Bu toy gelini de kaynana idare edememiş gitmiş zırlamış ağlamış duygu sömürüsü yapmış kocasına şikayet etmiş , sorun orada bulunan yaşlılar aynı fikirdeler , sen genç olup aksi fikir söylemen ihtiyarlara, aksi fikir söylenince hep aynı tepkiyi gösterirler sonuçta onlar senin anlaştığın arkadaşların değil anlaşmanızda mümkün değilKaç yaşındasınız? İnsanlar kendi aralarında konuşurken “yok artık” diye konuya dalarak misaferlerin önünde kayınvalideye yaptığınız çıkış çok toy bir davranış
Uzatirsam/uzatirsak evet, tartışmaya doner?Peki bende size birşey sorayım o halde.. Şimdi siz benimle zıt fikirdesiniz ve bunu belirtiniz.. Benimle tartışmaya mı girmiş oluyorsunuz??
Başka sıkıntınız yoksa ara bence, anne kusura bakma biraz sert çıktım ama artık gençler böyle düşünüyor, size uymadığı için alındın, alınacağını düşünemedim de.Kızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..
3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum
Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..
Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..
Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum..
Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi
Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi..
Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..
Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyoryani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..
O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?
Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya
Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..
Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım..Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..
Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..
Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Bıraksınlar ya... yıl olmuş 2021 hala "erkektir yapar eder" muhabbeti yapmaktan utanmıyorlar. O muhabbeti yapan kadınlar vakti zamanında aldatılmasına rağmen terk etme gücünü kendilerinde göremedikleri için ve dolayısıyla evliliklerini sürdürmeye devam eden kişilerden oldukları için bu tarz muhabbetler yaparak kendi kendilerini tatmin ediyorlar. Kendilerine "ben doğru olanı yaptım" ı kabullendirmeye çalışıyorlar. Yoksa ben inanmıyorum bir kadının aldatıldığı halde herşeyi kabul ederek mutlu mesut bir şekilde o evliliğini sürdürebileceğini. Onlar bu zamanda hala bu tarz muhabbetler çevirmeye utanmıyorlarsa sizin de utanmanızı gerektirecek bir durum yok. Aksi bir görüş belirtilmesine yüreği dayanmayacaksa o toplara hiç girmeyecek. Yeni yetme gelinine malamat olmayı göze alamıyorsa sizi duymazdan gelip konuyu değiştirseymiş. Ben ortada özür dilenecek bir durum göremiyorum. Bir de benim anlamadığım şey şu; sırf böyle bir olaydan rencide olabilen gururu kırılabilen bir kadın nasıl "ne olursa olsun benim kocamdır, ben sahip çıkarım, kimseye kaptırmam" tarzında gurursuz olmayı gerektirecek düşünceler belirtebilir. Bence sebebi ilk bahsettiğim "bazı yaşanmışlıkları sindirmeye çalışmak" gibi duruyor.Arkadaşlar buradan yazayım herkese tek tek yazmış olmayayım..
Ben burada bir saygızıslık yaptığımı düşünmüyorum.. Hatta durumu gerçekten komik buluyorum.. Ben sadece dinliyordum uzaktan.. Sadece yok artık dedim.. Kayınvalidem bana saydırdı asıl herkesin içinde.. Saydırdı derken hakaret etmedi elbette ama bu da benim fikrimdi neden kabullendirmeye çalıştı..??
Ayrıca ben sadece zıt fikirde olduğumu belirttim.. Olayı uzatan ben değildim.. İki saat oğlu beni aldatsa benim boşanmaya hakkım yok gibisinden, çocuğum olduğu için katlanmak zorundayımından bahsetti..
Arkadaşlarının içinde madem bunu konuşmak istemedi o zaman 30 una dayanmış bana saçma sapan nasihatler ve düşüncemin çok ayıplı yanlış olduğundan dem vurup konuşmayacaktı.. En azından konuşmamalıydı..
