- Konu Sahibi nehirinannesi2011
- #3.461
Bende kuzumi bu illet yuzunden 26+6da sezeryanla dogurdim 4 gun yasadi kaybettim... doktorum 1 yil korunmami istedi ve coraspin basliyacsm dedi oncesinde suan tam 1 ay oldu kuzumu kaybedeli...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin ins.darisi basimiza ben cok fazla tuz yedik gebeligin basinda tansiyon 12 olunca hastsneye yatirdilar akim kaybida vardi bebegimdeBendede preklamsi bakımından riskliydi doktor kendine çok iyi bakıcan dedi tuzu kestim kan sulandırıcı asprşn içtim sol tarafıma yattım stres no herşeye dikkat ettim çocuğum saglıklıydı 5.5 yasında suan.
Rabbim hepsini korusun inşallah.
Melek olan bebişleriniz içinde başsaglığı dilerim rabbim saglıklı çocuklar nasip etsin inşallah..
Rabbim ins.evladini sana bağışlar guzel haberlet verirsin cunku bize siz gibiler lazimki bizde cesaret alalim bende cok hem korku hem korunma suresi cok fazla lutfen ara ara yaz burdanBu arada bende kan pıhtılaşması olduğunu da bu bebeğime öğrendim ve düzenli olarak iğne ve hap kullanıyorum. Kızımın doğumunun gerçekleştiği haftalara yaklaştıkça korkum artıyor yine aynı şeyleri yaşarız kuzumdan ayrı kalırım belki kaybedebiliriz de diye bu hastalık insanı psikolojik olarak bitiriyo
Rabbim ins.evladini sana bağışlar guzel haberlet verirsin cunku bize siz gibiler lazimki bizde cesaret alalim bende cok hem korku hem korunma suresi cok fazla lutfen ara ara yaz burdan
Allah sabır versin daha kötüsünü vermesin inşAllah çok zor biliyorum bende preeklemsiden bebeğimi kaybettimNe acı şeyler Allahım..
Ben 40 gün önce oğlumu sezaryen ile doğurmak zorunda kaldım, 6 gün dayanabildi yavrum sonra melek oldu.. 25 haftalıktı ama ultrasonlarda kemik ölçüleri 2 hatta 3 hafta geriden gelmeye başlamıştı en son. Nitekim doğduğunda da 30 cm ve 600 gramdı.
22. Haftamda detaylı ultrasonda rahme giden damarlarda (çift taraflı) yüksek direnç olduğunu, bebeğimin beslenmesinin bu yüzden geri kaldığı ve bunun tansiyonumun yükselmesine sebep olabileceğini söylemişti perinatoloğum. Ki öyle de oldu, 22. Haftada yüksek tansiyon oluştu bir süre yaklaşık 2 hafta hep 14-9,5 ve 14-10 larda seyretti. Tansiyon ilacı dışında bir şey vermedi doktor bana. Alfameti günde iki defa almaya başlayınca tansiyonum tam normale dönmüştü ki, döndüğü hafta bir anda kasılmalar ve yoğun kanamayla hastanelik oldum. Ve %50 dekolman sebebiyle sezaryen ile doğum yapmak zorunda kaldım.
Oğlumu bir kere görebildim. Sıcacık tenini hissedemedim. Buz gibi verdiler onu kucağıma.. şu an tek isteğim bir evlat, sanki acımı sadece bu dindirebilirmiş gibi geliyor. Ama korkularım çok fazla, o kadar fazla ki bunun tekrar etme düşüncesi bile beni bitiriyor..
