ama gelin genç ve hayat tecrübesi açısından kaynana gelini idare edecek konumunda olmalı yaşını başına almış kadın genç ve deneyimsiz gelinin lafına oturup ağlamak ve oğluna şikayet etmek yakışmamış , yeni gelini idare etmekte hüner o zaman yaşlıyı gelinin idare etmesi bu durumda saçma olurdu , belli ki bu durumda kuşak çatışması olacak en aza indirmek kaynanananın görevi oturup zırlamak ne yahuuuutartışmayı misafirlerin yanında uzatmak anlamsız olmuş. ben de olsam evime davet ettiğim insanların yanında ailemden biri ile laf dalaşı yaşamak istemem.
sizin fikirleriniz çok doğru ama her doğru her yerde ve her zaman söylenmez. talihsiz bir zamanlama olmuş.
Evet bencede öyle.. Ama ne bilim şaşkınımEşine niye sinirliymiş seni savundu diye tabi hahahhaa senin üstüne gelemiyor ya şuan saçmalıyor iyice
Zaten aramam da o beni arar kesinlikle.. Küslük falan hiç sevmiyorum.. Eşimin annesi sonuçta hayatımızdan çıkarma şansım yok.. Ama bazı şeyleri anlamış bulundum bu olay ile.. Bundan sonra da kv tavırları belirleyecek aramızdaki iletişimi..Annesiyle konuşsun o zaman.
Bütün bunları yutup kadını arayacak değilsin herhalde.
ama gelin genç ve hayat tecrübesi açısından kaynana gelini idare edecek konumunda olmalı yaşını başına almış kadın genç ve deneyimsiz gelinin lafına oturup ağlamak ve oğluna şikayet etmek yakışmamış , yeni gelini idare etmekte hüner o zaman yaşlıyı gelinin idare etmesi bu durumda saçma olurdu , belli ki bu durumda kuşak çatışması olacak en aza indirmek kaynanananın görevi oturup zırlamak ne yahuuuu
çok böyle dünyaya kapalı kalmış yaşlı insanlar köyünden çıkmayan çok yaşlı var ama tabi mevzu beyni bakış açını değiştirmek bu yüzyılde erkeğin her yaptığını sineye çekmemek eskiler erkeğin her hareketini doğru kabul ettikleri için oluyor bu kuşak çatışması ama yinede gençleri yaşlıların idare etmesi gerekir yoksa yuvalar dağılıyorevet öyle olması lazım ama olmamış. bilmiyorum ben prensip olarak kendi annem babamlada misafir yanında tartışmam. hoşlanmam çünkü o gibi bir ortam yaratmaktan.
konu sahibinin fikirleri doğru zaten, kv orada yanlış düşünen. ama dediğim gibi misafirlerini ağır buğur çağırıp orada tartışmak hoşuna gitmemiştir.
ağlaması anormal, oğluna tavır alması anormal, onlar başka bir konu bence.
Başka bir mesajımda belirttim aslında kayınvalidem yaşlı bir kadın değil ve benden çok gezip tozmuşluğu var.. Dilediği gibi yaşayan ve her konu hakkında bir fikir sahibi olan biri.. Zihniyet meselesi evet ama şaşırdığım nokta buydu zaten benim kv o zihniyette bir kadın değildi.. O lafı diyecek biri değildi..çok böyle dünyaya kapalı kalmış yaşlı insanlar köyünden çıkmayan çok yaşlı var ama tabi mevzu beyni bakış açını değiştirmek bu yüzyılde erkeğin her yaptığını sineye çekmemek eskiler erkeğin her hareketini doğru kabul ettikleri için oluyor bu kuşak çatışması ama yinede gençleri yaşlıların idare etmesi gerekir yoksa yuvalar dağılıyor
çok böyle dünyaya kapalı kalmış yaşlı insanlar köyünden çıkmayan çok yaşlı var ama tabi mevzu beyni bakış açını değiştirmek bu yüzyılde erkeğin her yaptığını sineye çekmemek eskiler erkeğin her hareketini doğru kabul ettikleri için oluyor bu kuşak çatışması ama yinede gençleri yaşlıların idare etmesi gerekir yoksa yuvalar dağılıyor
demek ki tanımamışsın ,kadın daha seni şaşırtacak gibi bence fikrini beyan etme neden dersen Tadımız kaçmasın ali rıza efendi hallerle girmen daha makbul olur gibi,Başka bir mesajımda belirttim aslında kayınvalidem yaşlı bir kadın değil ve benden çok gezip tozmuşluğu var.. Dilediği gibi yaşayan ve her konu hakkında bir fikir sahibi olan biri.. Zihniyet meselesi evet ama şaşırdığım nokta buydu zaten benim kv o zihniyette bir kadın değildi.. O lafı diyecek biri değildi..
