İlişkide kıskanç olmamak .benmi tuhafım?

Kıskançlık hissi,sevginin ölçütüymüş gibi yansıtanlarla aynı fikirde değilim.Kıskançlığın kişinin benlik algısıyla bağlantılı olduğunu düşünenlerdenim.Kıskançlık( şüphe,kaybetme korkusu, kendine ve karşı cinse güvensizlik,yetersizlik,güç)çocukluk ve gençlik yıllarında geçirmiş olduğu yaşantılarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Ben de kıskanç biri değilim. Eşimin iş yerinden iki kız arkadaşı var. Ben de tanıştım kendileriyle üstelik çok da güzel ve bakımlılar.Bazen ben alışveriş yaparken yalnız bırakıyorum.Ne düşünmeliyim acaba, bir gün çifleşip çiftleşemeyeceklerini mi?

Yorumlara şöyle bir baktım. İşin ucunu devamlı aldatmaya bağlamış herkes ama illa aldatilma, sevisme olması gerekmiyor herşeyin sonunda.

Mesela @KudrAlobar demiş ki "Eşim dokunsal bir insan kadın arkadaşlarına sarılır da öper de rahatsız olmam, güveniyorum."

Ben böyle bir durumda rahatsız olurum mesela ama eyvah aldatacak, adam elddeen gidiyor diye değil. Kaç senelik arkadaşı olursa olsun eşimin başka kadını öpüyor olması düşüncesi beni rahatsız ediyor. İlla biseyden rahatsız olmak için adamın yatağa girmesi gerekmiyor "bana göre" ve bundan rahatsız olmak psikolojik bir sorun değil bence. :KK70:

Ama bizim toplumumuzda kıskanmıyorsun sevmiyorsun mantığı var daha çok
Sahiplenmiyorsun diyorlar
Kıskanç kadınlardan yakınılıyor sonra ee sende hiç kıskanmıyorsun oluyor bir süre sonra durum
Şaşırtıcı gerçekten
Çünkü kıskanılan bir erkek egosunu tatmin ediyordur.
E tabi sizde kıskanmayınca ego tatmin olmuyor demek ki.

Ben de sizin gibiyim hiç kıskanmam ve kiskanilmaktan da hiç hoşlanmam. Ama bizim gibi olan cok yok. Mesela kiz arkadaşlarımla tatil plani yapıyoruz birinin sevgilisi gidemezsin diyor kız da tamam askim diyor şok oluyorum her seferinde. Bana da onlar garip geliyor normal olan sizsiniz. İlişkilerimde benimle paralel görüşte kişilerle olduğundan kiskanmayisimi sorun eden hiç olmadı aksine hayatı onlara da kendime zindan etmediğim için hep gayet memnunlardi durumdan. Kıskanmak sevmek değildir kendine ve karşıdakine güvenmemektir bence.

İlgiliyim kendimce ama yetmiyor heralde
Bazen başbaşa kalmak istiyorum bazen yalnız yada sosyal çevremle
Ama sürekli yazan arayan bir tip değilim
Mesela ararlar sonradan görürüm hep telefona bakmam sesi kısıktır zaten .
İŞTE BÜTÜN MESELE BENCE SON CÜMLE
ADAMLAR BUNDAN DEĞERSİZ HİSSEDİYOR
RAHATLIĞA BAK :)))

Boyle tavirlar sergileyen insanlar ciddi anlamda kendileriyle sorunlari olan insanlar,herseyi kontrol etme hastaligi gibi,benimsin ve benim kurallarima gore yasayacaksin haa oyle birakip gidemessinde vururumlar tehditler ohoo girla tecrubeyle sabit yani:)gecmiste oyle bir manyakla tecrube ettim..ama ne diyorum simdi biliyomusun?iyiki tecrube etmisim,aksi takdirde bugun ku ben olmazdim olgunlasmazdim hersey olmasi gerektigi icin oluyor:)gelene bas ustune,gidene eywallah...

Aynen ben kıskançlık gerektirmeyen durumlar da kendimi rahatsız edemem sevgilimi veya eşimi de gerek yok hayat böyle manasız gerginlikler için hayat çok kısa kıskanmayalım bizi de kıskanmasınlar mutlu huzurlu ilişkilerimiz olsun inşallah :)

