İlk kayınvalide vakamı yaşadım 😳

Sanırım benzer tepki verirdim. Kv ise kv yaşlı ise yaşlı (ki değilmiş) asıl o büyüklük yapıp idare etsin madem. Nasıl böyle bir çirkinliği savunabilir oğlunun aldatma ihtimalini ağzına alır. Alırsa da aha böyle cevabını alır.

Daha önce bahsettiğiniz ortamlarda farklı konularda bulundum ve kendi düşüncemi hiç gocunmadan söyledim kv ne düşündüğümü bilmeliydi bence de. Hatta kv nin kardeşlerinin lafı çevirip aslında öyle demek istemedi yaa falan demişliği var. Üstelik biz sizin gibi sürekli de görüşmüyoruz 6 yıllık evliyim 3.5 senedir kv ye 1 saat uzaktayım oğluma baktığıntotalde 1 yılda sadece haftanın 3 günü bende kaldı onun dışında en iyi ihtimalle 2 haftada bir görürüm.

Şöyle bir konuda benim kv bana böyle bir laf etmeyeceğini derse cevabını vereceğimi bilir konuyu açamazdı.

Kaç yaşındasınız? İnsanlar kendi aralarında konuşurken “yok artık” diye konuya dalarak misaferlerin önünde kayınvalideye yaptığınız çıkış çok toy bir davranış
Bu toy gelini de kaynana idare edememiş gitmiş zırlamış ağlamış duygu sömürüsü yapmış kocasına şikayet etmiş , sorun orada bulunan yaşlılar aynı fikirdeler , sen genç olup aksi fikir söylemen ihtiyarlara, aksi fikir söylenince hep aynı tepkiyi gösterirler sonuçta onlar senin anlaştığın arkadaşların değil anlaşmanızda mümkün değil

Peki bende size birşey sorayım o halde.. Şimdi siz benimle zıt fikirdesiniz ve bunu belirtiniz.. Benimle tartışmaya mı girmiş oluyorsunuz??
Uzatirsam/uzatirsak evet, tartışmaya doner?

O zaman sizin mantıkla forumda hic tartışma olmuyor, herkes sadece fikir beyan ediyor.

Siz konu actiniz ve ben size sizin olayla ilgili yaptiginiz yoruma istinaden yine konuyla ilişkili bir sey sordum, siz yanit vermemeyi tercih ediyorsunuz, eh bu da tabii ki sizin bileceginiz is.

Esinizle de baskalarinin yanında "zıt fikir paylasimi" yapıyorsanız bence gayet istikrarli bir insansiniz, kisiye gore tavriniz degismiyor, bu da guzel bir sey bence :)

Başka sıkıntınız yoksa ara bence, anne kusura bakma biraz sert çıktım ama artık gençler böyle düşünüyor, size uymadığı için alındın, alınacağını düşünemedim de.

Hem eşinin gönlü olur hem konu kapanmış olur.

Bıraksınlar ya... yıl olmuş 2021 hala "erkektir yapar eder" muhabbeti yapmaktan utanmıyorlar. O muhabbeti yapan kadınlar vakti zamanında aldatılmasına rağmen terk etme gücünü kendilerinde göremedikleri için ve dolayısıyla evliliklerini sürdürmeye devam eden kişilerden oldukları için bu tarz muhabbetler yaparak kendi kendilerini tatmin ediyorlar. Kendilerine "ben doğru olanı yaptım" ı kabullendirmeye çalışıyorlar. Yoksa ben inanmıyorum bir kadının aldatıldığı halde herşeyi kabul ederek mutlu mesut bir şekilde o evliliğini sürdürebileceğini. Onlar bu zamanda hala bu tarz muhabbetler çevirmeye utanmıyorlarsa sizin de utanmanızı gerektirecek bir durum yok. Aksi bir görüş belirtilmesine yüreği dayanmayacaksa o toplara hiç girmeyecek. Yeni yetme gelinine malamat olmayı göze alamıyorsa sizi duymazdan gelip konuyu değiştirseymiş. Ben ortada özür dilenecek bir durum göremiyorum. Bir de benim anlamadığım şey şu; sırf böyle bir olaydan rencide olabilen gururu kırılabilen bir kadın nasıl "ne olursa olsun benim kocamdır, ben sahip çıkarım, kimseye kaptırmam" tarzında gurursuz olmayı gerektirecek düşünceler belirtebilir. Bence sebebi ilk bahsettiğim "bazı yaşanmışlıkları sindirmeye çalışmak" gibi duruyor.

