ilginç fikirler üreticisi olarak ben..

ne için hormon enfjeksiyonu anlamadım ?
Birde süt üretiminin devamı nasıl sağlanacak?
Çünkü hamilelik boyunca süt bezleri artan hormonların etkisiyle gelişiyor.
O açıdan hormon veriliyor mu acaba dedim
Biyolog olduğum ayrıca emzirmeyi beceremeyen bir anne olduğum için konu ilgimi çekti.

Anne sütünde son yıllarda yapılan incelemelerde, sahip olduğu mucizelerin yanında, bebek ile etkileşim kurarak, bebeğin ihtiyaçlarına göre form değiştirdiği de ispatlanmıştır.

2013 yılında, Harvard Üniversitesi Asistan Profesörlerinden İnsan Evrimi biyolojisti Katie Hinde (PhD), memelilerde anne sütünün bebeğin bağışıklık sistemi üzerine değişimi hakkında bir araştırmaya başladı.

Yapılan araştırmada, anne sütünde bağışıklık değişkenlerinin, bebeğin hastalıklarına göre değişimi gözlemlenmiştir.

Bebek hasta olduğunda, annede hastalık semptomları gözlenmese dahi, anne sütünün hastalığa bağışıklık sağlayacak elementler içerdiği saptanmıştır.

Bu durumun sebebi olarak, bebek emzirilirken, göğüs ucunun büyüdüğü ve ters basınç uygulanarak bebeğin ağız salgısı ile bir miktar sütün tekrar göğüs kanallarına aktarılması ile, bebeğin hastalığına dair bilgilerin anneye iletildiği keşfedildi.

Bu duruma ters yönde süt akışı ismi verildi.

Anne sütünün, bağışıklık hücreleri ve kök hücreler içeren canlı bir yapı olduğu vurgulayan Katie Hinde, bu durumu şu şekilde açıkladı:

"Memelilerin salgı bezleri anatomisi ve psikolojisi ile bağışıklık sistemi tepkisinin göstergelerine göre, bebek tükürüğünün, anne sütündeki bağışıklık bileşenlerine yön verdiğini söyleyebiliriz."

Hastalık miktoplarından bir kısmının, tükürük yardımı ile anneye gönderilmesi, annenin salgı bezlerini tetikleyerek, ilgili hastalığa karşı bağışıklık yapacak molekülleri salgılamasını sağlıyor. Böylelikle bebek anne sütünü emerek, zayıf bağışıklık sistemine destek olan moleküller sayesinde hastalığa karşı direncini arttırıyor.

Bu bize, anne sütünün sadece besleyici bir öğe olmadığını, aynı zamanda memelerin gelişiminde bağışıklık sistemine de büyük bir destek olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Bu etkileşim yalnız biz insanlar için geçerli değil, tüm memeliler için geçerli. Yani tüm memelilerde, bebeğin tükürüğü anne göğsünden geri bildirim yaparak, bebeğin ihtiyacı olan öğeleri annesine haber vermesini sağlıyor.

Bebek tükürüğü ve anne sütü etkileişimi bu mucizeden ibaret değil, dahası da var.

Bebek tükürüğü, anne sütü ile bir araya geldiğinde, sonucunda hidrojen-peroksit üretilen bir kimyasal bir reaksiyon meydana geliyor. Evet hidrojen-peroksit, yani zararlı mikropların büyümesini engelleyen ve yararlı bakterilerin büyümesini hızlandıran bileşik.

Böylelikle, anne sütü ve bebek tükürüğü bileşimi, annenin göğsünde veya bebeğin ağız bölgesinde, bebeğe zararlı olabilecek virüslerden bebeği koruyarak, bebeğin bağışıklık sistemine ekstra bir katkı daha sağlıyor.

