İleride pişman olmaktan çok korkuyorum... :(

çocuk yapmak erkenden bir işi tamamlamak gibi çoğu zaman milletin gazına geliniyor yada bir hayalin vücut bulması.bunun dışında bazı sebepler:
1- kocam çok gezmesin otursun evde(genelde geçici oluyor).
2- biraz aklını başına toplasın(sanki huylu huyundan hemen vazgeçcecek)
3-eltilerin görümcelerin çocuk yarışı(te Allahım ya,bir de önden doğuran yada ilk doğuran sanki dünyada kimse çocuk doğurmamış da o doğurmuş gibi davranır.)
4- maaşını parasını harcarken bir düzen olsun.
5-yaşlanınca rahata alışıp çocuk bakmanın zor gelmesi gençken yorulduğumuzu anlamıyoruz yada çabuk yorgunluğu üstümüzden atıyoruz.
6- Ve özentiler (ne yazıkki böyleleri evcil köpek besler gibi baştan ilgilenir sonra sıkılınca annesi dışında herkesin elinde büyür.Allah böylesine çocuk değil evcil hayvanda nasip etmesin.)

ben de senin gibi hissediyorum ve çocuk fikrinden korkuyorum hoşlanmıyorum hiç.nişanlımla da şimdiden anlaştım dedim şartım bu çocuk istemiyorum.eğer sen istersen bir gün bu iş yürümez bunu bil dedim.fikrimin değişeceğini de hiç sanmıyorum.

Tüylerimi diken diken ettiniz. Ne diyeceğimi bilemedim, Allah gönlünüzdeki muradı versin size... Umarım bir çaresi de bulunur bu durumun... Çok geçmiş olsun.

Kesinlikle ben de hala anneliğin çok kutsal olduğunu düşünüyorum...

Türk kadınının çocuğa bakış açısına anlayamıyorum. Allah tarafında kadın olarak yaratılmış her canlı doğurmak zorunda mı ? Neden vajinasından çocuk çıkarmak istemeyen kişilere direkt pişman olacaksın damgası vuruluyor ? Evlenince bile ilk iş daha bismillah demeden çocuk yapmak oluyor. O kadar farz edinmiş yani bizim kadınlarımız. Ben çoğunluk gibi düşünmüyorum. Her kadın çocuk sevmez. Her kadın çocuğu olsun istemez. Her kadın bu sorumluluğu edinmek istemez. Ve her kadın doğurmak zorunda değildir. Kendini tam olarak hazır hissetmeden yapılacak çocuk ağır depresyonlara girmeye sebep olur. Çünkü bu çok ağır ve eşi benzeri olmayan bir sorumluluk. Bunu gönülden istemek gerekir. Çocuk doğurmayınca ileride pişman olacaksın meselesine de katılmıyorum. Çocuk istediğini fark ettiğin anda yuvada bir aile bekleyen minik yavrucaklardan biriini evlat edinebilirsin. Belki böylesi doğurmakdan bile güzeldir...

Varlığını bildiğin birşeyin yokluğunu hissedersin.Yani evet şu anda anne evlat ilişkisini anne açısından anlaman mümkün değil. Ama bu ilişkilerin var olduğunu biliyorsun ve birgün hayatin sana getireceklwri karsisinda bunun özlemini yaşama ihtimalin çok yüksek.

Sen şu an sadece kendin için yaşamayı planlıyorsun yani başka biri için hayatının kısıtlanmasıni istemiyorsun.Evet tabii bu senin tercihindir. Yalnızanne olmak evet sorumluluktur ama mutsuzluk ddeğildir.Ve inan insanın kendi evladına duyduğusevgi neden bilmiyorum ama cçok farklı bir duygu ossorumlulukları kendi içinden gelerek yerine getiriyorsun.Bir tebessumunde ya da şöyle bir dudak buzmesinde bütün sıkıntını alıyor. Tabii ileride sıkıntılı bir birey de olabilir bu da haliyle size sıkıntı yaratabilir.ancak aile çocuklugunda çocuklarına asiladiklari değerler çok önemlidir. Yani evet karar vermesi zor bir süreç. Ama ben bir ömür sorumluluk alamam diyorsan yapacak birsey yok.O zaman korunmaya devam.