Yani bu kadın konuşmasını bilmeyen, içe kapanık ve zamanında çileler çekmiş bastırılmış çilekeş analardan değil..
Ya bir ortamda ya da karşılıklı hiç farketmez eğer ki bana ve fikirlerime saygısızlık yaparsa yine fikrimi söylerim. O beni yeni tanımıyor 3 yıl oldu.. Bu 3 yılda da öyle ayda bir falan görüşen insanlar değiliz baya baya tanır beni.. Fikirlerimi bilir.. Hayır yani kv tanımasam milletin içinde bile bile beni rahatsız etmek için öyle konuştu diyeceğim..demek ki tanımamışsın ,kadın daha seni şaşırtacak gibi bence fikrini beyan etme neden dersen Tadımız kaçmasın ali rıza efendi hallerle girmen daha makbul olur gibi,
Kız şu davranış kaynanamda var ayyynısı. Yapar yapar, oğlu ve kızları arka çıkmayınca, ay benim katiple sorunum yok, ay beni yanlış anladı, ay ben zaten kaynanadan çektim geline yapmam.Eşine niye sinirliymiş seni savundu diye tabi hahahhaa senin üstüne gelemiyor ya şuan saçmalıyor iyice
Akşamdan sabaha neler olmuş böyle, dün yazdıklarıma belki kızdınız belki kırıldınız ama bir dedikoduya dahil olmanın getirdiği nokta bu oluyor maalesef.Eşim ben karışmam diyor ama kötü olmanızı istemem tabi ki diyor
Zaten bana denilene bakılırsa şuan eşime küs.. Eşimle arası bozuk.. Black beni yanlış anladı ama biz yine hallederiz benim oğlum bana bunu nasıl yapar demiş. Ama anlamadım eşim de bir saygızılık yapmamış ki.. Hayret içindeyim gerçekten
Kız şu davranış kaynanamda var ayyynısı. Yapar yapar, oğlu ve kızları arka çıkmayınca, ay benim katiple sorunum yok, ay beni yanlış anladı, ay ben zaten kaynanadan çektim geline yapmam.Saf ben salak ben de inanırdım. Bak bi gün bi hatamı yakaladı, koşa koşa eşime yetiştirdi. Eşim kızdı, nasıl keyifleniyor ben ağlarken. Eşimin kızmasına değil, onun yaptığına ağlıyorum oysa ki. Biliyorum ki, eşimle 1 günde düzeliriz, ama uğradığım kötülüğü bi ömür unutmayacağım. Başlıyor aman oğlum canım oğlumlar. Çekirdek çay uzatıyor falan. Görümcemler analarına kızdı, '' Sanki senin hiç yapmadığın şey goca Hafize. '' diye. Hafize kaynanamın kaynanasının ismi. Bayram günü idi, eşim 2 gün sonra gidecek ben de az daha kalacaktım. Ama kalmadım. Gittim eşimle. Görümceler de gitti, pat diye yalnız kaldı. Onlar zaten gidecekti, bi ben kalacaktım işte. Benim de zoruma giden çifte standart oldu. Bin beterini kızları yapsa 7 kilitli 7 sandığa atar 7 kat yere gömerdi, konuşan dilleri kurban bıçağı ile keser onları da beraberinde gömerdi. Ama artık takmıyorum, herkesten adalet beklememeyi öğrendim.
Kücümseginiz kadınlara malzeme vermissinizKızlar inanılmaz şaşkın ve şok içinde hala olay sıcaklığını korurken yazıyorum bunu sizlere..
3 yıllık evli ve ufak tefek tatlış laf sokmalar haricinde kayınvalidem ile bir kez bile tartışma, ses yükseltme, hakaret vs gibi bir durum yaşamadım.. Hatta aramız beklenenin de üzerinde iyidir.. Ya da iyiydi bilemiyorum
Bugün kv arkadaşları kendisine misafir geleceklerdi ve beni arayıp " sevmiyorsun biliyorum ama arkadaşlarım gelecek ve bebeğini merak ediyorlar, hediyeler almışlar bana gelebilir misin, eğer gelmek istemezsen başka bir zaman sana gelmek istiyorlar" dedi.. Bende hem kv yi kırmamak hem de daha sonra misafir ağırlama derdim olmasın diye tamam gelirim dedim..
