Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları İlk Aylarda Bebek Giyimi İçin Alışveriş Tavsiyesine İhtiyacım Var

merhaba ben de naçizane tecrübelerimi aktarayım..

1: hastane çantasına mutlaka yeni doğan boyda 2-3 takım koyun. çok çok iri bir bebek olmadığı sürece ilk 1 ay bu boy giyiliyor. 0-3 aylar 1 aylıktan itibaren giyilebiliyor. ilk zamanlar giydiği şeylerin onu güzelce sarması çok önemli çünkü kendilerini daha güvende hissediyorlar ve ısı kaybetmiyorlar.

2: zıbın hiç alma. onu yerine uzun kollu çıtçıtı bodylerden almalısın hem kullanımı çok rahat hem bezinin kaymasıını felan da önlüyor.

3: bez - çıtçıtlı body - tulum ya da üst alt takım (çorap - eldiven tulumalrda çorap ve eldivene gerek olmuyor çoğunlukla) - süeter ya da hırka - başlık. sıcaklık 22-24 arasındaysa ekstra birşeye gerekyok ensesinden kontrol ederek arttırıp azaltabilirsin katları.. dışarı çıkarken de tulum şeklinde kabanın altına, havanın soğukluğu ve yürünecek mesafe göz önünde bulundurarak içe de kat eklemen gerekebilir. yine de ilk aylarda mecbur kalmadıkça uzun yürüyüşler tavsiye etmiyorum çünkü onu ayarlamak çok zor oluyor.

4: kilotlu çorap yeni doğanda hiç görmedim.. ben üstalt yerine tulumu tercih ettim. çok daha rahat beli sıktı bacağı sıyrıldı derdi yok.. gerekirse üzerinden 1 takım üst alt giydirebilirsin soğuk günlerde giydirmişliğim vardır.. üst alt tercih edersen bel lastiği geniş olanlardan al ince lastikliler çok sıkıntı veriyor.

5: arkadaşların dediği gibi, çok cici biciye gitmeni tavsiye etmem. özellikle ilk aylarda hiç kullanışlı olmuyor. mother care de felan böyle cicili bicili olmasına rağmen rahat şeyler bulabilirsin belki ama yine de kaşındıran bir fırfır yada sırtta bir düğme huzursuzluk verir ve bu ilk aylarda hiç ama hiç istemeyeceğin bişey.. genel olarak aziz bebenin tekstilinden çok memnun kaldım. özellikle 6 aydan sonra eşortman takımlarını hep oradan aldım kolay kolay yıpranmıyor ve çok rahatlar.

6: benim oğlum dedğim gibi tulum ve çıtçıtlı, bere giymişti zaten penye battaniyeye sarıp getiriyorlar. sıkıntı olmamıştı. aldığın takımların berelerinin büyükçe olmasına çok dikkat et ilk zanlar kafa kocaman oluyor :) eğr üst alt şeklinde giydireceksen eldivenini, çorabını, patiğini unutma.
eğer özel hastanede doğuracaksan üşümesi gibi bi sıkıntı olmaz. ama devlette bir ihtimal ona göre ekstra katlar giydirmen gerekebilir. yine sen fazla fazla takım götür orada hemşireler ne yapacağını bilir zaten

ve ona buna sormak yerine elini ensesine koy nemliyse sıcaklamış demektir. soğuksa üşümüş demektir. annaneye babaneye sorarsan bebeği 10 kat giydersen üşür 2 kat giydirirsen terler. sen kendi giyimine bak ensesine bak.. ve anlamsız bir huzursuzluk yapmıyorsa kafanı ona yorma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…