Canım çok zor biliyorum ...bende evlendim üç ay sonra hamile oldum kızım olacaktı 31 haftalıkken bebeğimi karnımda kaybettim bende . Sezeryan oldum zaman geçmesi gerekiyor ve ben ölümden öldüm bebek beni de zehirledi yoğun bakımda yattım on beş gün böbrek kalp yetmezliğine girmiştim bebeğim öleli tam 1 sene 1 ay oldu bebek düşünmeye başladım ama henüz olmadı zamana seninde ihtiyacın var KuZum ... bebeğimiz öldü ama bizim ve yeni olacak bebeğimiz için zamana ihtiyacımız varO kadar çok korkuyorum ki aynı şeyleri yaşamaktan, bu riski taşımak dahi çok ağır.. tek isteğim sağlıkla evladıma kavuşmak çok istiyorum tekrar hamile kalmayı, o tekmeleri hissetmeyi, gebeliğimi sağlıkla sonuna kadar sürdürebilmeyi.. ama ne dikişlerim elveriyor ne de eşim. bu yaşadığımız zor şeyden sonra zaman gerekiyormuş çocuk için.. zaten evliliğimizin 4. Ayında sürpriz yapmıştı bize oğlum.. Daha evlilik hayatına bile doyamamış eşim. Bense canımın acısından, bebeğime hasretimden duramıyorum.
Başın sağolsun canım, sana da çok geçmiş olsun. Evet toparlanmamız lazım, hem kendimiz için hem de ileride olmasını istediğimiz yavrularımız için.. ama bu tarifi imkansız bir acı ve insanı öyle alt üst ediyor ki, yaşayan olarak sen de bilirsin, ne zaman iyi düşünmeye çalışsam hep içimdeki korku ağır basıyor, sanki o kötü günü tekrar tekrar yaşıyorum..Canım çok zor biliyorum ...bende evlendim üç ay sonra hamile oldum kızım olacaktı 31 haftalıkken bebeğimi karnımda kaybettim bende . Sezeryan oldum zaman geçmesi gerekiyor ve ben ölümden öldüm bebek beni de zehirledi yoğun bakımda yattım on beş gün böbrek kalp yetmezliğine girmiştim bebeğim öleli tam 1 sene 1 ay oldu bebek düşünmeye başladım ama henüz olmadı zamana seninde ihtiyacın var KuZum ... bebeğimiz öldü ama bizim ve yeni olacak bebeğimiz için zamana ihtiyacımız var
Rabbim hepimize sabır versinNe acı şeyler Allahım..
Ben 40 gün önce oğlumu sezaryen ile doğurmak zorunda kaldım, 6 gün dayanabildi yavrum sonra melek oldu.. 25 haftalıktı ama ultrasonlarda kemik ölçüleri 2 hatta 3 hafta geriden gelmeye başlamıştı en son. Nitekim doğduğunda da 30 cm ve 600 gramdı.
22. Haftamda detaylı ultrasonda rahme giden damarlarda (çift taraflı) yüksek direnç olduğunu, bebeğimin beslenmesinin bu yüzden geri kaldığı ve bunun tansiyonumun yükselmesine sebep olabileceğini söylemişti perinatoloğum. Ki öyle de oldu, 22. Haftada yüksek tansiyon oluştu bir süre yaklaşık 2 hafta hep 14-9,5 ve 14-10 larda seyretti. Tansiyon ilacı dışında bir şey vermedi doktor bana. Alfameti günde iki defa almaya başlayınca tansiyonum tam normale dönmüştü ki, döndüğü hafta bir anda kasılmalar ve yoğun kanamayla hastanelik oldum. Ve %50 dekolman sebebiyle sezaryen ile doğum yapmak zorunda kaldım.
Oğlumu bir kere görebildim. Sıcacık tenini hissedemedim. Buz gibi verdiler onu kucağıma.. şu an tek isteğim bir evlat, sanki acımı sadece bu dindirebilirmiş gibi geliyor. Ama korkularım çok fazla, o kadar fazla ki bunun tekrar etme düşüncesi bile beni bitiriyor..
Allah sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Benim daha önceki düşüğümü duyunca doktor coraspirin başlatmıştı ben onu hamilelik esnasında hep kullandım ama yeterli gelmedi demek ki. 20. Haftadan itibaren ters akım olduğunu söylediler bebeğin kan akışlarında. sürekli her an kaybedebilirsin demişlerdi ama kızım öyle güçlüydü ki 7 hafta dayandı sonra değerlerim kötüleşince kalbini durdurup normal doğum yaptırdılar. Çapa tıp fakültesine gittik biz bu süreçlerde. Ama tekrar bir gebelikte kime giderim bilmiyorum. Tansiyon düzelmedi hala ve protein kaçağı da normale dönmedi. Kontrollerim devam ediyor. Ne diyelim hakkımızda hayırlısıMerhaba benim ilk gebeliğimde de preeklampsi olmuştu,bu topiğe yazmıştım gerilerdedir, bu 2. gebeliğimde de preeklampsi oldu gibi bir şey ama yine de devam ediyo hamileliğim.
