İlk evlendiğinizde eş ailesini ne zaman yemeğe aldınız?

Eşim büyüdüğü ailede tek çocuk, üvey 2 tane abisi var ayni baba anne farklı. Evlendikten kısa sure sonra galiba 1 ay sonra falan evli olan abisi yemeğe çağırdı bizi sonrasında da biz onları yemeğe çağırdık. Diğer abisi bekar evinin yerini bile bilmiyorum o bize geldi birkaç kez ama bizi hiç davet etmedi. Bence hemen herkesi çağırayım diye telaşeye girmeyin dogru olan önce onların sizi davet etmesi.

İşe baslamadan çağırın bence çok zor değil bir akşam yemeği hazırlamak ...
Ha mesafeli olun tabi ama unutmayın ki eşiniz o ailenin bir ferdi direk sınır cizecegim diye de insanları dislamayin...
bizim gelin (kardeşimin eşi) direk bizi disladi mesela ha umurumdami değil o ayrı ..istenmedigimizi öyle bir soktu ki gözümüze cagirsa bile gidesimiz gelmiyor
Kendisi çat kapı istediginde geliyordu bunun yanı sıra çalıştığım halde ama sınırımı çizdim oda gelemiyor artık.. hâlbuki kardeşimle çok duskunduk birbirimize ama onun karısıyla mutlu olması için aradan çekildim...sırf huzursuz olmasınlar diye en azından bizden olmasın...başka yerden bulsun

Her şeye tamam ama, eşinizin babasının kendi oğlunun evine misafir olarak bile gidememesi tatsız bence.

Valla insanlar oğullarının evine girebilmek istiyorlarsa o evin diğer sakinine insan gibi davranacaklar. Ağzına geleni sayıp, elinden geleni yapıp sonra ben oğlumun evine giremiyorum demesin kimse.

cagir kiz eline mi yapisir?
o kadar 12 kisilik takim almissindir kullanırsın işte:)
Çağıracağım zaten ama ilk onlar mı çağırsın yoksa ben mi ona karar verememiştim. Biraz gıcık ettiler çünkü beni. Kendi evlerine sadece nişanlımı davet ediyorlar. Oda 5 kere çağırıyorlarsa birinde gidiyor. Beni hiç çağıran yok, çift olarak davet eden yok. Birkaç kere benim ki söyledi gel sende diye. Beni çağıran olmadı dedim gitmedim. Hani ona da söylememişler Umay’da gelsin gibi gibi. İlla özel arayıp davet etsinlerde dediğim yok. Durum böyle olup birde sürekli evime davet bekledikleri için içten içe bende böyle bir karar aldım şimdi. Hele ben bi göreyim onların evini, bi misafirleri olayım. Sonra ben onlara çok güzel masalar da kurarım zaten, güler yüzümü de eksik etmem hiç

Önce onlar davet etmeli bırak kim ne derse desin. "Bizde adet bu. El öpmeye çağırmadınız siz de" der geçersin.

Bebeğim bunu yapan görümce ve kaynım. Onlara el öpmeye gitmem herhalde
Bence çağırmalılar ya bizde abi abla bunlara gidiliyor el öpme değil de işte evli çifti ilk onlar davet eder. Gerçi biz gidemedik ama bizim durumlar karışık

Bence çağırmalılar ya bizde abi abla bunlara gidiliyor el öpme değil de işte evli çifti ilk onlar davet eder. Gerçi biz gidemedik ama bizim durumlar karışık
Bende onları bekleyeceğim valla, görümcem zaten üç günde bir sinirlerimi hoplatıyor

Bizde gelini yoklama diye bir adet var 3.gunu akrabalardan bir büyük birseyler yapıp yeni evli cifti ziyaret eder bir ihtiyac varmı diye sorar yarım saat oturur kalkar.
Benim kayın ailesi bu olayı yanlış anlamışlar galiba çoluk çocuk maaile (gorumcelerin eşleri yoktu sadece tam 6 irili ufaklı çocuk)4.gun geldiler ilk akşama kadar evin içine etti çocuklar gittiler.ertesi gün kp sabahın 8 inde geldi sonra karini arası sende gel diye 2 gün sonra yemege geldiler birde ise baslayacagim günün aksami aramışlar 3 gün sonra idi galiba gitti eşim rapor aldı.evliligimin en nefret dolu hatırlamak istemediğim zamanlari.balayina gitse idim keşke diyorum hep

Almadim. Zaten uzaktalardi. Biz gittik bayramda seyranda el opmeye falan. Onlar geldiginde yanlis hatirlamiyorsam biz evleneli 1 bucuk sene falan olmustu. Diger akrabalarinida hala pek kabul etmem zaten. Isteyeni 1 kere agirlarim sonra zirt pirt arar ederlerse acmam telefonu mesaj atarim geneldede sonradan musait degildim falan filan diye. (Kaynanami severim o istedigi kadar gelsin. Ama oda pek gelemiyor.)

Bence bu 3. günü gelme adeti de saçmaymış. Bismillah evlenir evlenmez eve doluşmuş herkes bu ne ayol.

Beni nişanlıyken çaya yemeğe kim çağırdıysa ona göre çağıracağım herkesi diyemiyor musun? Hem bal gibi mesafe hem de herkesin yaptığını yüzüne çarpma. Yalnız lafını söylerken hem azıcık gülme kahkaha arası bir şey ekle özellikle görümceye tensel temas azıcık elinle dokun

Azıcık tensel temas
Ben öyle şaka yollu laf sokamıyorum, tarzım değil. Direk söylüyorum genelde fikrimi
Bugün-yarın çağırırlar diye diye düğün geldi çattı. O sebeple artık bir şey dahi söylemeden direk onların ilk çağırmasını bekleyeceğim. Evlendikten sonra "aa çağırmıyorsun bizi hiç" diyen olursa "önce bi siz çağırın evinizde ağırlayın da sonra ben davet ederim" diyeceğim.

Gerçekten mesafeli değilsiniz demek ki laflarını tartmadan konuşmalarına müsade etmeyin .

Biz bir senedir nişanlı olduğumuz halde aileler konusunda en ufak bi davet gormedık benden de kimse davet beklemesin -diyip ağızları kapatıp oturmak Miss gibi konuyu kapatmak

Şimdiden renginizi belli edin en azından i bi bakın nasıl tepki alacaksınız eş adayı kime ne dicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…