• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bebeğinin ismine eşinin ailesi karışanlar

Valla hiç kusura bakmasınlar onlar kendi çocuklarının isimlerini koymuşlar...
Benim çocuğumun adını ben koyarım...

gaza geldim şimdi aradım kv.mi.. ona söylememe gerek kalmadan yeğni ordaymış onla konuştum. oda hamileymiş. adını ne koyacaksın dedim. kayınavlidenin ismimi dedim. hayır Allah korusun dedi. ben de evet boşver zaten dedim.

benimde gönlümden "nisa ipek defne" geçiyor dedim. oğlum olursa kemal koyacam zaten ama kızım olursa bu üçünden birini koyarım dedim.

hatta aydının adı 5harfli, benim adım 5harfli, kemal ismi 5harfli, oyüzden kızımada 5harfli bir isim düşünüyorum büyük ihtimal defne olurdedim.

kesin demiştir şimdi kv.me yada inşallah demiştir.

açabilirler, geçen yıl çalıştığım yerde bi arkadaş açmak zorunda kaldı, babası tutturmuş benim adım olucak diye peki diyip nüfus müdürlüğüne gitmiş ordaki kadın bu isim çok ağır bari iki isim koyun demiş onada peki demiş bizimki, bebeğin adı fevzi berke olarak yazılmış, babası nüfus cüzdanını görünce koca adama tokat atmış berke neymiş diye, evden kovmuş, mecbur dava açtı ama çok uğraştı anneyi falan çağırıyolarmış bi dolu belge tantana

nasıl yani yaa fevzinin yanına isim eklediler die oğluna vurmuş mu yani yok artık sanki mecburlar ne bu böyle babadan oğula isim mi geçiyor artıkta

en doğrusu yaa kayınvalidem 4 çocuğunada ismi kendi koymuş ama bize karışıyor hala daha doymamış isim koymaya ama bebeğime isim hakkı bana ait sorumlu ben tutulucam sonuçta doymadıysa dört daha doğursun banane yani benim annem karışıyor mu hiç

hiç sormadan koydum valla ismini, belki de gücenmişlerdir ama birşey demediler :1:

hiç sormadan koydum valla ismini, belki de gücenmişlerdir ama birşey demediler :1:

seninkiler söylememiş sende sormamışsın iyiymiş benimki hamile kalmadan oğlun olursa şu kızın olursa bunu koy eltine söz dinletemedim dedi hatta hamileyken bebeğin ismini ne koyacaksınız diye arardı ağız yoklamaya sanki hamile kendisi bizden daha çok düşündü ama koydum mu tabiikide hayır :9:

offf off şimdi ismine karışırlar hele bi doğurda gör herşeyine karışırlar delirtirler insanı ...helede lohusayken çıldırırsın sanki onlar doğurmuş, öyle bir hakimiyet kurarlarki bebeğin üstünde nerdeyse hepsi süte gelir çocuğu emzirmeye kalkarlar.kıskanç fesat görgüsüz varlıklar.aynıları yaşamış biri olarak sana tavsiyem başta taviz vermemen...veee eşininde eğer sana saygısı ve sevgisi tamsa senin yanında olmasını sağlamak başka çaren yok...eğer oda hatta zaten oda onların ağzına bakarsa yandın gitti...lohusalık pskolojisi denen bu durumda bu hiç çekilmez oluyor...ben bi anlatsam kelimeler yetersiz gelir..kesinlikle taviz verme kesinlikle.....tamam babaanne dede torun sevgisi bunları hepimiz anlıyoruzda onlarda biraz anlayışlı olup herşeye burunlarını sokmasalar demi...herşeyi didik didik etmeseler ne olur sanki..insana hamileliğini, lohusalığını, yeni tatmakta olduğu tüm duyguları zehir etmeseler...ay daraldım valla

ben bunları gördükçe başıma gelebilicekleri tahmin edebiliyorum. eşimede söyledim bebek doğunca annenlere falan gitmek yok o bebek benim evime gelcek dedim yok hastasın yok ilgilenemezsin tek başına falan filan bunları unutsunlar dedim beni bu kadar düşünüyolarsa yanıma gelir yemeğimi yaparlar dedim. çocuğumuz anne ve babayı bilicek, dedeymiş babanneymiş bunlar sonradan gelir. bunu yapmakta bizim elimizde dedim. önce bize saygısı olmalı anneyi babayı saymalı sevmeli bu yüzden de çok yüz göz etmiycez. beni dinlememe gibi bir lüksü yok. olmıycakta kimse karışamıycak şuan henüz anne adayıyım ama bebeğim olduğu zaman onu korumak adına yeterince vahşileşebilirim. gözüm o zaman eşimide görmez. şimdiden göz korkutmalara başladım zaten. benim elimden alıcak halleri yok ya bebeğimi. birde aynı şehirde oturuyoruz bazen iyikide böyle farklı şehirlerde olsaydık zırp bırt bize yatılıya gelirlerdi diyorum.o zaman çıldırırdım herhalde.

