ilk defa intihari bile düsünüyorum, benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

Ağlamayacaksiniz sakin olun psikolojik olarak desteğe ihtiyaciniz var sadece. Kendi başınıza işin içinden çıkamazsınız aileniz de anlamıyor. Mutlaka bir psikologla görüşün. İntihar i aklınıza dahi getirmeyin yaşam bu kadar ucuz değil sevdiğiniz şeylere yarım saat yirmi dk da olsa vakit ayırın iyi gelecektir zaten psikolog söyler geçmiş olsun

Bir şey diyeceğim sen de Gül onlarla ciddiyim özgüvenini hisset (hiç yok değildir zaten az da olsa) karşı tarafa belli etme, o kapıyı açma öğrenciye.. onları bebekler gibi gör, test ederler bir iki baktılar ordan yürüyemiyprlar geri adım atarlar, tek olduğunu düşünme.. hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz ben de yaşadım…
Üniversitede 15 yıl hocalık yaptım.. ilk yıllar oluyor bazen öyle hissettiğin anlar.. son geldiğimiz noktada hata da yapsam Güler geçerim, onlar da güler.. diğer meslektaşlarla aynı sınıfa girdiklerimle paslaşırız (gayet güzel anlattığım konu için mesela) benden sonraki hocayla anlaşırız , o der ki x hoca iyi anlatamamıştır ben anlatcam bekleyin bazen tersi olur direk bi konuya geçerim, hocam x hoca anlatmıştı derler öyle mi ama ben daha güzel anlatırım bi dinleyin öyle derim.. hoşlarına gider anlarlar ki hocaların hem özgüven top hem egoları yok, kibirleri yok ee nereye saldıracaklar:)) hem çifte konu dinlemiş hem eğlenmiş olurlar gibigibi…
Ben çok takdir ettim sizi ayrıca.. zor yolu seçmişsiniz, yeni ülke farklı kültür öğrencisi… zor yolda illaki bi kaç diken batacak iki taş değecek dimi:)) ben çok eminim ki seneye kalmadan gülerek hatırlayacak anlatacaksınız bu günleri…
Sevgiyle

Bu arada net düşünmek, tam problemi tespit etmek lazım hocam…
Deseydiniz ki işimi sevmiyorum (hani sorun özgüven değil; direk iş) o zaman bırakın, hayat kısa, mutlu olacağınız işi yapın derdim. Fakat siz o konuyu aştığınızda işinizi seviyor görünüyorsunuz aslında… herşey gönlünüze olsun…

Canım türünün son örneği olmalısın . Ben çok şaşkınım. Şaşkınlıkla okuyorum yazdıklarını.

Hayat senin , sen bilirsin tabi.. ama bu konuda bnm fikrim net.

Umarım pişmanlık yaşamazsın sen de.

Sevgiler

Merhaba, Bende Suan Referendariat yapiyorum ve son 11 ayim kaldi. Anadil seviyesinde Almanca biliyorum ama sadece bu yeterli degil. Anlayacaginiz bu Referendariat cok zor bir egitim ve sürekli elestiri aliyoruz. Yani size özel bir durum degil … Referendarlar icin olan sendikayla görüswbilirsiniz, size haklarinizi anlatirlar. Sizin kagit islerinizle ilgilenen memurdan Daha aydinlatici olacaktir. Sevgiler…

çok üzüldüm lütfen pes etmeyin.Ailem öyle söyleseydi daha çok hırslanırdım.Dişinizi sıkın emek verdikçe her geçen gün daha iyi olacaksınız.İki yıl sonra da sefasını süreceksiniz.Çok sevdiğim bir söz var 'elbette umutsuzluğa düşerim bazen, elbette umutluyum her zaman' Umudunuzu yitirmeyin her gün yeniden başlayın.Sevgiler..

Branşınız nedir ?Öğrencilerle ilişkilerinizi yakın tutmaya çalışın, boyle olursa Hem kendi psikolojinize iyi gelir hem de sizin hatanıza daha toleranslı olurlar.

Olabilir, hep ters davraniyor bana, bir de stajyerlerden sorumlu kisi kendisi, ona bagliyim yani :)
Ozaman seni nasil ise aldilar yani ise alinirken anadilinin almanca olmadigi gun gibi ortadaydi! Neden anadili almanca olan biri degil de sen secildin ogretmen olarak? Demek ki seni secenler yapabilecegine inandi dilin kirik olsa da iyi demek ki
Cocuklar ergenler cok acimasiz bu hep boyledir
Dalga da gecerler bozarlar da seni yanlis konusunca.

