ilginç bir kıskançlık, kimse beni anlamıyor :(

_Joey_

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
1.592
721
323
kızlar benim 2 senelik ilişkim var. bugüne kadar çok sorun yaşadık, hala yaşıyoruz. nedeni benim aşırı kıskanç olmam. sevgilim çok ilgili biri deildir, bu nedenle sanırım, başkasıyla ilgilendiğinde çok kötü krizlere giriyorum. işin garibi ona çok güveniyorum, birşey yapmayacağını biliyorum. benim kıskandığım şey karşısındaki insanla oturup konuşması, vakit geçirmesi. mesela yolda yürürken bir kıza baksa bu kadar sinirlenmem! kimse beni anlamıyor, herkes güven sorunu zannediyor. halbuki alakası yok.

3 tane kendi yaşıtı kız kuzeni var. sürekli de görüşüyorlar. başlarda çok takmıyordum, ama özellikle son bi kaç aydır nerdeyse görüşmesini yasaklıcam. tahammül edemiyorum. birlikte oturup bişiler yiyip içmelerine muhabbet etmelerine. hatta kuzeninin bebeği oldu. ta hamile olduğunu öğrenince içimi kemirmeye başladı. bebek kız olacaktı ve onu kucağına alıp öpmesi sevmesi düşüncesi beni çileden çıkardı. bebek doğdu ve kucağına almıcaksın diyorum, düşünmek bile beni kötü yapıyor. ama sanki bebek erkek olsaydı, kıskanmazdım gibi geliyor. psikolojim bozuldu, kafayı yedim. içime de atamadım. hep üstüne gittim. o da çok sıkıldı artık. tüm bunları yaparken kendimce haklı olduğumu düşünüyorum. mesela sevgilimin doğum günü vardı. kuzenleri hep bir gün öncesinden geliyor sanki sırf bana inat olsun diye! ben de onu göremediğim için deli oluyorum. oysa onu öyle çok seviyorum ki, ilk ben kutlamak isterdim. bu sene önlem aldım ve arkadaşına kalmaya git dedim. o da garibim kabul etti. bu şekilde hallettik ama ben onların salonda birlikte oturmalarını bile kıskanıyorum. ama belirtmem gerekir ki, eğer ben orda olsam kıskanmam, hatta memnun olurum. ben uzaktayken dayanamıyorum! sürekli "onlar orda mı geldiler mi" diye soruyorum geç cevap verdiği zaman.

bu arada bir yurtta tek kişilik odada kalıyorum ve hiç arkadaşım yok. bu sanırım büyük bir neden. ayrıca sevgilim zamanında onlar için benden ayrılmıştı, onları hep bana savunmuştu, bu da bilinçaltımda aşırı bi kıskançlık yaratmış olabilir. ama şu aralar ilginçtir ki, hep benim yanımda ve bana daha çok değer verdiğini söylüyor.

neyse kızlar fazla uzatmıyım. biz ciddi düşünüyoruz, ama bu tavırlarla önce kendime sonra sevgilime eziyet ediyorum. bu duygunun içine öyle girmişim ki, sanki asla rahat bir insan olamazmışım gibi geliyor ama elbet bi yolu olmalı. umarım yapı meselesi deildir. internette de benim gibi birini bulamadım. insanlar genellikle güven sorunundan dolayı kıskanıyor. lütfen bana yardım edin ne yapmalıyım :( şu 2 gündür kendimi tutuyorum ama şuan oturdum ağlıyorum mesela. onlar bi gece birlikte çorbacıya gitmişlerdi o geldi aklıma. ben gidememiştim o saatte çıkamıcağım için yalvarmıştım gitme diye ama gitmişti. kızlar düşünün şuan bu olayı hatırlayıp ağlıyorum.iyice kafayı yedim yani.

lütfen olumsuz bişey yazmayın, ben zaten kendimi düzeltmek istiyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bebek oldu kız, kucağına almayacaksın diyorumdan sonrasını okumadım
Yeni moda bu sanırım yeğeni kuzeni yeni doğan bebeği kıskanan çok...
Tam yorum yapacağım sırada olumsuz yorum yapmayın demişsin en son cümlede
Peki

Kendini onun yerine koy öyleyse
Yeğenin olsaydı erkek kucağına alma deseydi?
Veya diğerleri???

Ciddi bir ilişki ki 2 yıl olmuş ancak bir uzmandan yardım almaya çalışın diyeyim bari sadece.