Black93 kadın değil mi? O ortama sohbete de katılsın diye davet edilmemiş mi? Yoksa süs gibi kenarda otur, çayı tazele, hizmet et, sesini çıkarma mı demişler? Olduğum ortamda kadın aşağılanıyorsa susmam için hiçbir neden olamaz, olmamalı. Susmayan kadınlara da selam olsunİşte anlamadığınız nokta şu sizi kimse konuya sokmamış siz dahil olmuşsunuz, daha doğrusu kendi kendinizi dahil etmişsiniz. Kayınvalideniz orda giriş cümlesi olarak şunu dememiş “Gelinim kocasını elinde tutmak zorunda, yuvayı dişi kuş yapar”. Şunu demiş “kadın dediğin mücadele edecek” Dönüp bizzat sizin şahsınıza bir şey söylememiş.
Öyle anlaşıldı sanırım.. Bende anlam veremiyorum..Konu sahibi herkes kendi aralarında konuşurken sizin atladığınızdan bahsediyor.
Ben mi konuda göremedim? Siz başka odada mıydınız? Veya sizi sadece baak bu da gelinim bu da torunum havasını atmak için mi çağırdılar? O an ağzınıda ağızlık mı vardı ki kimse konuşmanızı beklemiyordu?
Şimdi şöyle.. siz aynı odadasınız ancak, bahsedilen kişiyi tanımıyosunuz, onlar ortak arkadaşları olarak konuya yorum yapıyolar, siz de bu sırada telefonla filan ilgileniyosunuz, muhabbete dahil değilsiniz. Bi anda yok artık diyerek konuya giriş yapıyosunuz ve kayınvalide de anlamıyo hatta.. aynı odada bulunmanız bişey ifade etmez ki..28 yaşındayım.. Da anlatamadım sanırım insanlar kendi aralarında falan konuşmuyor.. Hepimiz birlikte kahve içiyoruz.. Yani ben orada kanepe konumunda değilim..
Kadınım hemide anneyim yaniBlack93 kadın değil mi? O ortama sohbete de katılsın diye davet edilmemiş mi? Yoksa süs gibi kenarda otur, çayı tazele, hizmet et, sesini çıkarma mı demişler? Olduğum ortamda kadın aşağılanıyorsa susmam için hiçbir neden olamaz, olmamalı. Susmayan kadınlara da selam olsun
Bahsettikleri kadınla arkadaş değilim ama kv nin tıpkı orada bulunan arkadaşları gibi aldatılan kadını da tanıyorum.. Ben ilk kez kv ricası ile onun arkadaşlarıyla bir araya gelmedim yani.. Hep beraber daha önceleri de muhabbet etmişliğimiz vardır.. Yeni evlendim 2 ay sonra toplanıp bana gelmişlerdi bi şoklama yaşamıştım mesela ama kv de böyle şeyleri seven bir kadın olduğundan Sevmiyorum ama sırf kırılmasın diye bazen bir araya gelirim.işten çıkıp kv arkadaşlarıyla dışarıda kv nin doğum gününü kıtlamışlığım bile vardırŞimdi şöyle.. siz aynı odadasınız ancak, bahsedilen kişiyi tanımıyosunuz, onlar ortak arkadaşları olarak konuya yorum yapıyolar, siz de bu sırada telefonla filan ilgileniyosunuz, muhabbete dahil değilsiniz. Bi anda yok artık diyerek konuya giriş yapıyosunuz ve kayınvalide de anlamıyo hatta.. aynı odada bulunmanız bişey ifade etmez ki..
söylemek istediğim şu: toplum içerisinde arkadaşlarının arasında kadını bozmaya gerek yok. Size bişey söylese neyse..
Bence siz tekrar okuyun konuyu.. Abartıp konuyu benim evliliğime getiren kim, daha net anlayacaksınız..Herkesin içinde muhalefet olmanız şart mıydı siz öyle sert çıkınca kadına acıdım arkadaşların yanında belli etmemeye çalıştı gidince de ağırına gittiği için ağladı demek ki.. tabi ki aynı düşünmek zorunda değilsiniz annecim kusura bakma ama erkek böyle birşey yaptıysa karısını kaybetmeyi göze almıştır deyip sussaydınız abartmışsınız kendi karı koca ilişkinize getirmişsiniz olayı herkesin içinde..
'' Ben yaşımın başımın verdiği yetkiye dayanarak, nasılsa emsalim olan bu kadar kadının içinde gelin bişey demez diye istediğim kadar sokuşturur istediğim gibi işler istediğim gibi racon keserim. Cevap verse de bir şekilde sıyrılırım. '' diye düşünmüş kaynana.Konu sahibi herkes kendi aralarında konuşurken sizin atladığınızdan bahsediyor.
