• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bebeğinin ismine eşinin ailesi karışanlar

kim küserse küssün kim darılırsa darılsın çoçuğumuza koyacak ismi yalnız ben ve eşim belirleriz. hiç kimse karışamaz buna karıştırtmam

Bu çok korkunç bir sorun ben anlamıyorum bu durumu ve hiçbir zamanda anlamıycam kabullenmiycemde. Daha bebeğin rahme düşmeden önce isimler düşünürsün eşinle hatta evlenmeden önce konuşursun o zaman ne annesi vardır ne babası. Ama sen evlenirsin hamile olduğunu söylediğin an herkes birşey söylemeye başlar yok adı bu olsun şu olsun.ya annelik hakkı yokmudur şimdi.sen o kadar sıkıntıları çek, düşük tehlikesini geçir o zaman kimse yanında olmasın bu ne saçma ya.insan kendi çocugunun adını kendi koyamazmı bizde de aynen böyle oldu. Saçma sapan isimlerle geldiler ama onun adını evlenmeden önce eşimle biz zaten koymuştuk. Eşimin kardeşine bebeğimizin adı bu olucak dediğimizde ilk tepki noldu biliyor musunuz'' babamlara sordunuz? '' ve tabi ben dumur oldum. Nasıl yani benim bebeğimin adını o'mu koyucak? Eşimle tartıştım bu yüzden evlenme dönememimizde kimseyi karıştırmamışken evlendikten sonra asla karıştırmam heleki bu bebeğim olursa dedim. Benmi yanlış düşünüyorum allah aşkına ya annenin hakkı yokmudur buna bebeğine isim koymaya?

canım;

benim kayınvalidemde bana demişti ki;

biz liste yaparız siz içinizden seçersiniz...

hiç yorum yapmadım...

Oğlumun ismini ben koydum ...

kafanı yorma böyle insanlar için...tabiki sen koyacaksın...ne münasebet..

Kayınvalidem benım bebegımede isim düşünüyor eminim cunku daha olmadan cıtlatmıştı ama koydurmam asla kımse karısamaaz eşim ve benım kararım olacak

Esim acayip ayran gönüllü belirlediğimiz bıkac isim vardı cocuk doğduktan sonra tüm sülalesine danisip hepsinin fikrini alacaktı. Ben karsı çıktım kavga ettik çünkü biliyorum begenmeyecekler herkes bir isim söyleyecek bizim isim konmayacak neyse cocuk doğdu herkes oturuyordu hastanede odada. Hemşire geldi kayıt etmek için bebeğin ismini sordu bana ben hemen belirlediğimiz ismi söyledim herkes sok oldu eşimde bir daha danışalım konuşalım filan diyemedi isim benim istediğim oldu

bugün tel.de kayınvalidemin yeğnine belli ettim. kv yanındaydı zaten. kızolursadaipek-nisa veya defne düşündüğümü söyledim. eşim o sırada evde yoktu.

eve geldiğinde önce söylemedim. ama tel.ine baktıımda ben konuştuktan 3 dk sonra eşimi aramışlar ister istemez merak ettim. ne söyledilersana diye. ben de isim konusundaonlara bişeler çaktırdıımı söyledim. terbiyesizliğimden tututn hiçbişeyim kalmadı.

ozaman oğlumuzada kemal ismini vermeyelim dedi. vermezsen verme dedim. çok da meraklı değilim dedim çocuklarıma eski isim vermeye.

ben oğluma kayınbabamın ismini verecem ama istiyorumki kızımadagönlümdeki ismi vereyim.

yarın direk kayınvalidemi aramayı planlıyorum. amanasıl cümleler sarfedecem bilmiyorum. düzgün cümleler kurmalıyımki hem kırılmasın hem de bida ismini beklemesin benden.

sen bence cok takiyorsun,
yani hayatta onu aramakta isim konusunda aciklama yapmak aklimin ucuna gelmezdi,
benim kardesim hickimseyi karistirmadi, kim karisabilirki?
kendi secti oglan olursa bu, kiz olursa su,
kayinvalidesi sormadan aciklama bile yapmadi sunu sunu koycaz diye,
ne gerek var buna sende aciklama yapma, hamilesin bebeginle konusurken, ismiyle konus,
mesela iste, emrem canim oglum felan diye,
esin hayirdir derse, ne hayri oglumuzla konusuyorum dersin, kusura bakmasin ama karisamaz

sende kendi annenin ismini koy madem öyle,
niye hep erkegin annesinin babasini ismi konulcakmiski ???
söz verdim anneme koymaliyim dersin olur biter

