• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bebeğinin ismine eşinin ailesi karışanlar

oğlum doğduğunda hiç kimseye danışmadık. zaten 7,5 aylıken doğmuştu ve biz bile bir isim düşünmemiştik. kv hırsından 15 gün sonra sordu çocuğun ismini. hiç te umrumda değil. ve çok saçma bir gelenek. hele bir de mesela genç yaşta hastalıktan ölen bebeğin amcası, halası vs'nin simi koyulmuyormu sinir oluyorum. sanki kaderi de benzeyecekmiş gibi geliyor bana.

karıştırmıycam boyun eğemem böyle birşyee bebeğim olucak dediğimd ebile bana hayırlı olsun bile demediler be. annesi ne dese beğenirsin bir tane olsun bakalımnapalım dedi ya yok böyle birşey istersem 10 tane yaparım kime ne ya. uyuz oluyorum uyuzzzzzzzzzzzzzzzz.halbuki en kıymetlileride bendim bayılıyorlardı bana hakkını nasıl öderiz diyolardı nolduysa şimdi. iyi niyet batıyor onlara bence yüz ver yüz ver tepene çıksınlar sonra. bundan sonra yok gayet resmi takılıcam onlarla yeter artık çünkü .okunu çıkardılar.ondan sonrada kötü gelin kötü gelin. KÖTÜ GELİN YOKTUR KÖTÜ KAYNANA VARDIR. ben en ufak bir saygısızlık yapmadım ki onlar bana bir sürü şey yaptılar alttan alttan acaba dedim benmi yanlış anlıyorum çünkü hep biz çok seviyoruz ilk göz ağrımız diyip duruyolardı. ama işin aslı o diil tabi. üstümdeki kıyafetten takılarıma kadar yok bu gerçek altınmı yok bunu yenimi aldınız. bu ne ya eşime diyorumki bak annen sürekli sorup duruyor rahatsız oluyorum artık diyorum. sen yanlış anlıyorsun tamamen iyi niyetle beğendiği için soruyor diyor. ya beğenen insan beni tek çekipte sorarmı niye beğendiyse insanların yanında sormuyor. bunda niyet artık nasıl iyi diyebilirimki. çocuk bir tane olsun derkende herhalde çocuğumun masraflarını hesaplıyor sanki o karşılıyorda.

ben evli değilim, ama aklımda doğmamış çocuklarımın ismi hazır, eş adayı ile pazarlık edip evlenmeyi düşünüyorum, ille de o isimler :))

oğlum doğduğunda hiç kimseye danışmadık. zaten 7,5 aylıken doğmuştu ve biz bile bir isim düşünmemiştik. kv hırsından 15 gün sonra sordu çocuğun ismini. hiç te umrumda değil. ve çok saçma bir gelenek. hele bir de mesela genç yaşta hastalıktan ölen bebeğin amcası, halası vs'nin simi koyulmuyormu sinir oluyorum. sanki kaderi de benzeyecekmiş gibi geliyor bana.

bir tane babannesi avr o ölürse falan diye korkuyorum bile ben. Kesin kullanılır bu durum bana.

ben evli değilim, ama aklımda doğmamış çocuklarımın ismi hazır, eş adayı ile pazarlık edip evlenmeyi düşünüyorum, ille de o isimler :))

bend epazarlık edip evlendim hatta buna gerek bile kalmadı ben şunu istiyorum bunu istiyorum dedim tamam bencede güzel dedi zaten sorun eşin olmuyorki. imzayı attıktan sonra o gelinim canım kzıım benim diyen insanlar varya onlar bir değişiyor neye uğradığını şaşırıyorsun.

bend epazarlık edip evlendim hatta buna gerek bile kalmadı ben şunu istiyorum bunu istiyorum dedim tamam bencede güzel dedi zaten sorun eşin olmuyorki. imzayı attıktan sonra o gelinim canım kzıım benim diyen insanlar varya onlar bir değişiyor neye uğradığını şaşırıyorsun.