Yazdıklarını okuyunca bile bunların seni ne kadar yorduğunu ve yıprattığını tahmin etmek mümkün. Ben de sevgilimi inanılmaz kıskanıyorum ama bu derece bir kıskançlık beni ne kadar yorardı düşünmek bile istemiyorum. Bence asıl mesele burada sevgilin değil. Bu sorunun kaynağı tahmin ettiğinden çok daha derinde olabilir bu nedenle sana tavsiyem mümkünse psikolojik yardım alman. Bu yardım hem senin kendi kendini yıpratmanı engeller, hem de madem ciddi düşünüyorsunuz geleceğiniz için daha sağlıklı adımlar atabilirsin.

Son düzenleme:
Bebek oldu kız, kucağına almayacaksın diyorumdan sonrasını okumadım
Yeni moda bu sanırım yeğeni kuzeni yeni doğan bebeği kıskanan çok...
Tam yorum yapacağım sırada olumsuz yorum yapmayın demişsin en son cümlede
Peki

Kendini onun yerine koy öyleyse
Yeğenin olsaydı erkek kucağına alma deseydi?
Veya diğerleri???

Ciddi bir ilişki ki 2 yıl olmuş ancak bir uzmandan yardım almaya çalışın diyeyim bari sadece.

valla moda olduğundan değil, içten gelen bi duygu. şu anki duygularımla cevap verirsem. sevme deseydi bana sevmezdim. çünkü çok iğrenç bi duygu olduğunu artık biliyorum. ama tabi yaşamayan anlamaz bunu ve çok saçma kabul ediyorum :S kimseye, bana göstermediği ilgiyi göstermesine dayanamıyorum, bebek bile olsa.

Yazdıklarını okuyunca bile bunların seni ne kadar yorduğunu ve yıprattığını tahmin etmek mümkün. Ben de sevgilimi inanılmaz kıskanıyorum ama bu derece bir kıskançlık beni ne kadar yorardı düşünmek bile istemiyorum. Bence asıl mesele burada sevgilin değil. Bu sorunun kaynağı tahmin ettiğinden çok daha derinde olabilir bu nedenle sana tavsiyem mümkünse psikolojik yardım alman. Bu yardım hem senin kendi kendini yıpratmanı engeller, hem de madem ciddi düşünüyorsunuz geleceğiniz için daha sağlıklı adımlar atabilirsin.

evet gerçekten çok yıprandım. geceleri uyku uyumuyorum. herkes uyurken sabahın 4ünde bunların düşünüp ağlayan bi insan oldum. psikoloğa gitmeyi düşünüyorum aslında ama bir türlü fırsat olmadı. kendim çözmeye çalışıyorum. ama senin dediğini ben de düşündüm. yani sorun çok derinlerde olabilir.

canım bu arada birden fazla konu acmıssın orayamı burayamı yorum yapcaz :31:

Son düzenleme:
Bu kıskançlığın cinslerle bir alakası var mı peki?
Bir erkek dostundan da aynı şiddetle kıskanıyor musunuz beyefendiyi?

ikisine de uyuyor canım ondan, hem aşkla ilgili bir sorun, hem psikolojiyle :/

evet gerçekten çok yıprandım. geceleri uyku uyumuyorum. herkes uyurken sabahın 4ünde bunların düşünüp ağlayan bi insan oldum. psikoloğa gitmeyi düşünüyorum aslında ama bir türlü fırsat olmadı. kendim çözmeye çalışıyorum. ama senin dediğini ben de düşündüm. yani sorun çok derinlerde olabilir.

Bak canım benim, uzun süre ben de problemlerimi psikologa anlatacağıma kendim çözerim, ne gerek var dedim. İçime ata ata şiştim. Sonunda çok fena patladım. Senin bu hallerin de yıllarca içine attığın başka şeylerin dışa vurumu olabilir. Psikologa git, hatta gerekirse bir psikiyatra git ve o da uygun görürse bir ilaç kullanmaya başla. Gerekli gereksiz herkese ilaç verilmesine karşıyım ama bazen insanlar öyle bir noktaya geliyor ki bu tedavi süreci insanı nasıl bir yükten kurtarıyor anlatamam. Doktora gitmek için zaman kaybetme, inan sen de göreceksin ki bunca zaman kendine boşuna eziyet etmişsin bu yükü tek başına sırtlamaya çalışarak. :ssz:

aslında sadece onlara karşı değil, ama onlar hayatında olmak zorunda. başka kız yok hayatında. hiçbir kızla muhabbet etmesini istemiyorum tabki. mesela işyerinde çalışırken de birlikte pasta yemelerini kıskanıyordum. ama eğer kıyaslarsak, yoldaki bir kıza baksın, kızarım. ama kuzenleriyle vakit geçirince deliriyorum. mesela telefonla konuşsun o kadar kıskanmam. ama ben yokken karşılıklı oturup muhabbet edip gülmesin istiyorum. bir de benim sevgilim böyle durumlarda bana hiç mesaj atmaz, 1 saat 2 saat cevap yazmadığı olur. bunlar da tetikliyor olabilir. o da hiç çaba göstermiyor yani.

diger sayfadaki yorumunu buraya aldım burdan cevap vercem :27:

ama bu kdr kıskanclık iyi degilki peki ne anlamda kıskanıyorsun karsı cins manasında bakıp aralarında ya birsey olursa gibimi yoksa onlara ilgi gosterip seni aksattıgı icinmi

Anlamıyorum ben gerçekten ya...
Bu ara herkes küçücük bebeklere kafayı takmış gidiyor.

