İleride pişman olmaktan çok korkuyorum... :(

çocuk yapmak erkenden bir işi tamamlamak gibi çoğu zaman milletin gazına geliniyor yada bir hayalin vücut bulması.bunun dışında bazı sebepler:
1- kocam çok gezmesin otursun evde(genelde geçici oluyor).
2- biraz aklını başına toplasın(sanki huylu huyundan hemen vazgeçcecek)
3-eltilerin görümcelerin çocuk yarışı(te Allahım ya,bir de önden doğuran yada ilk doğuran sanki dünyada kimse çocuk doğurmamış da o doğurmuş gibi davranır.)
4- maaşını parasını harcarken bir düzen olsun.
5-yaşlanınca rahata alışıp çocuk bakmanın zor gelmesi gençken yorulduğumuzu anlamıyoruz yada çabuk yorgunluğu üstümüzden atıyoruz.
6- Ve özentiler (ne yazıkki böyleleri evcil köpek besler gibi baştan ilgilenir sonra sıkılınca annesi dışında herkesin elinde büyür.Allah böylesine çocuk değil evcil hayvanda nasip etmesin.)

ben de senin gibi hissediyorum ve çocuk fikrinden korkuyorum hoşlanmıyorum hiç.nişanlımla da şimdiden anlaştım dedim şartım bu çocuk istemiyorum.eğer sen istersen bir gün bu iş yürümez bunu bil dedim.fikrimin değişeceğini de hiç sanmıyorum.

Ben de sizinle aynı dertten muzdaribim. Ama benim için işler biraz farklı.

30 yaşındayım. Hiç çocuğum olsun istemedim, hayal kurmadım. Abimin çocukları olana kadar çocuk sevmezdim. Aglaması bağırması şımarması hepsi batardı. Yeğenlerim olduktan sonra anneme hep şu soruyu sordum "bunun üstüne bir sevgi olabilir mi? Bir cocugu bu kadar sevebilecegimi hic bilmezdim" kendi çocugun olursa anlarsın bunun üzerindekiyi sevgiyi der hep... O kadar seviyorum ki onları alip bagrima basip orada gezesim var gun boyu. Canımı veririm. Artik kulagimin dibinde de bagirsalar ay ne tatli bagiriyorsun sen diyorum...

Onlara olan sevgimden dolayı hep beni anaç diye nitelendirdi yakınlarım.

Ama benim hayallerim vardı. Parasütle atlayacaktım, dunyayi gezecektim, dalis yapacaktim, Norveç'te kamp kuracaktım... ikinci universiteye hazirlaniyorum simdi hukuk okumak icin...

Gel gelelim 3 ay bitmek bilmeyen kanamamdan dolayi doktora gittim. Hormon testlerim yerlerde sürünüyordu. Doktor bana "erken menopoza gireceksin. Çocuğun hiç olmayabilir. Tup bebek denemesine baslamalisin hemen." dedi.

Bu ay reglim gecikince hamile oldugumu sandim. Belirtiler tutuyordu ama idrar testine gore degilmisim.

Simdi ben de sizin gibi ya pisman olursam korkusunu yasiyorum ama cevre baskisi ve esimin istegi icin korunmuyorum. Cocugum olmazsa uzulmem diyorum ama olursa pisman olmaktan korkuyorum. Ama bu ara hep sunu diyorum erken menopozdansa cocugum olmasini tercih ederim. Neden? Cunku reglim cok gecikti. Bu hamilelik belirtisi degilse menopoz belirtisi. Ve ben 30 yasimda menopoza girmek istemiyorum :KK43:
Tüylerimi diken diken ettiniz. Ne diyeceğimi bilemedim, Allah gönlünüzdeki muradı versin size... Umarım bir çaresi de bulunur bu durumun... Çok geçmiş olsun.

sizin durumunuz bir yanım istiyor bir yanım istemiyor olsa, buradan fikirler size yardımcı olabilir belki ama siz anladığım kadarıyla "istemiyorum ama elalem ne der ve pişman olur muyum?"diyorsunuz. şu anda istemiyorsanız hiç girişmeyin bu işlere. dediğiniz gibi bir çok isteğinize engel olabilir çocuk, bakışınıza göre.

daha 31 yaşında imişsiniz. 35 hatta bazen 40'a kadar yolu var. bu durum başkalarının demesiyle ya da "ilerde pişman olabilirim, yapiim de bir kenarda dursun" demekle olmuyor. mutsuz anne de ne yaparsa yapsın mutlu çocuklar yetiştiremez sanırım.

rahat olun. aceleye gelmez bu işler.