Black93 kadın değil mi? O ortama sohbete de katılsın diye davet edilmemiş mi? Yoksa süs gibi kenarda otur, çayı tazele, hizmet et, sesini çıkarma mı demişler? Olduğum ortamda kadın aşağılanıyorsa susmam için hiçbir neden olamaz, olmamalı. Susmayan kadınlara da selam olsun

Ha bir de gecenin körü görümcenizin aramasını da hiç iyi niyetli bulmadım sabahı bekleyememiş mi?

Resmen eşinize bak gözümüze uyku girmiyor ne hale geldik mesajı vermeye kalkmışlar. Allahtan eşiniz aklı başında bir insan.

Öyle anlaşıldı sanırım.. Bende anlam veremiyorum.. Ne diyebilirim ki...

28 yaşındayım.. Da anlatamadım sanırım insanlar kendi aralarında falan konuşmuyor.. Hepimiz birlikte kahve içiyoruz.. Yani ben orada kanepe konumunda değilim..
Şimdi şöyle.. siz aynı odadasınız ancak, bahsedilen kişiyi tanımıyosunuz, onlar ortak arkadaşları olarak konuya yorum yapıyolar, siz de bu sırada telefonla filan ilgileniyosunuz, muhabbete dahil değilsiniz. Bi anda yok artık diyerek konuya giriş yapıyosunuz ve kayınvalide de anlamıyo hatta.. aynı odada bulunmanız bişey ifade etmez ki..

söylemek istediğim şu: toplum içerisinde arkadaşlarının arasında kadını bozmaya gerek yok. Size bişey söylese neyse..

Kadınım hemide anneyim yani burada tek suçum gelin olmak sanırım.. Anlayamıyorum bazen...

Bahsettikleri kadınla arkadaş değilim ama kv nin tıpkı orada bulunan arkadaşları gibi aldatılan kadını da tanıyorum.. Ben ilk kez kv ricası ile onun arkadaşlarıyla bir araya gelmedim yani.. Hep beraber daha önceleri de muhabbet etmişliğimiz vardır.. Yeni evlendim 2 ay sonra toplanıp bana gelmişlerdi bi şoklama yaşamıştım mesela ama kv de böyle şeyleri seven bir kadın olduğundan Sevmiyorum ama sırf kırılmasın diye bazen bir araya gelirim.işten çıkıp kv arkadaşlarıyla dışarıda kv nin doğum gününü kıtlamışlığım bile vardır

Yani sandığınız gibi orada bir bitki konumunda değildim..

Herkesin içinde muhalefet olmanız şart mıydı siz öyle sert çıkınca kadına acıdım arkadaşların yanında belli etmemeye çalıştı gidince de ağırına gittiği için ağladı demek ki.. tabi ki aynı düşünmek zorunda değilsiniz annecim kusura bakma ama erkek böyle birşey yaptıysa karısını kaybetmeyi göze almıştır deyip sussaydınız abartmışsınız kendi karı koca ilişkinize getirmişsiniz olayı herkesin içinde..

Bence siz tekrar okuyun konuyu.. Abartıp konuyu benim evliliğime getiren kim, daha net anlayacaksınız..

'' Ben yaşımın başımın verdiği yetkiye dayanarak, nasılsa emsalim olan bu kadar kadının içinde gelin bişey demez diye istediğim kadar sokuşturur istediğim gibi işler istediğim gibi racon keserim. Cevap verse de bir şekilde sıyrılırım. '' diye düşünmüş kaynana.

B Black93 sen sen ol kaynanan çalışırken oturma. Hele telefon hiç karıştırma. Belli başlı tek hatan bu. Kocanın yerinde olsam sana sırf bunun için kızabilirdim. Şimdi gelin otururken kaynananın hizmet etmesi çok wooaaaw bişey olduğu için herkesin aklında bu kalmıştır. Seni oturtuyor ya, herşey hakkı şimdi . Oturma kaynana yanında.