Ben mi konuda göremedim? Siz başka odada mıydınız? Veya sizi sadece baak bu da gelinim bu da torunum havasını atmak için mi çağırdılar? O an ağzınıda ağızlık mı vardı ki kimse konuşmanızı beklemiyordu?
Sanırım ben kendimi ifade edemiyorum.. buradaki mesele sizin bitki konumuz değil… sert bir çıkış yaparak arkadaşlarının yanında kadını bozmuşsunuz diyorum, ister bitki konumunda olun ister insan anlatımınızdan böyle anlaşılıyor. Zaten yorum yapanların çoğu böyle anlamış. Kadın bişey anlatırken yok artık diyosunuz, kayınvalideniz anlamıyor bana mı dedin kızım diyor, evet sana dedim diyor ve devam ediyosunuz.. böle gelin kaynananın aynı ortamda bulunduğu yerlerde insanlar malzeme arar, hele de yaşlı teyzeler… boş yere malzeme olmuşsunuz.Bahsettikleri kadınla arkadaş değilim ama kv nin tıpkı orada bulunan arkadaşları gibi aldatılan kadını da tanıyorum.. Ben ilk kez kv ricası ile onun arkadaşlarıyla bir araya gelmedim yani.. Hep beraber daha önceleri de muhabbet etmişliğimiz vardır.. Yeni evlendim 2 ay sonra toplanıp bana gelmişlerdi bi şoklama yaşamıştım mesela ama kv de böyle şeyleri seven bir kadın olduğundan Sevmiyorum ama sırf kırılmasın diye bazen bir araya gelirim.işten çıkıp kv arkadaşlarıyla dışarıda kv nin doğum gününü kıtlamışlığım bile vardır
Yani sandığınız gibi orada bir bitki konumunda değildim..
Eski ve klasik bir yöntemdirEvet bende tam bu şekilde düşünüyordum zaten.. Aslında görümcemin o saatte araması bile beni rahatsız etti.. O aklınca ara buluculuk yapıyor ama ne gerek var..
Ayrıca bende kesinlikle görümcemin aradığında inanmıyorum.. O saatte bi de neyin nesiydi.. Kv aradı anlattı orası net..
Yok Allahtan öyle insanlar değil.. Ama bana sorsaydınız kv de bunları söyleyecek insan değildi. Yani çok da emin olamıyorum..Eski ve klasik bir yöntemdirDertli olan anne arar her şeyi tek tek anlatır, çocuğu annesinin telefondaki ses tonuna zaman zaman ağlamalarına çok üzülür, anne dertleşmek için aramış gibi görünse de çocuğu gazı almıştır bir kere
Olan oldu bir kere, dilerim ihale üzerinize kalmaz, umarım kayınvalideniz görümceniz ufacık bir kar tanesini büyütüp çığa çeviren karakterlerde insanlar değillerdir zira kimi insanlar her şeyi çok büyütür bir lafı öyle bir hale sokarlar ki gün sonunda herkes mağdurdur siz cadoloz
Sorguluyorum ama durumu çok acı buluyorum açıkçası.. Niye ben insanlar var diye sırf kv nin fikrine katılmadığım halde tartışma ya da hakaret cümlesi kurmadan fikrimi söyleyemeyim mesela?? Niye insanların gitmesini bekleyeyim fikrimi söylemek için.. Bu ne kadar doğru?? Ben saygılı ve seviyeli olduktan sonra herkesin birbirine karşı fikrini söyleyebilmesi gerektiğini düşünüyorum.. Yani çok acı geliyor bana insanların içinde sırf farklı düşündüğüm için susmam gerektiğini düşünmek.. Ben onu kv ile kimse yokken konuşabileceksem birileri varken de konuşabilmeliyim..
Yazdım ama siz anlayamadınız sanırım.. Benim fikrimi belirtmekteki niyetim kv nin fikrini değiştirmek falan değil.. Bir kadın olarak daha da önemlisi onun gelini olarak bu konuda onun gibi düşünmediğimi bilmesini istedim.. Dur bakalım bi şu kv çemkireyim ona haddini bildireyim falan mevsuzu da değil.. Bunu da söylemek gayet insani bir eylem..
