İlk kayınvalide vakamı yaşadım 😳

Kesinlikle iyi yapmışsın.
kadınlar yanlısı doğruymuş gibi savunup birde empoze etmeye çalışmışlar. Çok yerinde ve güzel cevaplar vermişsin özür dileyecek bı durum yok. Ağlaması işte burda gönlünü alabilirsin anne bu benim düşüncem vs

Bir kere ben "mutlaka" fikrimi beyan etmeliyim gibi bir kafaya girmedim.. Diğer kadınların dediği katılmasamda beni ilgilendirmez ama benim eşimin annesi, benim de bulunduğum bir yerde bunu söylerse "her doğru her yerde söylenmez" muhabbeti benim için geçerli olmaz.

Ayrıca illa da benim dediğim doğru diye klmseye diretmedim.. Diğer mesajınızı da gördüm tartışmak falan yazmışsınız.. Ben tartışmadım ki.. Yok artık dedim ve katılmadığımı belli ettim.. Bunu söylerken illa dediğim doğru, herkes bunu kabul edecek falan gibi bir niyetim de yoktu.. Kv benim yanımda bunu konuşup bir de bana bakıp onay beklerse cevabını da alır ki hakaret etmedim birşey demedim..

Bazen gerçekten anlamıyorum bazı şeyleri.. Ben gelin olduğum için mi zıt düşündüğümü söyleyemem..Kadına herkesin içinde yükselmişim "oha anne bu nasıl terbiyesizlik yazık sana" falan demişim gibi davranıyor.. Bu kadın benim yakınım ve bu zihniyete sahip olmadığımı bilmesi gerekiyor. Benim yanımda öyle konuşup bana saygısızlık yapmaması gerekiyor.. Ki dediğim şey hiç de onu küçük düşürücü değildi. Sonra kendisi abarttı bana soru sormaya falan başladı..

Tamam onlar kv anne baba da bende 30uma geliyorum bende anneyim beni konuya sokarken biraz düşünecek.. Ben herkesin konuştuğu bir konu hakkında sadece şahsi fikrimi demişim, herkes gibi bende söylemişim ne var ki bunda.. Gerisinde olay büyüdü kv abarttı diye "sen büyüklerin lafına karışma" der gibi oldu sizin söyledikleriniz.. Ama bende çocuk değilim yani bunu düşünerek konuşsaydı..

Kv veya anne babalarımız siyah renge beyaz dese o zaman arkadaşları vr diye "hayır anne o siyah" gibi basit bir fikir cümlesi de kuramayacağız demek ki.. Bu şimdi laf yarışı mı oluyor ya da tartışma mı oluyor?

Ya en iyi kaynana da sonuçta kaynana yani. Asla ama asla kızı gibi olamazsın. Benim kayınvalidem de dünya iyisidir bir dediğimi iki yapmaz, kızım yok sen benim kızımsın der, öyle de hissettirir amaaaa oğluyla bir kavgamız olsa yine de oğlunu tutar. Sen yarın bi gün boşanma aşamasına gelsen oğluyla gör bak nasıl eteğindeki taşları bir bir döker, cak cak cak içinde tuttuğu ne varsa söyler. Ufacık bir çatlamaya bakar.

Eğer beni o kadar insanın içine soksa, bir konu varsa tabiki ben de sohbete dahil olur fikrimi söylerim. Saksı niyetine mi davet etti yani. Hizmet yap çocuğu sevsinler otur köşede sessiz sakin, bam teline bassınlar yine de sus. Asla katılmıyorum. Zaten nefret ediyorum şu kızım sana söylüyorum gelinim sen anla muhabbetlerinden. Kayınvalidem öyle alttan alttan işlemeye çalışırsa ben de kendi fikrimi söylerim, kimse kusura bakmasın. Eğer rezil olmak olarak görüyorsa benim düşüncelerimi, o zaman o topa hiç girmemeli kayınvalidem. Sonuçta beni ve düşüncelerimi illaki biliyordur. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü.

illaki aranız düzelir ama bundan sonra sen de ona göre davranırsın, bunlar unutulcak şeyler değil. Yok gelin olarak almazdım falan. Yemin ediyorum sinir oldum sana teyze.

Zaten öyle bir iddiam yok. Dikkatli okursanız mutlaka fikir beyan ediliyor yorumuna cevap olarak neden mutlaka fikir beyan edilmeli diye sorduğumu görürsünüz. Dikkatinizden kaçtı sanırım.

İşte anlamadığınız nokta şu sizi kimse konuya sokmamış siz dahil olmuşsunuz, daha doğrusu kendi kendinizi dahil etmişsiniz. Kayınvalideniz orda giriş cümlesi olarak şunu dememiş “Gelinim kocasını elinde tutmak zorunda, yuvayı dişi kuş yapar”. Şunu demiş “kadın dediğin mücadele edecek” Dönüp bizzat sizin şahsınıza bir şey söylememiş. Farazi olarak bir olay hakkında arkadaşıyla konuşurken siz araya girip müdahale etmişsiniz. Her doğru her yerde söylenmez gayet geçerli sizin için.

