- 10 Şubat 2012
- 471
- 865
- 323
Bende,merak ettim ne yaptı acaba?
Aurora90 ne yaptin
naptınız konu sahibi?Aurora90
cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum bazen ayrılmamaız gereken kişilerden ayrılamıyoruz :)Buluşmadık pazar günü konuşmak için :) Sabah ona, akşam üstü 5-6 gibi müsait olur mu buluşmak için diye sordum. O saatlere arkadaşlarıyla futbol maçı ayarlamış, akşam yada öğlen buluşabileceğimizi söyledi. Zaten gergindim iyice gerildim.
Çünkü pazar günü görüşmeyi kendi istemişti ikimizinde gün boyu başka bir planı olmadığı için ve daha geniş zaman aralığımız olduğu için.
Sonra, bende 'Hayır o saatten önce yada sonra müsait değilim ve buluşamam. Pazar gününü çok önceden geniş zamanımız olduğu için ayarlamıştık. Zaten ne konuşacağımı biliyorsun. Bunun için buluşmak beni geriyordu. O yüzden mesajlaşmak daha iyi sanırım. Yine de neden devam etmek istemediğimi burada söyleyeceğim. Ben sana karsı artık soğuk hissediyorum. Bunca zaman beraber geçirdik ama özel bir anımız olmadı, yeterince birbirimize yaklaşmadık. Beklentilerim hep yarım kaldı ve bu beni çok kırdı. Ne zaman görüşecek olsan 'eğer istersen, sen bilirsin, eğer planın yoksa, eğer işin uzamazsa' gibi bana bir sürü soru yöneltiyorsun. Hiç bir zaman senin ne istediğini bilmedim. Koca bir sevgililer günü geçirdik ve hiç bir şey olmadı, yine bana böyle sorular yönelttin. Bu bana kendimi isteniyormuşum gibi hissettirmiyordu. Çok uzun süre kendimi çok kötü hissettim. Ve 1 gün daha kötü hissetmek istemiyorum. O yüzden lütfen bu konuşmadan sonra numaramı sil ve ilerde bir gün kendini yalnız hissedersende bana yazma. Bu konuda saygı bekliyorum senden' Dedim :)
Aslında böyle paragraf yazmadım, tortortortor cümle cümle arka arkaya onun aralarda yazdıklarını bile okumadan yazıyordum.
O da genel olarak beni suçladı cümlelerinde, asıl ben ona kendini kötü hissettiriyormuşum. Ondan soğuduğumu farketmiş son zamanlarda ama yinede bir şey demeden devam edip düzelmemi bekliyormuş, başka bir dış etkenden dolayı öyle soğuk olduğumu düşünüyormuş o yüzden konuyu açmamış. Ama buna rağmen ondan ne kadar soğuduğumu bile bile, bana normal davranmaya devam etmeye çalışıyormuş ama o da günlerce kötü hissetmiş. Ha bi de 'sen bilirsin, istiyorsan' falan diye başlayan cümleleri için ' bunları böyle, seni istemediğim için kurmadığımı sen çok iyi biliyorsun Aurora' dedi.
O da sürekli karşı atak aynı şeyleri bana söylediği için ' bunları kabul etmiyorum. Bu manipüle etmek' dedim. O da asıl bence sen bunların sorun olduğunu söyleyerek manipüle ediyorsun dedi.
Sonra da ben ' bu konuşma biryere varmayacak gibi görünüyor lütfen burda kapatalım kendine iyi bak, ve umarım aradığın mutlu olacağın şey ne ise onu bulursun ' dedim.
Sonra numarasını ve konuşmaları sildim.
Ama içimde bişey kalmıştı, ah dedim o cümleyi demeyi unuttum. ama numarasını sildiğimden çözüm bulamadım bi türlü nasıl söylemeli onu. Sonra instagramı açtım ordan yazdım.
'Ha bu arada bu zamana kadar bana hep yalnız ve değersiz hissettirmiştin ama şimdi bu konuşmayı yaptıktan sonra bile çok iyi hissediyorum' dedim. O da 'üzgünüm. Bu canımı yaktı. Sen değersiz değilsin. tüm bu olanlar için üzgünüm' dedi. Bende sorun yok dedim ve instagramdan da sildim.
O gün sonra 5 saat falan ağladım.
