• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk gece korkusu:( Nolur yardım edinnnnnnnnn

Canım,

İnsan bilmediği bir şeyi tecrübe edecekken ve daha önceden tecrübe edinenlerden de korku ve acı hikayesi duyuyorsa endişelenip korkması çoook normal. Ben kk'da forum akışında vajinusmus konusunu görüp de öyle olmaktan korktuğum için kendimi çok rahat bıraktım ilk gecemde. yani korkudan rahat oldum ve her şey çok kolay ve güzeldi.

hiiiiç kendini kasma. sevdiğini öp, okşa, ona sarıl. sevdiğinle en güzel en özel anları yaşayacaksın. korkulacak bir şey olsa böyle mi olurdu?

doğum kontrolüne gelince... bence haplara hiiiç bulaşma. benim karakterimi bile değiştirdi kullandığım süre içinde ve çok kilo aldım. şimdi hapı bıraktım. çok mutluyum. bünyeme hap ağır gelmiş ama fark etmeden, alışırım umuduyla 1 yıl kullandım:((( ne safmışım...

ben buna anlam veremiyorum gerçekten neyden korkuyorsunuz madem korkuyorsun neden evleniyorsun ?

kusura bakmayın ama cok abartıyorsunuz yemeden içmeden kesilmek nedir yani pes sonunda ölüm yok ölüm olmayan hiç birşeyde beni korkutmaz çok şükür böyle vesvese yapıp sogutuyorsunuz kendinizi sonra vajinismus oldum kendi kendinize yapıyorsunuz bunu tamamen psikolojik bir rahatsızlık

yeni evli biri olarak sana şunu söylemeliyim ki hiç bir zorluğu yok :)
kendini kasmazsan rahat bırakırsan hiçbir şey hissetmezsin.
çünkü bende yaşadım korktum ama bu kadar aşırı bir korkum yoktu kesmiyorlar ya bizi canım :)
zaten merak etme eşin ne yapması gerektiğini biliyor olacaktır sende neden bu kadar dert ettim ben dediğinle kalırsın :)
ilk bir kaç seferde biraz yanma hissi oluyordu bende ama sonrasında daha rahat hissetmeye başladım artık utanmalarım falanda geçti ondan sonrada sevdiğinle olmak çok eğlenceli ve farklı olmaya başladı. kendini ona ait onuda kendine ait hissediyorsun ve mutluluk patlaması oluyor :) yani canım yaşayınca anlayacaksınki bu sevdiğinle yapabileceğin en güzel şeylerden biriymiş :) rahat ol sonrası zaten anlamadan olup bitiyor :)

fazla kkorkmana gerek yok aşağıdaki yazıyı oku yeter. biraz uzun ama uzmanından dinle .. :D

