- 1 Temmuz 2009
- 5.731
- 5.876
100% katılıyorum. Benim de aklımdan geçen böylesine saygın! birinin mahremini yeni tanıştığı ortamda meze yapması...Ve kahve dayıları gibi okey oynuyor öyle mi? 32 yaşındasınız 18 değil. Evliliğini eşini aile mahremiyetini ortalarda döken anlatan adamla saygı kelimesini bir araya getirmeyin lütfen. Genelde hep eşleri aldatmıştır, sevmeden aile baskısı yüzünden evlenmişlerdir, çocuk için devam ediyorlardır ve en önemlisi yatakları ayrıdır. Bakın bunlar oynaş arayan evli erkeklerin full donanımı. Saygın değil, saygılı değil yalancının haysiyetsizin teki. Karım beni aldattı diye ortalarda satış yapacağına haysiyetli davranıp ayrılsaymış.
Dünyanın neresinde olursan ol bunların alayı böyle. Genlerine işlenmiş. Binanın havuzunda bir abi var böyle iki tel saçını köprü yapıp sağdan sola tarıyor, dişleri yapılı full bakımlı. Her sabah havuzda kadınlara yılışıyor, palavra sıkıyor, centilmenlik yapıyor. İş başarılarını yatırımlarını vs aklına ne gelirse atıyor ortaya. Kadınlar da he he diyip yürüyüp geçiyor. Bazen bana da laf atar muhabbet etmeye çalışır. Merhaba dışında pek iplemem yüzer çıkar giderim. Bir gün bu amcayı karısıyla gördüm havuzda, şezlongda uzanıyorlardı. Bu adam o adam değildi. Karısının yanında kedi yavrusu gibi mık etmeden oturuyor. Gözlük ve şapka takmış, sağa sola yavşamayı salça olmayı bırak önüne bakıyor. Kimseyle şakalaşmıyor selamlaşmıyor. Kadın kalktı giyindi bu amca da eşyaları topladı kalktı peşinden. Ya o gün ne güldüm anlatamam.
Bunun maddi durumla eğitimle öğretimle ilgisi yok. Erkek karaktersiz haysiyetsizse istediği kadar üst düzey çalışan olsun. Web röportajı herkes yapıyor. Eline mikrofon alan sokak röportajı yapıyor. Eskidendi o medyada görünen önemli biri anlayışı. Web de yayınlanan röportajında da karım beni aldattı bana neler etti demiş mi? Sizden aradığını bulamayacağını anlasın hemen başka bir kadın bulur, ona saygıyla seviyeyle yaklaşır. Hiç psikoloji tıp eğitimi almamış ben bile bunu söylerim terapiste gerek yok.
İşte birinden bahsederken saygın, nazik, iyi vs diyoruz ama kime göre saygın neye göre saygın?