Not: forumda sıklıkla gördüğüm "annelik kutsal değildir" temalı yazılar yazan arkadaşlar, siz istemiyorsunuz diye bu mükemmel durumu kutsiyetten çıkaramayacağız ne yazık ki. ister inanın ister inanmayın, kutsal ve mucizevi bir şeydir annelik. Anne olmadan önce de böyle düşünüyordum.
Kesinlikle ben de hala anneliğin çok kutsal olduğunu düşünüyorum...

Tepki görmekten çekinerek yazdığım ama gerçekten hassas olduğum, gerçekten yardıma, farklı görüşlere ihtiyaç duyduğum bir konu, bu nedenle anlamaya çalışmadan eleştirmek için yazacaklar lütfen bir şey yazmasın.
Öncelikle, anne olmayı deli gibi isteyip olamayan herkesten özür dilerim. Sorunum anne olmayı istememenin beni bugün getirdiği nokta... Hayat, bir şekilde bazı roller için yönlendiriyor insanları. Eğitim almamız, bir hayat arkadaşı bulup evlenmemiz, çocuk sahibi olmamız şeklinde... Bazı özel sebepler nedeni ile, çocukları hiç sevmeyen insanların arasında büyüdüm. Çocukların da, kişisel gelişim ve tercihleri modelleme yolu ile ilk 7 yıl içerisinde oluşurmuş. Belki bu sebeple bilmiyorum ama küçüklüğümden bu güne kadar (31 yaşındayım) hiç bir çocuğu alıp sevdiğimi, annelik hayali kurduğumu bilmem.
Bu konuyu açtığım zamanlarda hep, "evlenince istersin." "böyle diyenler 3-4 tane yapıyor." sözlerini duyduğum için kendimi, "tamam evlenince isteyeceğim demek ki'ye" şartladım. 3 yıllık evliyim. İçimde hala hiç bir kıpırtı yok ama çevremden çok baskı görüyorum, kendimi çocuk yapmaya mecbur hissediyorum. Ama hazır olmadığım için, bunalıyor, ağlıyorum. Hazır olacağımı sanmıştım, zamanla isteyeceğimi sanmıştım. En yakın arkadaşım bebek sahibi olduğu zaman herkes yine, ondan özenirsin diye bekledi halbuki ben tek bir huysuzluğu olmayan, dünya güzeli o bebişe rağmen yine istek duymuyorum bu konuya. Ancak, herkesin beklentisinin aksini hissediyor olmam, kendimi suçlu hissetmeme neden oluyor. Eşim de bir gün çocuk sahibi olmak istiyor ama şu an yanıp tutuşmuyor. Şu an, sırf yaşım daha da geçmesin diye 3 aydır folik asit kullanıyorum annelik planladığım için ama gelin görün ki hala hazır değilim! Neden? Olacak olsam bu yaşa kadar olmaz mıydım? Bu bir kusur mu yoksa normal mi bilmiyorum. benim durumumdaki birisi anne olmasa daha mı iyi olur bilmiyorum ama çok bunalıyorum, ağlıyorum bu açmazda kalmaktan. Sorumluluk almayı sevmeyen birisiyim, hayallerim hep iş hayatı ve gezme üzerine kurulu. Öğretmenim, gezmek için yeterli zamanım ve maddi gücüm var. Çocuğu bu anlamda önümde bir engel olarak görüyorum.
Arada kalmama neden olan şey ise şu, "bir gün çok pişman olmak". Anne olan arkadaşlarımdan biri bana bir gün, "şimdi gençsin, bir sürü hayalin var, enerjin var ama yarın sana heyecan veren tek şey çocuğunun eğitimi, başarıları, mutluluğu olacak." dedi. Bu bakış açısı kafamı çok karıştırdı. Eğer anne olursam, çocuğuma deli gibi bağlı olacağıma da yürekten inanıyorum ama rahatına düşkün biri olarak iç sesim, " varlığını bilmediğin bir şeyin yokluğunu hissedemezsin boş ver! " diyor.
Bu noktada en çok, benim gibi duygular yaşayıp şu an "annelik tüm hobilerini, seni mutlu eden şeyleri bir kenara attığına değer" diyecek anneleri duymaya ihtiyacım var ve ya "ben de senin gibiydim, 10 yıl geçti hiç pişman değilim. İyi ki çocuk yapmadım" diyenlere... Her iki yönden de, pişman olmaktan çok korkuyorum. Bir karar aşamasındayım, beni yargılamadan bana ışık tutacak herkese şimdiden sonsuz teşekkür ederim ve bebek sahibi olmayı dileyen herkese rabbimden tez vakitte bir armağan dilerim...
Türk kadınının çocuğa bakış açısına anlayamıyorum. Allah tarafında kadın olarak yaratılmış her canlı doğurmak zorunda mı ? Neden vajinasından çocuk çıkarmak istemeyen kişilere direkt pişman olacaksın damgası vuruluyor ? Evlenince bile ilk iş daha bismillah demeden çocuk yapmak oluyor. O kadar farz edinmiş yani bizim kadınlarımız. Ben çoğunluk gibi düşünmüyorum. Her kadın çocuk sevmez. Her kadın çocuğu olsun istemez. Her kadın bu sorumluluğu edinmek istemez. Ve her kadın doğurmak zorunda değildir. Kendini tam olarak hazır hissetmeden yapılacak çocuk ağır depresyonlara girmeye sebep olur. Çünkü bu çok ağır ve eşi benzeri olmayan bir sorumluluk. Bunu gönülden istemek gerekir. Çocuk doğurmayınca ileride pişman olacaksın meselesine de katılmıyorum. Çocuk istediğini fark ettiğin anda yuvada bir aile bekleyen minik yavrucaklardan biriini evlat edinebilirsin. Belki böylesi doğurmakdan bile güzeldir...