Bu hamilelikte önlem olarak 12-13. haftada coraspin başlandı. 20. hafta sonrasında da kan sulandırıcı iğne kullandım. Balık yağını da tavsiye etmişti doktor. Onun dışında yine 20. hafta sonrasında kalsiyum ve magnezyum desteği de almaya başladım.. 30. haftaya kadar tansiyonum 12/8 gidiyordu.. 30 hafta da hafif hafif dengesizleşmeye başladı. 31. haftada 15/10 oldu ve protein atılımı başladı. Alfamed başladık günde 4 içiyorum, hastaneye de yatırmaya kalkıştılar 2 kez kabul etmedim. Tansiyonum düzene girmeye başladı, şimdilik devam ediyor hamilelik, bebeğe giden kan akışı da iyi ama bebeğim 1600 gr ancak olmuş, yani demem o ki semptomları yok etsek bile bebek azar azar gelişiyor. Nasipten öte yol yok, preeklampsi geçirip tekrar hamilelik düşünen varsa çokk çokk iyi bir doktorla yola çıksınlar bunu tavsiye edebilirim. Allah en kısa zaman da isteyen herkesin kucağını doldursun hayırlısıyla.
çok geçmiş olsun ne kadar tansiyon kaçağınız.Allah sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Benim daha önceki düşüğümü duyunca doktor coraspirin başlatmıştı ben onu hamilelik esnasında hep kullandım ama yeterli gelmedi demek ki. 20. Haftadan itibaren ters akım olduğunu söylediler bebeğin kan akışlarında. sürekli her an kaybedebilirsin demişlerdi ama kızım öyle güçlüydü ki 7 hafta dayandı sonra değerlerim kötüleşince kalbini durdurup normal doğum yaptırdılar. Çapa tıp fakültesine gittik biz bu süreçlerde. Ama tekrar bir gebelikte kime giderim bilmiyorum. Tansiyon düzelmedi hala ve protein kaçağı da normale dönmedi. Kontrollerim devam ediyor. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı
Allah sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah Benim daha önceki düşüğümü duyunca doktor coraspirin başlatmıştı ben onu hamilelik esnasında hep kullandım ama yeterli gelmedi demek ki. 20. Haftadan itibaren ters akım olduğunu söylediler bebeğin kan akışlarında. sürekli her an kaybedebilirsin demişlerdi ama kızım öyle güçlüydü ki 7 hafta dayandı sonra değerlerim kötüleşince kalbini durdurup normal doğum yaptırdılar. Çapa tıp fakültesine gittik biz bu süreçlerde. Ama tekrar bir gebelikte kime giderim bilmiyorum. Tansiyon düzelmedi hala ve protein kaçağı da normale dönmedi. Kontrollerim devam ediyor. Ne diyelim hakkımızda hayırlısı
Çok zor sizi anlıyorum bende ağır preeklemsi sonucu 31 haftalık bebeğimi kaybettim ölü doğum yaptım ve sezeryan ama bana doktorlar en az 1 yıl bekle dediler bende bekledim ve suan 1 sene 4 ay oldu henüz hamile değilim siz peki sezeryan mi oldunuzMerhaba. En başından sonuna kadar okuduğum bir başka başlık daha... herkese sabırlar diliyorum. Bende yaklaşık 2 ay evvel ağır preaklempsi ve hellp sendromu sonu ölüm doğum yapmak zorunda kaldım 27 haftalık kızım 22 haftayla uyumluydu. Kanamam hala devam ediyor. Yarın tekrar hastaneye gidicem bazı testler istemişti doktor onları yaptırmaya. 31 yaşındayım bende tekrar hamile kalmak için ne kadar beklemem gerekir bilmiyorum zaten 3 yıl içinde bir kürtaj ve dış gebelik geçirdim en sonu da bebeğimin kaybıyla sonuçlandı. Rabbim tekrar aynı acıları yaşatmasın hepimizi korusun ve sağlıklı evlatlar versin inşallah