Ama son 2-3 gündür daha iyiyim iyi hissediyorum.
içindekileri döktüğün çok iyi olmuş. ne niyetle söylenirse söylensin sürekli eğer ile başlayan şeyler hoşuma gitmez benim de. arada bir dense hadi neyse. ingilizce konuşuyorsanız if'li cümleleri kastediyorum. eğer istersen çıkalım istersen yapalım. bi kere de sen iste be adam. ben bu gece seni görücem. bu akşam şuraya gidiyoruz. yarın şunu yapıyoruz, başka plan yapma. bu yani.Buluşmadık pazar günü konuşmak için :) Sabah ona, akşam üstü 5-6 gibi müsait olur mu buluşmak için diye sordum. O saatlere arkadaşlarıyla futbol maçı ayarlamış, akşam yada öğlen buluşabileceğimizi söyledi. Zaten gergindim iyice gerildim.
Çünkü pazar günü görüşmeyi kendi istemişti ikimizinde gün boyu başka bir planı olmadığı için ve daha geniş zaman aralığımız olduğu için.
Sonra, bende 'Hayır o saatten önce yada sonra müsait değilim ve buluşamam. Pazar gününü çok önceden geniş zamanımız olduğu için ayarlamıştık. Zaten ne konuşacağımı biliyorsun. Bunun için buluşmak beni geriyordu. O yüzden mesajlaşmak daha iyi sanırım. Yine de neden devam etmek istemediğimi burada söyleyeceğim. Ben sana karsı artık soğuk hissediyorum. Bunca zaman beraber geçirdik ama özel bir anımız olmadı, yeterince birbirimize yaklaşmadık. Beklentilerim hep yarım kaldı ve bu beni çok kırdı. Ne zaman görüşecek olsan 'eğer istersen, sen bilirsin, eğer planın yoksa, eğer işin uzamazsa' gibi bana bir sürü soru yöneltiyorsun. Hiç bir zaman senin ne istediğini bilmedim. Koca bir sevgililer günü geçirdik ve hiç bir şey olmadı, yine bana böyle sorular yönelttin. Bu bana kendimi isteniyormuşum gibi hissettirmiyordu. Çok uzun süre kendimi çok kötü hissettim. Ve 1 gün daha kötü hissetmek istemiyorum. O yüzden lütfen bu konuşmadan sonra numaramı sil ve ilerde bir gün kendini yalnız hissedersende bana yazma. Bu konuda saygı bekliyorum senden' Dedim :)
Aslında böyle paragraf yazmadım, tortortortor cümle cümle arka arkaya onun aralarda yazdıklarını bile okumadan yazıyordum.
O da genel olarak beni suçladı cümlelerinde, asıl ben ona kendini kötü hissettiriyormuşum. Ondan soğuduğumu farketmiş son zamanlarda ama yinede bir şey demeden devam edip düzelmemi bekliyormuş, başka bir dış etkenden dolayı öyle soğuk olduğumu düşünüyormuş o yüzden konuyu açmamış. Ama buna rağmen ondan ne kadar soğuduğumu bile bile, bana normal davranmaya devam etmeye çalışıyormuş ama o da günlerce kötü hissetmiş. Ha bi de 'sen bilirsin, istiyorsan' falan diye başlayan cümleleri için ' bunları böyle, seni istemediğim için kurmadığımı sen çok iyi biliyorsun Aurora' dedi.
O da sürekli karşı atak aynı şeyleri bana söylediği için ' bunları kabul etmiyorum. Bu manipüle etmek' dedim. O da asıl bence sen bunların sorun olduğunu söyleyerek manipüle ediyorsun dedi.
Sonra da ben ' bu konuşma biryere varmayacak gibi görünüyor lütfen burda kapatalım kendine iyi bak, ve umarım aradığın mutlu olacağın şey ne ise onu bulursun ' dedim.
Sonra numarasını ve konuşmaları sildim.
Ama içimde bişey kalmıştı, ah dedim o cümleyi demeyi unuttum. ama numarasını sildiğimden çözüm bulamadım bi türlü nasıl söylemeli onu. Sonra instagramı açtım ordan yazdım.
