıdımın dıdısı taktı sünnette kendileri utansın

Anlaşılan elti seni değil de,sen eltiyi kıskanıyorsun...ben de evliyim,3 eltim var,kime hangisine ne yapıldı,ne takıldı bilmem,peşine de düşmem...ayrıca nedir bu sürekli anne babadan bir beklenti içine girmek yahu,bu kadar muhtaç değilsiniz anlaşılan...değerinizi de 4 bilezikle mi anlayacaksınız,kendi değerinizi kendiniz yeterince düşürmüşsünüz zaten,çok çocukça,olay yeterince büyümüş...bence eltinizi takip etmeyi bırakın

Laraca, elbette verildiği halde tutulmayan her söz insanın kalbini kırar, haklısın.
Ancak burada ince bir çizgi var. Söz verilen bilezik değil patik olsaydı yapmamış olmaları tamamen onların ayıbı olurdu. Ancak işin içine maddiyat girince herkese göre paragöz, maddiyatcı, altın sevdalısı görünümü vermişsin veya o hale düşürülmüşsün. Hoş hayal kırıklığına bende kötü tepkiler veririm, ama hep pişman olurum ardından.

Bu sadece hediyelerde değil hemen hemen herşeyde var, bir konunun ucu para meselesine dayanırsa, anlaşmazlık çıkmaması mucize olur.
Gözünün önünde bir elti örneği varken, sanırım senden sukunetle karşılamanı beklemek biraz fazla olur. Kıskanmışsın ki bunda ayıp ya da yasak olan birşey yok, çok normal.
Büyüklere düşen evlatlara aynı muameleyi yapmaktır. Yapmazlarsa da "kendileri bilir" deyip çekilmek gerekir.
Ancak senin hatan, işi çok başka mecralara taşımak olmuş örneğin facebook'a yazmak gibi.
Her halükarda olayın üzerine yatacaklardı belki, şimdi "Yetiştiremedik diye bizi rezil etti. Bu neymiş böyle, almayacagız tabi" diyecekler.
Yani onların ağzına bu lafı verdikten sonra, hiç bir şeyin kıymeti kalmadı aslında.

Bir diğer nokta, tamam eşin sana arka çıkmış. Ama bu konu ikinizin arasında kalmalıydı, söylenecek bir söz varsa eşin söylemeliydi. Ailesiyle bu kadar yüz-göz olup, bu kadar sığ konulara girmene hiç gerek yoktu.
Eşinin anneni arayıp söyledikleri ise çok çok çok çok ayıp. Gerçekten.
Kadıncağız tabii ki merak edip ısrarla öğrenmek isteyecek, bak burada annesinin ilgisizliğinden, ailesinin korumamasından muzdarip bir sürü insan var.
Bileziği, eltiyi, eşinin ailesini bir kenara bırak annenin gönlünü almaya bak bence.

Aslında tüm olay senin yanlış hareket etmen sonucu senin haksızlığın olmuş. Politik olup, biraz daha sakin, biraz daha dikkatli davranmış olsaydın, elalem asalet görürdü.

Bu tarz yorumlardan pek hoşlanmıyor, dikkate almıyorsunuz ama yine de yazayım içimde kalmasın.

Bir şeyi merak ettim, siz hayatınızdaki herkese eşit mi davranıyorsunuz? Maddi olarak sormuyorum. Mesela annenizle babanızı eşit mi seviyorsunuz? Ya da bütün arkadaşlarınızın değeri eşit mi gözünüzde? Kardeşlerinizle eşit bir şekilde mi anlaşıyorsunuz? Hiç sanmıyorum. Bu kadar eşitliği kimse sağlayamaz. Burdan da şu sonuca varıyoruz ki kayınvalideniz ve pederiniz size eşit davranmak zorunda değil.

Kimse kimseye eşit davranmak zorunda değil. Mesele altın değil eşitlik demişsiniz ama hayatın hangi alanında hangi anında eşitlik var?

Bence mesele altın. Siz değerinizi altınla ölçmüşsünüz, çocuğunuzun değerini altına hediyeye bağlamışsınız. Ona yapıldı bana yapılmadı rezil oldum ne demek? Rezil olunacak ne var bunda? Rezil olunacak bir durum varsa o da sizin bunu dile getirmeniz ve facebook gibi bir mecrada ilan etmeniz. Ayıp olmuş.

Kimse size ya da çocuğunuza hediye almak zorunda değil. Hediye almak zorunluluk değil zaten, önce bunun farkına varın. Ona aldılar bana almadılar gibi bir mantık yok. Ona almak istemiş, size almak istememiş olabilirler. Bunu dile getirmek yüzsüzlüktür. Bu alınmak değil kıskanmaktır. Başka kelimelerle süslemek bu gerçeği değiştirmiyor malesef. Millete düğününde 4 bilezik takılmıyor, siz doğumda istiyorsunuz. Sanki az buz bişey ister gibi bir de.