: (( zaten en korktuğum durum bu, eşin ile asgari müşterekte buluşursun da peki aynı zamanda evlendiğin ailesi ile nasıl ortak paydada birleşilecek : ((
zaten eşinle mi evlenmiyorsun ailesi ile evleniyorsun.

konunu okurken nişanlım yanımdaydı ve birden sordum..bizim olursa diye..sen ve ben diye cevap verdi..ki biliyorum söz nişan zamanlarındaki karışmaları ve ben hep kulak tıkadım nişanlımda daha birbirinizi tanımıyorsunuz yanlış anlaşılma var ortada diyordu..nedense birden kendimi koydum yerine ve sinirlerin inanılmaz bozuldu.. zor bir durum çok iyi anlıyorum ama bir kere oluyor sakın içine dert olacak bir seye evet deme ne olursa olsun..ben bunu daha nişansa evet dediğim şeyleri yeni yeni atlatıyor ve hala nişanlıma sorun ediyorum ki çocuğuna bir ömür o isimle seslenirken asla içini sızlatacak başkalarının isteğine boyun eğecek bir duruma sokma kendini..ne istiyorsan o olsun o senin hakkın..hayırlı olsun:))

aynen öyle ailesi ile evleniyorsun. bana zaten bunu yaptıramazlar benim kızdığım şey bu mantık bu düşünce buna kızıyorum. yada gelipte bana şunu sorabilirlerdi adını ne düşündünüz sizce şu olsa nasıl olur gibi. bunu yapsalar başımın üstüne taç ama bu tavır yok. ne diyorum ilk çocuğumu kaybettim geçmiş olsun bile demediler, tekrar çocuğum oldu hayırlı olsunda yok. ama gel gelelimki seni istemeye geldikleirnde sanarsınki karşında kuzu sürüsü var boynları eğik mazmut acırsın hallerine. sen imzayı attığın an inan dünya ters dönüyor. kaynana gelin anlaşamaz diye bir felsefe varya hani buna uymayamı çalışıyorlar nedir anlamıyorum. ve ben bayramda seyranda bu insanların yüzünü görmek zorundayım. keşke bunu zorundalık gibi hissetmeyipte can ata ata gidebilseydim yanlarına. ama o kadar çok kırdılarki o kadar çok yanlış yaptılarki bana şu 7 ayda anlatsam roman olur.

karıştırmıycam boyun eğemem böyle birşyee bebeğim olucak dediğimd ebile bana hayırlı olsun bile demediler be. annesi ne dese beğenirsin bir tane olsun bakalımnapalım dedi ya yok böyle birşey istersem 10 tane yaparım kime ne ya. uyuz oluyorum uyuzzzzzzzzzzzzzzzz.halbuki en kıymetlileride bendim bayılıyorlardı bana hakkını nasıl öderiz diyolardı nolduysa şimdi. iyi niyet batıyor onlara bence yüz ver yüz ver tepene çıksınlar sonra. bundan sonra yok gayet resmi takılıcam onlarla yeter artık çünkü .okunu çıkardılar.ondan sonrada kötü gelin kötü gelin. KÖTÜ GELİN YOKTUR KÖTÜ KAYNANA VARDIR. ben en ufak bir saygısızlık yapmadım ki onlar bana bir sürü şey yaptılar alttan alttan acaba dedim benmi yanlış anlıyorum çünkü hep biz çok seviyoruz ilk göz ağrımız diyip duruyolardı. ama işin aslı o diil tabi. üstümdeki kıyafetten takılarıma kadar yok bu gerçek altınmı yok bunu yenimi aldınız. bu ne ya eşime diyorumki bak annen sürekli sorup duruyor rahatsız oluyorum artık diyorum. sen yanlış anlıyorsun tamamen iyi niyetle beğendiği için soruyor diyor. ya beğenen insan beni tek çekipte sorarmı niye beğendiyse insanların yanında sormuyor. bunda niyet artık nasıl iyi diyebilirimki. çocuk bir tane olsun derkende herhalde çocuğumun masraflarını hesaplıyor sanki o karşılıyorda.

canım yaa çok üzmüşler çok sinirlendirmişler seni.

aynen öyle ailesi ile evleniyorsun. bana zaten bunu yaptıramazlar benim kızdığım şey bu mantık bu düşünce buna kızıyorum. yada gelipte bana şunu sorabilirlerdi adını ne düşündünüz sizce şu olsa nasıl olur gibi. bunu yapsalar başımın üstüne taç ama bu tavır yok. ne diyorum ilk çocuğumu kaybettim geçmiş olsun bile demediler, tekrar çocuğum oldu hayırlı olsunda yok. ama gel gelelimki seni istemeye geldikleirnde sanarsınki karşında kuzu sürüsü var boynları eğik mazmut acırsın hallerine. sen imzayı attığın an inan dünya ters dönüyor. kaynana gelin anlaşamaz diye bir felsefe varya hani buna uymayamı çalışıyorlar nedir anlamıyorum. ve ben bayramda seyranda bu insanların yüzünü görmek zorundayım. keşke bunu zorundalık gibi hissetmeyipte can ata ata gidebilseydim yanlarına. ama o kadar çok kırdılarki o kadar çok yanlış yaptılarki bana şu 7 ayda anlatsam roman olur.