Varlığını bildiğin birşeyin yokluğunu hissedersin.Yani evet şu anda anne evlat ilişkisini anne açısından anlaman mümkün değil. Ama bu ilişkilerin var olduğunu biliyorsun ve birgün hayatin sana getireceklwri karsisinda bunun özlemini yaşama ihtimalin çok yüksek.

Sen şu an sadece kendin için yaşamayı planlıyorsun yani başka biri için hayatının kısıtlanmasıni istemiyorsun.Evet tabii bu senin tercihindir. Yalnızanne olmak evet sorumluluktur ama mutsuzluk ddeğildir.Ve inan insanın kendi evladına duyduğusevgi neden bilmiyorum ama cçok farklı bir duygu ossorumlulukları kendi içinden gelerek yerine getiriyorsun.Bir tebessumunde ya da şöyle bir dudak buzmesinde bütün sıkıntını alıyor. Tabii ileride sıkıntılı bir birey de olabilir bu da haliyle size sıkıntı yaratabilir.ancak aile çocuklugunda çocuklarına asiladiklari değerler çok önemlidir. Yani evet karar vermesi zor bir süreç. Ama ben bir ömür sorumluluk alamam diyorsan yapacak birsey yok.O zaman korunmaya devam.

Bak eskiden bende çocukları fazla sevmezdim.boyle sempatik bir çocuk olursa belki.birgun bir arkadaşım yanımda çocuğunu öyle bir sevdi ki bir anlık anlatamam.kuzuummm kiiziiim dedi ve öyle bir muuaah diye öptü ki icine sokacak nerdeyse yuh dedim içimden bu nasıl sevmek.ama ben şimdi aynısını yapıyorum böyle severken içime sokasim geliyor, doymuyorum sevmeye içim bir tuhaf kaynıyor resmen.:KK48:Zaten oyle olmasa kimse evlat sahibi olup onun icin omrunu vermwzdi galiba.cunku anne baba olmak gercekten cok guzel ama zor yani..yani daha nasıl anlatılır bilemedimo_O

Ama yazdiklarindan anladigim sen kotu biri degilsin o yuzden birgun anne olursan kotu bir anne de olamazsin.sadece kendine, esine ve dogabilecek cocuguna haksizlik olmamasi icin cok ayrintili dusunuyorsun.