'Ha bu arada bu zamana kadar bana hep yalnız ve değersiz hissettirmiştin ama şimdi bu konuşmayı yaptıktan sonra bile çok iyi hissediyorum' dedim. O da 'üzgünüm. Bu canımı yaktı. Sen değersiz değilsin. tüm bu olanlar için üzgünüm' dedi. Bende sorun yok dedim ve instagramdan da sildim.
O gün sonra 5 saat falan ağladım.
Ama son 2-3 gündür daha iyiyim iyi hissediyorum.
Teşekkür ederiimcesaretinizden dolayı tebrik ediyorum bazen ayrılmamaız gereken kişilerden ayrılamıyoruz :)
Aynen hep if li cümleler ama şöyle 'if you wanna meet today let me know' 'if you are not so late today let me know to meet' ..... O da değil de. Sanırım aylar aylardır böyle konuştuğuna göre ve çizgi hiç bozulmadığına göre tarzı böyle.içindekileri döktüğün çok iyi olmuş. ne niyetle söylenirse söylensin sürekli eğer ile başlayan şeyler hoşuma gitmez benim de. arada bir dense hadi neyse. ingilizce konuşuyorsanız if'li cümleleri kastediyorum. eğer istersen çıkalım istersen yapalım. bi kere de sen iste be adam. ben bu gece seni görücem. bu akşam şuraya gidiyoruz. yarın şunu yapıyoruz, başka plan yapma. bu yani.
Bilmiyorum elimden geleni yaptım mı.. Daha çok beklentilerim oldu sanırım. Sadece, başlarda ben daha atak ve flörtözken, o çok karşılık vermeyi beceremiyordu. Çok özledim yazıyordum. 'istersen bugun yada müsait değilsen yarın görüşürüz' diyordu karşılık olarak. Flörtöz oyunlar oynamak geliyordu içimden mesajlaşırken, ufak ufak yapıyordum. Ama tepkileri donuk denebilecek seviyedeydi. Ne bileyim, mesela saçlarından öpüyordum, öyle bakıyordu falan. 2-3 ay sonra bıraktım zaten içimden de gelmemeye başladı.belki yabancı olmasından kaynaklanıyordur bu kadar pasif olması; biz alışkınız Türk erkekleri peşimizden koşsun sorun çıkarsın , sonra bize dil döksün..yabancılarda çok öyle bir durum yok galiba onlar kadın erkek durumlarını daha eşit gibi görüyorlar bu konuda, mesela bir yere gittiğinde biz isteriz ki adamlar hesap ödesin, ama onlar öyle değil..
biraz uzak kaldığınızda birbirinizi özlerseniz belki bu durum değişebilir ama bilemiyorum doğrusu nasıl başlarsa sonradan da hep öyle gidiyor..Ondan beklediğiniz şeyleri 1-2 kere siz yapmayı deneyin o zaman anlar belkİ..normal konuştunuz ve işe yaramıyorsa bu durumda biraz geri çekilmek, soğuk davranmak ama nedenini tam olarak açıklamamak gibi durumlar işe yarıyor bazen..aşk bazen satranç oynamak gibi oluyor :/ kolaylıkla olan aşk olmuyor sanırım
sonradan pişman olmamak için elinizden gelenleri öncelikle denemenizi tavsiye ederim. Önemli olan hem içinizde kalmasın hem de pişmanlık hissetmeyin, elimden geleni yapmıştım demenin rahatlığını yaşayın..
Yanlış bir matchmiş, belki de seviyordu ama sevgi diliniz farklıydı sana hitap etmiyordu, senin sevgi dilini öğrenmeye de niyeti yoktu. Karşımızdaki iyi bir insan da olsa bize göre olmayabiliyor, elinden geleni yeterince yapmışsın ohh için rahat..sıradakiler gelsin bekliyoruzBilmiyorum elimden geleni yaptım mı.. Daha çok beklentilerim oldu sanırım. Sadece, başlarda ben daha atak ve flörtözken, o çok karşılık vermeyi beceremiyordu. Çok özledim yazıyordum. 'istersen bugun yada müsait değilsen yarın görüşürüz' diyordu karşılık olarak. Flörtöz oyunlar oynamak geliyordu içimden mesajlaşırken, ufak ufak yapıyordum. Ama tepkileri donuk denebilecek seviyedeydi. Ne bileyim, mesela saçlarından öpüyordum, öyle bakıyordu falan. 2-3 ay sonra bıraktım zaten içimden de gelmemeye başladı.