Bu arada bahsedilen arkadaşlarını bende tanıyorum ama tahmin edersiniz ki o yaştaki kadınlarla bir arkadaşlığım yok..
Neyse gittim.. Sıkıla sıkıla kahve içiyorum bunlar muhabbet ediyor bende arada burada takılıp arada onlara katılıyorum..
Bunların bi arkadaşı var, kocası bunu bir yıldır aldatıyor hem de böyle ev tutmalı metres yapmış diğer kadını.. Ben sadece dinliyorum bu arada.. Birisi "akıllı olsaydı kocasını bırakmazdı o kadına" diyor diğerleri başıyla onaylıyor.. Diğeri "hemen boşanmak da nedir, kaç yaşında çocukları var" diyor.. O sırada benimki " kadın dediğin mücadele edecek, yuvasını kurtaracak biraz akıllı olacak, erkeği çekip çevirecek" demesin mi
Bende istem dışı diyemeyeceğim gayet istekli olarak ve şok içinde " Yok artık" dedim.. Kv bana dönüp " bana mı dedin" dedi. Bende evet sana dedim diye cevap verdim.. "noldu beğenmedin mi kızım, yanlış mı söylüyorum şimdi x seni aldatsa kocanı o or... puya mı bırakacaksın" dedi..
Ona dönüp, x beni aldattıktan sonra kimle olduğunun benim için hiç önemi yok dedim. Arkadaşlarına dönüp "yeni yetmeler böyle işte okuduk iş sahibi olduk diye hemen boşanma peşinde, artık yuvalar kolay dağılıyor, kadın dediğin............" gerisini yazmıyorum işte anladınız başta dediği şeylere benzer şeyler..
Sonra dedim ki aynı şeyi ben yapsam oğluna der misin mücadele et yuvan için, çocuğun var karını o adama bırakma diye.. Bana" sen öyle biri değilsin "diyoryani senin oğlun öyle bir adam mı ki bana bunu söylüyorsun o zaman dedim.. Uzun uzun anlatmıcam ama işte özetle diyor ki erkeklerin nefsi kadınlardan çok.. Yani" erkektir yapar " muhabbeti..
O arada işte bana anlatıyor güya nasihat ediyor kocaya sahip çıkılmalı falan. Bende dedim niye senin oğlun bulunmaz hint kumaşı mı ki asla onu kaybetmemeliyim?
Sonrası biraz aynı muhabbet derken konu kapandı gayet iyi devam ettik.. Sinir oldum ama uzatmadım o da hiçbirşey yokmuş gibi davrandı.. Misafirler gitti kapıdan uğurladık başladı ağlamaya
Eşim de geldi o sırada olayı anlatıyor ama bi taraftan hıçkıra hıçkıra ağlıyor.. Özetle ben onu küçük düşürmüşüm arkadaşlarına karşı.. Eşim de şaşkın tabi "anne Allah aşkına bende Black sana birşey yaptı sandım neden bu kadar ağlıyorsun" dedi.. Arada bana da bakıyor birşey de diye ama ne diyeyim?? Ne diyebilirim ki..
Sonra kurtarıcı prensesim uyandı ağlamaya başladı hemen kaçtım..Annesi eşimle de konuşmuyor benle de.. "siz evinize gidin dedi" bizde evimize geldik..
Eşim yolda biraz güldü ama sonra "annem öyle çocuk gibi ağladı ya gerçekten üzüldüm, niye böyle yaptı bu kadar" dedi.. Eşim arıyor açmıyor. Babasını aradı gelmedi telefona..
Eşimde sen ara anne böyle yapma sadece fikrimi söylemiştim de diyor ama niye arayayım ki?? Ya da arasam mı ki?? Arasam da ne dicem bilmiyorum..??
Yaşlı insanların çoğu tehlikeli birde üstüne ağlayıp zırlamaları duygu sömürüsü yapıp oğluna gelini karalamaları hoş değil bunu çoğu kaynana yapıyor , kendi akranları olunca da onlarda güç alıp geline laf sokmaları oluyor yada arkadaşları ortalığı karıştırıyor gaza gelmemek lazım ama geliniyor ve mutlaka fikir beyan ediliyor bazı gelin sinsi ve politik davranıp arızasız atlatıyorHer doğru her yerde söylenmez yazmaya gelmiştim ki sevgiliKudrAlobar benden önce davranmış.
