• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk defa bu kadar zor durumayim sanirim !

Alla allaa siz mi hüküm veriyorsunuz hangi hakla? Şaşırma manasında yazmış arkadaş, ben de kullanıyorum inançsızım hayret bir şey ya sizden icazet mi alınacak? Kaldı ki inançlı olan da o şekilde tepki verebilir size ne fetva hattı?!

Uslup harika.

eğer içgüdüm beni yanıltmadı ise bu yazdıklarınızdan çok üzüleceksiniz.
Benim annem de böyleydi :) sokaktan geçeni eve alır, doyurur, yıkar, yatırıp uyuturdu. Biz de hep derdik anne bigün kesicekler bizi o olacak diye :) şükür bişey olmadı ama annem hala aynı. Biz ise yan komşuya bile güvenemiyoruz. Malesef bizi böyle gaddar yapan içimizdeki ölmüş insanlık değil, her gün haberlerde gördüğümüz vahşi olaylar :KK43: eski nesil bize göre daha insancıl. Ama yine de güvenmemek en iyisi. Belki witch içinde bulunduğu gerginlik sebebiyle böyle sert tepki verdi,bilemeyiz.

Ya uzulebilirim sorun degil, hatam varsa anlarim da kabullenirim de. Ozur dilemesini de bilirim ama su devirde iskillenelim biraz bazi seylerden. Yardimseverlikten dem vurdunuz ya onu diyorum,o zaman yardim istemek de serbest olsun. Su bebek kiyafeti isteyen kadinin sucu neydi madem hepimiz yardimseveriz?

Bakın o öğrenci para istemedi, konuyu paraya çeviren üyeler oldu sonra da zaten açıklama yapıldı. Armağanın talebi para olsa zaten yasaklanırdı. Kız neler yapabilirim diye sordu. Ayten hanım da siteyi kullanmayı bilmediği için telefon numarası verdi. 10 yıllık üye ama siteyi kullanmayı bilmiyor. Benim bu konularda ne kadar pimpirikli olduğumu biliyor olmalısınız.

Bakın o öğrenci para istemedi, konuyu paraya çeviren üyeler oldu sonra da zaten açıklama yapıldı. Armağanın talebi para olsa zaten yasaklanırdı. Kız neler yapabilirim diye sordu. Ayten hanım da siteyi kullanmayı bilmediği için telefon numarası verdi. 10 yıllık üye ama siteyi kullanmayı bilmiyor. Benim bu konularda ne kadar pimpirikli olduğumu biliyor olmalısınız.
Ben ogrencinin konusunu okumadim,sadece buradaki yorumlari gordum, olabilir,eski uyedir,siteyi kullanmayi bilmiyordur hepsine tamam. Ben de cok uyeye yardim teklifinde bulunmusumdur, ama dikkat ediyorum kendimce. Kimse babamizin oglu degil,tanimiyoruz. Hepimiz sanaliz,belki erkek uyeyiz,veya kadiniz ama kotu niyetliyiz ondan bahsettim sadece

Witch sana çok kızıyorum artık hadi bir barıştın bu adamla maddi olaylar yüzünden artık birak git ananın evine bu salak adam ailenden daha mı iyi yahu bu inadın nedir :KK12:
Sonra iyi bir iş bulur taşınırsın çincen var yahu daha me olsun nasıl işsiz kalıcaksın öteki konuda barıştığında senin tarafında olmuştum ama artık yeter yok vurucakmış yok bilmem neymiş sen hala barışmaktan yanasın belli oluyor hiç sana yakıştıramıyorum ama bunu bil :KK11:

Witch sana çok kızıyorum artık hadi bir barıştın bu adamla maddi olaylar yüzünden artık birak git ananın evine bu salak adam ailenden daha mı iyi yahu bu inadın nedir :KK12:
Sonra iyi bir iş bulur taşınırsın çincen var yahu daha me olsun nasıl işsiz kalıcaksın öteki konuda barıştığında senin tarafında olmuştum ama artık yeter yok vurucakmış yok bilmem neymiş sen hala barışmaktan yanasın belli oluyor hiç sana yakıştıramıyorum ama bunu bil :KK11:
Aile daha mi iyi derken
Ah bibicim yaa

Iyi insanlar var oldugu sürece kaba , nezaketen anlamayan insanlar da hep olacak.
Iyilik bittiği zaman zaten kötülük göze alışık gelecek.