Sonra uzun süre ne o ne ben sıcaklık oluşturabilecek bir harekette bulunmadık. (Ama o hep stabil) Bir dönem oldu ona karşı çok soğuduğumu hissettim, sonra o dönem geçti bir dönem, bana güzel bir aşk yaşatmadığı için yerini kızgınlığa bıraktı, sonra o geçti kırgınlık kaldı..
Umarım pişman olmam ve özlemem. Şimdilik bunları hissetmiyorum. Sadece o gün konuşurken çok hırçındım, hem ona karşı mesajlarımda sert ve onun canını acıtma amacı güten bir şekilde, hemde evde kendi kendime yalnızken bağırıp ağlıyodum falan.. Belki biraz daha sakin olabilirdim. Niye o kadar abarttım anlamadım :)
Kesinlikle.. Aslında belirgin bir sorun kötülük yokmuş gibi görünüyor. Çok hoş birisi, ince birisi, iyi birisi, işi gücü var, normal ve gayet uyumlu genel olarak baktığımızda.Yanlış bir matchmiş, belki de seviyordu ama sevgi diliniz farklıydı sana hitap etmiyordu, senin sevgi dilini öğrenmeye de niyeti yoktu. Karşımızdaki iyi bir insan da olsa bize göre olmayabiliyor, elinden geleni yeterince yapmışsın ohh için rahat..sıradakiler gelsin bekliyoruzönemli olan severek ayrılmıyorsun, soğuyarak ayrılıyorsun bu da iyi birşey bence :)
bazen bu bahsettiğin şeyleri ben de yaşıyorum ; adam düzgün oluyor, yakışıklı oluyor ama flört etmiyor odun gibi, ilgi göstermiyor ben niye sevemiyorum hiçbir kusuru yok diyorum ve bu hissizlik duygusu da çok kötü bir his...öbür tarafta da sürekli adrenalin yaratan çok flörtöz ama asla bağlanmayan , balık gibi elimde tutamadığım kişiler oluyor, gidip onları seviyor oluyorum..ee şimdi suç bizim mi ki :)
Evet olabilir, açıkçası benim öncesinde yabancı biriyle böyle uzun süren bir flörtüm olmamıştı. Kısalar da cidden kısa yani 1 aylık falan flört süresi, ısınamadığımdan bir şekilde bitmişti. O yüzden bi izlenimim yok öncesine dair sadece onu tanıdım diyebilirim. Ama hayatıma müdahale etmesin hadi o şekilde sorarak ama bir yerde ne istediğini belirmesi gerekmez mi yabancı kültür de olsa? Yani ' ben seni görmeyi çok istiyorum ama akşam yorgun olmazsan görüşelim' gibi. 'Bugün sevgililer günü senle geçirmeyi çok isterim ama, günün yoğun geçerse de bu bir sorun değil, başka bir gün kutlarız' gibi gibi... ?Yabancı olmasının etkisi büyük...birkaç Yabancı erkekle muhabbetim olmuştu ve onlarda türk erkeklerinin sahiplenme güdüsü pek yok daha çok saygı üzerine...Yani senin hayatına müdehale etmek istemiyorlar, uygunsan, yorgun olmazsan, istersen vs...Bu tarz bi kültürle yetişmişler...Emrivaki yapmak bize romantik ve sahiplenici geliyor ama onlara göre de özel hayata müdehale oluyor...
