• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkiyi bir adım öteye taşımak için ne yapabilirim? Bir el atar mısınız ya

Anne babama yapılan toplum baskısı bana da aile baskısı olarak yansıdı doğal olarak. Aradaki bağlantıyı kurabilirsiniz sanmıştım.

Baskı dediysem öyle evleneceksin, bu adam seni oyalıyor şeklinde bir baskıdan bahsetmiyorum. Kızım biz X’i çok seviyoruz, birlikte mutlusunuz. Son çocuğumuzun da mürüvvetini görmek istiyoruz şeklinde. Biz de oturup konuştuk ki eşim zaten evlenme taraftarıydı uzun süredir karar verdik evlendik.

Evet toplum baskısını önemsemiyorum çoğu zaman sadece beni ilgilendiren bir durumsa. Ama değer verdiğim insanlar etkileniyor ve üzülüyorsa yine toplum baskısını değil sevdiklerimi önemsiyorum.
Daha önce bu şekilde yazmamıştınız bu mevzuyu. O yüzden tabi farklı bir imajınız var

ben tekmesajınızdan yola çıktım önceden be yazdınız bilmiyorum

Evlenmesin diyorsunuz tamam 😂 işte zaten sorun orda. Evleniyorlar, evlenmeden aynı eve giriyorlar, sevişiyorlar, korunmadan ilişki yaşıyorlar ya da korunurlen hamile kalıyorlar. İşte bunların her birini yetkinliği olmasa da yaşıyor insanlar. Evlilik her halükarda bunları bir sistematiğe bağlıyor. Bu arada İzmirde size baskı yapan toplum Çankırı’daki Halimeye ne yapmıyor ki😂
İzmirde yaşamam ya da izmirde doğup büyümüş olmam izmirli olduğum anlamına mı geliyor? Köklerinden utanan bir insan değilim, burada bir çok konuda güneydoğulu bir aileye mensup olduğumu söyledim zaten.

Anne babama yapılan toplum baskısı bana da aile baskısı olarak yansıdı doğal olarak. Aradaki bağlantıyı kurabilirsiniz sanmıştım.

Baskı dediysem öyle evleneceksin, bu adam seni oyalıyor şeklinde bir baskıdan bahsetmiyorum. Kızım biz X’i çok seviyoruz, birlikte mutlusunuz. Son çocuğumuzun da mürüvvetini görmek istiyoruz şeklinde. Biz de oturup konuştuk ki eşim zaten evlenme taraftarıydı uzun süredir karar verdik evlendik.

Evet toplum baskısını önemsemiyorum çoğu zaman sadece beni ilgilendiren bir durumsa. Ama değer verdiğim insanlar etkileniyor ve üzülüyorsa yine toplum baskısını değil sevdiklerimi önemsiyorum.
Evet haklısınız işte burda evlilik dışı ilişki yaşayanların da ailelerinin üzüleceğini hele ki istenmeyen bir gebelik ve ardından oluşan ağır toplum baskısının ailelere nasıl yansıyacağını anlamak güç değil, bende tam siz gibi düşünüyorum, o yüzden diyorum cinsellik evlilikle birlikte olmalı diye. Ha aileleri de açık görüşlüdür istediğini yapsın benlik sıkıntı yok :)

Sizin durumunuzda olan benzer biri için bir arkadaşım hayalet sevgili modeli demişti, bana onu anlattı yazdıklarınız. Öncelikle bana göre eylemsel olarak bir çiftin yaptığı her etkinliği yapıyorsunuz anladığım kadarı ile ama arada verilmiş bir sıfat bir paye yok, verilmiş bir söz yok, birbirinizin sosyal hayatına dahil olma yok, bilinirlik yok. Yani taraflar hem bir sevgili olmasının tüm nimetlerinden faydalanıyor ama sorumluluk almıyor. Ayrılmaları için taraflardan birinin diğerini rehberinden silmesi yetiyor çünkü aslında sosyal çevresinde o kişinin tek zerresi olmadan hayatına devam edebiliyor, hayatında yeni insanlara açık kapı bırakıyor, zira tanıştığı kişiden ondan uzak durmasını gerektiren bir ilişkisi yok . Kaldı ki taraflarında birbirine verilmiş bir söz ve payeleri olmadığı için bir sorumluluklarıda yok. Bence siz sevgili olma yönünde edimlar atın. Sosyal hayatınıza dahil edin, hitaplar kullanın, onun vereceği tepkiye ve sizi hayatında konumlandıracağı yere göre bir karar verirsiniz.
valla şu konuyu bu kadar iyi anlayan ve yorumlayan tek kişi sizsiniz bence :) sayfalardır bir tartışma dönüyor konu sahibine faydası yok. tam şimdi bu yazdıklarınızı yazmak için geldim, elinize sağlık siz yazmışsınız. özellikle şu kalın işaretlediğim kısım için bile bu ilişki netleştirilmeli. evet, yeni insan konusu! nedir bu böyle yani yenilere kapı açık mı kapalı mı? insan sırf bunun için bile bu ilişkiyi netleştirmek ister. zamanında belirsiz bir flörtüm vardı. sevgili gibi konuşur sevgili gibi paylaşırdık zamanı ama değildik işte. bişey oldu biz hafif bozuştuk, sonra konuşmaya başladık pat o esnada bir arkadaşı bunu biriyle tanıştırmış, aralarını yapmak istemiş vs bizimki de naza çekmiş kendini, kız başbaşa görüşmek istediğinde zamanım yok vs demiş. öğrendim ve şok oldum, ne diyeceğimi bilemedim. hesap da soramadım. aldattın da diyemedim. neydi yani bu. gerçekten zamanın olmadığı için mi görüşmedin dedim, istemiyorum, kimseyi istemiyorum onunla 1 görüşürüm 2 görüşürüm bi yere varamam, günahına girmek istemem falan dedi. bu cevap karşısında düşündüm yani ben neciyim falan diye. ilk kez biz neyiz diye düşündüm hatta... peki beni de mi istemiyorsun dedim. o da aramızı bozan şeyi yüzüme vurup zaten sen benimle arkadaş olmak istiyorsun öyle olduk falan dedi. saçma bişeydi yani.

