Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları İlk Aylarda Bebek Giyimi İçin Alışveriş Tavsiyesine İhtiyacım Var

nefesalnefesver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
5.443
12.931
248
Ankara
Merhaba sevgili anneler,

21 haftalık hamişim rabbim nasip ederse Şubat 2015te bebişimi kucağıma alcam..

Şimdi artık ufaktan alışverişlere başlayacağım maddi olarak bir seferde yüklenip yorulmamak için..

Siz deneyimli annelere giyim konusunda sormak istediklerim var..

1- Hastane çantasını hazırlarken alacağım hastane çıkış setleri standart boyda(yenidoğan) oluyor. Her bebek bunlara girer mi yoksa yedek olarak başka ürünler de almalı mıyım?
Yenidoğan ya da 0-3 ay boyları bebekler ne kadar süre giyiyor??
2-Bebeğe atlet niyetine zıbın giydiriliyor sanırım. Boy boy kaçar tane zıbın almalıyım.
3-İlk aylarda bebeklere ağırlıklı olarak neler giydiriyorsunuz? (içten dışa doğru)(özellikle şubatta doğacağı göz önüne alınırsa)
4-Genel olarak patikli mi patiksiz mi alt ürünler seçmeliyim? Alt giyimde tek kat mı giydiriyorsunuz yoksa pantolon/eşofmanın altına külotlu çorap ya da bir kat ince alt pijama mı giydiriyorsunuz?
5-Yenidoğan ürünlerine baktığımda çoğunlukla pijama görünümlü giyimler var. Ben mi bakmayı bilmiyorum yoksa başka tür ürünler de giydirilebilir mi?
6-Doğumda bebek bir üst bir alt mı giyiyor yoksa yenidoğanlara neler giydiriyorsunuz??

Şimdilik aklıma takılanlar bunlar.. Özellikle öncelikle hastane çantasını hazırlamam gerekli ki elimin altında bulunsun.. Kendime alacaklarım ve diğer malzemeler tamam da bebeğin giyimi ile ilgili ürünler için bu sorularıma cevap verirseniz çok memnun olurum..
Şimdiden teşekkür ederim..

Arkadaşımın tavsiyesini yazayım canım, inşallah bende şubat annesi olacağım. Hastana çıkışlarından tam set fazla alma dedi, çok fazla giydiremeyeceksin ben 1 ay giydirebilmiştim dedi. 1 tam set alıp ekstra alt üst takım ve tulum alırsın dedi. Anladığım kadarıyla 7-8 tulum/takım 0-3 aylık yeterli olacak. 1 aydan sonra 3-6 aya geçecekse fazla almanın anlamı yok. Bir de tulum çok alma hemen bebek büyüyor ve bacaklarını gerdirmeye başlıyor dedi, altı patikli üstüyle takım olanlar daha fazla giydirilebiliyor dedi. Bana verilen tavsiyeler bunlardı :)

Oğlum Mayıs ayının ilk haftası doğdu. Şu an 5,5 aylık sayılır. 3650 gr ve 54 cm doğdu. Biraz uzun boylu bir bebek olduğu halde, ben hastane çıkışını 3 ay giydirdim. 0-3 ay bodyler de yaklaşık 4 aygiyildi. Ama bunda markanın da etkisi var, kalıplarına göre hareket etmeniz gerekiyor. Ben hastane çıkışını ve beşli takımları azizbebe almıştım, kalıpları büyük oluyor biraz. Tek bodyleri mamas&papas, tek altları mini damla aldım. Yeni doğduğu zaman eviniz normal sıcaklıkta olursa 2 kat giydirmeniz gerekir, hastane sıcak olduğu halde 3 katgiydirmişlerdi...

Onun dışında altlar kesinlikle patikli olmalı, yoksa yukarı sıyrılıyor sürekli. Belki ikinci kat olarak giydireceklerinizi patiksiz alabilirsiniz, o zaman da bir kat çorap giydirmeniz gerekir. Ayakları üşürse gazı olur, dikkat edin.