Ben de sizinle aynı dertten muzdaribim. Ama benim için işler biraz farklı.

30 yaşındayım. Hiç çocuğum olsun istemedim, hayal kurmadım. Abimin çocukları olana kadar çocuk sevmezdim. Aglaması bağırması şımarması hepsi batardı. Yeğenlerim olduktan sonra anneme hep şu soruyu sordum "bunun üstüne bir sevgi olabilir mi? Bir cocugu bu kadar sevebilecegimi hic bilmezdim" kendi çocugun olursa anlarsın bunun üzerindekiyi sevgiyi der hep... O kadar seviyorum ki onları alip bagrima basip orada gezesim var gun boyu. Canımı veririm. Artik kulagimin dibinde de bagirsalar ay ne tatli bagiriyorsun sen diyorum...

Onlara olan sevgimden dolayı hep beni anaç diye nitelendirdi yakınlarım.

Ama benim hayallerim vardı. Parasütle atlayacaktım, dunyayi gezecektim, dalis yapacaktim, Norveç'te kamp kuracaktım... ikinci universiteye hazirlaniyorum simdi hukuk okumak icin...

Gel gelelim 3 ay bitmek bilmeyen kanamamdan dolayi doktora gittim. Hormon testlerim yerlerde sürünüyordu. Doktor bana "erken menopoza gireceksin. Çocuğun hiç olmayabilir. Tup bebek denemesine baslamalisin hemen." dedi.

Bu ay reglim gecikince hamile oldugumu sandim. Belirtiler tutuyordu ama idrar testine gore degilmisim.

Simdi ben de sizin gibi ya pisman olursam korkusunu yasiyorum ama cevre baskisi ve esimin istegi icin korunmuyorum. Cocugum olmazsa uzulmem diyorum ama olursa pisman olmaktan korkuyorum. Ama bu ara hep sunu diyorum erken menopozdansa cocugum olmasini tercih ederim. Neden? Cunku reglim cok gecikti. Bu hamilelik belirtisi degilse menopoz belirtisi. Ve ben 30 yasimda menopoza girmek istemiyorum :KK43:
Annemde bana hamile kalabilmek için menopoz tedavisi görmüş ve 38 yaşında ben dünyaya gelmişim annem 50 li yaşlarda menopoza girdi. Bu şekilde hamile kalan bayanların menopoza girmesi gecikiyormuş.

Hayallerinizi çocuğunuz varken de yapabilirsiniz. Sadece ilk bir yıl insan zorlanıyor. Seyahat ederken ama sonrasında düzene giriyor herşey. Son 3 yıl oğlumla yaptığım her yaz tatili eskisine göre daha mutluluk verici. Insan tam yaşandığını düşünürken çocuğu oluyor hele birde tek çocuk sa benimki gibi. Onunla kaydıraktan kayıyorsunuz çarpışan araba Trambolin vs derken çocukluğunuza geri dönüyorsunuz.

Allah sağlıkla bir bebek sahibi olmanızı nasip etsin

Ben de 31 yasindayim..aynen sizin gibiyim...hazir degilim ve dusunmuorum..evliligimin de oturdugunu dusunmuorum..bazi sorunlar da var..gerci olmasa da cok yakin hissetmiorum kendimi annelige..aceleye gerek yok..isteyince yaparsin..ya da hic yapmazsin...zaman sana yardimci olur..akışına bırak..

Benim yasim 26 bana gore uzun sayilacak bir zamandir evliyim ve cocuk sahibi olmayi kesinlikle dusunmuyorum. Cevremdeki herkes sizin cevrenizdekiler gibi cesitli seyler soyleselerde kendimce sebeplerim cok.