Gelin olmanızla alakası yok. Zıt görüşünüzü elbette söyleyebilirsiniz ama orda, o şekilde değil. Misafirler gider alırsınız karşınıza bak anne böyle söyledin ben alındım yanlış düşünüyorsunuz dersiniz. Siz herkesin içinde kadını bozmuşsunuz. Ben katılamıyorum böyle düşünmüyorum dememişsiniz ki yumuşatmayın hiç yok artık demişsiniz. Yok artık şu anlama geliyor sen nasıl böyle düşünürsün. Yaptığınız kendini anlatmak değil karşıdakini yermek

Verdiğiniz örnek konudan aşırı alakasız yalnız. Havada kalmasın sormuşsunuz cevap vereyim annem/kayınvalidem siyah renge beyaz dese ve onun beyaz olduğundan emin olsa arkadaşlarının yanında yok artık o siyah demem. Neden bozayım karşımdaki insanı? Banane istediği renk görsün. Siz şimdi konuştunuz kayınvalidenizin bakış açısı mı değişti, aydınlandı mı? Hayır tartıştığınızla kaldınız. O zaten düşünerek konuşmamış yanlış yapmış ama aynı yanlışı siz de yapmışsınız.

Her sayfayı okumadım ama baktığım kadarıyla benim gibi düşünen çok insan var ama siz asla bir milim bile esnememişsiniz. Çok katı bir bakış açınız var. Bu kadar insan acaba doğru söylüyor olamaz mı diye biraz sorgulasanız mı acaba?

Arama .aramamalisin asla

Kaynana fikrini arkadaşlarıyla paylaşırken ona yağcılık yapmanız gerekirdi , anneciğim bende aynı fikirdeyin diyecektin yadaa hiç fikrini beyan etmiyecektin 3 maynumu oynayacaktın (duymadım , görmedim , bilmiyorum) çoğu içten pazarlıklı yapmacık , politik olan gelinler öyle yapıyor buda kaynananın egosunu okşuyor sen kadını egosunu yerle bir etmişsin ve diyorsun yine olsa onların fikir beyan ettiği konunun içine dalıp benim fikrimi sormayan kadınlara fikrimi söylerim isteyen beni yargılar isteyen kaynana gibi zırlar sonra kocama beni şikayet eder umrumda değil diyorsun

Misafirlerin yanında yok artık demissin.. hem de dönup kv ye evet sana dedim demissin. Ne gerek var? Kadın genel konuşmuş illa olay yaratacak bazıları. Misafirlerin ağzına sakız olmuşsun. Muhattap olmasaydın ya o an. Yazik

Sorguluyorum ama durumu çok acı buluyorum açıkçası.. Niye ben insanlar var diye sırf kv nin fikrine katılmadığım halde tartışma ya da hakaret cümlesi kurmadan fikrimi söyleyemeyim mesela?? Niye insanların gitmesini bekleyeyim fikrimi söylemek için.. Bu ne kadar doğru?? Ben saygılı ve seviyeli olduktan sonra herkesin birbirine karşı fikrini söyleyebilmesi gerektiğini düşünüyorum.. Yani çok acı geliyor bana insanların içinde sırf farklı düşündüğüm için susmam gerektiğini düşünmek.. Ben onu kv ile kimse yokken konuşabileceksem birileri varken de konuşabilmeliyim..

Yazdım ama siz anlayamadınız sanırım.. Benim fikrimi belirtmekteki niyetim kv nin fikrini değiştirmek falan değil.. Bir kadın olarak daha da önemlisi onun gelini olarak bu konuda onun gibi düşünmediğimi bilmesini istedim.. Dur bakalım bi şu kv çemkireyim ona haddini bildireyim falan mevsuzu da değil.. Bunu da söylemek gayet insani bir eylem..

Ne bileyim yani bunu o an demeyip insanların gitmesini beklemek falan niye ki?? Küfür mü edicem de ona insanların gitmesini bekleyeyim.. Ya da şimdi fikrimi söylemeyeyim, bundan sonra her insan içine girdiğimizde kv benim hiç haz etmediğim şeyleri benim yanımda sürekli konuşup dursun?? Niye ki mesela böyle olsun.. Kv diye mi yoksa büyük diye mi..

Sizin gibi düşünen arkadaşlarım var, hiçbiriniz de kötülük gözeterek söylemiyorsunuz farkındayım ve saygı duyuyorum ama kabul edemiyorum..Neden yani gerilerek oturup insanların gitmesini bekleyeyim.. aman şu olmasın aman yanlış anlaşılmasın aman ben şimdi sadece fikrimi diyeceğim ama kv böyle böyle yapar diye korkarak ya da gerilerek orada susup dinlemek benim zoruma gidiyor.. Yani bu konu değil.. İnsanların yanında farklı bir fikirde olduğumuzu söyleyememek ya da söylememek gerektiği fikri benim zoruma gidiyor..