Bak eskiden bende çocukları fazla sevmezdim.boyle sempatik bir çocuk olursa belki.birgun bir arkadaşım yanımda çocuğunu öyle bir sevdi ki bir anlık anlatamam.kuzuummm kiiziiim dedi ve öyle bir muuaah diye öptü ki icine sokacak nerdeyse yuh dedim içimden bu nasıl sevmek.ama ben şimdi aynısını yapıyorum böyle severken içime sokasim geliyor, doymuyorum sevmeye içim bir tuhaf kaynıyor resmen.Zaten oyle olmasa kimse evlat sahibi olup onun icin omrunu vermwzdi galiba.cunku anne baba olmak gercekten cok guzel ama zor yani..yani daha nasıl anlatılır bilemedim

Ama yazdiklarindan anladigim sen kotu biri degilsin o yuzden birgun anne olursan kotu bir anne de olamazsin.sadece kendine, esine ve dogabilecek cocuguna haksizlik olmamasi icin cok ayrintili dusunuyorsun.

Annemde bana hamile kalabilmek için menopoz tedavisi görmüş ve 38 yaşında ben dünyaya gelmişim annem 50 li yaşlarda menopoza girdi. Bu şekilde hamile kalan bayanların menopoza girmesi gecikiyormuş.

Hayallerinizi çocuğunuz varken de yapabilirsiniz. Sadece ilk bir yıl insan zorlanıyor. Seyahat ederken ama sonrasında düzene giriyor herşey. Son 3 yıl oğlumla yaptığım her yaz tatili eskisine göre daha mutluluk verici. Insan tam yaşandığını düşünürken çocuğu oluyor hele birde tek çocuk sa benimki gibi. Onunla kaydıraktan kayıyorsunuz çarpışan araba Trambolin vs derken çocukluğunuza geri dönüyorsunuz.

Allah sağlıkla bir bebek sahibi olmanızı nasip etsin

Ben de 31 yasindayim..aynen sizin gibiyim...hazir degilim ve dusunmuorum..evliligimin de oturdugunu dusunmuorum..bazi sorunlar da var..gerci olmasa da cok yakin hissetmiorum kendimi annelige..aceleye gerek yok..isteyince yaparsin..ya da hic yapmazsin...zaman sana yardimci olur..akışına bırak..

Ben tamda anlattığınız gibiydim.ama kızım olunca öyle olmadı dünyam oldu o benim herseyin önünde hayatımın bile.simdi ikinci geliyor tarif edilemez bir mutluluk var icimde.yani insan kendi çocuğunu dogurdugunda değişiyor. Ve ben böyle olucagima inanmazdim

Son durum ne acaba?

Bence sen coktan hazir olurdun da hem yetisme tarzin hemde suan insanlarin baskisindan dolayi ters tepiyor.. ben oyle algiladim.. biraz rahat biraksalar sende rahatlarsin.. bende cocuk diye yanip tutuştum sukur rabbim verdi karnimdayken acaba yanlismi yaptim cok buyuk sorumluluk aldim ne yapicam ben artkk diye cok korkularim oldu ki o kadar istememe ragmen.. dogdu yuzunu gorup kokusunu aldim ya sanki herseyimle ona baglandim... simdi 15 aylik cok yaramaz hic durmuyor bazen off yeter artik diyorum ama ona bakinca gunes doguyor yuzume sanki.. ileride annecim nasilsin seni ozledim diyecek ya boyle gelip sarilacak ya ben ölurum ona:) evet cok buyuk sorumluluk heleki bu devirde ama kendi canimdan daha kiymetli gözümün nuru.. iyiki yapmisim şükürler olsun rabbime..