Her seyden once siz istiyor musunuz, 9 ay boyunca karninizda sonra bir omur pesinde olabilecek misiniz. Asla esinize guvenerek yapilmaz bir cocuk kendiniz alabilecek misiniz o sorumlulugu sevebilecek sabir gosterebilecek misiniz. Ben kendimde hic gormedim oyle annelik duygusunu falan hic imrenmedim de. Belki minik bir bebegi gorup aaa ne tatli derim o kadar. Cirkin bebekleri sevemem, bazilarina yedirilen yemek vs tiksinirim, aglamalarina simarikliklarina katlanamam, kafam goturmez.

Bazi arkadaslarim cok istiyor onlarin olmuyor, birinin esi istemiyor. Onlar bu durum icin uzgun, ama benim kendi tercihim. Hayatinizda cocuk olmadanda aile olabilir, mutlu olabilirsiniz. Pismanlik duyanlar yalniz kaldiklarini dusunenlerdir, hele ki bu zamanda onun basarilari yerine dertleri ile ugrastiginizda niye yaptim da diyebilirsiniz.

Hakkinizda hayirlisi, gecenlerde okumustum ikili korunmaya ragmen hamile kalanlar olmustu. O duyguyu bilemiyorum ama belki o zaman hisleriniz degisir.
Ben tamda anlattığınız gibiydim.ama kızım olunca öyle olmadı dünyam oldu o benim herseyin önünde hayatımın bile.simdi ikinci geliyor tarif edilemez bir mutluluk var icimde.yani insan kendi çocuğunu dogurdugunda değişiyor. Ve ben böyle olucagima inanmazdim

Tepki görmekten çekinerek yazdığım ama gerçekten hassas olduğum, gerçekten yardıma, farklı görüşlere ihtiyaç duyduğum bir konu, bu nedenle anlamaya çalışmadan eleştirmek için yazacaklar lütfen bir şey yazmasın.
Öncelikle, anne olmayı deli gibi isteyip olamayan herkesten özür dilerim. Sorunum anne olmayı istememenin beni bugün getirdiği nokta... Hayat, bir şekilde bazı roller için yönlendiriyor insanları. Eğitim almamız, bir hayat arkadaşı bulup evlenmemiz, çocuk sahibi olmamız şeklinde... Bazı özel sebepler nedeni ile, çocukları hiç sevmeyen insanların arasında büyüdüm. Çocukların da, kişisel gelişim ve tercihleri modelleme yolu ile ilk 7 yıl içerisinde oluşurmuş. Belki bu sebeple bilmiyorum ama küçüklüğümden bu güne kadar (31 yaşındayım) hiç bir çocuğu alıp sevdiğimi, annelik hayali kurduğumu bilmem.
Bu konuyu açtığım zamanlarda hep, "evlenince istersin." "böyle diyenler 3-4 tane yapıyor." sözlerini duyduğum için kendimi, "tamam evlenince isteyeceğim demek ki'ye" şartladım. 3 yıllık evliyim. İçimde hala hiç bir kıpırtı yok ama çevremden çok baskı görüyorum, kendimi çocuk yapmaya mecbur hissediyorum. Ama hazır olmadığım için, bunalıyor, ağlıyorum. Hazır olacağımı sanmıştım, zamanla isteyeceğimi sanmıştım. En yakın arkadaşım bebek sahibi olduğu zaman herkes yine, ondan özenirsin diye bekledi halbuki ben tek bir huysuzluğu olmayan, dünya güzeli o bebişe rağmen yine istek duymuyorum bu konuya. Ancak, herkesin beklentisinin aksini hissediyor olmam, kendimi suçlu hissetmeme neden oluyor. Eşim de bir gün çocuk sahibi olmak istiyor ama şu an yanıp tutuşmuyor. Şu an, sırf yaşım daha da geçmesin diye 3 aydır folik asit kullanıyorum annelik planladığım için ama gelin görün ki hala hazır değilim! Neden? Olacak olsam bu yaşa kadar olmaz mıydım? Bu bir kusur mu yoksa normal mi bilmiyorum. benim durumumdaki birisi anne olmasa daha mı iyi olur bilmiyorum ama çok bunalıyorum, ağlıyorum bu açmazda kalmaktan. Sorumluluk almayı sevmeyen birisiyim, hayallerim hep iş hayatı ve gezme üzerine kurulu. Öğretmenim, gezmek için yeterli zamanım ve maddi gücüm var. Çocuğu bu anlamda önümde bir engel olarak görüyorum.
Arada kalmama neden olan şey ise şu, "bir gün çok pişman olmak". Anne olan arkadaşlarımdan biri bana bir gün, "şimdi gençsin, bir sürü hayalin var, enerjin var ama yarın sana heyecan veren tek şey çocuğunun eğitimi, başarıları, mutluluğu olacak." dedi. Bu bakış açısı kafamı çok karıştırdı. Eğer anne olursam, çocuğuma deli gibi bağlı olacağıma da yürekten inanıyorum ama rahatına düşkün biri olarak iç sesim, " varlığını bilmediğin bir şeyin yokluğunu hissedemezsin boş ver! " diyor.
Bu noktada en çok, benim gibi duygular yaşayıp şu an "annelik tüm hobilerini, seni mutlu eden şeyleri bir kenara attığına değer" diyecek anneleri duymaya ihtiyacım var ve ya "ben de senin gibiydim, 10 yıl geçti hiç pişman değilim. İyi ki çocuk yapmadım" diyenlere... Her iki yönden de, pişman olmaktan çok korkuyorum. Bir karar aşamasındayım, beni yargılamadan bana ışık tutacak herkese şimdiden sonsuz teşekkür ederim ve bebek sahibi olmayı dileyen herkese rabbimden tez vakitte bir armağan dilerim...