Evet haklısınız işte burda evlilik dışı ilişki yaşayanların da ailelerinin üzüleceğini hele ki istenmeyen bir gebelik ve ardından oluşan ağır toplum baskısının ailelere nasıl yansıyacağını anlamak güç değil, bende tam siz gibi düşünüyorum, o yüzden diyorum cinsellik evlilikle birlikte olmalı diye. Ha aileleri de açık görüşlüdür istediğini yapsın benlik sıkıntı yok :)
Sorumluluğunu alabilen istediği zaman istediği şekilde cinsellik yaşayabilir. Ben o sorumluluğu aldım, gayet güzel bir cinsel hayatım oldu evlilik öncesinde yaklaşık 8-10 sene kadar. 10 sene evlenmeyi bekleyip kuruyup kalsamıydım 😂

Ve inanır mısınız ne evlilik öncesi, ne evlilik sonrası hiç hamile kalmadım. Doğru düzgün korunmayı becerebildiğiniz zaman öyle kaza falan olmuyor. Önlemlerime rağmen hamile kalsaydım doğururdum o çocuğu zaten azmine saygıdan 😉

Sorumluluğunu alabilen istediği zaman istediği şekilde cinsellik yaşayabilir. Ben o sorumluluğu aldım, gayet güzel bir cinsel hayatım oldu evlilik öncesinde yaklaşık 8-10 sene kadar. 10 sene evlenmeyi bekleyip kuruyup kalsamıydım 😂

Ve inanır mısınız ne evlilik öncesi, ne evlilik sonrası hiç hamile kalmadım. Doğru düzgün korunmayı becerebildiğiniz zaman öyle kaza falan olmuyor. Önlemlerime rağmen hamile kalsaydım doğururdum o çocuğu zaten azmine saygıdan 😉
Anladım. Saygı duyarım, fakat evlenmeniz yönünde size baskı demiyorum, teşvik eden mürüvvetinizi görmek isteyen aileniz, evlilik dışı çocuğa pek sıcak bakmazdı sanırım, doğururdum demişsiniz ama zor olacağı aşikar, tam başa gelmeyince konuşmak bi tık kolay oluyor galiba. Siz ki ailesini toplum baskısı yüzünden üzmek istemeyen insan, bunu yaşatmak istemediniz sanıyorum.

Anladım. Saygı duyarım, fakat evlenmeniz yönünde size baskı demiyorum, teşvik eden mürüvvetinizi görmek isteyen aileniz, evlilik dışı çocuğa pek sıcak bakmazdı sanırım, doğururdum demişsiniz ama zor olacağı aşikar, tam başa gelmeyince konuşmak bi tık kolay oluyor galiba. Siz ki ailesini toplum baskısı yüzünden üzmek istemeyen insan, bunu yaşatmak istemediniz sanıyorum.
İşin özünü kaçırıyorsunuz. Espriyi anlamıyorsunuz. Evet aileme bunu yaşatmak kendim de yaşamak istemediğim için gereken şekilde korundum ve hamile kalmadım. Korunduğunuz zaman hamile kalmazsınız. Ya hamile kalırsam korkusuyla sevişmemek dünyanın en saçma düşüncesi bence hele ki bu devirde.

Her sevişmeden hemen hamile mi kalınıyor, Türk filminde olur onlar genelde. Ben hiç kazara hamile kalmadım mesela. Geri çekilmeyi yöntem sananlar genelde o hamile kalanlar o da cinsellikten değil bilinçsizlikten hamile kalıyor.
Bende evlilik öncesi ilişki yaşadım ama asla böyle bir şey yaşamadım.
Kendine güvenen evlenmeden de sevişir, canı ister evlenir istemezse de paşa gönlünce sevişir. O kişi hariç kimseyi de alakadar etmez.

