Bebekleri kaç kat giydiriyorsunuz?

Kat kat bu kadar giydirme olayını ilk defa burada okudum. Ben hep yarım kollu çıtçıtlı badi üzerine asıl kıyafetini giydirdim, tulumsa tulum ya da alt üst takım. Evler sıcak oluyor zaten.
Ben de öyle yaparım herhalde ama zıbını sıfır koldansa uzun kollu ya da yarım kol şeklinde almayı düşünüyorum

Ben geldimmmm 30 kasım doğumlu benimki 40 gün uzun kollu çıtçıtlı body ve uzun kollu. Sadece yatarken sarmalama kalkınca direkt kaldırma yelek filan giydirmeme yaptım. Ev 23 24 derece arasıydı sonra yarım kol 3 4 aya kadar sweatle birlikte. Sonra kolsuz.
Teşekkür ederim. Benimki de kısmetse ekimin sonlarında doğacak. 0-1 ay arasını kısa kollu, 0-3 ayı da uzun kollu alsam iyi olur sanırım

Ben aralıkta doğum yaptım hiçbir zamanda kat kat giydirmedim 1 aylık olana kadar evde penye bere taktım doktor kafasını sıcak tut dedi oradan üşürlermiş. 1 aylık olana kadarda kısa kollu zıbın üstüne penye alt üst takım veya penye tulum giydirdim birde yelek. 1 aydan sonra sırtı sıcaksa yelekte giydirmedim patikli altların içine veya üstüne çorap giydiriyorlar bana tuhaf geliyor. Sizin dikkat etmeniz gereken en önemli kısım klimayla ısınacaksanız ev 22 derece olmalı nem oranına dikkat etmeniz kuru hava olmamalı direk üzerine üflememeli filtreler temiz olmalı ve odadan odaya geçtiğinizde farklı ısılarla çarpılmamalı üzerine ince birşey atarak oda değiştirmelisiniz. Terleyen bebek hasta olur kalın giydirmeyin rahat etsin.
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz 🌸

Allahın izniyle çocuğum kış bebeği olacak. Ben de yenidoğan alışverişleri videolarını izliyorum ne almalıyım diye. Normalde uzun kollu zıbın alırım diye düşünüyordum, bir videoda kadın kış da olsa yaz da olsa askılı atlet alınmasını onun üstüne uzun kollu zıbın giydirilmesini söyledi. Kafam karıştı benim de. Bebeğe önce atlet niyetine askılı zıbın, onun üstüne kışlık zıbın, onun üstüne de tulum mu giydirmek lazım? Ya da mesela çıtçıtlı bodyler var süslü püslü. Onların altından da mı zıbın giydirmek gerekir? Üst üste çıtçıt olması bebeği rahatsız eder mi? Bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var ona göre alışverişimi yapacağım. Kış bebeği olacağı için askılı zıbın alıp almamakta tereddüte düştüm. Siz nasıl giydiriyorsunuz bebişleri?
Yarım kollu zıbın üstüne de takım giydiriyorum Nisan bebeği çocuğum. Üstelik ilk doğduğunda göbek bağı düşene kadar da iç zıbın giydirdim
Doktorum çorabı iki tane giydirmemi söyledi eğer ayaklı pijama giydi ise üstüne bir çorap giydirdim. Ayakları ve kafası üşür dedi ben ilk kontrolde giydirmemiştim
Kontrol et terletme tabi isilik olur

Zıbın sırtını bezini tutuyor bir nevi atlet gibi düşün
Skiden de iç gömlek gibi iki tane giydirirlerdi bizim bebeklikte
Hiç askılı zıbın almadım hepsi yarım kollu uzun kollu üstüne yelek vs

Yarım kollu zıbın üstüne de takım giydiriyorum Nisan bebeği çocuğum. Üstelik ilk doğduğunda göbek bağı düşene kadar da iç zıbın giydirdim
Doktorum çorabı iki tane giydirmemi söyledi eğer ayaklı pijama giydi ise üstüne bir çorap giydirdim. Ayakları ve kafası üşür dedi ben ilk kontrolde giydirmemiştim
Kontrol et terletme tabi isilik olur

Zıbın sırtını bezini tutuyor bir nevi atlet gibi düşün
Skiden de iç gömlek gibi iki tane giydirirlerdi bizim bebeklikte
Hiç askılı zıbın almadım hepsi yarım kollu uzun kollu üstüne yelek vs
Giydirdiğiniz takımın çıtçıtı oluyor mu yani hem zıbın çıtçıtlı hem üstüne giydirilen çıtçıtlı şekilde? Yoksa çıtçıtlı olanları direkt atlet niyetine mi kullanıyorsunuz?

Benim ilk kizim kis bebegiydi.

Kisa kollu / ince askili citcitli body, ustune uzun kollu citcitli body, altina tayt, ustune penye tulum giydiriyordum. Bunlarin hepsi ince seyler ama, yani eger polar tulum giydireceksem, uzun kollu citcitli body ustune polar tulum giydirdim.