Ama yine de seninki cok pasif bence...Yabancı kültür ok ama seninki kişilik olarak ta sıkıcı... Bi tane amerikalı tanımıştım mesela, aramızda hiçbişey olmadıgı halde buluşacagımızda her seyi önceden planlamıştı ve her sey benim rahat etmeme yönelikti, o bile seninkinden iyiydi...Yani cok sey beklememişsin için rahat olsun kesinlikle yol vermek gereken biriymiş
bunları beklemek normal bence, karşımızdaki arkadaşımız değil adı üstünde f.ckbuddylik değilse sevgililik sayılır bu; insan sevdiği kişiden sevgi , şefkat ve ilgi bekliyor; insan normal arkadaşından bile daha çok ilgi ve şefkat görüyor yeri geldiğinde. Herkesin sevgi dili farklı olabilir; 5 sevgi dili diye bir kitap vardı; tavsiye ederim. Aşağıdaki şekilde kişiler sevgi ve ilgilerini belli ederler ilişkide; sizin kendinizi sevildiğinizi hissetmenizle karşı tarafın hissedişi farklı olabilir, örneğin sizinki olumlu sözler, onaylama sözleri ise karşı taraf bunu yapmadığında kendinizi sevilmiyormuş gibi hissedebilirsiniz, halbuki karşınızdaki kişi için sorun bile olmayabilir bu. Size değer veren kişiyle bunlar konuşulup çözülebilir ama burda öyle bir ışık göremedim anlattıkarınızdan. Bunları önem sırasına koyduğunuzda kendi dilinizi bulursunuz, herkes için dereceleri farklı oluyor bunların. En önemlilerini kendiniz için ve karşınızdaki için bulabilirsiniz.Kesinlikle.. Aslında belirgin bir sorun kötülük yokmuş gibi görünüyor. Çok hoş birisi, ince birisi, iyi birisi, işi gücü var, normal ve gayet uyumlu genel olarak baktığımızda.
Ama hem bende ki o hissizlik, hem onun sürekli ateşimi söndürmesi(farkında yada değil), gerçekten bu da çok kötü bir duygu.
Bi de, biz kadınlar (ya da ben ve bazı kadınlar bilemiyorum herkesi haha), güzel bir söz duymaya, bir iltifat almaya, bi ufak jest yapılmasına ihtiyaç duyuyoruz bazen sanki.
Düşünsenize beraber olduğum biri var, ve bana en ufak güzel bir söz söylemiyor, bi seviyorum, hoşlanıyorum, özlüyorum, istiyorum, güzelsin, değerlisin, güzel yemek yapıyorsun, temizsin, ... yani bişey ya bana karşı hissettiği bir şey söylesin yada bende iyi olan herhangi bir şeyi söylesin. Bazen bi şey duymaya ihtiyacım oluyor... Ama aylarca hiçbirini duymuyorsun hayatında olan kişiden ve bu beni soğuttuğu gibi, devam ettikçe de özgüvenimi düşürüyordu sanırım. Kendimi kadın kadın hissetmemeye başlıyordum.
Ah çok yararlı bilgiler, teşekkür ederim. Ama bunları bulduğumda ne olacakmış? Doğru ilişkide miyim onu anlamak için mi?bunları beklemek normal bence, karşımızdaki arkadaşımız değil adı üstünde f.ckbuddylik değilse sevgililik sayılır bu; insan sevdiği kişiden sevgi , şefkat ve ilgi bekliyor; insan normal arkadaşından bile daha çok ilgi ve şefkat görüyor yeri geldiğinde. Herkesin sevgi dili farklı olabilir; 5 sevgi dili diye bir kitap vardı; tavsiye ederim. Aşağıdaki şekilde kişiler sevgi ve ilgilerini belli ederler ilişkide; sizin kendinizi sevildiğinizi hissetmenizle karşı tarafın hissedişi farklı olabilir, örneğin sizinki olumlu sözler, onaylama sözleri ise karşı taraf bunu yapmadığında kendinizi sevilmiyormuş gibi hissedebilirsiniz, halbuki karşınızdaki kişi için sorun bile olmayabilir bu. Size değer veren kişiyle bunlar konuşulup çözülebilir ama burda öyle bir ışık göremedim anlattıkarınızdan. Bunları önem sırasına koyduğunuzda kendi dilinizi bulursunuz, herkes için dereceleri farklı oluyor bunların. En önemlilerini kendiniz için ve karşınızdaki için bulabilirsiniz.
alıntı :
gary chapman a göre insanlar anlaşmak için nasıl farklı dillerde konuşuyorlarsa, sevgilerini göstermek için de farklı diller kullanıyorlar.
bu diller;
1. nitelikli beraberlik
2. onay sözleri
3. armağan alma
4. hizmet davranışları.
5. fiziksel temas.
kendi dilinizi bulmak için 3 pratik yol önermiş;
1-sevgiliniz en çok neleri yapmadığında sizi sevmediğini düşünürsünüz?
2-sevginizi nasıl gösterisiniz?