Her sevişmeden hemen hamile mi kalınıyor, Türk filminde olur onlar genelde. Ben hiç kazara hamile kalmadım mesela. Geri çekilmeyi yöntem sananlar genelde o hamile kalanlar o da cinsellikten değil bilinçsizlikten hamile kalıyor.
Kendine güvenen evlenmeden de sevişir, canı ister evlenir istemezse de paşa gönlünce sevişir. O kişi hariç kimseyi de alakadar etmez.
Millet aylarca yıllarca deniyor da anca birinde tutturup hamile kalıyor ama nedense evlilik öncesi ilişki yaşayan herhangi biri pıt diye hamile kalıp kürtaja koşturuyor bu senaryolarda hep. Başka bir argüman yok çünkü.

İşin özünü kaçırıyorsunuz. Espriyi anlamıyorsunuz. Evet aileme bunu yaşatmak kendim de yaşamak istemediğim için gereken şekilde korundum ve hamile kalmadım. Korunduğunuz zaman hamile kalmazsınız. Ya hamile kalırsam korkusuyla sevişmemek dünyanın en saçma düşüncesi bence hele ki bu devirde.
Size göre saçma bana göre değil. Burada kaç tane konu okudum korunduğu halde hamile kalan. Ki ben o kadar eski üye değilim size de mutlaka denk gelmiştir. Ayrıca ben sadece hamile kalmak değil olay maneviyattan ötürü ve yukarıda bir yorumumda bahsettiğim nedenlerden dolayı tercih etmiyorum.

Aynen öyle yaşamak istemeyenlere de kimse gerikafalı çok anormal bi durummuş gibi de bakamaz, hele bu çağda tarzı aşağılayıcı yorum yapamaz

Size göre saçma bana göre değil. Burada kaç tane konu okudum korunduğu halde hamile kalan. Ki ben o kadar eski üye değilim size de mutlaka denk gelmiştir. Ayrıca ben sadece hamile kalmak değil olay maneviyattan ötürü ve yukarıda bir yorumumda bahsettiğim nedenlerden dolayı tercih etmiyorum.
Size mutlaka sevişmelisiniz diyen bir üye olmadı gördüğüm kadarıyla. Herhangi bir sebepten sevişmemeyi tercih edebilirsiniz hatta sebebiniz olmasına bile gerek yok. Sevişmek isteyen insanın da sebebe ihtiyacı yok.

O korunurken hamile kaldım konularına ben inanmıyorum açıkçası. Geri çekilmeyi korunma sananlar, prezervatifi boşalma anında takanlar, hapları düzensiz ya da bilinçsiz alanlar onlar. Korunurken hamile kalma olasılığınız %1. Çift yöntemle korunup hamile kalma olasılığınız yok. Tabi bu oranlar için dediğim gibi kitabına uygun korunmak lazım. O yüzden o korunurken hamile kaldım konularına ben sadece gülüyorum.

Fuckbudy olayı yaşayan kadınlar bence; bir erkeğin kendisini "dişi" sıfatı dışında sevip ilgi göstermeyecegine inanmış, gerçek bir ilişki (sevgi,saygı,ilgi,sorumluluk v.b) yaşayamayacak kadar özdeğerden ve özgüvenden yoksun kadınlardır...

Duygusal ihtiyaçları karşılanmayan bir kadın mutsuz olur. Konu sahibi de buna bir örnek.

Sevgililik kurumu kadına yasal hak tanımıyor. Evlenmek istemeyen adamların dolduruşuna gelip bu toplara giren hatta imam nikahı garabetine onay veren kadınlar mağdur olurken evlilik gereksiz demezseniz daha doğru bir tavır takınmış olursunuz. Ayrılırken hiçbir hakkı olmuyor kimsenin ama boşanırken oluyor.
Keşke kadınlar o haklara ihtiyaç duymasa ki bence duymamali. Ben neden ayrıldığım adamdan para alayım ki 🙄 nafaka bana hep çok saçma gelir.

Fuckbudy olayı yaşayan kadınlar bence; bir erkeğin kendisini "dişi" sıfatı dışında sevip ilgi göstermeyecegine inanmış, gerçek bir ilişki (sevgi,saygı,ilgi,sorumluluk v.b) yaşayamayacak kadar özdeğerden ve özgüvenden yoksun kadınlardır...

Duygusal ihtiyaçları karşılanmayan bir kadın mutsuz olur. Konu sahibi de buna bir örnek.
Ne alakası var ya 😂😂 fuckbody olayım hiç olmadı ama olabilirdi, cinsellik bir ihtiyaç hem kadın hem erkek için. Bence tam tersi bir erkeğin sevgisine mıçmıçligina gerek duymayan güçlü kadınlar.

Back
X