benim ilkim kızdı.hamileliğin başından duru dedim. eşim kız olursa sen kur,erkek olursa babamın adını kuracağım dedi.babası vefat etmişti yakın zamanda.cinsiyeti belli oldu.düşündüğümüz adı söylememize rağmen görümcem kendi ismini kurmamızı istedi,kayınvalidem kendi ismini.sonra ortak paydada buluşup iki ismi birden önerdiler.neyse doğum oldu ikisinide kurmadık.kayınvalidem bizimkini kurmadın ,erkekte olmadı,bari babanın isminin kız halini kur demiş.fikriye kur demiş.eşim anne biz onun ismini kurduk demiş.bunlarda benim annemin yanında konuşulmuş.sonra komşular kızımın adını soruyorlar,bulanık mıydı neydi öyle garip bişeydi işte demiş.bunuda gelip kendi anlatıyor kayınvalidem bana.görümcemle aynı binadaydık,seminer dönemi işe başlayacaktım.10 gün günde üç saat bakmayı kabul etmedi.gurbette kimsemde yok. orta üçe giden ve orta bire giden yiğenim geldi baktı.ikincisi erkekti eşim babasının adının yanına abisinin isminide ekleyerek kurdu.ama muhtaç olduğumuzda bırakıp bir çarşıya,doktora bile giderken bırakamadım kabul etmedi görümcem.bu sene yine bakıcı sorunumuz oldu.bütün aramalarıma rağmen bakıcı bulamadım kayınvalidem burdaydı.kızına gitti oysa her sene zamanının büyük çoğunluğunu bizde geçirirdi.görümcemde bizde ev aldık şimdi çok uzak oturuyoruz.sıkışınca getir diyor ama neye yarar.bu arada pko olmama rağmen 3. geliyor kayınvalidem benim ismimi beğenip kurmazsınız heralde dedi.bende eşimle karar aldık o bana babamın adına izin verdin ya kız olsun erkek olsun sen kur artık diyor asla aile ismi düşünmüyoruz dedim.başka hiçbirşeyine ortak olmayanlar isim kurma hakkını kendinde görüyor.benimkiler aile boyu kendi isimlerini istiyorlar.ama ben asla diyorum.bu konuda çookk dertliyim.

isim konusunda bence kimse karışmamalı anne ve baba kendi bebeklerinin isimlerinide koyamayacaksa ne yapacaklar yani ? bizde de kv ve kp bebeğim doğmadan önce ismi mertcan olsun dedi bende çınar ismini beğeniyorum dedim mertcan olur veya olmaz bişey demedim kırılmasnlar diye...aradıklarında, onlara gittiğimde veya onlar geldiğinde daha çocuk doğmadan bile mertcanım nasıl diyolardı ama sonradan kendi kendilerine unuttular bence sizde tepki vermeyin olur olmaz demeyin. doğduğundada istediğiniz ismi koyun kimlik çıktıktan sonrada değiştirecek değiller ya söylenirlerse de söylensinler duymayın....

saçmalığın daniskası.
bazı insanlar hiç haddini bilmeden her şeye karışıyor, onların da torunları, fikir verebilirler ama, sadece fikir vermekle kalmalılar, bebeğin anne babası varken kimseye düşmez ad koymak. kendileri çocukları olduğunda kayınvalide ve kayınpedere mi sormuş adı ne olacak diye?

koymayın da istemiyorum da. aydına derim koyamaz da. senden beklemezdimde. bunları söyledi

canım takma o yararsız insanları üzme kendini tüm yorumlarını okudum okudukça sinir oluyorum bu ne ya
ne kadar tuhaf bu insanlar kafaya takma bebeğine zarar sen son sözünü söylemişsin bence kırmamışsın sadece haddelerini bildirmişsin haketmişler
eşinlede daha bu konu üzerine tartışma son sözümü söyledim de

benim oğlumda dedesinin ismini taşıyorr ben 3 kere hamıle kaldım ilk hamıleliğimde iisim baskısı yaptılardı daha cinsiyet belli olmadann koymıam demiştim 2aylıkken düştü zaten bebeğim sonra ıkızlere hamıle kaldım yıne basladıı isim baskısı ıkısıde erkektı yıne kymıcam dedım bu sefer 5 aylıkken kaybettım ıkısınıde ve çok şükür oğluma hamıle kaldım ve tabı kaçılnılmaz son yıne başladıı ve ben artık bıkmıştım tamam yalnız ahmet efe olsun dedımm zorla kabul ettiler kayınvalidem bakk sen dedesının adını koydun allahta bu sefer kucağına almayı nasip etti dedi ahh bilseydim ilk bebeğimede kızda olsa koyardım ahmet yeterki yaşasaydı bende üzülmeseydım okadar

Hiiic taviz verme canim.. Sizin cocugunuz siz karari vereceksiniz.. Benim esimin ailesi akrabalari da ayni tepkiyi vermislerdi.. Babamlara sordunuz mu?? Yok neymis, erkek cocugunun cocugunu dede ve babaanne verirmis ismini.. Benimde cevabim, bu benim cocugum, kendi cocuklariniza siz verdiniz, veremediyseniz bile benim sucum degil, illaki isim vermek isteyen bir cocuk daha dogursun dedim...
Kizim ismini ben sectim karar verdim, esim bile karismadi.. Ilerde erkek cocugumuz da olursa insallah, onun isminide esim verecek, ben karismayacagim.. Biz öyle anlasmistik..