Tüm bu göstergeler, anne sütünün çok sayıda faydalarından sadece bir kaçı olarak, anne sütünün sadece bir besin değil, aynı zamanda kişiye özel reçetelenmiş bir ilaç olduğunu da bize kanıtlıyor.
Kaynak: http://www.people.fas.harvard.edu/~khinde/index.html

bundan yola cıkarsak dogum yapamamış bir kişide tükürük salgısı ve geri akım sayesinde bebege ihtiyacı olan sütü belki verebilir ???
bu makaleye göre evet haklısın. Ben bu kadar detaylı araştırmadım. Gerçekten anne sütü bir mucize. Yine bu makaleden yola çıkarsak sanırım aynı anda birden çok bebeğe süt annelik yapman zor gibi. Çünkü bir bebeğin ihtiyaçlarına göre şekillenen süt. Başka bir bebeğin tükürüğü ve geri akım sayesinde yine içerik değiştirecek buda öteki bebeğin ihtiyaçlarına tam cevap verememek demek oluyor sanırım. Yinede araştırmak lazım. Ve buda ne yazıkki ülkemizde çok zor. Meme reddi yaşayan bir bebeğe anında dayıyorlar mamayı doktorlar. Emzirebilmenin ne büyük mucize olduğunu doktorların bile birçoğu bilmiyor. Birde hangi süt annelik yapan anne araştırıyorki bukadar,neticede anne sütü her haliyle şifa bebeğe. Ayları yakın bebekler ne olursa olsun emzirilebilir bence.
Dilerim isteklerin yönünde gelişir herşey.

Biyolog olduğum ayrıca emzirmeyi beceremeyen bir anne olduğum için konu ilgimi çekti.
ya prl yuksek oldugu icin emdikce devami artarak gelir demisti endokrin dokt. vee diger hormonlarin vucut uzerinde ki etkisi de var. olacaktir illaki ...
sorularin topluca endokrin dokt. belki cocuk dokt. sorulmasi iyi olacak gibi... :)

bu makaleye göre evet haklısın. Ben bu kadar detaylı araştırmadım. Gerçekten anne sütü bir mucize. Yine bu makaleden yola çıkarsak sanırım aynı anda birden çok bebeğe süt annelik yapman zor gibi. Çünkü bir bebeğin ihtiyaçlarına göre şekillenen süt. Başka bir bebeğin tükürüğü ve geri akım sayesinde yine içerik değiştirecek buda öteki bebeğin ihtiyaçlarına tam cevap verememek demek oluyor sanırım. Yinede araştırmak lazım. Ve buda ne yazıkki ülkemizde çok zor. Meme reddi yaşayan bir bebeğe anında dayıyorlar mamayı doktorlar. Emzirebilmenin ne büyük mucize olduğunu doktorların bile birçoğu bilmiyor. Birde hangi süt annelik yapan anne araştırıyorki bukadar,neticede anne sütü her haliyle şifa bebeğe. Ayları yakın bebekler ne olursa olsun emzirilebilir bence.
Dilerim isteklerin yönünde gelişir herşey.
ayni anda iki cocuk degil. 1. biter aradan bi zaman 2. bebek.

Yani süt üretimini arttırmak için prolaktin falan veriliyor mudur?
hayirr...
gec gordum bunu.pardon .. prolatin verilmiyor.
hipofiz uyarilinca - prl salgilior ya olay bu.
msl bir mide ilaci prl nin artisini tetikliormus. yan etki muhtemelen
ve bazi sinir ilaclari gene ole
evlat edinme bolm. jinekologundan bunun.icin yardim isteyen kadina bu mide ilaci ve artirmaya yarayan cay may vermisler ( suya karsisanlardan granul)
ben extra hormon isini yurtdisinda olabilecegini dusunuyorum.
konunun basinda abd de dogum hemsiresi olan bayan sut bank ve hormon ilaclari burada var dedi.

mesela su var... sesli degil yazili dusunuyorum ... acaba.. hipofizden buyume hormonu salgilanir. bunun azligi veya coklugu sorundur ya.. ve bunun icin de tedavi var. TC de cucelik fazla - cok buyuyen 1 tane gordum.
boyle olunca elbette prl azligina da birileri ilac bulmustur..
tek sikinti prl fazlaligi (prl degeri baya 200- 300 olanlarda goruluor) hipofizde adenoma sebep olabilior. bas agrisi ve gozde sikinti ..ileri safhasi da gecici körluk... yani.o dengenin cok iyi kurulmasi gerekebilir.
?? sence ??