Onun dışında tulumlar çok kullanışlı oluyor. Özellikle önden çıtçıtlı tulumlar ve (kruvaze) bodyler tecrübesizseniz, giydirirken rahat oluyor. Kafasını yakadan geçirmek zor geliyordu bana ilk zamanlar... Tulum gerdirir diyorlar ama bence en rahatı, hava iyiyse tek kat tek parça, serinse altına bir body ve bir tek alt ile giydirdim.

Yeni doğduğu zaman külotlu çorap pek giydirilmez sanırım, cildini tahriş edebilir. en erken 3-4 aydan sonra, dışarı çıkarken giydirebilirsiniz. onun dışında tamamen pamuklu tercih etmelisiniz.

Bir de öyle süslü püslü küçük adam/ küçük hanım kıyafetlerine heves edip almayın. Ben Bayram için aldıklarımı bile 3 ve 5 aylık olduğu haldegiydiremedim. Rahat edemiyor bebek. En basiti en rahatı oluyor her zaman.

Çabuk küçülüyor diyorlar ama çabuk da kirleniyor bebek giysileri, o yüzden çok sayıda almakta fayda var. Şubat'ta doğum yapacağınızı varsayarsak kurutma probleminiz de olabilir. Az kıyafet alırsanız bu sefer de makineyi yarı boş çalıştırıp giysileri de ütüyle kurutmak zorunda kalırsınız...

Soracağınız başka şey olursa yardımcı olmaya çalışırım

gerçekten çok teşekkür ediyorum.. özellikle marka paylaşımın en önemlisi idi çünkü piyasada çok çeşit ürünler var hangisinin kalıbı nasıl bilemiyor insan..
cidden çok faydalanacağım yazdıklarından. vakit ayırıp ilgilendiğin için çok mutlu oldum.. yine aklıma bir şey takılırsa özelden yine rahatsız ederim..

Bu arada marka olarak c&a mağazası da çok iyidir bebek giyiminde. Kalıpları normal...

Bilindik bir marka olan LC Waikikinin kalıpları çok dengesiz. Bazı ürünleri normal bazıları çok büyük kalıplı oluyor. 5,5 aylık oğluma 3-6 ay bir penye hırkası hala büyük geliyor. 9 aya kadar giyer herhalde... Alırken etikete göre değil, kalıbına bakarak alın her markada.

Hastane çıkışını da 1 veya en fazla 2 tane 10lu takım alın. Marka olarak aziz bebe hem kaliteli hem de kalıp olarak iyi, çünkü 50 değil 56 cm yapıyor hastane çıkışlarının çoğunu.

subat 2015 anneleri 1. Sayfasında gerekenler listesi var.

o listeden bi ton var elimde.. ama on kere doğum yapmadığımız için neyi neyle nasıl giyridiririz, boyutları nasıl olur, hangi marka kullanılır, içine-dışına-ayağına-başına ne giydirilir bilemediğimiz için bu konuda tecrübeli annelerin fikri her türlü listeden daha kıymetli oluyor..

Tamam işte orda da pişik kremi meme kremi şampuanı falan deneyimli annelerin kullandığı markadan. Yoksa sadece bir liste değil yani. Tabii deneyimli anneler söyledikçe güncellenir daha iyi olur.

Kızlar oğlum 15 aylık ama yaz bebeğiydi kışın büyümüştü yenidoğan kışın nasıl giydirilir bilmiyorum hastane çıkışları çok pahalıydı almamıştım bir takım kardeşim pazardan almıştı kalitesizdi hemen tüylendi beğenmedim ama kırılmasın diye giydirmiştim ben bebeğime aziz bebeden almıştım herşeyini iki tane şortlu tulumu vardı 2 yada 3 tane uzun kollu tulumu vardı sonra 4 tane pijama aldım elli ayaklı takımlar aldım oda 2 taneydi galiba 4 tane çorap aldım 2 tane penye battaniyesi vardı 4 -5 tane eldiveni şapkası vardı ben zıbın yerine çıtçıtlı atlet giydirdim 5 tane falndı oda hediye kıyafetlerde geldi bana yetmişti yaz olduğu için hemen kuruyordu sonra kış gelince oğlum 3 aylık falandı çıtçıtlı atlet külotlu çorap kalın alt üst takım ayağına küçük çorap hava çok soğuksa üstüne örgü yelek giydiriyordum dışarı çıkarken örgü yelek üstüne astronot giydirim şapka takıp kanguruya koyuyordum çok soğuksa battaniye alıyordum biz gezdik öyle oğlumla evde oturmadık