Bence gidin biraz sosyalleşin,arkadaş edinin.Bu kıskançlıkla ilişkinizi de bitirirsiniz.Sağlıklı bir kıskançlık değil bu.

Bu kıskançlığın cinslerle bir alakası var mı peki?
Bir erkek dostundan da aynı şiddetle kıskanıyor musunuz beyefendiyi?

hayır. benimle ilgilensin istiyorum tabiki yine mesaj bombardımanına tutuyorum erkek varken ama. aynı duygular değil yani.

aslında sadece onlara karşı değil, ama onlar hayatında olmak zorunda. başka kız yok hayatında. hiçbir kızla muhabbet etmesini istemiyorum tabki. mesela işyerinde çalışırken de birlikte pasta yemelerini kıskanıyordum. ama eğer kıyaslarsak, yoldaki bir kıza baksın, kızarım. ama kuzenleriyle vakit geçirince deliriyorum. mesela telefonla konuşsun o kadar kıskanmam. ama ben yokken karşılıklı oturup muhabbet edip gülmesin istiyorum. bir de benim sevgilim böyle durumlarda bana hiç mesaj atmaz, 1 saat 2 saat cevap yazmadığı olur. bunlar da tetikliyor olabilir. o da hiç çaba göstermiyor yani.

ama bu kdr kıskanclık iyi degilki peki ne anlamda kıskanıyorsun karsı cins manasında bakıp aralarında ya birsey olursa gibimi yoksa onlara ilgi gosterip seni aksattıgı icinmi

bence
onlara fazlasıyla ilgili olup, konu sahibine ilgisiz olmasından kaynaklıyor bu durumu
ve hastalığa doğru ilerliyor.

aralarında bişey olacağından değil canım, olmayacağına eminim zaten hiç o gözle bakmıyorum. ama rahatsız oluyorum, paylaşamıyorum sanırım onu kimseyle. illa ben de yanında olcm o zaman paylaşabiliyorum.

bence
onlara fazlasıyla ilgili olup, konu sahibine ilgisiz olmasından kaynaklıyor bu durumu
ve hastalığa doğru ilerliyor.

aynı sınıfta okuduğumuz için bütün gün zaten yanındayıp deyip akşamları benimle konuşmak istemiyor mesela. biraz zor bi insan kendisi. bu da benim kıskançlık oranımı arttırıyor.

"küçücük bebekten kıskanma" konusan takılan arkadaşlarım, zaten neden bu halde olduğumu bilsem, burda size danışıyor olmazdım. ben de zor durumdayım. siz hislerinizi kontrol edebilir misiniz? ben edemiyorum çünkü ve çok zor durumda kalıyorum.

aynı sınıfta okuduğumuz için bütün gün zaten yanındayıp deyip akşamları benimle konuşmak istemiyor mesela. biraz zor bi insan kendisi. bu da benim kıskançlık oranımı arttırıyor.

burcu ve senın burcun nedir?

kıskanç olmanın sebebi; sevgilinin zorluğu değil
ilgisizliği bence.

aralarında bişey olacağından değil canım, olmayacağına eminim zaten hiç o gözle bakmıyorum. ama rahatsız oluyorum, paylaşamıyorum sanırım onu kimseyle. illa ben de yanında olcm o zaman paylaşabiliyorum.

hmmm bu iyi soyleki hani farklı manada bakıyor olman cok daha kotu dururdu..ama bebek olucak onuda alıp sevme dusuncesi beni cıldırtıyor diyorsun ve sen bu durumu sevgilinede yansıtıyorsan kendinden daha cok uzaklasmasına sebep olursun itici gelirsin anlıyormusun hani bu kdr asırı kıskanclıgın onuda iter biraz kendinle ilgilen arkadas cevren varsa onlarla takıl olmadı kendin birseyler yap bence fazlasıyla ona ve kuzenlerine odaklanmıssın bak ufacık bir bebege olucak ilgisini bile dusunup kafaya takıyorsun normal degil

Back