Gececek her karanligin bi sabahi vardir
Biraz daha sabir
Bu sabirla yanip piseceksin
Sabredemem dersen diger bir secenek imkan varsa okul degistir daha kolay bi okulda ogretmenlik yapmayi dene bence

sadece gaza ihtiyacın var hadi aslanım sen yaparsın bak burdan kalkmışşın oralarda öğretmen olmuşssun senin inanılmaz bir gücün var sevginde var

şimdi şöyle ki
türkiyeden doktor olarak gidenler genelde almanyada filan rahat eder
çünkü burada işin çilesini zaten çekmiştir poliklinikte 150 hasta (almanyada 20 hasta görsen rekor olur o), uzmanlıkta sürekli icap, asistanlıkta sürekli kıdemli baskısı sürekli nöbet...dili zaten okurken hallediyorlar genelde şimdi gidenler. dili geçmiş olarak gidiyorlar.

ama -öğretmenler linç edecek de- öğretmenlik türkiyede en kebap iş
formasyon tırıvırı
staj tırıvırı
müfettiş mefhumu bile yok artık, sorumluluk sadece bahçede nöbet tutarken çocuklar birbirini kesmesin. bu kadar.
çocuğa zerre miskal birşey öğretmesen ne yapıyon diyen yok, zaten sistem öğretme diyor....sistem böyle... ben uydurmuyorum bunları.

türkiyenin en iyi fen liselerinden birinden mezunum.
ayrıca orada da burada da okumuş, ders de anlatan bir insanım.. işin hocalık yönünü de tıp yönünü de biliyorum arkadaşlar. uydurmuyorum emin olun.

kısacası buradan yetişme öğretmenlerimiz orada denklik almakta genelde çok zorlanıyor. bunu size gitmeden neden anlatmadılar bilmiyorum ama ben alamayan onlarcasını gördüm. ailenize de bunu yapabilmenin çok öyle kolay bir şey olmadığını baştan bir diyen olsaymış keşke. tabii size de.

siz bu işi yapmak istiyor musunuz?

çünkü gymnasium öğrencisi profili bellidir ve bu değişmeyecek. ve sizin daha ilkten böyle bir yere düşmüş olmanız, tr'de yetişmiş bir öğretmen olarak yani tabii ki kötü. misal benim fen lisesi okuduğum yıllarda (şimdi ülkede fen liseleri bile ayağa düştü) fen lisesinde öğretmenlik yapmış biri olsaydınız (seçerek alıyorlardı ayrı sınavları vardı falan filan) canavar öğrenciye alışkın olacaktınız. orada da canavar öğrenci size normal gelecekti.

alternatifleriniz neler?

illa o okulda yapmak zorunda mısınız?
illa bu 2 yılda yapmak zorunda mısınız? bunun tek yolu bu mu?

destekleyici bir eğitim alamıyor musunuz?
misal sizin alanınızda orada üniversitede eğitim vardır yüz yüze eğitim veren bir okula gidip derslere girin. bizim hocalar izin veriyordu gidip dışarıdan ders dinlemeye.

bakın türkiyeyi unutun. en başta yapmanız gereken şey bu. zihninizden bunu çıkarın.

sonra alternatifleriniz kontrol edin.

kendinizi biraz daha zorlayın.

ha en olmadı başka bir işe filan tabii ki bakarsınız. ne intiharı Allah aşkına.

Ben de turkiyede anadolu lisesinde okudum. Sinifimiz cok caliskandi ve hocalarin neredeyse hepsiyle dalga gecilirdi. Ama bazilari vardi ki direkt aptal olarak gorurduk cunku cok kotu ders anlatiyor, hazirliksiz geliyorlardi ve hakikaten pek zeki degillerdi. Eger turkiyede sikayet ettigimizde o hocadan kurtulabiliyor olsaydik bin kere sikayet etmistik. Demem o ki keske tum ogretmenler sizin gibi kendinin bilincinde olsa. Eger o sinifa faydali olabileceginize inanmiyorsaniz, sizin yerinize gelecek baska biri bu isi daha iyi yapacak ise bence en dogrusu o isi birakmak. Orda okuyan cocuklara da yazik degil mi? Kimse onlari dusunmuyor. Cebinize biraz daha fazla para girecek diye iyi egitim almalarina engel olmayin.