Hava cok soguksa ki ilk kizim 3-4 aylikken hava geceleri eksi 15'e dusuyordu, o zaman kisa kollu citcitli body, ustune uzun kollu citcitli body, tayt, ustune polar tulum giydiriyordum.

Kiş bebegi alisverisi icin biraz gec kalmissiniz sezon urunleri kalkti, ekim sonrasi tekrar cikacaklar o zaman bulursunuz herseyi. Bebeginiz ne zaman dogacak?

Bu atlet zate. Bunu içine üzerine de tulum.

Uzun kollu atlet üzerine uzun kollu tulum giydirmek çok zor oluyor. Bebek zaten durmuyor. Hem kolundan da üşütmez. O nedenle bence bu tür en kullanışlısı.

Mevsimine göre çok güzel kalın tulumlar var. Polar tulumlar var ihtiyaca göre.

Bebek zaten koyduğun gibi durdugu için üşürse üzerine bir battaniye daha atarsın. Ben yurtdışındayım. Burada 80*80 tek kat pazen battaniyeler 5-6lı pakette satılıyor. Başta ince bunlar diye düşünmüştüm sonra anladım kat kat örtmek için.

Şubat bebeğini hep 2 kay giydirdim. Bi atlet bi tulum.

Türkiyede düzgün pazen bulmak da dert. E bebek civil vs aldığım tüm battaniyeler çekti
Canım annem doğumdan önce kumaş aldı pazen dikti tığladı eski usul mis gibi taş gibi duruyor

Giydirdiğiniz takımın çıtçıtı oluyor mu yani hem zıbın çıtçıtlı hem üstüne giydirilen çıtçıtlı şekilde? Yoksa çıtçıtlı olanları direkt atlet niyetine mi kullanıyorsunuz?
Her şeyi yüzde yüz pamuk al konu sahibi bebiş alerji olur tahriş eder diğer şeyler çok hassas tenleri

Bazı takımlar çıtçıtlı bazıları değil yenidoğan 1-3 arası takımların çoğu alt üst ayrı genelde, her iki türlüsünde de altta atlet niyetine bir tane çıtçıtlı zıbın giydiriyorum ben. Üstünü çıkarıp bezle dururken oynarken hemen giydirmiyorum bacakları oynasın diye zıbın olunca hemen üşümüyor
Serin olursa da yelek giydiriyorum tam geçiş evresi havanın sağı solu belli değil
Odalarım da öyle
Oturma odam çok sıcak
Yatak odam buz gibi
Hangi odada isek biraz da ona göre şekil alıyorum ben

Benim ilk kizim kis bebegiydi.

Kisa kollu / ince askili citcitli body, ustune uzun kollu citcitli body, altina tayt, ustune penye tulum giydiriyordum. Bunlarin hepsi ince seyler ama, yani eger polar tulum giydireceksem, uzun kollu citcitli body ustune polar tulum giydirdim.

Hava cok soguksa ki ilk kizim 3-4 aylikken hava geceleri eksi 15'e dusuyordu, o zaman kisa kollu citcitli body, ustune uzun kollu citcitli body, tayt, ustune polar tulum giydiriyordum.

Kiş bebegi alisverisi icin biraz gec kalmissiniz sezon urunleri kalkti, ekim sonrasi tekrar cikacaklar o zaman bulursunuz herseyi. Bebeginiz ne zaman dogacak?
Teşekkür ederim yardımcı oldunuz.
17 haftalık hamileyim aslında, geç mi kalmışım alışveriş için 🤔
21 ekim olarak görünüyor doğum tarihi. Yani sonbaharın sonlarında doğacak aslında tam kış bebeği değil

Teşekkür ederim yardımcı oldunuz.
17 haftalık hamileyim aslında, geç mi kalmışım alışveriş için 🤔
21 ekim olarak görünüyor doğum tarihi. Yani sonbaharın sonlarında doğacak aslında tam kış bebeği değil
Yok ya ağır ağır sora sora al bir şey olmaz. Ben habire zam geliyor diye aldım ufak ufak hep koydum kenara.. çok abartma sadece çabuk büyüyor 1 ayda 1 2 kilo alıyorlar

Ev sıcak oluyor o yüzden askılı atlet giydirip üstünden de uzun kollu zıbın önerdi. Fakat bahsettiği zıbın altına direkt tayt giydirilecek bir zıbın onun da üstünden bir şey giydirilmiyor. Askılı atlet + uzun kollu kısaca. Ben de uzun kollu zıbın + mesela tulum ya da takım giydiririm diye düşünüyordum. Mantıklı mı?
Bu şekilde yapın mantıklı olan bu.

Bu şekilde yapın mantıklı olan bu.
0-1 ay için bunlardan aldım. Üstlerine uzun kollu tulum ya da takım giydiririm. 0-3 ay için uzun kollu aldım tam kışa denk geleceğinden dolayı.

