Birde sevgili yapmak neden çocukların zamanından çalıyor onu da anlamadım 7/24 sevgiliyle takılmak gerek zaar.Yooo bahsettiginiz angarya isler icin bakicilar var zaten, ben anne olarak kendi hayatimi yasayip cocuklarimla kaliteli vakit gecirme kisminda devreye giriyorum
not: bosanmis bir kadinim, evliyken de boyleydim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İlişkiyi bir adım öteye taşımak için ne yapabilirim? Bir el atar mısınız ya
- Konu Sahibi Mimoza08
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Eee o yapmıyor mu. İyi akşamlar bana ayrılan sürenin sonuna geldim. Daha faZla açıklama yapamayacağım.öyle demediniz, sevgili yaparım dedim diye Şeyma gibi mi dediniz ?
Şeyma: benim konuyla ne alakam varEee o yapmıyor mu
Herkesin parası yok işte. Orada nafaka ve taMİnat devreye giriyorYooo bahsettiginiz angarya isler icin bakicilar var zaten, ben anne olarak kendi hayatimi yasayip cocuklarimla kaliteli vakit gecirme kisminda devreye giriyorum
Yooo bahsettiginiz angarya isler icin bakicilar var zaten, ben anne olarak kendi hayatimi yasayip cocuklarimla kaliteli vakit gecirme kisminda devreye giriyorum
Bu yorumun cevabı bu değil yalnız, çok alakasız olmuş cevapHerkesin parası yok işte. Orada nafaka ve taMİnat devreye giriyor
Hayır çocuk psikolojisi icabı yaşanan doğal bir süreç bu. Ben boşanmasınlar demedim. BıMedeni kanun var ya hani işte oradaki haklarından yararlansınlar her modern kadın gibi dedim. Bunu tercih etmemek kadını yükseltmez.
Cocuk psikolojisi, kadin nafaka alincami düzeliyor? Cocuğun anne babayami ihtiyaci var? Yada kadinin erkeği soğana çevirdiği, donuna kadar alma peşinde olduğu için ilişkisi çirkinleşen anne babayami ihtiyaci var? Ha elbette yasal haklarina bakmali, ama tek dert bu olmamami
Bir anne ayrica gayet hem cocuğuna bakabilir, hem sosyal hayati olabilir. Kadin niye rahibe gibi yaşasin sirf çocuk var diye? Cocuğun haberi olmasina gerek yokki.
Ayrica her evlilik ille bir kusurdan dolayi bitmiyor. Bazen iki tarafta iyi insanlar fakat anlaşamiyorlar. Hayattan beklentileri farkli olabilir, stress durumunda çözme yollari farkli olabilir.
Yada hadi diyelim 'kusur' var. Bircok kadin bunu bilerek evleniyor. Kac konu var burda. Adam evlenmeden öncede ailesini geçindiriyordu, aldatiyordu, küfurlu kaba saba ne bilim neydi ama kadin yinede evleniyor. Üstüne çocuk yapiyor. Burda kaç konu nişan zamani açiliyor, yapma etme diyoruz dinleyen yok. O zaman söyle, asil 'kusur' kimde oluyor? Hayatinda bir karar aliyorsan, bunun sorumluluğunu almalisin.
Bu dediğinizi yapmanız için gelirinizin belli bir seviyenin üstünde olması lazım.Yooo bahsettiginiz angarya isler icin bakicilar var zaten, ben anne olarak kendi hayatimi yasayip cocuklarimla kaliteli vakit gecirme kisminda devreye giriyorum
Yakın zamanda bir arkadaşım boşandı. Maaşı 4.500 Tl.
İki çocuğu var. Eşinden 1000 lira nafaka bağlandı. 2.000 liraya ev tuttu. Geri kalan 3500 ile bakıcı tutsa nasıl geçinsin?
Ailesi bakıyor okul dışında çocuklara, işten koşa koşa eve geliyor resmen.
Çocuklardan ayrı olduğu tek zaman, eski eşinin çocukları aldığı günler o da, canı ne zaman isterse o zaman alıyor. 2-3 hastada bir.
Benim etrafımda gördüğüm boşanan kadınların kendilerine ait yaşayacakları bir hayat olamıyor özellikle cocuklar belli bir yaşa gelene kadar. Keşke yazıldığı kadar kolay olsa herkes için.
Hayır hayır, sen ben kötü anneyiz, kabul et en kötü sensin, biz minnoş anneler değiliz. Eve kendimizi kapatıp duşa bile girmeden, mutfaktan ders başına, dersten mutfağa kosturmaliyiz. Çünkü sen annesin Büyük düşün
Sevgilin de vardır şimdi senin
Birde sevgili yapmak neden çocukların zamanından çalıyor onu da anlamadım 7/24 sevgiliyle takılmak gerek zaar.