Vajinismus, ülkemizde, cinsel tedavi merkezlerine başvuran kadınlarda en sık rastlanan sorundur. Ülkemizde, batı ülkelerinde bildirilen oranlardan çok daha fazla görülmektedir. Cinsel eğitimsizliğin, cinsellikle ilgili tutucu değer yargılarının, cinsel mitlerin yaygınlığının, kadınların kendi cinsel organlarını tanımamalarının, bekaret kavramına verilen abartılı önemin, toplumumuzda kadınlarda cinsel deneyimin aşamalı gelişmeyip doğrudan cinsel birleşme ile başlamasının, genel cinsellik anlayışımızdaki tabuların bunda rolü olduğu söylenebilir. Vajinismus, cinsel birleşme denendiğinde, vajinanın dış üçte birini çevreleyen kaslarda yineleyici ya da sürekli bir biçimde oluşan kasılmalar ve şiddetli acı nedeniyle cinsel birleşmenin gerçekleşememesi ya da ağrılı/sıkıntılı olarak gerçekleşmesidir. Bu kasılma istemsiz, yani kadının bilinçli kontrolü dışında gerçekleşen bir kasılmadır. Bu kasılmaya tüm bedendeki kasılmalar, bacakların kapanması, adeta bir kitlenme, korku, cinsel birleşmeden kaçınma, girişin olmayacağı inancı eşlik eder. Daha az görülen ya da kısmen düzelmiş olarak seyreden formunda ise cinsel birleşme olmaktadır ancak kasılma sürdüğünden, cinsel birleşme ağrılı ya da sıkıntılıdır. Vajinismus, genellikle cinsel yaşamın, daha doğrusu cinsel birleşme denemelerinin başlamasıyla birlikte, çok daha seyrek olarak ise jinekolojik muayene, kürtaj, zorlu ya da komplikasyonlu geçen doğumlardan veya benzeri deneyimlerden sonra gelişir. Toplumumuzda evlilik öncesi dönemde sık olarak görülen türden, cinsel birleşmenin denenmediği sevişmelerde genellikle bu sorun ortaya çıkmaz. Öte yandan, vajinismusu olan bayanların cinselliklerinin diğer alanlarında genellikle çok önemli bir sorun olmadığı, cinsel birleşme dışında, eşleriyle cinsel bir yaşam sürdürebildikleri gözlenmektedir. Bu açıdan bakıldığında, evliliğin ilk gecesin de, ilk cinsel birleşme denemesi ile ortaya çıkan bu sorun, çift için sıklıkla bir sürpriz niteliğindedir. Ülkemizdeki cinsel tedavi merkezlerine yapılan başvurulara bakıldığında, vajinismus tanısıyla başvuranların büyük çoğunluğunun genç çiftler olduğu görülmektedir. Ama 10, hatta 20 yılın üstündeki evli çiftlerin başvurusu da ülkemizde çok ender görülen bir durum değildir. Başvuran vajinismuslu bayanların evlilik ilişkilerinin genel olarak iyi olduğu, eşlerinin çoğunlukla anlayışlı, bağımlı ve pasif kişilik özelliklerinin bulunduğu görülmektedir. Genel olarak tutucu çevrelerde ya da alt kültürlerde yetişen kişilerde, muhafazakar ailelerde büyüyenlerde daha sık görüldüğü söylenebilir ancak bunların hiçbiri bir kural değildir. Liberal ailelerde ya da çevrelerde yetişenlerde de bu sorun ortaya çıkabilmektedir. Kişinin eğitim düzeyinden, mesleki formasyonundan, entellektüel düzeyinden, arkadaş çevresinden vb. bağımsız bir cinsel işlev bozukluğudur. Neredeyse kural olan tek ölçüt, cinsellikle ilgili tutucu değer yargılarının egemen olduğu bir toplum ve kültür yapısıdır. Vajinismusun sık rastlanan nedenleri Tablo S'de verilmiştir. Başvuru motivasyonlarına bakıldığında, çocuk sahibi olma, ailelerin sorunu çözme ya da çocuk sahibi olma konusundaki baskıları ve eşin ayrılma tehdit ya da girişimlerinin ön sıraları tuttuğu söylenebilir.
Antalya Psikiyatri Vajinismus ile alakalı makaleyi Psikiyatri kitabından alarak yazmıştır.

sana tek tavsiyem çevrendekilere hiç dinleme. birçok kadın etrafındakiler yüzünden vajinismus oluyor.inan bana abartılacak bişey yok bende çok korkuyodum ama hiç korkulacak bi şey degilmiş kendini kasma rahat ol ilk gece olucak diye şartlanmayın zamana bırakın o zaten kendiliğinden gelişir senin diğer kızlardan neyin eksik dimi ama

Benim çok şükür öyle büyük korkum yok.. Belki de daha 7 ay var diyedir.. Bilemiyorum :D Ama sevdiğimin yanında olduktan sonra hiç birşeyden korkmam :) Bi insanın sevdiğiyle evlenmesi kadar güzel birşey var mı yaa :) :)

Korkudan ölüyorum nolur yardım edin uyuyamıyorum yemek yiyorum hep aklımda:( utancımdan kimseye diyemiyorum da:( ve nasıl korunuyorsunuz doğum kontrol hapları?????? çok ağrımaz değil mi:(:15:

bu kadar korkmana gerek yok arkadaşım.yaşadığın o güzel hislerle onu hissetmiyorsun bile,bikere sevdiğin adamın kollarındasın,senin istemediğin birşeyi yapacak değil ya,o gece yapmanız da şart değil.sana tavsiyem aklın orda değil,eşinde olsun,hissetmen gereken daha güzel duygular var.ilk zamanlar hatta 3-4 ay ilişkiden sonra biraz yanma oluyor sonra hemen geçiyor korkma..hayırlı olsun şimdiden..mutlulukla kal..

:43::43::43::43:evleneli 1hafta oldu. 3.günü adet oldum zaten. olmadı korktum yapamadım:( adetim bitti ama ben bitmedi diye kaçıyorum nolur yardım edinnnnnnnnn:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

eczaneden su bazlı bir kayganlaştırıcı jel almanı ve sakin olmanı öneririm bende aynı durumdayım öğle yapmamı tavsiye ettiler şimdi öğle denicem.