daha neler ya bizde mi böyle olucaz yaşlanınca :D anlamıyorum çoluk cocugun olmuş koymuşsun ismini bırak o zevki ana babaya dimi ama bende 9 aylık hamileyim günler kaldı kızımın gelmesine bizde de oldu isim krizi olmaz mı kayınvalidemin adı tülay kızım olucanı öğrendiğimizde tutturdu adı gülay olsun babanesine uysun ya niye babanesine uysun kabul etmedik tabi neyseki aklı başında bir kocam var sonra karar verdik kızın ismine elif çağla acıkladık herkese kayınvalidem dedi ki aaa çok uzun elifin yanında naz falan olsaydı ya dedi bende şakayla karışık olmaz çok nazlı olur sonra dedim neyse gel zaman git zaman 2 gün önce bombayı patlattı beraber alışverişte bana lohusa takımı alıyor bayan soruyor işte adı ne olacak elif çağla dedim çıktı ordan dedi ki ben elif naz dicem babanesi olarak öyyle kaldım eşimde yanımızdaydı dediki anne sen manyak mısın çocugun adı bu niye dicen baya bozuldu ya sonra üzüldüm o da üzüldü oğlunun çıkışına ama o kadar çok bunalttı ki naz konusunda işte neden böyle yapıyorlarsa ben hiçbirşeye karışmalarını istemiyorum bırak annelik ben yapayım annesi benim sen babanesin annanesin yada dedesin sev oyna tadını çıkar dimi ama

Bu çok korkunç bir sorun ben anlamıyorum bu durumu ve hiçbir zamanda anlamıycam kabullenmiycemde. Daha bebeğin rahme düşmeden önce isimler düşünürsün eşinle hatta evlenmeden önce konuşursun o zaman ne annesi vardır ne babası. Ama sen evlenirsin hamile olduğunu söylediğin an herkes birşey söylemeye başlar yok adı bu olsun şu olsun.ya annelik hakkı yokmudur şimdi.sen o kadar sıkıntıları çek, düşük tehlikesini geçir o zaman kimse yanında olmasın bu ne saçma ya.insan kendi çocugunun adını kendi koyamazmı bizde de aynen böyle oldu. Saçma sapan isimlerle geldiler ama onun adını evlenmeden önce eşimle biz zaten koymuştuk. Eşimin kardeşine bebeğimizin adı bu olucak dediğimizde ilk tepki noldu biliyor musunuz'' babamlara sordunuz? '' ve tabi ben dumur oldum. Nasıl yani benim bebeğimin adını o'mu koyucak? Eşimle tartıştım bu yüzden evlenme dönememimizde kimseyi karıştırmamışken evlendikten sonra asla karıştırmam heleki bu bebeğim olursa dedim. Benmi yanlış düşünüyorum allah aşkına ya annenin hakkı yokmudur buna bebeğine isim koymaya?

çok haklısın hem de çok ya benim annem babam abimlere karışmadılar fikir bile vermediler benim başımdakiler kendi kendilerine isimler buluyolar falan yok ben koyucam falandiyolar o kadar büyük saygısızlık bencillik ve cahillik ki..

Ben çocuğum ve eşimin ailesi arasında olan olayların hangi birini anlatim ki sana..

Doğum yaptığımda hastaneye ziyarete gelen kaynana görümce ikilisinin minnacık kuzumun ağzına tükrüklerini sürmesinimi?
Ellerini kollarını sallayarak hastaneye gelmelerinimi?
sezeryn yaptım diye(dr isteği ile) sen çocuk mu? doğurdun sanki dediklerinimi?
çocuğuma bi çorap bile almamalarınımı?
ben doğuma gitmeden gelip eve yerleşmesinimi?,
Adını Efe koyduk diye(eşim koydu ismine hiç karışmadım) 2 ay burnumuzdan getirmesini ve çocuğuma ismiyle hitap etmemesinimi?
Bayram günü bayramlaşmaya gittiğimizde görmümcemin eşim'e "5 tl verde çocuğuna verim" demesinimi?
Ben çocuğumu emzirirken (1 yaşlarında felandı aklı ermeye başlamıştı) kaynanamın gel bak sana ne göstercem diyip sürekli memesini açı çocuğuma gösteri emdirymeye çalışmasınımı?
Oğlum daha yeni konuşma öğrenirken yine kaynanamın ona küfür öğretmeye çalışmasınımı?

Hangisini hangibirini anlatim sinirden yazamadıklarım, unuttuklarım,unutmak istediklerim,beynime, benliğime, hafızama kazınmaması için beynimi resetlemek istedeklerimi hangisini?

Aklıma tek tek geliyolar ve ben sinirlenip sinirlenip eşimle tekrar tekrar kavga çıkarmaya yer arıyorum..
Çok sustum çok yuttum şimdi kusuyorum..

Back
X