Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

çok geçmiş olsun ne kadar tansiyon kaçağınız.
bende aynını yaşadım tam 1 yıl oldu ama devam ediyor protein kaçağı ve 1yıldır böbrek ile ilgili tedavi görüyorum.
böbrek çok önemli atmayın lütfen
Senin ne düzeyde protein, doktor ne diyor geçmeme ihtimali varmıy mış?

Senin ne düzeyde protein, doktor ne diyor geçmeme ihtimali varmıy mış?
İLK ÖNCE altı ay dediler benim bünye biraz inatci o bir yıl oldu. +4 den şuan +1 - +2 arası gidip geliyor
kilo verdim ama hala devam ediyor.
böyle olunca da tekrar hamilelik çok zor böbrek dinlenmiş olmalı filan dedi

canım değerlerin tamamen düzelmeden düşünme bence, sadece bebek değil annenin kendi hayatıda söz konusu bu rahatsızlıkta.

Benim geçen hafta çarşamba bakıldı 24 saatlik idrarda 689 mg protein vardı. Protein 2 grama yaklaşınca hastaneye yatmayı düşünüyorum. Şakası yok bu preeklampsinin. Diğer kzıımda preeklampsi olduğumu fark ettiğimizde zaten 2 gramı geçmişti atılım. Bunda biraz daha geç çıktı ve yavaş ilerliyor artık ne kadar müsaade ederse. Hamilelik sonrasında da nefrolojiye gideceğim kalıcı hasar yoktur inşallah diye umut ediyorum. İnşallah hepimiz sağlığımıza kavuşuruz.
3gün yoğun bakımda yattım 3 gün normal odada ölümden döndüm ama bebeğim öldü dayanamadı tansiyonlar 18-20 ler havada uçuşuyordu

3gün yoğun bakımda yattım 3 gün normal odada ölümden döndüm ama bebeğim öldü dayanamadı tansiyonlar 18-20 ler havada uçuşuyordu

Sen çok ağır geçirmişsin canım benim diğer kızımda doğum sonrası hızlı bir düzelme oldu tansiyonda, protein +7 lerdeydi ama doğum sonrası ne kadar zamanda düzeldi hiç bilemiyorum böbreklerin takibini yapmamışız hastanede yönlendirmedi maalesef ... bu hamileliğim plansız oldu ama başta yoktu protein o yüzden yine preeklampsi sebepli oluştuğunu düşünüyorum bunda çok dikkat ediyorum ama çıkınca çıkıyor maalesef çözümü olan bir rahatsızlık değil çünkü...

Sen çok ağır geçirmişsin canım benim diğer kızımda doğum sonrası hızlı bir düzelme oldu tansiyonda, protein +7 lerdeydi ama doğum sonrası ne kadar zamanda düzeldi hiç bilemiyorum böbreklerin takibini yapmamışız hastanede yönlendirmedi maalesef ... bu hamileliğim plansız oldu ama başta yoktu protein o yüzden yine preeklampsi sebepli oluştuğunu düşünüyorum bunda çok dikkat ediyorum ama çıkınca çıkıyor maalesef çözümü olan bir rahatsızlık değil çünkü...
aynen öyle sonuç ortadan kaldırmak için tek çözüm doğum

Benim ilk bebeğimdi sizin peki başka bebeğiniz varsa şanslısınız çünkü ben unutamadım her gün aklımda
benimde öncesinde bir düşüğüm var birde bu bebeğimdi işte.
başkada yok olmasıda bunda sonrası için zor çünkü hem bçbrek hem tansiyon şuanda baki.
ee yaşta gelip geliyor :KK51:
tam 1 yıl oldu 7aralıkta haftasonu öyle kötüydüm ki gözüme kan oturdu doktora gittim doktor üzüntüden dedi.

benimde öncesinde bir düşüğüm var birde bu bebeğimdi işte.
başkada yok olmasıda bunda sonrası için zor çünkü hem bçbrek hem tansiyon şuanda baki.
ee yaşta gelip geliyor :KK51:
tam 1 yıl oldu 7aralıkta haftasonu öyle kötüydüm ki gözüme kan oturdu doktora gittim doktor üzüntüden dedi.
Benimde yaşayan bebeğim yok siz olmasını istemiyor musunuz Allah hayırlı bebek nasip etsin inşAllah öyle demeyin herşey düzelir belki hayırlısı ile bizim de bebeğimiz olur