Tatlim ayni se
Tatlim ayni seyleri soyleyrn ve onceden hisseden biri olarak yaziyorum hatta hamilr kalmamak icin elinden geleni yapan biri olarak iyiki digurmusum keske ilk evlendigim yil dogursaymisim diyorum evet huysuz olduklarinda cekilmiyolar ama bir anne demeai bir gulusu dunyaya bedel

hamileliğin oldu bittiye gelirse belki sorumluluklarına katlanırsın.süre uzadıkça daha çok kendini sorgular ve daha korkak bir moda bürünebilirsin.psikolojik yardım al bence anne olabilmek için değil şu seni çocuk sevmez yetiştirip şimdide beklenti içinde olan baskıcılara karşı.hiçbir zaman annelik hissi olmaz diye şartlandırma kendini.kendini suçlama durumunu içinden çıkılmaz bir hal alır.bir şeye olur olmaz deme akışına bırak çevren hep kendini suçlmaya itiyor anladığım.

Bende kendi fikrimi söyliyeyim, zira karnımda bir bebek taşıyorum.
Kadın iken deli gibi mutlu olmayı başarabilmiş, hayatımdaki insanların merkezinde olan kendi kendimi, çevremdekileri mutlu edebilen ve çevresindeki insanların mutlu etmek istediği bi kadınım,
Hamile kalmadan önce de deli gibi değer gören,
Sevilen,
Hayatı seven bi kadınım.
Güzel bir okul bitirdim, güzel bir mesleğim var,yani hayatımda istediğim herşeyi elde etmiş kendimce başarılı bir insanım.
Şu an kendimi hayatımda ilk defa bir kadın olarak kendimi kutsal bir varlık gibi hissediyorum,
Daha önceki amaçlarına ulaşmış biri olmama rağmen kendimi müthiş bi iş başarmışım gibi hissediyor ve bundan mutluluk duyuyorum.
Kendimi bir mucize gibi görüyorum çünkü benim vücudumda şu an iki tane kalp atıyor.
Herkesin anneliğe hazırlığı farklıdır evet çocuk istememe rağmen hamileliğimi ilk öğrendiğimde bende tedirginlik yaşadım ama şu an tek duam içimdeki varlığın iyi olması. Evet henüz hayatım çocuğumla başladı diyemiyorum ama eminim ki onun ilk tekmesinde bunu demeye başlayacağım ve onun doğumuyla bende yeniden doğacağım çünkü ben daha duygusal bi bağ kuramadığım bi canlının iyi olduğunu öğrenmek için kontrol günlerimi iple çekiyorum.
Konu sahibine hiç bir lafım yok onun yazdıklarını okuyunca henüz hazır olmayan bir anne adayı gördüm, vicdanı olan o isteği gösteremediği için göz yaşı döken bir anne adayı gördüm ki bu çok iyi bi anne olacağının göstergesi ki kalbinin yumuşak olduğunu gösteriyor.
Ama sizin yazdıklarınız beni çok rahatsız etti, anne olmak isteyenleri, anne olanları, ve çocuğunu hayatının merkezine koyanları küçümseyen ukalaca bi yazı.
Belkide beni büyüleyen bu duruma getiren annemin bana olan bağlılığını ve sevgisini görmek ve onunla aynı sevgiyi tatmak için can atmamdır.
Ama sizin bu aşağılayıcı tavrınız ve kendinizi anne olmak istemediğiniz için bu kadar yukarıda(!) görmeniz neden onu anlayamadım.
çocuk istemiyor olabilirsiniz ama nacizane fikrim biraz kalbinizi yumuşatın, dilinizi yumuşatın. Şayet söyledikleriniz ve düşündükleriniz sadece lafınızı işitenleri kırmaz. Allah daima kalbimizde ve bizimle.

Bana yakin dusunuyorsunuz bende hazir olmadan yapamazdım zira dogunca seversin iyiki yapmiisim.bile dersin ama hep icinden biraz daha gec olsaydi diye gecer bu seferde ne bicim ben anneyime baaglamai ihtimali var hem toplumda kuraal su 25 i gectiysen evlenmelisin evliysen 35 ten once cocuk yapmalisin bunlar rutindir yapmayini doveler(ciddi. Ciddi psikolojik baski yaparlr)esinizde pek hevesli degil.zaman birakin zaten Allah(azzevecelle) ne takdir ettiyse ol olacak sorun yok yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…