Son durum ne acaba?

Bence sen coktan hazir olurdun da hem yetisme tarzin hemde suan insanlarin baskisindan dolayi ters tepiyor.. ben oyle algiladim.. biraz rahat biraksalar sende rahatlarsin.. bende cocuk diye yanip tutuştum sukur rabbim verdi karnimdayken acaba yanlismi yaptim cok buyuk sorumluluk aldim ne yapicam ben artkk diye cok korkularim oldu ki o kadar istememe ragmen.. dogdu yuzunu gorup kokusunu aldim ya sanki herseyimle ona baglandim... simdi 15 aylik cok yaramaz hic durmuyor bazen off yeter artik diyorum ama ona bakinca gunes doguyor yuzume sanki.. ileride annecim nasilsin seni ozledim diyecek ya boyle gelip sarilacak ya ben ölurum ona:) evet cok buyuk sorumluluk heleki bu devirde ama kendi canimdan daha kiymetli gözümün nuru.. iyiki yapmisim şükürler olsun rabbime..

Tatlim ayni se
Tatlim ayni seyleri soyleyrn ve onceden hisseden biri olarak yaziyorum hatta hamilr kalmamak icin elinden geleni yapan biri olarak iyiki digurmusum keske ilk evlendigim yil dogursaymisim diyorum evet huysuz olduklarinda cekilmiyolar ama bir anne demeai bir gulusu dunyaya bedel

hamileliğin oldu bittiye gelirse belki sorumluluklarına katlanırsın.süre uzadıkça daha çok kendini sorgular ve daha korkak bir moda bürünebilirsin.psikolojik yardım al bence anne olabilmek için değil şu seni çocuk sevmez yetiştirip şimdide beklenti içinde olan baskıcılara karşı.hiçbir zaman annelik hissi olmaz diye şartlandırma kendini.kendini suçlama durumunu içinden çıkılmaz bir hal alır.bir şeye olur olmaz deme akışına bırak çevren hep kendini suçlmaya itiyor anladığım.

Ben kendi fikrimi söyleyip aradan çekileyim, zira anne değilim

Kadın iken mutlu olmayı başaramayanlar anne olmayı hayatlarındaki en büyük başarı, mutluluk olarak görüyor bence. Yani bir bakın, çocuğum benim her şeyim, o olmasa ben bir hiçmişim, hayatım çocuğumla başladı diyen insanlara.