3-sevgilinizden en çok rica ettiğiniz şey nedir?
bunları bulunca kendimizi ve karşımızdakini tanımış oluyoruz, o zaman hisslerimizi anlamdırmamız kolay oluyor, bazı şeyleri kişisel algılamamış oluyoruz, biliyoruz ki karşımızdakinin sevgi dili farklı ve kendisine davranılmasını aslında beklediği gibi bize davranıyor çünkü onun sevgi dili bu. Eğer seviyorsa tabii.Ah çok yararlı bilgiler, teşekkür ederim. Ama bunları bulduğumda ne olacakmış? Doğru ilişkide miyim onu anlamak için mi?
Sanırım benimki 1-2-5-4-3.
Bi de normal mi içimde ki zaptedilemez stalklama isteği, ve kafadan kurmam ve yine kötü hissetmeye başlamam
bunları bulunca kendimizi ve karşımızdakini tanımış oluyoruz, o zaman hisslerimizi anlamdırmamız kolay oluyor, bazı şeyleri kişisel algılamamış oluyoruz, biliyoruz ki karşımızdakinin sevgi dili farklı ve kendisine davranılmasını aslında beklediği gibi bize davranıyor çünkü onun sevgi dili bu. Eğer seviyorsa tabii.
İhtiyacınız olanı karşılıklı konuşarak birbirinize verdiğinizde ikiniz de kendinizi daha çok sevilmiş hissediyorsunuz, ihtiyaca hitap etmek ve edilmesi mutlu ediyor..değer veren kişiyle bunları oturur konuşurum, bana böyle davrandığında kendimi daha iyi ve mutlu hissediyorum şöyle davrandığında kendimi daha kötü hissediyorum gibi..yani karşımızdaki kişiye biz öğreticez bize nasıl davranılmasını istediğimizi.. son zamanlarda bu konuda çok büyük bir farkındalık yaşadım. Eskiden olsa sevmiyor diye yapıştırıp içten içe üzülürdüm.
Bu çaba isteyen birşey olduğu için herkes gönüllü olmaz tabii ki, öylesine takılan kişilerle bunlar konuşulmaz, psikolojik ihtiyaçlarımı farkettim karşımdaki kişiye söylüyorum çoğu zaman.. Örneğin ilişkide erkeğin benden ön planda olması benim hoşuma gidiyor minik bir örnek ;hesabı ödemesi gibi mesela ya da maddi durumunun benden iyi olması..bu bana kendimi daha iyi hissettiriyor, zamanında maddiyat konusunda erkeklerden çok çektim ve sömürüldüm..üzgünüm ama özellikle erkekler düz mantıktır ve direk ne isteyip beklentinizi açıkca dile getirmeyince anlamayabilirler, konuşa konuşa anlaşacağız mecburen şayet karşımızdaki kişi için değerse ..yoksa zaten gerek yok uğraşmaya..
evet bence bunları şu an hissetmeniz çok normal, daha çok yeni sonuçlandırdınız ben de hep aynı şekilde hissederim kendimi..ilk zamanlarda oluyor, hatta arasın peşimize düşsün itiraz etsin isteriz içten içe..kadınlar ilk zamanlarda çok zorlanır ama zamanla iyi hissetmeye başlar; erkekler ise tam tersi onlar ilk başta oh be kurtuldum gibi hissedip sonradan çöküş yaşıyorlar..Bir de eğer ki ayrlık ve terk edilme şemalarımız varsa , ayrılıklarda diğer insanlardan daha çok etkilenebiliyoruz.
Pardon nitelikli beraberliği ben 'ilişki içinde olduğuna emin olmak, güvende hissetmek' gibi anladım o yüzden 1. sıraya koymuştum. bu durumda benim için 1. sıraya onay ve sevgi sözleri geliyor, sonra fiziksel temas ve nitelikli beraberlik.mesela sizin için fiziksel temas 3.sırada yer alıyor; benim için ilk sırada; bana sarılmayan öpmeyen, yanımdayken bana temas etmeyen biri için beni sevmediğini düşünürüm direk ben; ben de sevgimi karşımdakine belli ederken sarılırım, öperim sürekli temas ederim sevgimi göstermek budur benim için.