Mesela çoğu insan kıskançlığı özgüvenle yada karşıdakine güvenmemekle bağdaştırır
Ben buna katılmıyorum yani olabilir bazı durumlarda ama insan birini çok sevdiği için kıskanamaz mı? Yani özgüven sahibi karşısındakinede güveniyor ne yani kıskanamaz mı? Bence bal gibi de kıskanabilir

ilişkilerimde çok rahat bir insanım .aşırı bir kıskançlığım yoktur.herkese özel alan bırakılmasından yanayım.bazen yaptıklarım çevremdekileri şaşırtıyor.arkadaslarım çok rahat bırakıyorsun diyor.mesela ben olsam şuna izin vermem buna izin vermem vs .izin almak yada vermek hiç tarzım olan birşey değil.benim ilişkimde erkek arkadasım arkadaslarıyla akşam takılabilir normal kız arkadaslarıyla görüşebilir vs benim içinde öyle.insanlar buna çok şaşırıyor.misal bir arkadasım var çok medeni eğitimli bir kız.o bile sevgilisinin resmine bir bayan arkadası yorum yaptı diye kıyameti koparıyor.ona diyorum ne alaka yapabilir .sen ne rahatsın diyor bana.bende mi sorun var anlamadım.erkek arkadaslarım da başta çok güzel çok farklısın derken ilişki sürünce sahiplenmiyorsun kıskanmıyorsun beni sevmiyorsun sevildiğimi hissetmiyorum diyor.
Şimdi tanışma aşamasında olduğum biri var konuşuyoruz kıskançlığı sevmem falan diyor herkesin özel alanı olmalı ama biliyorum bir süre sonra oda şikayet etmeye başlayacak.
Huyum bu .bana sevmiyorsan kıskanmazsın sen aşık olamıyorsun diyorlar
Haklılar mı bilemiyorum .
Siz kıskanç mısınız bunun dozu nedir?
Asıl olması gerekeni yapıyorsunuz. Kendine ve karşısındakine güveni olan çiftler böyle olmalılar zaten. Bende eşimi kıskanmam pek. Kızlarla akşam dışarı çıkarım. Eşim de istediği zaman çıkar. İstediğimiz arkadaşlarımızla görüşürüz. Zaten aklında sizi aldatmak düşüncesi varsa her türlü yapar bir şeyler. 7/24 başında dursanız gözüyle bile yapar. O yüzden rahat olmak en mantıklısı. Seven insan kıskanır lafına inanmam.

Anne olduğumdan beri yani 6 yildir pedagojiye merak saldım. Sizdeki durum 'kaçıngan baglanma' olabilir,bir araştırın.

vallahi yapı meselesi bişey diyemem ama gerçekten kendinize zarar onlara hiç bişey olmuyor (erkeklere yani ) hepsinin canı cehenneme bence bu aralar feminist takılıyorum :)
Feminizm cinsiyet eşitsizliğini düzeltmek adına kadın sorunları kısmını inceleyen düşünce akımıdır. Feministler erkek düşmanı değildir. Feminaziler erkek düşmanıdır

Tam olarak ben 😂 bu özgüvenle ya da karşıya aşırı güvenmekle ilgili değil ama. Biz eşimle 15 yaşında tanıştık lise ve üniversiteyi birlikte okuduk o yüzden arkadaşlarımız ortak bu güne kadar kıskanmadım hiç.

Ama şu an iş yerinde kadın arkadaşlarıyla da çok samimi davranır hatta sosyal medya aktif kullanmaz ama bir bayan arkadaşıyla hikaye atmıştı. Benimle daha hiç atmadı mesela. Sosyal medya hesabını da biliyorum ama aklıma açıp bakmak gelmez 3 haftadır mecburi ayrılık yaşıyoruz ona rağmen.

Eşim de biraz kıskanç. Ya da kıskanacak bir durum yok bilmiyorum.

Kıskanmak insanı yorar karşıyı yorar sevgiyi azaltır ki dozunu aşmışsa
Ben çok kıskaçtım o zamanlar aldatıldım ve ayrıldım sözlümden
Şuan bir sevgilim var sadece güvenmek istiyorum ben kıskanmam ama güvenmezsem olmaz dedi
Onunla birşikte değiştim bence geliştim de bende kıskanmıyorum yapan hertüelü yapıyor hertürlü ortaya çıkıyor, gereksiz kıskaçlıkla günü zehir etmeye değmiyor
Benim annemde babamı hiç kıskanmaz nasıl ya diye şaşırırdım ama güzel olan buymuş
Seven kıskanır diye birşey yok biraz yapı ve hayata bakış açısı
Bazı ufak kıskançlıklar hoşuma gider benim ama sevgilim ona yalan söylemediğim sürece elinden geldiği kadar anlayışlı duruyor
Bunu yapan insana bir hayranlık duymamak elde değil
Sevgisini de sonuna kadar hissettriyor kıskanıp boğarak değil bana değer vererek çok güzel hisler bence

Kıskançlığın sınırlarını zorlayan bir insanım ama bunu benden başka kimse bilmez. Eşime hiç belli etmem ama şüphelendiğim zamanlar çok ciddi takip ederim. Kıskandığını belli edince erkek kısmı kendini çok önemseyıp havalara giriyor. En mantıklısı belli etmemek bence.