çok geçmiş olsun ne kadar tansiyon kaçağınız.
bende aynını yaşadım tam 1 yıl oldu ama devam ediyor protein kaçağı ve 1yıldır böbrek ile ilgili tedavi görüyorum.
böbrek çok önemli atmayın lütfen
Benim aslında çok oynayan bir tansiyonum var şuan. İlk etaplarda 15-10 14-11 falan çıkıyordu inanılmaz baş ağrılarım oluyordu. Sonra büyük tansiyon biraz toparladı küçük düzelmedi. Ama sabahları ikisi de çok düşük geliyor. İlaç kullanıyorum bu arada kendiliğinden zaten düzelmeyecekti. Protein kaçağıda en son 20 kasım da baktırmıştım 895 mg dı. Doktor birden düzelmez yavaş yavaş toparlayacaksın dedi. Dahiliye doktoru nefrolojiye de sevk etmedi. Aslında nefrolojiye gitmem lazım ama gerek yok dedi.

canım değerlerin tamamen düzelmeden düşünme bence, sadece bebek değil annenin kendi hayatıda söz konusu bu rahatsızlıkta.

Benim geçen hafta çarşamba bakıldı 24 saatlik idrarda 689 mg protein vardı. Protein 2 grama yaklaşınca hastaneye yatmayı düşünüyorum. Şakası yok bu preeklampsinin. Diğer kzıımda preeklampsi olduğumu fark ettiğimizde zaten 2 gramı geçmişti atılım. Bunda biraz daha geç çıktı ve yavaş ilerliyor artık ne kadar müsaade ederse. Hamilelik sonrasında da nefrolojiye gideceğim kalıcı hasar yoktur inşallah diye umut ediyorum. İnşallah hepimiz sağlığımıza kavuşuruz.
İnşallah ilkinde yaşadıklarını yaşamazsın🙏🏻 Kaçıncı haftadasın şu an çoğu gitti sanırım

Çok zor sizi anlıyorum bende ağır preeklemsi sonucu 31 haftalık bebeğimi kaybettim ölü doğum yaptım ve sezeryan ama bana doktorlar en az 1 yıl bekle dediler bende bekledim ve suan 1 sene 4 ay oldu henüz hamile değilim siz peki sezeryan mi oldunuz
Ben normal doğum yaptım henüz doğru düzgün de bir doktora gitmedim ama hal kanamam devam ediyor bir bitiyor bir başlıyor bazen çok yoğun geliyor. 2 ay olacak nerdeyse doğum yapalı 23 ekim de doğum yapmıştım.

Benim aslında çok oynayan bir tansiyonum var şuan. İlk etaplarda 15-10 14-11 falan çıkıyordu inanılmaz baş ağrılarım oluyordu. Sonra büyük tansiyon biraz toparladı küçük düzelmedi. Ama sabahları ikisi de çok düşük geliyor. İlaç kullanıyorum bu arada kendiliğinden zaten düzelmeyecekti. Protein kaçağıda en son 20 kasım da baktırmıştım 895 mg dı. Doktor birden düzelmez yavaş yavaş toparlayacaksın dedi. Dahiliye doktoru nefrolojiye de sevk etmedi. Aslında nefrolojiye gitmem lazım ama gerek yok dedi.
sen git bir nefrolojiye benim böbrekler hem küçülmüş hem katılaşmış kesinlikle ölçtür

Benimde sol böbreğim zaten problemli %15 çalışıyor ve durmadan taş üretiyor şu anda yine 2-3 taş varmış. Birde protein kaçağı devam ediyor ama doktor doğumdan sonra düşmüş 4 gr lardan 1 gr ın altına inmiş zamanla daha da iner demişti. Aralık 20 de yine tahlil yaptırıcam 1 ay da ne olmuş bir bakalım. Befer çok zor zamanlar geçirdik bende 3 gün yoğun bakımda kaldım. Bebeğinin ölü olduğunu bile bile acılar içinde vajinal doğum yapmak Çok ağır gelmişti. Ve annem eşim üzülmesin diye hep içime attım Hala daha öyle ailem üzülmesin diye hiç bir şey yokmuş gibi danranıyorum sonrada ne zaman yalnız kalsam hemen ağlıyorum..