mesela su var... sesli degil yazili dusunuyorum ... acaba.. hipofizden buyume hormonu salgilanir. bunun azligi veya coklugu sorundur ya.. ve bunun icin de tedavi var. TC de cucelik fazla - cok buyuyen 1 tane gordum.
tek sikinti prl fazlaligi (prl degeri baya 200- 300 olanlarda goruluor) hipofizde adenoma sebep olabilior. bas agrisi ve gozde sikinti ..ileri safhasi da gecici körluk... yani.o dengenin cok iyi kurulmasi gerekebilir.
?? sence ??
Prolaktin belki de disaridan verilebilir, ben de bilemedim.
Prolaktinin fazla olmasi adenom yapmaz, hipofiz adenomlari prolaktin fazlaligi yapar.
Fikrinize gelince kendinizi psikolojik acidan yipratabilirsiniz diye dusundum. Evlat edinme isine yogunlasin bunun yerine. Bir de esinin sorunu nedir? Elinizden gelen her seyi yaptiniz mi tedavi icin merak ettim

kk dan evlat edinme bolm. alintidir.
babiesrus
22-11-13, 23:11
Kızlar Merhaba,

Bugün jinekologuma gittim ve bana süt artırıcı meme dokusunu geliştirmeye yardımcı ilaç ve bitkisel ürünler tavsiye etmesini rica ettim.

Lactabol isimli bir bitkisel üründen bahsetti. İçeriğine baktığımda, size çevirisini yaptığım kitapta bahsedilen bitkisel ürünlerle benzerliği olduğunu gördüm. Hatta eczanemde yoktu, istettim. Sanırım haftasonu kullanmaya başlayacağım. Büyük ihtimalle en az 1 ay lactabol içeceğim. Az önce lactabol'un websitesinden kendilerine mesaj atıp durumumuzu anlattım. Uzun süreli kullanımların anneye ya da bebeğe etkisi olur mu, süte geçer mi, geçerse yan etkisi var mı gibi... Onlardan geri dönüş bekliyorum şimdi. Sizlere de cevabı iletirim. Faydası olacağına inanıyorum. Bir de pompalarken cep telefonunuzdan bebek resimleri videoları izleyin kendinizi o moda sokun ki vücudunuz aldığı o uyarıya tepki verebilsin diyorlar.. Zamanı gelince onu da deneyeceğim inşallah.

Ayrıca bir ilaç tavsiyesinde bulundu doktorum. Adı Motilium. Bilmiyorum aramızda daha önce kullanan var mı.. Yurtdışındaki kaynaklarda da içeriğinde domperidon olan ilaçlar (motilium'da var) sayesinde bebeğinizin beslenme ihtiyacının %60 ile %100 ünü karşılamanız sağlanabiliyor diye okumuştum. Bu ilaç normalde bağırsak hareketlerini düzenlemede ve reflüsü olanlara veriliyor, ama yan etkisi prolaktin hormonunu arttırması, bizim işimize yarayan kısım da o. Prospektüsünde emzirirken kullanmayın yazıyor, bunu da unutmamak lazım.

Ben öğrendiklerimi ilettim, doktorunuza danışmadan tabii ki birşey almayın. Herkesin ilaçlara karşı reaksiyonu farklı olabilir, bir de aynı anda başka ilaçlar kullanıyorsanız etkisi konusunda farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

bakin ne yazmis babiesrus babiesrus

3-Süt Üretimi:

-Anne daha çok süt ürettikçe, bebeğin meme emmesi bebek için daha tatmin edici bir tecrübe olur.
-Eğer anne yeteri kadar süt üretemiyorsa, ya da hiç üretemiyorsa, göğüslerinin süt üretmesi konusunda stimule edici destek ürünler kullanabilir. Bunlara SNS deniliyor, Supplemental Nursing System.
-Bu sistemler sayesinde önceden sağdığınız sütünüzü ya da bebek mamasını poşetine koyup boynunuza asıyorsunuz, poşetten çıkan minik tüpü meme ucunuza yapıştırıyorsunuz. Böylece bebek sizin kendi memenizden süt geldiğini zannederek sizi emiyor. O memenizi çektikçe süt ya da maması geldiği ve karnı doymaya başladığı için daha fazla emmeye, daha fazla çekmeye başlıyor. Bebek emdikçe bir yandan da memenizi süt üretme konusunda stimule etmiş oluyor.