ben daha nişanda böyleysem seni çok iyi anlıyorum..hatta kayınvalidemin yanında agzımdan kaçtı nişanlıma döndüm seni bu kadar sevmesem çoktan bu yüzük çıkardı diye..oğullarıyla bir sorun olmasada iş bu aşamaya gelince gözün onuda görmüyor yıpratılıyor, malesef oğlunu koruma savunma iç güdüsü daha çok gelişiyor sanki sen gelini değilde oğlunun düşmanısın..
bu bayram bende gidicem istemeye istemeye ama yapacak bişey yok kötü olunca eşin arada kalıyor iyi olunca yıne en mutlu o oluyor.. ama sen kendın ne istiyorsan onu yap dolmuşsun belli haklısın hemde cok.. ama mutlu evlilik huzur ıstıyorsan azıcık kulak pamugu ınan yok baska caresi.. halbuki söylenecek o kadar sey varki.. gelinsin susacaksın üzülerek:((çocugun için üzülerek geçmiş olsun diyorum yeni bebişin içinde allah analı babalı büyütsün..:))

ah boyka, keşke evli olsaydım yaşadığını anlayabilseydim :((
inan bu konuda yanında olmayı çok isterdim, fakat tahmin ettiğim kadar hissedebiliyorum çünkü tecrübe etmedim böyle bir durumu.
ancak şunu diyebilrim ki insan yeri geliyor ebeveynlerine tahammül edemiyor ve sen maruz kaldığın bu duygusal şiddete ne yazık ki hep mecbur bırakılıyorsun çünkü kaçarın yok
çok zor bir durum, dilerim durum lehine derhal çözülür

çok teşekkür ederim canım inş. Sen bu sorunları yaşamazsın. Mutlu huzurlu güzel bir yuvan olsun

ah boyka, keşke evli olsaydım yaşadığını anlayabilseydim :((
inan bu konuda yanında olmayı çok isterdim, fakat tahmin ettiğim kadar hissedebiliyorum çünkü tecrübe etmedim böyle bir durumu.
Ancak şunu diyebilrim ki insan yeri geliyor ebeveynlerine tahammül edemiyor ve sen maruz kaldığın bu duygusal şiddete ne yazık ki hep mecbur bırakılıyorsun çünkü kaçarın yok
çok zor bir durum, dilerim durum lehine derhal çözülür

durumun lehime dönmesi için inan şeytanlık yapmam lazım. Zaten hormonlarım tavna yapmış çok müsaitim buna

durumun lehime dönmesi için inan şeytanlık yapmam lazım. Zaten hormonlarım tavna yapmış çok müsaitim buna
boşver şeytanlığı boyka, zaten şeytanın da kimseyle yolun sonuna dek gittiği görülmemiş. tavan yapmış hormonları dizginlemek yakışır sana, zaten anlattığın kadarı ile oyunbazlıkta onlarla boy ölçüşemezsin, yine bu yılın ödüllerini onlar alırlar.

not : eşinin ailesi fütursuzluğum için affet ancak hakikaten üzüldüm bu riyakarlığa.

Cümlelerin gergin, panik havası var.. Neden rahat değilsin arkadaşım?
İstemediğin bir şeyi sana yaptırabilecek baskı kuvvetleri mi var üzerinde eşinin veya ailesinin? Önce bunun üzerinde bir düşünmek gerekiyor. Eğer bu tarz bir baskıları veya negatif etkileri olacaksa bu konuda, diğer başka konularda çok bağımlı davrandığınızı gösterir bu durum. Mesafeniz yeterli derecede uzak değil, gereğinden fazla yakın demek ki eşin ailesiyle. Zira eşinin kardeşinin "anneme/babama sordunuz mu?" diyerek gereksiz bir çıkış yapması çok manidar..

Hiç panik havası yapmayın.. Ne konuştunuzsa o... Tavrınızı da kesin olarak koyun.. Allah'ın kendi için yarattığı kulu taşımak için seçtiği kişi sizsiniz. Bu kıymetli emaneti dokuz ay boyunca taşımak, fedakarlıklara daha o aşamadan itibaren başlamak bile size bu hakkın en azından yarısını verir. Gayet geniş olun lütfen.. Kimseye bir şey sormak zorunda değilsiniz...

