ilişkide tutku hissetmemek

Ve bazen o kadar çok şey oluyorki hayatımda, bir sürü yorucu riskli kararlar, olaylar, insanlar, ve ben bazen sadece yönetilmek istiyorum. 'şunu yap' 'bunu seç' gibi... O derece yoruluyorum kimsem olmamasından ötürü sorunlarım varken.

Hatta belkide asıl konuya gelirsek, onun bana her şeyi sorması kendi yemeğini bile seçmemesi bana bu yüzden bu kadar ağır geliyordu. Kibar değil, düşünceli değil ağır

ailemiz tarafından çok sevilsek bile şemalarımız olabiliyor, bunlar aslında bizim duygularımız değil, yeni dünyaya gelmiş bir bebek düşün ham halimiz o; biz bu hissleri birilerinden satın almış oluyoruz. Böyle durumlarda kendine şunu hatırlat 'bunu ben bir yerden satın aldım bu aslında bana ait değil..' ben de çok sevildiğim halde annem hemşireydi 2 günde bir nöbete kalırdı bu bende ayrılık şemasına neden olmuş olabilir yani tam olarak açıklayabildim mi bilmiyorum; bize ilk bakım veren kişilerin isteyerek/istemeyerek bilinçli/biliçsiz tavır davranışlarını kopyalıyoruz.Bunlar ilerki yaşamımızda bizim hayatı algılayışımızı ve şemalarımızı oluşturuyor, bu konuyla ilgili güzel kitaplar var tavsiye ederim. Ayrıca beni ekleyebilirsin sosyal medyadan ya da burdan özelden sohbet edebiliriz sorun değil :)

Ama sen böyle istiyorsan tamam mı ahahahahha orda bile if:li cümle kurmuş. Ay bacım boşver bundan bir yol olmazdı. Hayır yani buluşmak yüz yüze konuşmak için kırk takla attın adam bana mısın demedi hep kaçtı. Şimdi de asıl sen bana kötü hissettirdin. Yok ya.

manipülasyon bunlar hep

Aurora90 son yorumları okudum. kesinlikle çok haklısın. flörtöz konuşmalar olmayacaksa bu insanın kankalarından ne farkı var ki? insan soğur ve istenmediğini düşünür. özledim, seni istiyorum, görmek istiyorum, keşke şimdi yanımda olsan, şöyle hoşsun böyle tatlısın gibi şeylere bi cevap alınmadığında maksimum iki kez falan daha söyler insan sonra salar. hadi o an aynı karşılığı veremedi, belki kafa başka yerdeydi belki bi sıkıntısı vardı eyvallah da sürekli böyle olması ve artık bu konuşmalardan soğutmuş olması çok itici. bir söylersin iki söylersin, üçüncüde misal ondan beklersin. söylendiğinde karşılık veriyorsa amenna. karşılık veren zaten kendisi de yazar, söyler. çok yeni olsanız şöyle 1-2 aylık falan, daha çok yeni belki kendini açamıyordur henüz tanımıyorsun derdik. ama sen 8-9 ay gibi uzun bir zaman diliminden bahsediyorsun. artık yenisi, çekinmesi, açılamaması falan yok bu işin. hadi o istersen falan dediği if'li cümleleri bi kenara bıraktım kültür dedik tarz dedik hadi ona da eyvallah ama güzel sözlere karşılık vermemek bambaşka bir olay. bunun yabancı olmakla zerre alakası yok.

Cok tesekkur ederim
Tavsiyeler için de.. Haklısınız hepsi çok mantıklı. Evet sakinken bazen bende böyle düşünebiliyorum(bazen bazen). Ama sıcağı sıcağına olaylarda, kendimi de suçluyorum çok şeyde.

Evet bi de 8-9 ay hemen hergün görüştüğümüzü ve konuştuğumuzu varsayarsak... Bu sürenin etkisi çok uzun olmalıydı.
Ama haklısınız. belki benim de hatalarım var ona karşı. Ama bu benim. O da o. Sanırım bu yaştan sonra ikimizde değişemeyiz. Asıl o zaman ütopik olur. Ya da bunu bu şekilde devam ettirmeye çalışmak. O yüzden iyi oldu.
Bi de aslında konuşmalarımızda hep karşı atak yapıp, gönül almaktansa, üste çıkma çabası, narsistik kişilik özelliklerinden biri sanırım. Ki bu çok korkutucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…