Haklıyken haksız duruma düşmemişsiniz. Haksızken daha haksız duruma düşmüşsünüz.

sukretmesini bilmiyorsunuz
herkes herkeskten birseymi bekler turkiyede
yahu Allah baska dert vermesin bebegini saglikli kocanizla sagliklisiniz
eliniz ayaginiz var daha "bana yapmadi ona yapti" ben olsam
incinsem tavir koyar sessiz kalirim ve ona gore deger veririm
durumlari yoksa tavir almam bile
ucuncu cocugu doguracam yeminle kimsesizlikten kafayi yedigim zamanlar oldu yinede
bu kadar derlenmedim

Siz kendi değerinizi altınla mı ölçüyorsunuz?
İnsanlar size altın takılmadı diye sizi küçük mü görecekler.
Koca koca insanlara sanal dünyadan laf göndermek ne kadar iğrenç bir davranış.
Belki gerçekten o anda durumları yoktu.4 bilezik dediğiniz enaz 4-5 bin lira.
Veya size takmak içlerinden gelmemişte olabilir.
Zorla mı taktıracaksınız.
Diğer eltiyi daha çok seviyorlarsa sizde daha mesafeli olursunuz.
Zaten gönderdiğiniz laftan sonra karşı taraf mesafesini koymuş,mutlu olun işte.

Bu kadar aramaya gelip gitmeye değmeyecek bir olay.. Kirginliginizi dile getirmek istemiş olabilirsiniz ama bunu keşke esiniz yapsaydi. Sizin bu şekilde muhatap kalmaniz, aglamaniz , ozurler dinlemeniz hoş olmamis..

Eşiniz "sanki bir ayrimcilik hissediyorum ve bundan hic hoslanmiyorum haberiniz olsun" diyip cikip gelseydi bütün sorun hallolurdu.. Gerisini onlar düşünurdu gece uyurken..

Ama simdi kiskanc ve paraci konumuna dusmussunuz.. Bir insana zorla hediye verdirilmez evet uzulursun ama bundan sonra erkek olmadi diye burun kiviran torun sahibine hakettiği gibi davranirsiniz olur biter...

Bence özür falan dilemeyin , aramayin.... Eşiniz konussun o halletsin "Esim belki fevri davrandi bunun için özür de diledi ama hakli buluyorum gerçek bu sizde uzatmayin" desin ve kapansin konu..

Benim anlamadığım siz rezil olmamışsınız ki onlar rezil olmuş iki gelini ayırdederek, diğerine takıp size takmıyorsa onun ayıbı ama sonrakiler sizin ayıbınız ..

Dığer eltiniz çalismiyorsa yada maddi durumlari iyi degilse belki de birazda yardim olsun diye takmis olabilirler.

yaşananların çoğunu anlatmışsınız zaten.. yazdıklarınıza göre yorum yapıyoruz burada... hala anlattıklarınız kendi açınızdan bakıp gördükleriniz, karşıya sorsanız o da kendini mağdur gösterebilir..ama benim takıldığım nokta herşey neden bu kadar alenen yaşanıyor ve insanlar küsüyor bunu anlamıyorum.. biz de 4 eltiyiz..biz de biçok şey yaşıyoruz ama kimse diğerinin karşısına geçip ya da kayınvalidemizin karşısına geçip birşey demiyor..

Şu hayatta en son yapacağım şey annem babam da olsa para altın vs talep etmektir herhalde. Benim kardeşime, eşimin kardeşine, eltime vs yapsınlar bana ne. O kimseyi ilgilendirmez. Beni de ilgilendirmez. 4 tane bileziği ne çok büyütmüşsünüz. Ayrıca çok da çocukca hareketler yapmışsınız...

Sizi anliyorum. Soyle soyleyeyim kv kendi kızlari dogum yaptiginda bir suru sey dikti ama cok cesitli seyler ve alısveriste yaptı. butun dogum hazirliklarinda yanlarındaydi. Torunlarina birer tanede altin takmislardi ve ben bu donemde evliydim yani olaylara yakındım. En ince ayrıntisina kadar ve hatta gorumcelerimin cocuklarin bir suru hediye almistim ama gel gorki gecen yil dogum yaptim ayni evde olmamiza ragmen birakin altini bir mendil kadar haklari gecmedi cocuguma. Ha ihtiyacim mi var asla ve Rabbim muhtac etmesin ama yinede insan yapilanlari goruyor ve ayrimcilik yapildigi icin uzuluyor. Ben sadece esime ve bir kez kv ye konusu acildiginda soyledim ve bir dahada konusunu acmadim. Suan kizim 13 aylik hala ay bise yapamadik falan diyor. Bu saatten sonra yapmanin manasi yok ve yapasalarda asla kullanmam ve kullandirtmam. Bu arada gorumcelerinden de birsey gormedim. Insan karsilik beklemiyor yaparken ana yinede uzuluyor.

annene üzüldüm ben ya.
kadın daha büyük sorunlar olabileceğini düşünmüştür kim bilir.
eşin falan da arayıp, laracayı rahatsız etme diye olaya dahil olunca..

bence bu anneden saklanacak bir dert değil.
eminim problemin bu olduğunu öğrenince çok rahatlayacaktır kadın.

pardon, ali cengiz oyunları dediğiniz nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…