Benim eşimin ailesi de koyacağım ismi duyduğunda kendilerince tavır aldılar.. Bana hiç değmedi bile, çünkü umurumda değil bu tarz kişisel bozukluklar.. İsterlerse kendi evlerinde tencere tava çalsınlar.. Beni onların ne hali, ne tavrı ilgilendirir.. Hala mutluyum ve bebeğimi ismi ile anıyorum daha karnımdayken, üstelik diyorum da "Herkes şimdiden alışsın diye ben seslenmeye başladım"...

Ben sana kısaca bir kaç şey söyleyeyim,

Moralini bozma, bir şey de belli etme... Biz ismini koyduk, sormadık ama elbette haber veririz ismi bu diye.. Diyebilir ve geçebilirsin.. Geniş ol yeter... Bu çok basit bir şey, panik yapma...

Asıl sorun, bu kadar basit bir şeye karışmaya çalışmaları değil... Karışmaya çalışmalarının sana verdiği rahatsızlık.. Sen fikirlerden rahatsız değilsin, baskı kurulmasından ya da onların istediğinin olmasından çekiniyorsun gibi geldi bana... Mesafeni biraz aç... Hatta yavaş yavaş bayağı aç... Bu sadece isimle kalmaz çünkü... Diş buğdayı gününden, bebeğin giyeceği kıyafete, süt verilme saatlerinden başka şeylere kadar karışılır sonra.. Herkes haddini bilmeli...

İnsan olarak sınırlarını ihlal ettirme.. Ve bence buna şimdiden başla...
Ataerkil değil, Herkesin birbirine saygı duyduğu bir aile yapısı kurmaya çalışırsan benim naçizane fikrimce daha mutlu olursun...

Selamlar,

ne güzel eşten yanaşanslısınız. benim kv ler illaki bnim adımı koyacaksın demiyor ama bekklşyorlar. eşimde onlara söz verdiği için illla koyacam diyor.

istemiyorum ya. günlerdir acaba eşim yokken kayınavlideme nasıl belli ederim diye düşünüyorum. alttan alttan beklentisini söndürecemki kendisi de desin benim adımı koymayın" diye

valla kusura bakma esin illa tutturuyorsa annemin adini koycam söz verdim diye,
sende "vah vah tüh tüh bende söz vermistim anneme gördünmü, neyse benimkinin adini koyacaz mecburen,
yada iksiini birden koyalim ozaman "diceksin,
muhtemelen esin ozaman yanasmaz ona,
ama valla nufus kagidini cikartmaya sende git,
esin kendi kendine koyar gelir valla :S offffffffffff sinir yaaaaaa

cümlelerin gergin, panik havası var.. Neden rahat değilsin arkadaşım?
Istemediğin bir şeyi sana yaptırabilecek baskı kuvvetleri mi var üzerinde eşinin veya ailesinin? önce bunun üzerinde bir düşünmek gerekiyor. Eğer bu tarz bir baskıları veya negatif etkileri olacaksa bu konuda, diğer başka konularda çok bağımlı davrandığınızı gösterir bu durum. Mesafeniz yeterli derecede uzak değil, gereğinden fazla yakın demek ki eşin ailesiyle. Zira eşinin kardeşinin "anneme/babama sordunuz mu?" diyerek gereksiz bir çıkış yapması çok manidar..

Hiç panik havası yapmayın.. Ne konuştunuzsa o... Tavrınızı da kesin olarak koyun.. Allah'ın kendi için yarattığı kulu taşımak için seçtiği kişi sizsiniz. Bu kıymetli emaneti dokuz ay boyunca taşımak, fedakarlıklara daha o aşamadan itibaren başlamak bile size bu hakkın en azından yarısını verir. Gayet geniş olun lütfen.. Kimseye bir şey sormak zorunda değilsiniz...

Benim eşimin ailesi de koyacağım ismi duyduğunda kendilerince tavır aldılar.. Bana hiç değmedi bile, çünkü umurumda değil bu tarz kişisel bozukluklar.. Isterlerse kendi evlerinde tencere tava çalsınlar.. Beni onların ne hali, ne tavrı ilgilendirir.. Hala mutluyum ve bebeğimi ismi ile anıyorum daha karnımdayken, üstelik diyorum da "herkes şimdiden alışsın diye ben seslenmeye başladım"...