Herkeste bir saldırma pozisyonu. Tamam anladım kötü bir devirdeyiz ancak bu bizim kalbimizin ayarlarını bozmamali, ee hadi bozdu diyelim dilimizin ayarı niye yok.
Kalp kırma korkunuzda mi yok ?

Merhaba, konu Figen Hanım'dan bana da ugradigi için birkaç şey söylemek isterim izninizle. Ben o Figen Hanım'ın calismaya davet ettiği öğrenciyim. Evet teklifi ne yazık ki geri çevirmek zorunda kaldım. Ancak bu imkanlarim dahilinde olmadığı içindi. Ancak o teklif Figen Hanım'ın bana yaptigi tek yardım da değildi bu da bilinsin. Figen Hanımla telefonlarımızı aldık, birbirimizin halini hatrını sorabilir, konuşabilir seviyeye geldik ve gerçekten Kazen Bey de, Figen Hanım da çok çok iyi insanlar. Bana çok yardımcı oldular. Ben kimseden borç para ya da burs istemedim burada, sağolsunlar pek çok kişi teklif etti ama, bana o gönderinin altındaki tavsiyeler de yardım teklifleri de, iyi dilekler de yetti ki çok çok daha fazlasi da var hepsine yeniden teşekkür ediyorum. Ve evet, Figen Hanım gercekten saf ve temiz bir insan. Saygısızlık ya da sürç-ü lisan ettiysem affola, sadece fikir belirtmek ve bir şeyler söylemek istedim ve herhangi bir şahsa karşı da bir mesaj değildi bu yanlış anlasilmasin. İyi günler Herkese ✋

Merhaba, konu Figen Hanım'dan bana da ugradigi için birkaç şey söylemek isterim izninizle. Ben o Figen Hanım'ın calismaya davet ettiği öğrenciyim. Evet teklifi ne yazık ki geri çevirmek zorunda kaldım. Ancak bu imkanlarim dahilinde olmadığı içindi. Ancak o teklif Figen Hanım'ın bana yaptigi tek yardım da değildi bu da bilinsin. Figen Hanımla telefonlarımızı aldık, birbirimizin halini hatrını sorabilir, konuşabilir seviyeye geldik ve gerçekten Kazen Bey de, Figen Hanım da çok çok iyi insanlar. Bana çok yardımcı oldular. Ben kimseden borç para ya da burs istemedim burada, sağolsunlar pek çok kişi teklif etti ama, bana o gönderinin altındaki tavsiyeler de yardım teklifleri de, iyi dilekler de yetti ki çok çok daha fazlasi da var hepsine yeniden teşekkür ediyorum. Ve evet, Figen Hanım gercekten saf ve temiz bir insan. Saygısızlık ya da sürç-ü lisan ettiysem affola, sadece fikir belirtmek ve bir şeyler söylemek istedim ve herhangi bir şahsa karşı da bir mesaj değildi bu yanlış anlasilmasin. İyi günler Herkese ✋

Merhabalar :) ben seni okudukça çok mutlu oluyorum, çok saygılı, kendini çok güzel yetiştiren bir genç kadınsın.
Senin konunu da biliyorum, orada da ben Figen hanımın teklifini garipsedim. Kendisi çok iyi niyetli, güzel kalpli bir insan olabilir. Burada onun şahsına degil, yardımcı olmak için seçtiği yola aslında yapılan eleştiriler.
Tabiki kendi tercihidir, kimsenin karışmak haddi değil. Ama insanların eleştirme ve fikir belirtme hakkı da var diye düşünüyorum. Ki bu durum normalleştirilmemeli de bence, çünkü tehlikeye açık bir durum. Figen hanımın şahsında degil, hiç birimiz tanımıyoruz zaten :)
Yine senin yada witch hunt witch hunt ın şahsında degil, ama böylesine iyi niyetli bir insan olarak Figen hanım kendini de tehlikeye atıyor... burada bir mesajımda yazdım, gerçekten böylesine iyi niyetli bir insansa onun için endişe duymaya başlarım diye.
bu güvensizliği ve paranoyayı dile getirirken utanıyorum ama yaşadığımız zaman maalesef böyle bir zaman.
Kendi adıma da eğer seni kıracak, canını sıkacak bir söylemim olduysa, özür dilerim :) hayatında başarılar :KK200:

