İlk kayınvalide vakamı yaşadım 😳

Kesinlikle siz suçlusunuz . Misafirlerin içinde size mi düştü kaynananıza bunları demek. Fikirlerinizi kendi arkadaş çevrenizde belirtirsiniz. Yaşlı başlı insanlarla fikirlerinizi yarıştırmaya gerek yök. Kaynananız gerçekten haklı

Sayfalarca aynı şeyi yazdım ama yine olmadı demek ki..

Kv fikrini değiştirmeye ihtiyacım olmadığı gibi öyle bir niyetimde yok, olmadı hiçbir zaman..

Ayrıca öyle de bir olası durum tespiti yapmışsınız ki öyle ya da böyle zararda olan hep ben yani gelin kısmı olacak

Böyle mi gerçekten?? Bu kvler sizi bu kadar mı korkuttu, bastırdı?? Ya da sizde bir kv misiniz?? Anlayamıyorum gerçekten..

Kendi arkadaş çevrenizde istediğinizi yapın konuşun ama sizden 2-3 nesil yaşlı insanların fikirlerini değiştiremezsiniz. Onlarda kendi çaplarında arkadaş çevresi. Takdir edersiniz ki orada yabancı olan sizsiniz. Her nasılsa siz kendi arkadaş çevrenizde konuşurken kaynananız olaya kendi nesil bakış açısıyla yaklaşıp konuşsa hoş olmayacağı gibi sizin davranışınız da hoş değil. Yaşlı insan herkesin içinde tartışıp fikirlerini değiştiremezsiniz. Bu feminizm değil . Bırakın ne düşünürse düşünsün size ne. Herkes kendi hayatına bakar .o zaman dünyada bizimle aynı düşünmeyen kim varsa gidelim bulalım bizden 2-3 nesil yaşlı da olsa kendi arkadaş çevresi içinde tartışalım fikirlerini değişmeye çalışalım doğru olanın bu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kv olmayı geçtim yaptığınız herhangi bir yaşlı insana karşı da saygısızlık.

Ya ben bunu sizlerle paylaşırken sadece olanı anlatmak ve sonrası için ne yapabilirim diye fikir almak istemiştim.

Sizler elbette ki ortada bir sıkıntı, bir yanlış varsa onu da söyleyersiniz.. Söyledikleriniz bana göre doğru olur ya da yanlış olur bu önemli değil de sizin bu çirkin üslubunuz?? Karşınızda sizin çocuğunuz varmışcasına "size mi düştü fikir söylemek, fikrini arkadaşlarınla paylaşırsınız" falan???????

Pardon da size mi düştü benim fikirlerimi nerede paylaşacağım, ne yapacağım?? Kendinize gelin bence.. Çocuk azarlar gibi

valla kolay gelsin size o zaman, gelismeleri bize yazin

Ne mana yani feminizmle?? Bu hayatta fikrini sadece feministler mi söyler ya da söyleyebilir??

Ben kimsenin fikrini değiştirmeye çalışmadım.. Ama fikrimi de her ortamda söyleme özgürlüğüm var ya da olmalı..

Tartışma yaratmak niyetim de yoktu ayrıca.. Ama yok artık yerine hayır bence öyle değil deseydim falan konusunda hak verebilirim ki sizin eleştirdiğiniz şey bu değil.. Siz tamamen susmamın doğru olduğunu düşünüyorsunuz.. Kaldı ki o şekilde de fikrimi söylesem yine aynı şey olacaktı bence..

Ama yine de belki "bence öyle değil" ya da "ben bu konuda böyle düşünmüyorum" diyebilirdim.. onu da demedim.. Desemde olayı ne yönde etkilerdi konusunda değişmeyeceği kanaatine varsam da öyle demediğim için yine de bilemiyorum..

Senin merteben şu anda çay koymak sadece
Erkek anası olursan ileride istediğin lafı etme hakkına erişebilirsin

Niye kaynanalar üstün varlıklar mı ne ayrıcalıkları var?

Yaşlı dediğiniz kadın 51 yaşında. Sıksa kendini bi tane daha doğurup gelin olacak yaşta neredeyse.

O kadar doğru bir tespit yaptınız ki..

Bir de sanki ben kv ile tartışmaya gelmişim, ona laf sokmuşum gibi ne saygısızlığım kaldı ne terbiyem yahu sadece fikrimi söyledim.. Ama hayır benim bir fikrim olamaz..

Şuan konuya yorum yapan bütün arkadaşlarım kayınvalidemin fikrine katılmıyor orası net ama olay farklı da olsa "sen susmalıydın, fikrini belirtecek başka yer mi kalmadı...." gibi gibi şeyler söyleyen arkadaşların da bakış açısının kayınvalidemin bakış açısından ne farkı kaldı??

E o da kadın susacak, kadın katlanacak kanaatinde, bana bunları söyleyen arkadaşlar da o kanaatte değil mi??

Ben isterdim ki" sizin kendinizi ifade etmiş olduğunuz cümlelerde sorun var yok artık yerine daha yumuşak bir cümle olabilirdi " ya da" hint kumaşı mevzusu uygun olmamış " gibisinden eleştiriler yapılsın.. Ki böyle yapan arkadaşlarım da oldu ama bunun dışında herkes susmalıydın gibi düşünce şaşırıyorum açıkçası.. He tabi bir de azarlayanlar var ki orası ayrı bir konu

Galiba öyle.. Ama maalesef sanırım ben o mertebeye hiç ulaşamayacağım bir kızım var Allah bağışlarsa..ikinci çocuk düşünmüyoruz şuan, düşünürsek de erkek olacağı meçhul..

Erkek anası olma yolunda ilerliyorum, saçma bir düşünceye kapılıp böyle cahilce laflar edersem gelinim (belki de damadım ) gelip beni olduğumuz ortamda bozsun, kendime gersin. Aha da büyük konuştum

Ama bak benim kızımı alıyorsun.. sonra oğluna dersin ki "bilseydim almazdım bunu"
İşte o zaman oğlum benim karşıma geçip de sen almadın ben seçtim diyemesin diye ben alacam

Ya benim annem çok marifetli bir kadındır elişleri yemekler falan her şeyi çok iyidir ama ben tırt. Kaynanam bi gün eşime dedi ki iyi ki sen seçmişsin de anasına bakıp da kızını almamışız yoksa büyük hayal kırıklığı olacaktı

Ahahahaaa

Olsun bak o da güzel demiş

Bence kv abartmış.bende olsam sizin verdiğiniz tepkinin aynısını verirdim. Benim doğrum bana onun doğrusu ona.fikrimin arkasında aynen sizin gibi dik dururdum

Yahu kadın 51 yaşında şaka mısınız yaşlı insanlar diyip duruyorsunuz. Oturmuşlar bir güzel kızın yanında öyle böyle diye dedikodu yapıyolar bu konu bıçak sırtı bir konu orda da genç yeni evli bir kadın var herkes bilecek o zaman haddini ağzından çıkanları.

Zihniyetini değiştiremezsin olayına hiç katılmıyorum. Bir şeylerin değişmesi her zaman böyle keskin tepkilerle olur bunlara gereken cevap verilmezse yetiştirdikleri de aynı kendileri gibi olur nasıl düzelicek zihniyetler o zaman?

Yahu bir de kadın 90 yaşındaymış gibi konusuyorlar.
Benim annanem 83 yaşında ben onla tartışmam mesela o da aynı bu düşüncededir ama cidden ona yapacak bişey yok.
50 li yaşlardaki kadın bir mi yaşlı insan insaf yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…