Prolaktinin fazla olmasi adenom yapmaz, hipofiz adenomlari prolaktin fazlaligi yapar.
Fikrinize gelince kendinizi psikolojik acidan yipratabilirsiniz diye dusundum. Evlat edinme isine yogunlasin bunun yerine. Bir de esinin sorunu nedir? Elinizden gelen her seyi yaptiniz mi tedavi icin merak ettim
globozospermia. %100 dna hasari desen cok beter . baya zaman oldu simdi test sonucu rakam.olarak hatirlamiorum.
tup %demizi androlog %10-20 verdi.
evlat edinme bizde mumkun ama degil.
belki gecici aile olabiliriz. ama o kadar.

degil bende adenom yoktu.
sonra vardir diyip okmeydani hast. radyoloji bakti mr a degisik biri baksin dediler. yok dedi.
ist.egitim arast. hast. var gibi emin degiliz dedi. 3 mmlik mis. sonra 6 ay sonra farkli hast. gene yok.
prl artisinda pek cok sebep oldugu gibi hicbir sebep yokkende artabilir.
ben adenomu sizin gibi bilmiorum ve bunu kabul eden bir yazi da yok.

heh işte bir nedeni vardır...
tiksinmek cok kişisel ve sonradan gelişen birşey ama... bebekler bu olguyu bilmezler ki ?
sen tiksidigin için hayır demek bebege haksızlık bile olabilir (tabi mecburiyette işle değişebilir demişsin )
ve bunu da deftere not aldım. saol.
Anlaşıldığıma sevindim herşey gönlünce olsun

sunu kesinlikle belirtmem lazim. dokt. hemsire vb. degilim. netten bulup okuyorum ve kendimce yorumluyorum..
elbette tuuuum bunlari is ciddiye bindiginde ben dahil herkes dokt. danismali. kafamiza gore is yapmamaliyiz.

ebearzuculha.blogspot.com.tr/2016/03/suni-sanci-ve-emzirme.html?m=1
bunu da okuyun arkadaslar... cokk ilginc cok...

Ay masallah masallah benimde ikizlerim olacak insallah ne guzel 40.haftaya nasil geldiniz genelde erken doğum oluyormus endişeliyim umut oldunuz bana :))

Allah yardımcıniz olsun. Valla bilmiyorum . Ben doktora gitmesem hala da duracaklardi . Daha onceki hamileliklerimde esnedim ondan mı bilmiyorum.
Sürekli yatmadım 37 haftaya kadar calıstım. Insallah siz de bu haftarı görürsünüz

Allah yardımcıniz olsun. Valla bilmiyorum . Ben doktora gitmesem hala da duracaklardi . Daha onceki hamileliklerimde esnedim ondan mı bilmiyorum.
Sürekli yatmadım 37 haftaya kadar calıstım. Insallah siz de bu haftarı görürsünüz
Sagolun ben 36.haftayi doldursam sukredicem masallah kilolari da cok iyimis :))

?? sence ??
Hormonal denge vücut için herşey demek. Tabiki çok iyi kurulmalı. Genelde prl fazlalığı sorun olarak çıkıyor. Azlığına hiç rastlamadım.

Sadece internette okumuştum. Çok çok çok nadir görülüyormuş. Prl hormonunun azlığı ve buna bağlı olarak süt üretiminde sıkıntı. Ayrıca hipofizde adenom olursa prl fazla salgılanır. Fazla salgılandığı için adenom olmaz.

Back
X