Bu arada bende hastaneye test vermeye geldim ama acaba gerekli her şeyi istediler mi bilmiyorum. Pıhtılaşmayla ilgili. Belki bileniniz vardır.
antikardiyolipin ıgm-ıgg
Anti b2 glikoprotein ıgm-ıgg
Lupus antikoagülanı
Bunlar yeterli mi sizce.

Benimde sol böbreğim zaten problemli %15 çalışıyor ve durmadan taş üretiyor şu anda yine 2-3 taş varmış. Birde protein kaçağı devam ediyor ama doktor doğumdan sonra düşmüş 4 gr lardan 1 gr ın altına inmiş zamanla daha da iner demişti. Aralık 20 de yine tahlil yaptırıcam 1 ay da ne olmuş bir bakalım. Befer çok zor zamanlar geçirdik bende 3 gün yoğun bakımda kaldım. Bebeğinin ölü olduğunu bile bile acılar içinde vajinal doğum yapmak Çok ağır gelmişti. Ve annem eşim üzülmesin diye hep içime attım Hala daha öyle ailem üzülmesin diye hiç bir şey yokmuş gibi danranıyorum sonrada ne zaman yalnız kalsam hemen ağlıyorum..
sen benim gibi takipli gitmen lazım canım böbrek çok hassas.
benim ilk 10 gr idi sonra 4 gr düştü sonra 1 gr sonra 0,5 gr düştü şimdi 1,2 çıktı en son kreatinde 1,5 dan 1,1 indi ama tekrar yükselmesi iyi değil dedi nefroloji ocak ayında biyopsi alınacak belki.
bu çok ağır bir şey tatlım annen ve eşin değil bu derdin sahibi. sensin ve bu acını doya doya yaşa

Aa
sen benim gibi takipli gitmen lazım canım böbrek çok hassas.
benim ilk 10 gr idi sonra 4 gr düştü sonra 1 gr sonra 0,5 gr düştü şimdi 1,2 çıktı en son kreatinde 1,5 dan 1,1 indi ama tekrar yükselmesi iyi değil dedi nefroloji ocak ayında biyopsi alınacak belki.
bu çok ağır bir şey tatlım annen ve eşin değil bu derdin sahibi. sensin ve bu acını doya doya yaşa
aaa düşmüşken niye tekrar yükseldi ki anlayamadım. Bu arada tansiyonun düzeldi mi ilaç kullanıyor musun. Özel hastanede mi devam ediyorsun bu süreçlerde

Aa

aaa düşmüşken niye tekrar yükseldi ki anlayamadım. Bu arada tansiyonun düzeldi mi ilaç kullanıyor musun. Özel hastanede mi devam ediyorsun bu süreçlerde
özel bir diyeti var onu uyguluyorum önce tıp fakültesi şimdi özelde devam ediyorum.
neden yüklediğini bilmedik işte ay sonunda tekrar tahlil alıp biyopsi için yol alacağız

arkadaşlar başınız sağ olsun geçmiş olsun, damdan düşen biri daha, bende ilk gebeliğimde 25 haftalıkken preeklemsiden dolayı hastaneye yattım 700 gr 27 haftalık doğurdum oğlumu sadece 30 saat yaşadı 11 ay sonra süpriz şekilde hamile kaldım yine 25 haftalıkken hastaneye yattım 26+6 günlük iken 650 gr diğer oğlumu doğurdum, çok şükür o yaşıyor şuan doğalı 11 aylık oldu, ben preeklemsinin ilerlemiş hali hellp sendromuna giriyorum, karaciğer enzimlerim yükselip trombositlerim düşüyor 2. doğumda direkten döndüm 1 gece yoğun bakımda kaldım, bende de kan pıhtılaşması var, genetik testlerinizi yaptırmadan hamile kalmayın, rabbim kucağınızı boş bırakmasın, doğum yapıpta hastaneden eli boş çıkmak ne kadar acı bir durum rabbim kimseye yaşatmasın, fakat preeklemsi geçiripte 2. hamileliğini 36 haftada doğuranlarda var , rabbim yardımcınız olsun

X