Herkesin parası yok işte. Orada nafaka ve taMİnat devreye giriyor
Sevgilim de oluyor zaman zaman tabi ki parayla ne alakasi var hanimefendi olayin? Ben kendi hayatimi yasayamadigimi anladigim noktada, bakici tutamiyorsam cocuklari cogu zaman babalarina verirdim tercih meselesi bu tamamen, ben hayatimi cocuklarim da dahil kimseye adayamam ve bence saglikli olan bag da buBu yorumun cevabı bu değil yalnız, çok alakasız olmuş cevap
Komple babalarina versin bence o zamanBu dediğinizi yapmanız için gelirinizin belli bir seviyenin üstünde olması lazım.
İki çocuğu var. Eşinden 1000 lira nafaka bağlandı. 2.000 liraya ev tuttu. Geri kalan 3500 ile bakıcı tutsa nasıl geçinsin?
Çocuklardan ayrı olduğu tek zaman, eski eşinin çocukları aldığı günler o da, canı ne zaman isterse o zaman alıyor. 2-3 hastada bir.
Benim etrafımda gördüğüm boşanan kadınların kendilerine ait yaşayacakları bir hayat olamıyor özellikle cocuklar belli bir yaşa gelene kadar. Keşke yazıldığı kadar kolay olsa herkes için.
Bence de. Ne çocuklar bana ne ben çocuklara bağımlı olmamalıyız. Değiliz de. Birde neden sevgilin olunca çocukların zamanından çalınıyor anlamadım. 7/24 çocuklarla ya da 7/24 sevgiliyle mi olunuyor ?Sevgilim de oluyor zaman zaman tabi ki parayla ne alakasi var hanimefendi olayin? Ben kendi hayatimi yasayamadigimi anladigim noktada, bakici tutamiyorsam cocuklari cogu zaman babalarina verirdim tercih meselesi bu tamamen, ben hayatimi cocuklarim da dahil kimseye adayamam ve bence saglikli olan bag da bu
tamam tatlım hahahbuna benzer şeyler zamanında bende yaşamıştım bu belirsizlik çok kötü,.ama şu aşikar ki .bu cocuk seni sevgilisi olarak görmüyor yani ciddi bir ilişki düşünmüyor tatlım üzğünüm..
Bu dediğinizi yapmanız için gelirinizin belli bir seviyenin üstünde olması lazım.
O kadin evliykende sosyal hayati yoktur. Baba sifatini hak etmeyen insanlari baba yapmayacaksin. Üstelik iki çocuk.
Asil sorun burda oluyor. Çoğu kadin hödük adamla evlenip, maddi bağimsizliğini ele almadan, cici gelin oynama peşinde. Sonuç böyle oluyor tabi. Ha o kadinlar belli bir kültür ve çevre ile büyüdükleri için, yaptiklarindan ne kadar sorumlu? Sosyolojik bir sorun evet.
Ancak her kadin böyle değil, her erkekte sorumsuz bir baba değil.
Çocukları 2-3 haftada bir rica minnet alan baba, tamamen yanına alır mı? Hiç sanmıyorum.Komple babalarina versin bence o zaman
Arkadaşın da bırakmaz zaten.
Bence de. Ne çocuklar bana ne ben çocuklara bağımlı olmamalıyız. Değiliz de. Birde neden sevgilin olunca çocukların zamanından çalınıyor anlamadım. 7/24 çocuklarla ya da 7/24 sevgiliyle mi olunuyor ?
Aaa bu şey gibi canim, bebekken kadin çalişirsa bebek anneye bağlanmaz ama baba çalişirsa halen ona bağlanir. Erkeğe sinirsiz özgürlük, kadina kem küm.
Öncelikle güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Ben bir ilişkide tarafların ne yaşadığından ziyade karşındakini hayatında nereye koyduğuna bakma taraftarıyım. Yorumumda da bunu belirtmeye çalıştım. Burada önemli olan karşı tarafın konu sahibini hayatında nereye koyduğu ve konu sahibini bir seçenek mi yoksa hayatındaki kişi olarak mı gördüğü bence. Daha önceki mesajımda örnek verdiğim arkadaşın hikayeside sizinle benzer bie sonla bitmişti. Kız partneri ile onun arkadaş grubunun bulunduğu bir ortamda karşılaşınca çocuk kızı alalade tanıdığı bir arkadaşı gibi tanıştırmıştı. Umarım konu sahibinin hikayesi daha iyi bir sonla biter.valla şu konuyu bu kadar iyi anlayan ve yorumlayan tek kişi sizsiniz bence :) sayfalardır bir tartışma dönüyor konu sahibine faydası yok. tam şimdi bu yazdıklarınızı yazmak için geldim, elinize sağlık siz yazmışsınız. özellikle şu kalın işaretlediğim kısım için bile bu ilişki netleştirilmeli. evet, yeni insan konusu! nedir bu böyle yani yenilere kapı açık mı kapalı mı? insan sırf bunun için bile bu ilişkiyi netleştirmek ister. zamanında belirsiz bir flörtüm vardı. sevgili gibi konuşur sevgili gibi paylaşırdık zamanı ama değildik işte. bişey oldu biz hafif bozuştuk, sonra konuşmaya başladık pat o esnada bir arkadaşı bunu biriyle tanıştırmış, aralarını yapmak istemiş vs bizimki de naza çekmiş kendini, kız başbaşa görüşmek istediğinde zamanım yok vs demiş. öğrendim ve şok oldum, ne diyeceğimi bilemedim. hesap da soramadım. aldattın da diyemedim. neydi yani bu. gerçekten zamanın olmadığı için mi görüşmedin dedim, istemiyorum, kimseyi istemiyorum onunla 1 görüşürüm 2 görüşürüm bi yere varamam, günahına girmek istemem falan dedi. bu cevap karşısında düşündüm yani ben neciyim falan diye. ilk kez biz neyiz diye düşündüm hatta... peki beni de mi istemiyorsun dedim. o da aramızı bozan şeyi yüzüme vurup zaten sen benimle arkadaş olmak istiyorsun öyle olduk falan dedi. saçma bişeydi yani.