:43::43::43::43:evleneli 1hafta oldu. 3.günü adet oldum zaten. olmadı korktum yapamadım:( adetim bitti ama ben bitmedi diye kaçıyorum nolur yardım edinnnnnnnnn:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

sevdiğin adamın kollarında o duyguyu yaşamak harika birşey..başa dönsek keşke yaşasam diyorum 6 ay oldu bizimde...
acele etmeyin ön sevişmeden sonra yavaş yavaş içine girmeye başlasın eşin bacaklarını iyi aç kasma kendini gözlerinizin içine bakın anın tadını çıkarınbgüzel şeylerden konuşun daha biçok şey hepsini anlatmayayım :) ..gerekirse kayganlaştırıcı vazelin filan kullanın faydası dokunuyor...ama erteleme inan harika bu duygu..lütfen geciktirmeeeee.....

Canim bnde ayni durumdayim 2.5 aylik evliyim ama henuz iliskiye giremedik. Benm korkum yuzunden sorun su ki bn denemeyede korktugumdan kendimi hep geri cekiorum. Esim anlayisli ama onun anlayisi altinda eziliyorum. Bu hafta bunu basarmak istiyorum. Bunun icin bu gun bi antidepresan ve kas gevseti almaya basladim. Birde iliski oncesi sicak bi dus alip emla adinda uyusturucu krem surucem. Iliskiden 1 saat once yarim tup kadar suruluyo. Bu sekilde denic3m umarim basarili olurum dua edin bana lutfen..:2:

Canim bnde ayni durumdayim 2.5 aylik evliyim ama henuz iliskiye giremedik. Benm korkum yuzunden sorun su ki bn denemeyede korktugumdan kendimi hep geri cekiorum. Esim anlayisli ama onun anlayisi altinda eziliyorum. Bu hafta bunu basarmak istiyorum. Bunun icin bu gun bi antidepresan ve kas gevseti almaya basladim. Birde iliski oncesi sicak bi dus alip emla adinda uyusturucu krem surucem. Iliskiden 1 saat once yarim tup kadar suruluyo. Bu sekilde denic3m umarim basarili olurum dua edin bana lutfen..:2:

Yaptıkların işe yaradı mı haberdar edebilir misin lütfen? Bende aynı durumda sayılırım

sevdiğin adamın kollarında o duyguyu yaşamak harika birşey..başa dönsek keşke yaşasam diyorum 6 ay oldu bizimde...
acele etmeyin ön sevişmeden sonra yavaş yavaş içine girmeye başlasın eşin bacaklarını iyi aç kasma kendini gözlerinizin içine bakın anın tadını çıkarınbgüzel şeylerden konuşun daha biçok şey hepsini anlatmayayım :) ..gerekirse kayganlaştırıcı vazelin filan kullanın faydası dokunuyor...ama erteleme inan harika bu duygu..lütfen geciktirmeeeee.....

Keşke dedğiniz kadar güzel olsa insan kendini çok kasıyor kasmamayı nasıl başarabiliyorsunuz en çok bunu merak ediyorum

benim evlenmeden önce pek korkum yoktu herkes farklı seyler söylüyor kimisi cok acıdı kimisi acımadı bu durum kişinin yapısıyla ve eşinin tutumuyla alakalı.ilk gece insan ister istemez kendini kasıyor bu da acı verir haliyle o yüzden korkuyu beyninize yerleştirmeyin..

benim evlenmeden önce pek korkum yoktu herkes farklı seyler söylüyor kimisi cok acıdı kimisi acımadı bu durum kişinin yapısıyla ve eşinin tutumuyla alakalı.ilk gece insan ister istemez kendini kasıyor bu da acı verir haliyle o yüzden korkuyu beyninize yerleştirmeyin..

İşte o elde değilki masesef kasmamanın bir formülü olsa keşke

ewlendin demekki en cok seni merak ediyordum siteden kkaderimi bul o yardım eder sana benimde 5 ay oldu hala olmadı :(

İşte o elde değilki masesef kasmamanın bir formülü olsa keşke[/Q

Bende başta kendimi kastım sonra bu bana acı, eşime üzüntü verdiğini anladım rahat olursam herşeyin daha iyi olucagına inandım başta kendimizi inandırmalıyız herşey de öyle değil midir :) yeni evli olan arkadaşlarımında dedikleri kendimi ilk gece cok kasmısım keşke kasmasaydım...

Back