Ne bileyim yani bunu o an demeyip insanların gitmesini beklemek falanniye ki?? Küfür mü edicem de ona insanların gitmesini bekleyeyim.. Ya da şimdi fikrimi söylemeyeyim, bundan sonra her insan içine girdiğimizde kv benim hiç haz etmediğim şeyleri benim yanımda sürekli konuşup dursun?? Niye ki mesela böyle olsun.. Kv diye mi yoksa büyük diye mi..
Sizin gibi düşünen arkadaşlarım var, hiçbiriniz de kötülük gözeterek söylemiyorsunuz farkındayım ve saygı duyuyorum ama kabul edemiyorum..Neden yani gerilerek oturup insanların gitmesini bekleyeyim.. aman şu olmasın aman yanlış anlaşılmasın aman ben şimdi sadece fikrimi diyeceğim ama kv böyle böyle yapar diye korkarak ya da gerilerek orada susup dinlemek benim zoruma gidiyor.. Yani bu konu değil.. İnsanların yanında farklı bir fikirde olduğumuzu söyleyememek ya da söylememek gerektiği fikri benim zoruma gidiyor..
Kayinvsliden bu toplara girmisse bir seyleri goze almis, gorumceni fitlemis, esine kusmus. Bundan sonra ne olacagi tamamen kadinin caninin ne istedigine bagli. Yasli ustelik esinin annesi olan bi kadina karsi elinde pek de koz yok. Kayinvalide ortam ki daha cok gerer, huzursuzluk yapar, en sonunda esin bikar ve Tabi ki ortamdaki en mantikli ve nazinin gececegi kisi olan Sana yuklenir, idare et vs der. Sen de gerilirsin, esinle tartisirsin, sonra da bolum sonu kozunu kullanman gerekir: seni terkederim...Sorguluyorum ama durumu çok acı buluyorum açıkçası.. Niye ben insanlar var diye sırf kv nin fikrine katılmadığım halde tartışma ya da hakaret cümlesi kurmadan fikrimi söyleyemeyim mesela?? Niye insanların gitmesini bekleyeyim fikrimi söylemek için.. Bu ne kadar doğru?? Ben saygılı ve seviyeli olduktan sonra herkesin birbirine karşı fikrini söyleyebilmesi gerektiğini düşünüyorum.. Yani çok acı geliyor bana insanların içinde sırf farklı düşündüğüm için susmam gerektiğini düşünmek.. Ben onu kv ile kimse yokken konuşabileceksem birileri varken de konuşabilmeliyim..
Yazdım ama siz anlayamadınız sanırım.. Benim fikrimi belirtmekteki niyetim kv nin fikrini değiştirmek falan değil.. Bir kadın olarak daha da önemlisi onun gelini olarak bu konuda onun gibi düşünmediğimi bilmesini istedim.. Dur bakalım bi şu kv çemkireyim ona haddini bildireyim falan mevsuzu da değil.. Bunu da söylemek gayet insani bir eylem..
Ne bileyim yani bunu o an demeyip insanların gitmesini beklemek falanniye ki?? Küfür mü edicem de ona insanların gitmesini bekleyeyim.. Ya da şimdi fikrimi söylemeyeyim, bundan sonra her insan içine girdiğimizde kv benim hiç haz etmediğim şeyleri benim yanımda sürekli konuşup dursun?? Niye ki mesela böyle olsun.. Kv diye mi yoksa büyük diye mi..
Sizin gibi düşünen arkadaşlarım var, hiçbiriniz de kötülük gözeterek söylemiyorsunuz farkındayım ve saygı duyuyorum ama kabul edemiyorum..Neden yani gerilerek oturup insanların gitmesini bekleyeyim.. aman şu olmasın aman yanlış anlaşılmasın aman ben şimdi sadece fikrimi diyeceğim ama kv böyle böyle yapar diye korkarak ya da gerilerek orada susup dinlemek benim zoruma gidiyor.. Yani bu konu değil.. İnsanların yanında farklı bir fikirde olduğumuzu söyleyememek ya da söylememek gerektiği fikri benim zoruma gidiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?