Tabi canım. Kadın hep suçlu zaten, çalışır kötü anne, ayrılır kötü anne, sevgilisi olur kötü anne, kocasının gömleği ütüsüzdür kötü hatun...Aaa bu şey gibi canim, bebekken kadin çalişirsa bebek anneye bağlanmaz ama baba çalişirsa halen ona bağlanir. Erkeğe sinirsiz özgürlük, kadina kem küm.
Muhtemelen bu arkadaşının evliyken de herhangi bir sosyal hayatı ya da karı koca çocuksuz başbaşa geçirilen zamanı yoktu öyle değil mi? Yine işten koştur koştur eve gelip bir ihtimal bakıcıda büyük ihtimal aile büyüklerinde olan çocukların sorumluluğunu alıyordu.Çocukları 2-3 haftada bir rica minnet alan baba, tamamen yanına alır mı? Hiç sanmıyorum.
Arkadaşın da bırakmaz zaten.
W Wurstria Biaaaaa Evet haklısınız. Benim aklıma gelen bir konu değildi ama doğru bakış açısı bence de. Ben sadece kendi açımdan düşünmüştüm, geçen bi arkadaş grubunda sevgilim var mı diye soruldu, bana birini ayarlamayı düşünüyolardı, ne diyeceğimi bilemedim, sevgilim var desem hani nerde hayali sevgilin mi var dicekler , yok desem, var gibi de.. Öyle arada kalıp darlanmıştım. Hatta sonra aklıma geldi ne zaman biz olacağız diye..Öncelikle güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Ben bir ilişkide tarafların ne yaşadığından ziyade karşındakini hayatında nereye koyduğuna bakma taraftarıyım. Yorumumda da bunu belirtmeye çalıştım. Burada önemli olan karşı tarafın konu sahibini hayatında nereye koyduğu ve konu sahibini bir seçenek mi yoksa hayatındaki kişi olarak mı gördüğü bence. Daha önceki mesajımda örnek verdiğim arkadaşın hikayeside sizinle benzer bie sonla bitmişti. Kız partneri ile onun arkadaş grubunun bulunduğu bir ortamda karşılaşınca çocuk kızı alalade tanıdığı bir arkadaşı gibi tanıştırmıştı. Umarım konu sahibinin hikayesi daha iyi bir sonla biter.
Ama doğru ya ona fırsat çıkarsa. belki de dener kim bilir..
Ama yok yok bence şu an bulunduğumuz ilişki aşamasında başkasına şans veren, ilerleyen aşamada bile beraber olmadığımız zaman tanıştıklarına sevgilim yok diyebilir. Bunu ben hiçbir zaman bilemem, şu an ki durumumuza da bağlayamam.
bence de hem 7/24 yanından ayırmayıp, egzajere eden yada gerçekten bağımlılık sorunu olan anneler, çocuklarına psikolojin ne kadar zarar verdiğinin farkında bile değil.Bence de. Ne çocuklar bana ne ben çocuklara bağımlı olmamalıyız. Değiliz de. Birde neden sevgilin olunca çocukların zamanından çalınıyor anlamadım. 7/24 çocuklarla ya da 7/24 sevgiliyle mi olunuyor ?
Tamam siz değilsiniz de o çocukta 7/24 sizin dibinizde olmak zorunda değil, olmamalı da zaten. Hem anne hem çocuk psikolojisi için, çevremde gözlemlediğim en sağlıklı davranış bu. Hayat devam ediyor
Şu döngü hiç şaşmaz burada; evlilik dışı cinsel ilişkiyi kötüleme, konu sahibine yer yer "seni kullanıyor" iması, "ah nerede o eski evlilikler" diye ahlayıp vahlamak, gelen yorumlara alakasız cevaplar vermek, "herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil, düşünceme saygı duyun" demek (ama konu kendisine gelene kadar saygı aklına gelmemiştir) ve "sevişmeyenlere gerikafalı diyorsunuz saygısızsınız" diyerek ağlayıp mağdur olmak (kimse böyle bir şey söylememiştir).
Doğada hiçbir ekosistem bu kadar şaşmaz bir döngüye sahip değil.
Onca sayfa okudum ama bu konu üstüne, sevişmeyenler biraz saldırgan gibi geldi. Sevişmediklerinden olabilir mi?