cümlelerin gergin, panik havası var.. Neden rahat değilsin arkadaşım?
Istemediğin bir şeyi sana yaptırabilecek baskı kuvvetleri mi var üzerinde eşinin veya ailesinin? önce bunun üzerinde bir düşünmek gerekiyor. Eğer bu tarz bir baskıları veya negatif etkileri olacaksa bu konuda, diğer başka konularda çok bağımlı davrandığınızı gösterir bu durum. Mesafeniz yeterli derecede uzak değil, gereğinden fazla yakın demek ki eşin ailesiyle. Zira eşinin kardeşinin "anneme/babama sordunuz mu?" diyerek gereksiz bir çıkış yapması çok manidar..
Hiç panik havası yapmayın.. Ne konuştunuzsa o... Tavrınızı da kesin olarak koyun.. Allah'ın kendi için yarattığı kulu taşımak için seçtiği kişi sizsiniz. Bu kıymetli emaneti dokuz ay boyunca taşımak, fedakarlıklara daha o aşamadan itibaren başlamak bile size bu hakkın en azından yarısını verir. Gayet geniş olun lütfen.. Kimseye bir şey sormak zorunda değilsiniz...
Benim eşimin ailesi de koyacağım ismi duyduğunda kendilerince tavır aldılar.. Bana hiç değmedi bile, çünkü umurumda değil bu tarz kişisel bozukluklar.. Isterlerse kendi evlerinde tencere tava çalsınlar.. Beni onların ne hali, ne tavrı ilgilendirir.. Hala mutluyum ve bebeğimi ismi ile anıyorum daha karnımdayken, üstelik diyorum da "herkes şimdiden alışsın diye ben seslenmeye başladım"...
Ben sana kısaca bir kaç şey söyleyeyim,
moralini bozma, bir şey de belli etme... Biz ismini koyduk, sormadık ama elbette haber veririz ismi bu diye.. Diyebilir ve geçebilirsin.. Geniş ol yeter... Bu çok basit bir şey, panik yapma...
Asıl sorun, bu kadar basit bir şeye karışmaya çalışmaları değil... Karışmaya çalışmalarının sana verdiği rahatsızlık.. Sen fikirlerden rahatsız değilsin, baskı kurulmasından ya da onların istediğinin olmasından çekiniyorsun gibi geldi bana... Mesafeni biraz aç... Hatta yavaş yavaş bayağı aç... Bu sadece isimle kalmaz çünkü... Diş buğdayı gününden, bebeğin giyeceği kıyafete, süt verilme saatlerinden başka şeylere kadar karışılır sonra.. Herkes haddini bilmeli...
Insan olarak sınırlarını ihlal ettirme.. Ve bence buna şimdiden başla...
Ataerkil değil, herkesin birbirine saygı duyduğu bir aile yapısı kurmaya çalışırsan benim naçizane fikrimce daha mutlu olursun...
Selamlar,