Genele katılıyorum. Sözlerinizde haklısınız ama söylenecek ortam değil orası. Belli bir yaşın üstünde artık düşüncesi oturmuş insanlar siz doğruyu anlattınız diye düşüncelerini mi değiştirecekler? Olmayan bir meselenin yoktan yere tartışmayı yaşanmış. Cahille münakaşaya girilmez. Hele ki kayınvalidenin evinde kayınvalidenin arkadaşlarının yanında tartışmaya hiç girilmez. Olayı başlatan siz olmuşsunuz ve evet arkadaşlarının yanında tartışarak kayınvalideyi küçük düşürmüşsünüz. Kayınvalideniz de olayı abarttıkça abartıp tiyatroya çevirmiş.
Yaşlı insanların çoğu tehlikeli birde üstüne ağlayıp zırlamaları duygu sömürüsü yapıp oğluna gelini karalamaları hoş değil bunu çoğu kaynana yapıyor , kendi akranları olunca da onlarda güç alıp geline laf sorunlarıda oluyor yada arkadaşları ortalığı karıştırıyor gaza gelmemek lazım an ageliniyor ve mutlaka fikir beyan ediliyor bazı gelin sinsi ve politik davranıp arızasız atlatıyor
Evet bende tam bu şekilde düşünüyordum zaten.. Aslında görümcemin o saatte araması bile beni rahatsız etti.. O aklınca ara buluculuk yapıyor ama ne gerek var..Akşamdan sabaha neler olmuş böyle, dün yazdıklarıma belki kızdınız belki kırıldınız ama bir dedikoduya dahil olmanın getirdiği nokta bu oluyor maalesef.
Görümceniz annesini öylesine aramamıştır, kayınvalideniz görümcenizi ağlayarak aramış sizi ve oğlunu şikayet etmiştir, gelin misafirlerin içinde bana bunu dedi, kardeşinde bana karısını savunup bunu dedi demiştir.
Siz bundan sonra ne yapmak istiyorsunuz bilmiyorum, bu kırgınlık devam etsin mi etmesin mi o sizin kararınızdır lakin size tavsiyem görümceyle bu konuyu konuşmayın artık, zira görümceniz vasıtasıyla kayınvalide ve sizin aranızda laf taşıma yaşanıyor şu an, bir laf direkt muhatabına söylenmezse aradaki insanlar bilerek veya bilmeyerek lafı alır olmadık yerlere götürür, bir anda aslında hiç söylenmemiş sözleri söyledi kabul edilirsiniz.
Sonra bir bakarsınız kayınvalidenizin yanında görümcenizde size tavır yapmış, aslında oğlu öyle biri değil gelin yüzünden böyle oldu denir, herkes aklanır ihale size kalır, bir süre sonrada eşiniz onlar benim ailem, annem bizim büyüğümüz tamam söyledikleri hoş değil ama onu da öyle kabul edeceksin, git gönlünü al demeye başlar.
Görümceniz bu konu için ararsa abla biz annemle bir şekilde sorunumuzu çözeriz deyip kapatın konuyu.
Konu sahibi yine olsa fikrimi söylerim diyor gerilim , huzursuzluk bitmeyecek demek ki , kaynana akılsız gelinde de fikir beyan etme konusunda ısrarcı olunca bu tartışma bitmeyecekSinsi kelimenize katılamıyorum maalesef. Dediğiniz gibi gaza gelmemek lazım. Politik davranılıp arızasız atlatan insanlar var evet keşke konu sahibi de öyle yapabilseydi. Fikirlerin sabit olduğu ortamda neden tartışmaya girilir hiç anlamam. Neden ‘mutlaka’ fikir beyan edilmek zorunda? Karşımdaki insanın beni anlamayacağını düşündüğüm zamanlarda konuşmayı çok uzun zaman önce bıraktım. Herkese de öneririm, kafanız rahat oluyor, sinirleriniz zıplamıyor cahille münakaşaya girmeyince
Konu sahibi yine olsa fikrimi söylerim diyor gerilim , huzursuzluk bitmeyecek demek ki , kaynana akılsız gelinde de fikir beyan etme konusunda ısrarcı olunca bu tartışma bitmeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?