Aslinda sen yeniden universite okumuşsun .zaten almanyadaysan öğretmenlik 5 yil .
En önemlisi mesleğini sevmiyorsan ve psikolojin kaldirmiyorsa devat etme .
Hayattimizin en büyük mutluluk direğiden biride mesleğimizdir.
Belki okul seviyesini düşüre bilirsin,lise değilde orta okul seviyesi.
Belki bir başka dala gecebilirsin .

Öğretmenlik konusunda hem fikirim ama dr . Öyle değil .Doktorlarda çok fazla hastaya bakmak zorunda .

Bir cok kisi o kadar emek vermissin sabret gibi seyler yazmis ve yine bir cok kisi yaptigim isi sevmiyorum kismini atlamis. Kendi adima konusmam gerekirse is yerindeki huzurumu kazandigim paradan her zaman onde tuttum. Istedigi kadar yuksek bir maas olsun, huzurla harcayamadiktan sonra her sabah mutsuz bir ise gitmekten paranin keyfini suremedikten sonra ne yapayim cok parayi? Ilk is deneyimimde sizin gibi cok baski altinda hissetmistim. Cok zorlu bir is yeriydi. Resmen cadi kazani gibi bir ortam vardi. Cok calisiyordum, maasi iyiydi ama o kadar mutsuzdum ki her gece ruyalarima bile girerdi is. En sonunda ciktim isten ve 3 aydir ilk defa nefes aldigimi hissettim. Size tavsiyem bu hayata bir kez geliyoruz, yarinin garantisi yok ve her saniye cok kiymetli. Kendinizi cok sevin, etrafinizin ne dedigine kulak asmayin ve mutlu olacaginiz baska bir alana yonelin. Hicbir sey icin gec degil.

Son düzenleme:

Merhabalar,
Bu kadar başarılı ve 2 sene sonra rahata kavuşacak biri olarak intihar en son düşüneceğiniz şey bile olmasın lütfen. Çıkmazda veya umutsuz değilsiniz, sadece zorlu bir süreçten geçmeniz gerekiyor. Aile baskısı sizi zaten kötü hissederken daha da yıpratmış diye düşünüyorum. Belki bir süre onlarla durumunuzu paylaşmamayı tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte psikolojik destek almanızı yürekten tavsiye ederim. Sizinle aynı değil ama kendimce ben de zorlu bir süreçten geçiyorum. Lisans veya yüksek lisans yaptığım okuldan bambaşka bir okulda doktora yapıyorum. Dersleri hallettim ancak tez ve projelerle boğuşuyorum, bir yandan hocalarım çok iyi olan çalışmalarıma bile "neden çok çok iyi değil" şeklinde geri dönüş yapıyor-onları düzenlemeye çalışıyorum, bir yandan üzerinde çalıştığım projeyi hatasız ilerletmeye çalışıyorum, bir yandan evlenme hazırlıkları içerisinde koşturuyorum, bir yandan da ailemin ve arkadaş çevremin "bize de vakit ayır" serzenişleriyle baş ediyorum. Bazen hiçbir şey yetişmeyecek diye endişeleniyorum, 2 saatlik uykularla ertesi güne devam etmek zorunda kalıyorum, keşke kendimden üç tane daha olsaydı diye söyleniyorum ama asla intiharı veya yaptığım herhangi bir şeyi yarıda bırakmayı düşünmüyorum. Çünkü biliyorum bu bir süreç. Ne kadar zor olursa olsun hepsi bitecek ve tüm bunları yaşayan tek insan ben değilim. Benim veya sizin gibi, geçtiğimiz durumlardan geçip başarıya ulaşan birçok insan var şu hayatta. Bir kişi bile yapabildiyse tüm bunları, ben neden yapamayayım? ya da siz neden yapamayasınız? Zor olacak ama olacak. Olduğunda elde edeceğiniz tatmin belki de bu dünyada yaşayacağınız en güzel şey olacak. Sırf o anın tadını doyasıya çıkarmak için bile 2 sene sabredilir. Bakın mesela ben bu kadar yoğunluğun içinde kendime ayırdığım vakitlerde meditasyon yapıyorum ve bu foruma girip insanlarla dertleşiyor veya onların dertlerine farklı bakış açıları sunmaya çalışıyorum. Buradaki kadın dayanışması bana o kadar iyi geliyor ki... belki sizin için de olumlu sonuçları olur meditasyonun veya bu forumun. Ama tabi ki intiharı düşünme seviyesinde bir çıkmaza girdiyseniz, mutlaka bir profesyonelden de destek almalısınız. Lütfen ihmal etmeyin. Son olarak da, eğitiminizi tamamlamışsınız ancak su anki durumunuzu pekiştirmek için gidebileceğiniz eğitim veya kurslar var mı? Varsa mutlaka boş vakitlerinizde mesleki gelişiminize yönlenin. Öğrencilerinizden aldığınız geri bildirimlere bozulmak yerine bunları değerlendirin. Mutlu olun yani siz onlara bir şey öğretirken, onlar da size bir şeyler katıyor. Daha hızlı yol almanıza sebep aslında bu durum. Gurur meselesi yapmak yerine iyi yanından bakmaya çalışın.
Huzurlu, sağlıklı ve hedeflerinize ulaşabildiğiniz bir hayat dilerim...