Eklentiler

• IMG_8811.jpeg
    IMG_8811.jpeg
    61,8 KB · Görüntüleme: 21
Yok ya ağır ağır sora sora al bir şey olmaz. Ben habire zam geliyor diye aldım ufak ufak hep koydum kenara.. çok abartma sadece çabuk büyüyor 1 ayda 1 2 kilo alıyorlar
Yenidoğan 5 zıbın, 0-3 ay için de 5 zıbın aldım. Yeter diye düşünüyorum. Aynı şekilde kıyafet alırken de beşer tane alayım diyorum. İlk üç ay için toplam 10 tane olacak şekilde. Çabuk büyüyorlar ama çok değiştirmek gerekiyormuş üstlerini o yüzden böyle yapayım diyorum

Ben de öyle yaparım herhalde ama zıbını sıfır koldansa uzun kollu ya da yarım kol şeklinde almayı düşünüyorum
Yarım kolu giydirmesi çıkarması çok pratik oluyor. Çıtçıtını açıp alttan sıyırıyorsun hemen. Bebişin cinsiyeti belli mi?

Yarım kolu giydirmesi çıkarması çok pratik oluyor. Çıtçıtını açıp alttan sıyırıyorsun hemen. Bebişin cinsiyeti belli mi?
İlk ay için bunlardan aldım giydirmesi kolay oluyormuş diye. Ekim ayına doğum denk geleceğinden yarım kollu aldım 0-3 aylık olanlarında bunların uzun kollusunu aldım. Cinsiyeti erkek

Eklentiler

• IMG_8811.jpeg
    IMG_8811.jpeg
    61,8 KB · Görüntüleme: 27
Yenidoğan 5 zıbın, 0-3 ay için de 5 zıbın aldım. Yeter diye düşünüyorum. Aynı şekilde kıyafet alırken de beşer tane alayım diyorum. İlk üç ay için toplam 10 tane olacak şekilde. Çabuk büyüyorlar ama çok değiştirmek gerekiyormuş üstlerini o yüzden böyle yapayım diyorum
Evet biz her gün nerdeyse değişiyoruz bazen iki kez altına yapınca bulaşıyor bazen kusuyor

Bende kurutma makinesi olduğu için sorun yaşamıyorum çıkanı direk yıkıyorum kurutmaya atıyorum

Battaniye de kirleniyor ondan da al bir kaç

Havlu da al bir iki :KK70: rahatlayınca havluya sardığında bir anda çişini yapabiliyor 😁

Evet biz her gün nerdeyse değişiyoruz bazen iki kez altına yapınca bulaşıyor bazen kusuyor

Bende kurutma makinesi olduğu için sorun yaşamıyorum çıkanı direk yıkıyorum kurutmaya atıyorum

Battaniye de kirleniyor ondan da al bir kaç

Havlu da al bir iki :KK70: rahatlayınca havluya sardığında bir anda çişini yapabiliyor 😁
Evet yedekli almak lazım ne olur ne olmaz:)

Evet yedekli almak lazım ne olur ne olmaz:)
Screenshot_20240519_113459_ebebek.jpg

Benim banyo küçük ve soğuk olduğu için bebeği odasında yıkıyorum küvette, altına da bunu seriyorum. Odası güneş alıyor ve sıcak soba da var elektirikli nisanda ilk zamanlar soğuktu açtık orda yıkadık hemen her gün yıkadım... halı vs ıslanmadı rahat ettik aklında olsun banyon soğuksa

Eki Görüntüle 3429420

Benim banyo küçük ve soğuk olduğu için bebeği odasında yıkıyorum küvette, altına da bunu seriyorum. Odası güneş alıyor ve sıcak soba da var elektirikli nisanda ilk zamanlar soğuktu açtık orda yıkadık hemen her gün yıkadım... halı vs ıslanmadı rahat ettik aklında olsun banyon soğuksa
Benim banyo büyük ve peteği küçük yani ısınmıyor. O yüzden ben de odada yıkarım muhtemelen. Bu da aklımda bulunsun teşekkür ederim

Allahın izniyle çocuğum kış bebeği olacak. Ben de yenidoğan alışverişleri videolarını izliyorum ne almalıyım diye. Normalde uzun kollu zıbın alırım diye düşünüyordum, bir videoda kadın kış da olsa yaz da olsa askılı atlet alınmasını onun üstüne uzun kollu zıbın giydirilmesini söyledi. Kafam karıştı benim de. Bebeğe önce atlet niyetine askılı zıbın, onun üstüne kışlık zıbın, onun üstüne de tulum mu giydirmek lazım? Ya da mesela çıtçıtlı bodyler var süslü püslü. Onların altından da mı zıbın giydirmek gerekir? Üst üste çıtçıt olması bebeği rahatsız eder mi? Bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var ona göre alışverişimi yapacağım. Kış bebeği olacağı için askılı zıbın alıp almamakta tereddüte düştüm. Siz nasıl giydiriyorsunuz bebişleri?
Benim bebeğimde kış bebegiydi hiç askılı giydirmedim yarım kollu zıbın üstüne kıyafetini giydiriyordum kırkı çıkana kadar penye battaniyeye sariyordum gevşek ama bacaklarını kollarını istediği hareket ettiriyordu penye yelekler güzel oluyor

X