Ben sana kısaca bir kaç şey söyleyeyim,

moralini bozma, bir şey de belli etme... Biz ismini koyduk, sormadık ama elbette haber veririz ismi bu diye.. Diyebilir ve geçebilirsin.. Geniş ol yeter... Bu çok basit bir şey, panik yapma...

Asıl sorun, bu kadar basit bir şeye karışmaya çalışmaları değil... Karışmaya çalışmalarının sana verdiği rahatsızlık.. Sen fikirlerden rahatsız değilsin, baskı kurulmasından ya da onların istediğinin olmasından çekiniyorsun gibi geldi bana... Mesafeni biraz aç... Hatta yavaş yavaş bayağı aç... Bu sadece isimle kalmaz çünkü... Diş buğdayı gününden, bebeğin giyeceği kıyafete, süt verilme saatlerinden başka şeylere kadar karışılır sonra.. Herkes haddini bilmeli...

Insan olarak sınırlarını ihlal ettirme.. Ve bence buna şimdiden başla...
Ataerkil değil, herkesin birbirine saygı duyduğu bir aile yapısı kurmaya çalışırsan benim naçizane fikrimce daha mutlu olursun...

Selamlar,

işte bende buna tahamül edemiyorum. Neden saygı duymuyorlar. Evet baskı kurulmaya çalışılmasından rahatsızım ama korkma istediklerini yaptıramazlar zaten bana. Ben bu tutuma şaşırdım anlıyor musun beklemediğim bir tavırdı. Beni üzen bu zaten bu zihniyete nasıl sahip olabildiler. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum çünkü başta böyle değillerdi bunu yediremiyorum kendime. Herkesin saygı duydugu bir aile yapısı kurmaya çalış diyorsun bunu sence tek başıma yapabilirmiyim? Onlar bu zihniyette olduğu sürece bu çok zor ki daha kimbilir ne kadarını gördüm bunun. Ama haklısın mesafeyi açmak bende bunu söyledim artık mesafeli olucam onlara karşı. Herkes yerini bilicek.

bugün tel.de kayınvalidemin yeğnine belli ettim. kv yanındaydı zaten. kızolursadaipek-nisa veya defne düşündüğümü söyledim. eşim o sırada evde yoktu.

eve geldiğinde önce söylemedim. ama tel.ine baktıımda ben konuştuktan 3 dk sonra eşimi aramışlar ister istemez merak ettim. ne söyledilersana diye. ben de isim konusundaonlara bişeler çaktırdıımı söyledim. terbiyesizliğimden tututn hiçbişeyim kalmadı.

ozaman oğlumuzada kemal ismini vermeyelim dedi. vermezsen verme dedim. çok da meraklı değilim dedim çocuklarıma eski isim vermeye.

ben oğluma kayınbabamın ismini verecem ama istiyorumki kızımadagönlümdeki ismi vereyim.

yarın direk kayınvalidemi aramayı planlıyorum. amanasıl cümleler sarfedecem bilmiyorum. düzgün cümleler kurmalıyımki hem kırılmasın hem de bida ismini beklemesin benden.

daha çocuğunuz yok niye takıyosunuz demeyin.

geçen yıl eltim hamileydi ve biz daha nişanlıydık. eltimde oğluna kayınbabml kendi babasının ismini koyacaktı. ona:

benim ismimi koyma, benim ismimi aydın koyacak zaten" dedi.

yani daha biz nişanlıyken böyle bir cümle kurabildiler. şimdi evliyken haylihayli bekliyorlar benden.

kv anlayışlıdır ama bu isim takıntısıda yok değil... bi şkilde belli edersem , vazgeçbelir belki.

daha yeni tartıştık ya bu yüzden. şimdi devriyeye çıkı. ve küs bi şekilde. sinir oluyorum ya.:ssz:

ne saçma bişeydirbu ya tabiki kendi istediğim ismi koyarım çocuğuma ben hamile değilim daha ama düşündüğüm isimler var mesela eşime söylüyorum. Konuşuyoruz. şiimdiden. Ama mesela benim eşimin abisi vefat etmiş yıllar önce. Bende eşime 2 isim koyarız dedim hem abinin hemde bizim istediğimiz bi isim. Çocuğumuz ileride hangisinin olmasını isterse çevresine o ismi söyler. Ama bunu konuyo bana birileri dayatsa illaki bu isim olacak diye bende inat eder istemem.

Back
X