Son düzenleme:
Yazdiklarinizi okuyunca kendi hayatimi okuyor gibi oldum Ben de ayni durumdayim ve sadece zaman benim icin daha yeni! Ben de Turkiyedeki meslegimi biraktim, yurt disina geldim ve canla basla ayni kariyerim icin sifirdan baslayarak calisiyorum! Pes etmemeliyiz! Biliyorum cok cook zor! Ben hayatimda bu kadar zorlanmamistim ki hayatim sinavlara gitmekle gecti ülkemde de. Ancak sabir eder ve devam edersek hedeflerimize ulasacagimizi dusunuyorum

Ben de Türkiye de ögretmendim ve yuirtdisina tasininca ayni senin gibi burda da ögretmenlik yapabimek icin bir yola girdim.Ama cok fazla ilerlemeden,emek vermeden vazgectim. Birincisi ne kadar ögrenirsem ögreneyim dilimin ana dil gibi ku8vvetli olmasi imkansiz.Dil kuvvetli olsa bile aksanimdan ve tabiki görüntü olarak da yabancoi oldugum asikar.Yapi olarak da cok hassas oldiugum icin ögrenciler tarafindan ezilecegimi,meslegimi huzur icinde yapamayacagimi düsündüm.kaldi ki burdaki cocuklar bizim ülkemizdeki gibi degil.19 yildir gurbetteyim ve bu kararrimdan dolayi hic pisman olmadim acikcasi.suan baska bir bransta rahat bir isim var Allaha sükürler olsun.

Senin icin üzüldüm ve seni cok iyi anliyorum.Ama cok fazla emek vermissin,umarim devam edecek gücü kendinde bulursun.Rabbim yardim etsin

Benim icin sorun cünkü kendimi eksik hissediyorum onlarin dilini anadil olarak konusmadigim icin her türlü bir adim gerideyim zaten
Buradaki eksiklik sadece onların çok biliyor olmasından kaynaklanmıyor tahminim. Sizin yaşadığınız çocukluk ve gençlikle onlarınki çok farklı olmalı. Onların her hareketi sizin yaşayamadığınız yılların birer tetikleyicisi olabilir. Kültür farkı ile sizin saygı anlayışınız, davranış beklentiniz gibi konular da çokça canınızı sıkabilir. Yaşadığınız sıkıntı sizin kabınıza büyük gelmiş. Burada sıkıntıdan kurtulmak değil de kabınızı genişletmek çözüm olabilir. Bunun için tavsiye edilen psikolojik destek çok işinize yarayabilir. Bir de şiddetsiz iletişim öneririm. Almanya'da da şiddetsiz iletişim toplulukları var. Olaylar karşısında duygunuzu anlayarak ihtiyacınızla bağ kurmaya götürür sizi. Önerim şu olabilir nasıl bir öğretmenlik vizyonunuz var onu yazın. Önce yapamama eksiğim vs dediklerinizin üstünü bi çizin :) yaparım hallederim diye baktıklarınızdan başlayın onları hallettikçe tekrar yapın listenizi git gide hayalinizdeki öğretmenliğe yaklaşacağınızı umut ediyorum

İntiharı düşündüğünüzü yazmışsınız ya bu düşünce nereden geliyor bunun için de ya konuşmak ya da yazmak anlamlı gelebilir. Bu çaresizlik içinde sanki yolsuz yönsüz kalmışsınız. Destek de bulamayınca çıkış intihar gibi mi geldi size? Aklınızdakileri buraya yazmak bile rahatlatabilir sizi. Sizin kendi içinde yargı ürettiğiniz ben çocuklardan daha eksiğim, yabancıyım beni dışlıyorlar dediğiniz yerlerde ihtiyacınız gruba dahil olmak ve var olduğunuz halinizle kabul görmek olabilir mi? Bunlar da bizim çocuklukta öğrendiğimiz yargı kalıpları olabilir. Buralarla ilgili biraz neler istediğinize odaklanın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…