Halbuki onun sevgisini göstermesi bu değil de örneğin onunki nitelikli beraberlik yani birlikte kaliteli zaman geçirilmesi. O da ben onunla kaliteli zaman geçirmezsem kendini sevilmiyormuş gibi hissedebilir. İhtiyaçları belirlemek hayatta çok büyük bir farkındalık yaratır, öbür türlü de yaşanır ama aynı şey mi ne kadar farklı yaşarsınız bir düşünsenize ?
Pardon nitelikli beraberliği ben 'ilişki içinde olduğuna emin olmak, güvende hissetmek' gibi anladım o yüzden 1. sıraya koymuştum. bu durumda benim için 1. sıraya onay ve sevgi sözleri geliyor, sonra fiziksel temas ve nitelikli beraberlik.
Onun ne istediğini ve beklediğini gerçekten konuşmadığı ve göstermediği için anlayamadım sorun buydu. O hep çok stabildi. Genel olarak her şeye tamam diyordu. Mesajlaşmalar çok sakin ve tekdüzeydi. Davranışlar, aktiviteler hep aynı level de idi.. ekstra hiç bir şey olmadı. Başka bir üyeye yorum olarak yazmıştım sanırım sadece bir kez yüzüme dokunum 'çok güzelsin' dedi. Ve nasıl bir sırıttım o an. Ama kısa sürdü, ardından beni güzel bir söze ne kadar muhtaç bıraktığını hatırladım ve daha kötü hissettim.
Bilmiyorum, sanırım gerçekten hislerimden konuştuğumda anlayabilecek erkek çok az. Yada benim konuşma şeklim çok fevri bazen ve cevap beklemiyorum çoğunlukla karar vermiş oluyorum, tüm bunlar o zamana kadar kendiliğinden olmadıysa...
Bu arada, ne kadar soğuk bir ilişki dediysemde ne kadar aşık değilim dediysemde kötü hissetmemi şuan anlamlandıramıyorum. Dürüst olmak gerekirse dediğiniz gibi, 'bitirmeyelim, sana böyle hissettirmemeliydim, şunları yapmalıydım ve şunları yapmamalıydım, seni istiyorum ve bitirmek istemiyorum' vs gibi bir reaksiyon ve ardından peşimden gelmesini bekliyordum... Yine beklentilerim.. heryerde.. belki bu olmadı ve buna kırgınım. Çünkü belki böyle bir kriz yaşadıktan sonra o yapıcı olarak gelseydi, duygularımız da ilişkimiz de daha farklı devam ederdik yola..
Bide bugün hatırladığım ve zoruma giden birşey. Ayrılık konuşmasında 'senin için en iyisini diliyorum, bu daha iyi bir adam anlamında değil, en güzel mutluluk, başarı, huzur anlamında' dedi. Yılbaşında aramız iyiydi ve bu minvalde bir mesaj atmıştı. Çok soğuğuma gelmişti. Sanki halasına mesaj atar gibi 'yeni yılda başarı, huzur ve mutluluk seninle olsun' gibi birşeydi... Hiç biz yok içinde dileklerin..
Ebeveyinlerim tarafından sevildiğimi düşündüm sanki hep. bekli küçükken annem tarafından değil ama bu benim daha çok iş yaşantımı etkiliyor diye düşünmüştüm. Genelde kadınlar için ilişkiler alanında baba ile ilgili bir sorun olduğunda eksiklikleri ararlar ve tamamlama içgüdüsünde olurlar diye okumuştum. Oysaki benim babam ben küçükkende büyüdüğümde de dünya iyisiydi. Herkes özenirdi ilişkimize.Bu arada, ne kadar soğuk bir ilişki dediysemde ne kadar aşık değilim dediysemde kötü hissetmemi şuan anlamlandıramıyorum.
bunları hissetmenin nedeni hepimizin doğduğumuz andan itibaren ebebeynlerimizle olan ilişkilerimiz aslında; yani şemalarımız var; bir süre sonra iyi hissediceksin. Ayrılık ve değersizlik şemalarını araştır. Ayrıca daha ilk gün ve hissettiklerin çok normal, bu süreç uzarsa takıntı haline gelirse normal olmaz.
Bu arada sana yazdığıma bakma benzer şeyleri ben de kendim yaşıyorum ve bir çoğumuz da yaşıyoruz. Sadece farkındayım. Hatta bazen çok hoşlanıyorsam bir süre takıntı haline getiriyorum, sürekli onu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?