Hepimiz aynı ortamdayız konuşuyorlar ve konuşulurken bana da bakılıyor.. Başta sessiz kaldım Mevzudan uzak kaldım dedikodu çünkü hoşlanmıyorum bundan ama bende oradayım yani bizzat aynı odanın içinde kahve içiyoruz.. Mutfaktayken koşa koşa gelip kaynak yapmadım yani.. Başka mevzulara gelince o kadınlarla birlikte konuşabiliyorum
Sorun yok, farklı fikirde olunca sana sorulmayan birşey falan mı oluyor.. E iyi de orada muhabbet zaten soru cevap şeklinde ilerlemiyor..

Siz bir ortamda konuşulurken sadece size sorulan sorulara mı cevap veriyorsunuz birşey söylemeniz için size bir soru cümlesi mi yönetilmesi gerekiyor merak ettim??

Sizde sanki büyüklerin lafına karışmış küçük çocuklara deniyor ya "aaa sen büyüklerin lafına karışma" der gibi konuştunuz..

Yani son cümlelerinizle de sen daldın haddin olmadan büyüklerin yanında konuştun, hakettin şeklinde anlam ifade eden birşeyler söylüyorsunuz Olsun o da sizin fikriniz.. Hepimiz farklıyız ama sizin söylediğiniz şey de kötü birşey değil..Yani bana ima ettiğiniz şey değil aynı durumda siz olsanız yapacağınız şey.. Ama ben onu yapamadım işte.. Ben o şekilde düşünmediğim için fikrimi söylemiş bulundum..

Bazı yorumları hayretle okuyorum ya. Kadının gelininin yanında aldatılmış bi kadını cekistirmesi gereksiz ya da saygısızlık değil, konu sahibinin lafa girmesi gereksiz öyle mi? Konu sahibi az bile söylemişsiniz, kvnizin yaptığı bal gibi de kızım sana söylüyorum gelinim sen anla. Öyle bi durumda insanın susup kalabilmesi garip olurdu zaten. Evet kvnizin fikrini değiştiremezsiniz ama bidaha sizin yaninizda saçma sapan konuşamayacagini bilir artık. Yaşlı diye (ki değilmiş de) kimsenin abuk subuk davranışlarıni sineye çekmek zorunda değiliz.

Tamamen bu mesajınıza istinaden sormak istedim. Arkadaslarinizla beraberken veya yanınızda baskalari varken esiniz sizinle farkli bir fikir paylaştığında hemen orada insanlari umursamayip tartismaya giriyor musunuz?
Konu kaynanaya nasil karsi cikarsindan ziyade evde misafir varken tartismak gereksiz noktasinda cunku.

Ya ağızınız bal yesin zaten fikrini değiştirmek değil ki niyetim..Herkes "ee söyledin de ne oldu değişti mi fikri" diyor.. Tıpkı da söylediğiniz amaçla fikrimi söyledim.. Benimde bunu hoş bulmadığımı bilmesini istedim, o şekilde kendimi eziklemeyecek bir kadın olduğumu bilmesini istedim. Bu sıradan bir insan değil ki benim eşimin annesi sonuçta..

Peki bende size birşey sorayım o halde.. Şimdi siz benimle zıt fikirdesiniz ve bunu belirtiniz.. Benimle tartışmaya mı girmiş oluyorsunuz??

Ne münasebet ya o zaman kimseye kendi fikrimizi soylemeyelim nasılsa fikri değişmeyecek diye. Fikir beyan etmeyi yarışma gibi bişey saniyolar galiba, şunun fikrini değiştirdim 1-0 bunun degistiremedim 1-1. Benim anlamadığım aldatmanın normal bişey olmadığını ve bunu kabullenecek bi insan olmadığınızı soylememissiniz de oturup kvnize Emma Goldman, Virginia wolf falan okumuşsunuz gibi davranmaları insanlar iğrenç fikirlerini başkalarının yanında çekinmeden kusabiliyosa siz de gayet karşıt fikir belirtebilirsiniz, tekrar söylüyorum az bile söylemişsiniz.

Kaç yaşındasınız? İnsanlar kendi aralarında konuşurken “yok artık” diye konuya dalarak misaferlerin önünde kayınvalideye yaptığınız çıkış çok toy bir davranış

Kaç yaşındasınız? İnsanlar kendi aralarında konuşurken “yok artık” diye konuya dalarak misaferlerin önünde kayınvalideye yaptığınız çıkış çok toy bir davranış
28 yaşındayım.. Da anlatamadım sanırım insanlar kendi aralarında falan konuşmuyor.. Hepimiz birlikte kahve içiyoruz.. Yani ben orada kanepe konumunda değilim..

Konu sahibi herkes kendi aralarında konuşurken sizin atladığınızdan bahsediyor.
Ben mi konuda göremedim? Siz başka odada mıydınız? Veya sizi sadece baak bu da gelinim bu da torunum havasını atmak için mi çağırdılar? O an ağzınıda ağızlık mı vardı ki kimse konuşmanızı beklemiyordu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…