bende size cevap vereyim , veresim geldi desem yeri bu devirde bu tarz bir teklif iyi niyetle yapılmış olsa bile şüphe ile karşılanmalı...siz siz olun karşınıza bu tarz bir teklifle gelen kişiye çok iyisin diye gitmeyin olur mu?figen hanım iyi niyetli olabilir ,aldığı ve alacağı cevaplara gündemi takip ediyorsa kırılmayacağını öğrenmesi gerekirdi , ya da öğrenecek net.
Ben tabiki de gitmezdim. Ama bu tarz bi cevap da vermezdim. Öncelikle nezaketi için teşekkür eder, zor durumda olmadığımı açıklar, sonrasında tekrar teşekkür ederek bitirirdim. Sadece üslup çok kaba olmuş. Böyle naif bir dille yazılmış bir mesaja cevap bu olmamalıydı bence

Merhabalar :) ben seni okudukça çok mutlu oluyorum, çok saygılı, kendini çok güzel yetiştiren bir genç kadınsın.
Senin konunu da biliyorum, orada da ben Figen hanımın teklifini garipsedim. Kendisi çok iyi niyetli, güzel kalpli bir insan olabilir. Burada onun şahsına degil, yardımcı olmak için seçtiği yola aslında yapılan eleştiriler.
Tabiki kendi tercihidir, kimsenin karışmak haddi değil. Ama insanların eleştirme ve fikir belirtme hakkı da var diye düşünüyorum. Ki bu durum normalleştirilmemeli de bence, çünkü tehlikeye açık bir durum. Figen hanımın şahsında degil, hiç birimiz tanımıyoruz zaten :)
Yine senin yada witch hunt witch hunt ın şahsında degil, ama böylesine iyi niyetli bir insan olarak Figen hanım kendini de tehlikeye atıyor... burada bir mesajımda yazdım, gerçekten böylesine iyi niyetli bir insansa onun için endişe duymaya başlarım diye.
bu güvensizliği ve paranoyayı dile getirirken utanıyorum ama yaşadığımız zaman maalesef böyle bir zaman.
Kendi adıma da eğer seni kıracak, canını sıkacak bir söylemim olduysa, özür dilerim :) hayatında başarılar :KK200:
Çok kibarsiniz bunun için çok teşekkürler. Ama dediğim gibi özellikle kimseyi hedef alarak bir şey yazmak istemedim, ki hak verilmeyecek bir dusunce de değil malesef evet. Günümüz şartları buna itiyor bizi ne yazık ki. Ben sadece Figen ablanın yanlış anlaşılmasına ve ismimin de gecmesine, aynı zamanda da şahit oldugum bir konu olmasına dayanarak kendi çapında bir şeyler söylemek istedim. Ben de kimseyi kırmak üzmek istemem, güzel dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim

Tek taraflı düşünmeyin.
İlk sebep için bkz. Aşağıdaki mesaj.

Diğer sebepler de bilindik ama insanlar nedense benim başıma gelmez diyip önemsemiyor...

@figenayten bu konuya bu teklifi yazdığı gün, başka bir konuda da üniversiteli bir kıza yaşlı annesinin babasının çeşmedeki evinde onlara yardımcı olması karşılığında para, kalacak yer ve tatil vaad ediyordu.

Bir forumda aynı gün hiç tanımadığı iki kişiye gidecek/kalacak yer teklif edecek kadar saf ve iyi niyetli bir insansa onun adına gerçekten endişeniyorum...
umarım karşısına iyi insanlar çıkar...

20 yaşında ailesi tarafından zor durumda bırakılarak okumaya çalışan bir kıza ve eşinin evi terkettiği için zor durumda olan bir kadına gelen teklifi de samimi bulmuyorum.
Olmaz. İnsanların birbirini kestiği, kundaktaki bebeklere tecavüz edildiği bir ülkede yaşıyoruz.

Zamanın gerçeklerini unutmayın.
Ben de yaklaşık o kadar saf bir insanım açıkçası. Eşim engellemese imkanım olsa aynı şeyleri yaparım. 30 yaşına gireceğim yakında herkes hakkında iyi niyet beslerim. Kötü birşey hissedersem zaten yaklaşmam. Bu güne kadar yanılmadım. İnşaallah hiç yanılmam. Hala çok yardımsever bir insan olduğunu düşünüyorum.