Sanırım ben kendimi ifade edemiyorum.. buradaki mesele sizin bitki konumuz değil… sert bir çıkış yaparak arkadaşlarının yanında kadını bozmuşsunuz diyorum, ister bitki konumunda olun ister insan anlatımınızdan böyle anlaşılıyor. Zaten yorum yapanların çoğu böyle anlamış. Kadın bişey anlatırken yok artık diyosunuz, kayınvalideniz anlamıyor bana mı dedin kızım diyor, evet sana dedim diyor ve devam ediyosunuz.. böle gelin kaynananın aynı ortamda bulunduğu yerlerde insanlar malzeme arar, hele de yaşlı teyzeler… boş yere malzeme olmuşsunuz.

kaldı ki benzer bir konuşmayı ben anneme yapsam o da bozulur, 3. Kişilerin yanında muhalefet yapıp bide uzatmak çok gereksiz

Eski ve klasik bir yöntemdir Dertli olan anne arar her şeyi tek tek anlatır, çocuğu annesinin telefondaki ses tonuna zaman zaman ağlamalarına çok üzülür, anne dertleşmek için aramış gibi görünse de çocuğu gazı almıştır bir kere

Olan oldu bir kere, dilerim ihale üzerinize kalmaz, umarım kayınvalideniz görümceniz ufacık bir kar tanesini büyütüp çığa çeviren karakterlerde insanlar değillerdir zira kimi insanlar her şeyi çok büyütür bir lafı öyle bir hale sokarlar ki gün sonunda herkes mağdurdur siz cadoloz

Yok Allahtan öyle insanlar değil.. Ama bana sorsaydınız kv de bunları söyleyecek insan değildi. Yani çok da emin olamıyorum..

Görümcem konulurken sadece bana açıklama yaptı ve annesinin ne kad üzgün olduğundan bahsetti.. Bende biz onu hallederiz dedim kapattık.. Bakalım bundan sonra ne olcak.. Şuana kadar ses seda yok kimsede..

Bu arada eşim bugün kayınvalidemi aradı 2 kez ve hiç bakmadı.. Uzun uzun çaldı bakmadı.. Görmedi desek geri de dönmedi.. Sanırım bilerek bakmıyor.. Bakalım artık ne olacak.. Ama kv beni arar diye düşünüyorum..

Hanımefendi ısrarla anlamak istemiyorsunuz. Açık açık yazdım aslımda ama tekrar yazayım.

Siz fikrinizi bence yanlış düşünüyorsun, benim fikrim bu diyerek belirtmemişsiniz. Siz ‘yok artık’ demişsiniz. Bu fikri belirtmek değil karşınızdakinin fikrini yermek, eleştirmek. Giriş cümleniz zaten hatalı olan.

Susun veya gerilin diyen yok ama siz politik olmaktan anlamıyorsunuz. Kadını bozmuşsunuz herkesin içinde nu da ister anlayın ister anlamayın ister kabul edin ister etmeyin bence hoş olmayan bir hareket.

Tekrar aynı cümleyi de yazayım lütfen bir düşünün anlamını, kabul etmiyorsunuz gerçi ama tam sizin duruma oturuyor her doğru her yerde söylenmez. Karşınızda siz fikrinizi söylediğinizde sizi anlayabilecek biri yok ki. Tamam anladı kv onun gibi düşünmediğinizi yani? Ne kattı bu size veya ikili ilişkinize? Hala niye niye diye sonu aynı yere çıkan 50 tane soru sormuşsunuz, yoruldum açıklamaktan.

Kayinvsliden bu toplara girmisse bir seyleri goze almis, gorumceni fitlemis, esine kusmus. Bundan sonra ne olacagi tamamen kadinin caninin ne istedigine bagli. Yasli ustelik esinin annesi olan bi kadina karsi elinde pek de koz yok. Kayinvalide ortam ki daha cok gerer, huzursuzluk yapar, en sonunda esin bikar ve Tabi ki ortamdaki en mantikli ve nazinin gececegi kisi olan Sana yuklenir, idare et vs der. Sen de gerilirsin, esinle tartisirsin, sonra da bolum sonu kozunu kullanman gerekir: seni terkederim...

o konusmada gormedim duymadim desen basin agrimazdi. Zaten Senin ayrilip ayrilmayacagin da KV yi ilgilendiren bir konu degilse onun fikirlerini degistmeye ihtiyacin yok

Orda gelinin olduğu bir ortamda aldatılan kadının susup affetmesi gerektiğini savunan kadınlar saygısızlık yapmış olmuyor ama gelin tepkisini koyunca vaaay saygısızlık. Ne güzel bir dünya biz de bekleyelim bari yaşımız başımız geçsin kv olalım ancak o zaman istediğimiz yerde istediğimizi söyleyebiliyoruz demek. Daha o mertebeye gelmemişiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…