Daha önce değer görüyor, seviliyor, hayatı seviyorlar mıymış? Mutlular mıymış?

Anne olmak güzeldir elbette, ama anne olmak isteyenler için.

Herkes çocuk yapmadığı için pişman oluyor olsa, çocuğu olup da çocuk yaptığına pişman olan hiç olmazdı.

Ekleme: Bir de tepki görmekle ilgili bir şey yazmışsınız. Bir insan çocuk istemiyor diye birine nasıl tepki gösterebilir? Böyle bir insandan tepki alırsanız sevinin bununla aynı fikirde değilim iyi ki diye.
Bende kendi fikrimi söyliyeyim, zira karnımda bir bebek taşıyorum.
Kadın iken deli gibi mutlu olmayı başarabilmiş, hayatımdaki insanların merkezinde olan kendi kendimi, çevremdekileri mutlu edebilen ve çevresindeki insanların mutlu etmek istediği bi kadınım,
Hamile kalmadan önce de deli gibi değer gören,
Sevilen,
Hayatı seven bi kadınım.
Güzel bir okul bitirdim, güzel bir mesleğim var,yani hayatımda istediğim herşeyi elde etmiş kendimce başarılı bir insanım.
Şu an kendimi hayatımda ilk defa bir kadın olarak kendimi kutsal bir varlık gibi hissediyorum,
Daha önceki amaçlarına ulaşmış biri olmama rağmen kendimi müthiş bi iş başarmışım gibi hissediyor ve bundan mutluluk duyuyorum.
Kendimi bir mucize gibi görüyorum çünkü benim vücudumda şu an iki tane kalp atıyor.
Herkesin anneliğe hazırlığı farklıdır evet çocuk istememe rağmen hamileliğimi ilk öğrendiğimde bende tedirginlik yaşadım ama şu an tek duam içimdeki varlığın iyi olması. Evet henüz hayatım çocuğumla başladı diyemiyorum ama eminim ki onun ilk tekmesinde bunu demeye başlayacağım ve onun doğumuyla bende yeniden doğacağım çünkü ben daha duygusal bi bağ kuramadığım bi canlının iyi olduğunu öğrenmek için kontrol günlerimi iple çekiyorum.
Konu sahibine hiç bir lafım yok onun yazdıklarını okuyunca henüz hazır olmayan bir anne adayı gördüm, vicdanı olan o isteği gösteremediği için göz yaşı döken bir anne adayı gördüm ki bu çok iyi bi anne olacağının göstergesi ki kalbinin yumuşak olduğunu gösteriyor.
Ama sizin yazdıklarınız beni çok rahatsız etti, anne olmak isteyenleri, anne olanları, ve çocuğunu hayatının merkezine koyanları küçümseyen ukalaca bi yazı.
Belkide beni büyüleyen bu duruma getiren annemin bana olan bağlılığını ve sevgisini görmek ve onunla aynı sevgiyi tatmak için can atmamdır.
Ama sizin bu aşağılayıcı tavrınız ve kendinizi anne olmak istemediğiniz için bu kadar yukarıda(!) görmeniz neden onu anlayamadım.
çocuk istemiyor olabilirsiniz ama nacizane fikrim biraz kalbinizi yumuşatın, dilinizi yumuşatın. Şayet söyledikleriniz ve düşündükleriniz sadece lafınızı işitenleri kırmaz. Allah daima kalbimizde ve bizimle.

Bana yakin dusunuyorsunuz bende hazir olmadan yapamazdım zira dogunca seversin iyiki yapmiisim.bile dersin ama hep icinden biraz daha gec olsaydi diye gecer bu seferde ne bicim ben anneyime baaglamai ihtimali var hem toplumda kuraal su 25 i gectiysen evlenmelisin evliysen 35 ten once cocuk yapmalisin bunlar rutindir yapmayini doveler(ciddi. Ciddi psikolojik baski yaparlr)esinizde pek hevesli degil.zaman birakin zaten Allah(azzevecelle) ne takdir ettiyse ol olacak sorun yok yani

Back