Seven kiskanir derlerde bu asiri olmayacak dozunda kiskanilmak kiskanmak guzeldir bence. Yapi meselesi biraz. Karsidaki kiskanclik sevmiyorum diyorsa, trip atan kapris yapan kadin sevmiyorum demek istemis. Gercek seven insan tripte ceker kapriste:))

ilişkilerimde çok rahat bir insanım .aşırı bir kıskançlığım yoktur.herkese özel alan bırakılmasından yanayım.bazen yaptıklarım çevremdekileri şaşırtıyor.arkadaslarım çok rahat bırakıyorsun diyor.mesela ben olsam şuna izin vermem buna izin vermem vs .izin almak yada vermek hiç tarzım olan birşey değil.benim ilişkimde erkek arkadasım arkadaslarıyla akşam takılabilir normal kız arkadaslarıyla görüşebilir vs benim içinde öyle.insanlar buna çok şaşırıyor.misal bir arkadasım var çok medeni eğitimli bir kız.o bile sevgilisinin resmine bir bayan arkadası yorum yaptı diye kıyameti koparıyor.ona diyorum ne alaka yapabilir .sen ne rahatsın diyor bana.bende mi sorun var anlamadım.erkek arkadaslarım da başta çok güzel çok farklısın derken ilişki sürünce sahiplenmiyorsun kıskanmıyorsun beni sevmiyorsun sevildiğimi hissetmiyorum diyor.
Şimdi tanışma aşamasında olduğum biri var konuşuyoruz kıskançlığı sevmem falan diyor herkesin özel alanı olmalı ama biliyorum bir süre sonra oda şikayet etmeye başlayacak.
Huyum bu .bana sevmiyorsan kıskanmazsın sen aşık olamıyorsun diyorlar
Haklılar mı bilemiyorum .
Siz kıskanç mısınız bunun dozu nedir?

Bu aynı ben. Sevgilime, kısıtlama ya da şu şu kim diye sormam. Ama kendisi, aşırı kıskanç. Benim için onun kız arkadaşlarının olması, onlarla görüşmesi gayet normal. Ben de aynı şekilde erkek arkadaşlarımla görüşebilmeyi, erkek arkadaşlarımın olmasını normal karşılıyorum ama onun için hep sorun.

Ben bu sebeplerden dolayı çok yoruluyorum bazen. Aynı şekilde “ben kıskanmam” vs dediğimde de “sen zaten böylesin, ilgisizsin” falan diye tepki veriyor.

Kıskanılacak bi durum olduğunda aşırı kıskanırım ama bu tarz durumlarda bilemiyorum... Kesinlikle sana katılıyorum.

Asla. Kiskanilmayi bayagi ve kisitlayici bulurum. Iki tane hayati bana zehir eden sevgilim vardi. Neden ayrilmadiysam salak gibi iste..(30lu yaslar bu aydinlanmalar icin sanirim)
Ve ben her ikisini de ooooh bir guzel aldattim. Ha cok mu iyi biseydi tabii ki degil. Ama kendi acimdan sunu diyebilirim, oc almak ve sonrasinda hemen ayrilmak icin boyle davrandim saniyorum.
Ilki yuzunden universitede adim soguk nevaleye cikmisti. Kimseyle gorusturmez, kiyafetlerime neler neler derdi. Denize gidince beni ararsa arabanin icine kosa kosa islak bikinimle girer evdeymis gibi konusmaya calisirdim.( bikiniden falan da haberi yok tabii) sonra ben bunu bi guzel aldattim. Ve ona da’ sana olan tum saygimi sevgimi oldurdun. Bana goz actirmadigini saniyordun ya al bak bu fotografa, git nereye istiyosan kafa at yazip terketmistim.
Ikincisi ile de benzer bir hikaye.
Ona da kendini cok akilliyim saniyorsun ama koca egolu bi ahmaksin minvalinde biseyler demistim.
Kendimden bildigim icin nefes alma imkani verilen insan karsisindakini sever onu ozler diye dusunuyorum. Esimle 6 yildir birlikteyiz kimseye yan gozle bile bakmadim. O da bana en ufak kiskanclikta bile bulunmadi. Ben de onu darlamadim. Telefonuna bakmak aklima bile gelmedi. Sokakta guzel bi kadin gorunce ben bakiyorum ona gosteriyorum. Tvde oooh cagatay da ne yakisikli oldu yaa diyip geyik de yapiyoruz.
Yapacak olan gene yapiyor( sekil 1a). O yuzden kafama takip erken yaslanamam:))

Son düzenleme:
X