Sınır bozucu! Sende deki önerileriniz için teşekkür ederiz ama hepsinden daha yakışır bi isim bulduk hatta sizin begenicenize 100% eminim. Ve iste isim ..... Olay bitmiştir. Veya hamileliğinde böyle yap söyle yap cogunu böyle büyür diyenede ben esimle Suna karar verdim dusundukku en iyisi böyle. Kimseyi karıştırma bi evlilik iki kişiliktir on kişilik değil. Elleri boş g... Yas herseye Dir Dir Dir aaa yeter artık canım gelinlerinde bi Sabri var!

bende eşimle evlenmeden önce erkek olursa mert kız olursa elif reyyan koyalım ailelerimizin isimlerini koymayalım kisenin gönlü kalmasın diye anlaşmıştık hamileliğimin ortalarında eşim illa babamın adınıda ekleyelim mustafa mert olsun dedi yok dedim tartıştım sonra tamam dedim mustafa peygamber adı koyalım dedim sonra eşim mert isminden vaz geçti başka isim bulalım dedi isim internetten ararken kayınbabam ''mustafanın yanına hiç bi isim yakışmaz'' dedi kaynanamda '' tamam isim aramayın babanız istemiyo sadece mustafa olucak'2 dedi kısacası onların dediği oldu ama kızım olursa direnicem o zaman çok içime kapanıktım iyi değildim şimdi tırnaklarımı çıkardım o çocuğu sen doğurucaksın isim konusunda en son sözü sadece sen söyleyebilirsin karar senin başkasının değil...

Çocuğa isim koyma konusunda tek bir çatışma kabul edilebilir;o da eşler arasında olan.

Geri kalanlar sadece bir fikir,güzel bir öneriden öteye geçmez.

aynen öyle anne babanın hakkıdır bebeğinin ismini koymak çok istiyolarsa kendileri doğurup koysunlar istedikleri ismi:49:

Arkadaşım sakın taviz verme.İstediğiniz adı eşinle beraber koy.Önüne ad falan ekleme.Onların karışmasına izin verme.Benim bebeğimde de kayınvalidem kendi adını tutturdu koymadım.İyiki de koymamışım.Şimdi kendisiyle görüşmüyorum.Eğer onun adını koysaydım şimdi mahkemede isim değiştiriyor oolacaktık.Gerisi gelir unutma sakın.İkinci çocuğunda da burnundan gelir taviz verme ve net bir şekilde ailesine söyle.

ayy neler çektim bu isim konusunda
eşim erkek olursa 2 dedesinin ve babasının adı olan mehmet koymak istedi bense ensar en sonunda 2 isim koyarız dedik
ama eşim doğmadan önce hep mehmet dedi herkese öyle söyledi bende inat ettim hep ensar dedim sonunda anlaşma yoluna girdik ve doğuma 1 hafta kala ensar koymaya karar verdik :) o bir hafta hergün telefon açtılar çıldırdılar ne baskılar yaptılar eşim vazgeçmedi sağolsun sonunda ensar oldu :)

Mahkeme 18 yaşından önce olmazzz.Arkadaşımın adı döndü soyadı dönmezdi :27:
kız neler yaptı aile ne avukatara danıstı olmadı olmadı:20:
18e grince tek celsede adı değişti

bizim bi tanıdık vardı..karı-koca birbirine girmiş kadın mehmet doruk demiş..adam da illa babamın adı olacak demiş, valla aileler girdi araya kavgalar koptu... bebek doğdu, babası ertesi gün nüfusa gidip kendi babasının adıyla beraber bu 2 ismi de koydu, şimdi çocuğun 3 ismi var, aylarca araları bozuktu, yazık o lohusa kadın sinirden ne hale geldi.. böyle kocalar da var kızlar aman dikkat, gidip nüfusta sizden habersiz yapabilirler.

ben de kızıma kendi istediğim ismi koydum ama ben hastanedeyim eşim nufus kağıdını çıkartmaya gittiğinde beni aradı yanına senin ismini de koycam dedi.ben de iki isimden nefret ederim benim de 2 ismim olduğu için.olmaz sakın ikinci isim koyma hele benimle aynı isim saçma olur dedim.yine de benim ismime çok benzeyen bir isim koymuş gelmiş.ben de buna sinir olmuştum.iki ismli oldu bir de baya uzun oldu.
anne baba dışında birinin çocuğun ismine karışması ne kadar saçma geliyor.bizim kimse öneride bile bulunmadı.

Beylere güven olmuyor anlaşılan. Doğduktan sonra kaç gün içinde nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekiyor? Yani annenin de nüfus müdürlüğüne gidebilmesi açısından sordum.

Back
X