Şimdi de yazın şort tişört takım giydirdim yazın pamuklu olmasına dikkat ettim havalar soğudu şimdi yine çıtçıtlı atlet kilotlu çorap eşofman takım giyiyor uykudan kalkınca bir süre yelek giyiyor kışın dışarı çıkarken montunu giyse atkı şapka taksa yeter büyüdü artık tecrübelerimi yazdım inşallah işe yarar

1-çogunlukla standart olup çogu bebege oluyor hastane çıkışları her bebek giyer neden giymesin ki
2 tane alsan yeterde artarda bile
0-3 ay uzun süre giyilmiyor
bebekler bu dönemlerde hızlı büyüyor
azınlıgı 0-3 ay
çogunlugu 6-9 ay olsun
2-iç zıbın giydirdim ben yandan bagcıklı uzun kolluydu bende şubat annesiyimdim
normal zıbınlara yaza dogru geçtim ben o zaman kilo ve boyuna göre almıştım
3-uzun kollu iç zıbın bir penye genelde eldivenli yelek(yelekleri penye kullandım ama kızım örgü giydikçe hapşırdı çünkü)
altına kilotlu çorap ayaklı tulum
4-benim kız ayaklı yani patikli tulumları sevmedi hepsi elimde kaldı hiç giyilmeden
2 kat giydirdim altını
5-genelde yeni dogan pijamaya benzer takımlar biraz büyüdükçe degişiyor
ama sen zevkine göre farklı şeyler alabilirsin
tulum altlı üstlü takımlar
penye yelekler kızsa bolca kilotlu çorap
6-tek kat ince olur 2 kat giydir ama hastane çok sıcaksa yelek giydirme

hastane çantasına gelirsen
en az 2 takım yıkanmış ütülenmiş
bez
ıslak mendil
agız bezi
yelek
çorap
battaniye
bebek taşıma çantası
iç zıbın
yedek olarak kadife tulum şubat sogugunda iyi olur
şapka

kendine
2 takım pijama
ped
çorap
yelek hırka
terlik
sabun
havlu
aklıma gelenler bunlar
soruların olursa cevapların

çok teşekkür ediyorum gerçekten oldukça faydalı oldu benim için.. birileri anlatmayınca kafamda canlandıramıyordum pek bebeklerle işim olmadığından sevmek dışında

Bana arkadaşım tulum seçerken çıt çıti yana dogru kayip tek bacağının üstünden geçenlerden değil, bacak aralarından geçenlerden al, ilkinde bebek hareket ettikçe bacağı açılır demişti. bebek yeni doğduğunda beli açılmasın ayakları üşümesin diye ayaklı tulum, büyüdüğünde 2 parça alt üst şeklinde giydir dedi. 2 parça giydirince kıyafet değiştirmesi daha kolay, üstü batarsa sadece üstünü altı batarsa sadece altini değiştirirsin, bi de evdeyken çok kalın giydirme, evi iyi ısıt demişti.

Bende çok cahilim bu konuda mart annesi olucam inşaallah

aslında listelerdeki ürünleri aldıkça neyi nasıl kullanacağını öğrenmiş oluyorsun.. ben alışverişlere başlayana kadar ne nasıl giydirilir, ne alınmalı, nasıl olacak kafamda soru işaretleri vardı.. şimdi yenidoğan ve 0-3 giyim hazır bebeğimin.. battaniyelerinden tut iç dış zıbınlarına, ağız mendillerinden nevresim setlerine kadar son 1 ay içinde bitirdim..
bi kaldı krem setidir biberon takımı gibi ıvır zıvırlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…