Sevgili witchhunt kendimden küçüklerden "uyarı almak " demeyelim de, hem küçüklerimin hem de hala büyüklerimin düşünce ve olabildiğince yaşam deneyimlerine saygı ve sevgi ile yaklaştım , elbette kendimce çıkarımlar yaptım hep, yaparım da.. Evet sizi gerçekten merak ettim. Bir yerde haklısınız ki heyecanlandım. Ama o heyecan , Kafanı dağıtmana yardımcı olabilmek , senin o psikolojik durumdan çıkman için acaba bir el uzatabilir miyimin heyecanıydı.

Dediğiniz gibi Yazdığınız satırlarla beni kırmış değilsiniz. Kıramazsınız da.. Zira Sizin yaptığınız Ilk cümlenizden , son cümlenize dek kendinizce bana haddimi bildirmek olmuş. "Tel numaranızı iyi ki görmedim ." diye yazmışsınız. Görseydiniz, burada yazdıklarınızın dışında acaba daha neler söyleyecek olabilirdiniz ki? Ama varsa hala içinizde kalan birşeyler Sevgili Kazen Bey ile görüşebilirsiniz. Gerçek kimliğim, telefonum hepsi kendisinde mevcut.

Sizin ilk cümlenizle bitirmek zorundayım maalesef.
Bana, "tüm bunları iyi niyetle yazdığınızı düşünmek istiyorum" demişsiniz.
Keşke böyle bir cümleyi, gerçekten aslında kime yazdığınızı bilerek yazmış olsaydınız.
Kazen Beyi aramanız yeterdi.
Ama Ben Sizi "uyar"mayacağım.
Sadece bir tavsiye niteliğinde söylemek istedim.

Konunuzu şu ana kadar takip etmiştim.
Ihtiyacınız olmasa da Ümid ediyorum ve diliyorum ki en kısa sürede sorunlarınız da bir çözüme ulaşır.
Size sevgilerimle ..
vay nasıl yazmışsınız hayran kaldım

herkese bi laf yetistirme pesindesin, neden? ayrilmak istedigin kisiden para aliyosun, neymis efendim kedisi varmismis. bide annesinin aldigi pazar alisverisini yaziyor, e en pahali sebzeleri almis masallah Allah daha cok bereket versin. Yazarak ne yapmaya calistin anlamadim.
benim bu gereksiz cirpinisindan cikardigim tek sey kocanla barisma sebebinin parasi oldugu yani, herifin sundugu imkanlardan vazgecemiyosun.
Allah aşkına o parayı kabul etmese siz mi gönderecektiniz ihtiyacı olan parayı?

Hayır öyleyse boşuna muhatap etmeyin kadını eşiyle.

böyle insanlar yüzünden insanlık ölmüş nidaları atılıyor işte.... tamam kabul internet ortamlarında temkinli yaklaşmak gerekir kötü niyet olabilir ama olmaya da bilir... biraz daha kibar bir dille geri çevrilebilir... kalp kırmak marifet değil buna emin olabilirsiniz ama kalp kırarak üzerinize kötülüğü belayı çekebilirsiniz

böyle insanlar yüzünden insanlık ölmüş nidaları atılıyor işte.... tamam kabul internet ortamlarında temkinli yaklaşmak gerekir kötü niyet olabilir ama olmaya da bilir... biraz daha kibar bir dille geri çevrilebilir... kalp kırmak marifet değil buna emin olabilirsiniz ama kalp kırarak üzerinize kötülüğü belayı çekebilirsiniz

Sanki "sizin yardımınıza mı kaldım?" der gibi yazılmış bir cevaptı değil mi?
Geri çevirmenin de bir adabı var..

Ben de çok garipsedim okurken. Kadın ne demiş ki diye tekrar dönüp okudum.
Yanında değiliz ki niyet okuyalım. Ama bu kadar tersleyecek, dikte edecek bir şey yoktu ortada..
Konu sahibi eşinin kötü üslubundan nasibini almış. Allah selamet versin..

Konu çok garip ilerliyor anlamıyorum kocası neye alınmışta evi terketmiş? Konu sahibi bence boşanmak gibi birşey düşünmüyor hiç. O kadın ne alemde? Bitti mi tacizler? Konu sahibi sürekli tersliyor paraya ihtiyacı var ama muhtaç olacağıma ne iş olsa yaparım bile demiyor . Garip bir konu.

Back