İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Şunu da söylemek istiyorum ki; eşimin bir eş ve baba olmak ile ilgili sıkıntıları var, istemiyor, aile adamı değil
Bunu bize hissettirmesi zaten bize en ağır gelen
Hmm.. Çocuk sahibi olmak nasıl bi şey bilmediğim için avantajı ve dezavantajı konusunda yaşanmış fikrim yok.
Planlıyken hazır hissederken bile çift çizgi ve düşük değere rağmen tutarsa diye içimden "annelik yapabilecek miyim, allaam bütün hayatım değişecek, hadi bakalım kolay gelsin, şimdi sen düşün gızım" diye geçirdim, bi tuhaf oldum valla :) İkinci, üçüncü için o korkular olmuyodur. Problem mi oluyo, huzur mu veriyo bunlar hep muamma benim için.

Senin kocan koç mu aslan mı gı?
koç , iyi tahmin:olamaz:

Son düzenleme:
Şunu da söylemek istiyorum ki; eşimin bir eş ve baba olmak ile ilgili sıkıntıları var, istemiyor, aile adamı değil
Bunu bize hissettirmesi zaten bize en ağır gelen şey
Çocuklara karşı sesini b çok ilgisiz am

Koclar'dan iyi sevgili oluyor da aile babasi olmuyor sanirim. Benim kardesim de Koc, aile babasi olacak gibi degil.

Fikrimin ince gulu, canim L lyly size karsi sizi istemedigini belli eden bir adamdan bir cocuk daha yapmak ne kadar dogru? Tabii su da var; benim umurumda degil, bir cocuk daha yapacagim sonra yoluma bakacagim diyorsan o ayri. Maddi sikintin yoksa, bunu kaldirabileceksen yap. Yoksa hic kalkisma bence.

Koclar'dan iyi sevgili oluyor da aile babasi olmuyor sanirim. Benim kardesim de Koc, aile babasi olacak gibi degil.

Fikrimin ince gulu, canim L lyly size karsi sizi istemedigini belli eden bir adamdan bir cocuk daha yapmak ne kadar dogru? Tabii su da var; benim umurumda degil, bir cocuk daha yapacagim sonra yoluma bakacagim diyorsan o ayri. Maddi sikintin yoksa, bunu kaldirabileceksen yap. Yoksa hic kalkisma bence.
ben de akrep, sen düşün aradaki uyumsuzluğu:spor:

Az önceki mesaj karıştı yazamadım.
Aslında klasik hayata tepki halindedir.
Kendi özgürlüğüne düşkün olduğu kadar bana da gez, dolaş, giyin, dışarda ye, iç falan der.
Koca kadınlar gibi sakın komşu gezmesine güne falan gitme, ( öyle bir hayatım yok zaten de) al arkadaşını cafede oturun der.
Ama işte sıkıntı şöyle; hayatı bunlardan ibaret sayıyor.
Klasik yaşama tepki halinde olması, ergenlik buhranlarını aşamamış bir genç şeklinde, yaşına uygun, özgün bir kafaya sahip olamadı.
İşkoliktir, çok çalışır ve hayatımı yaşayacağım der sürekli, hayatını yaşamak da cafelerde gezip dolaşmak, dışarda cakit geçirmek, bizimle de olabilir, yalnız da, hiç farketmez onun için

Heeee... Resmen aydınlanma yaşadım. :)
Sadece hamileliğe has bi durum olabiliyo yani? O zaman şu an bi problem çıkmadıysa bile hamileyken yine yaptırmak lazım. Peki bu iğne atıyorum aşılama yaptı. O andan itibaren hergün mü yapılıyor? Ve bu iğnenin hedefi embriyoya mı? Tıp o kadar gelişti mi? Sanmadığım için genel olarak kan sulandırıcı iğne kullanmak çok riskli bi şey değil mi? En ufak bişide kan kaybı olmuyor mu? İç kanama ya da kaza geçirsen direkt ölürsün yani. Doktor dedi ya bana iğne deneriz diye. Bu kadar rahat uygulanan bişi mi yani bana çok korkunç geldi de kan sulandırıcı iğne. Coraspin falan neyse de iğne nedir ya? Dün kan verirken pamuğu erken çektim diye kolumdan kan fışkırdı resmen şoka girdim :)
Bizim şimdi bu adet dönemi dinlenme. Ocak sonu aşılama olacak aksilik çıkmazsa. Rahim filmi çekecek mi acaba yaa. Yarın ya da yarından sonra gidecem doktora.
Evet riskli normal de hap olarakta alındığında ayni riskler var. İğneyi kendi kendinde yapabiliyorsun ama ben hiç yapmadım iğne fobim var. Dikkat etmen gerekiyor kendini koruyacaksın yapacak birsey yok. Ben birdaha hamile kalırsam buradaki romotolji doktorum sabah aksam iki kez iğne düşüyor artı hap dahada risk artacak. Günde 900 mg kan sulandırıcı alacağım. Delik desik oluyorsun morluklar oluyor ama deger sonuca ulasabilirse. Her gün oluyordum ben vücudun da kanın akışını kolaylaştırmak için. Benim ilk kürtajda kesenin içinde kan dolmuş dedi Dr. Ama buseferkinde kan yoktu. Bazılarında kanama yapabiliyor ozaman Dr kesiyor yada dozajı ı düşürüyor. Dr un dediyse mutlaka yap aynı saatte yaptırmaya calış benim Dr lar karından yapma dediler kol bacaktan yaptı esim. Tüp bebek te bir cok kişiye verdiklerini duydum asılamayı bilmiyorum. Bence sen testleri yaptır ona göre Dr yönlendirir. Hamilelikte benimde kanım sıvılasıyor kendiliğinden hemşire alırken hamileyim bak kıpkırmızı akıyor demiştim o zaman hap falan kullanmıyordum. İğnide cok acıtmıyor yakıyor biraz hazır enjektör lüydü benimki alışıyorsun zamanla. İnce ve kısa iğnesi insülin iğne si gibi

Karisina vurmaya kalkan Avrupa kafaliya bak.

Ben senin yerinde olsam biraz daha beklerim bir bebek daha yapma konusunda. Kac yasindasin bilmiyorum ama bir daha dusunurdum bu konu hakkinda. Kendine dikkat et. Cocuklarina da. Cunku cocuklarin gelecekte dogma ihtimali bile olmayan hayali bir bebekten cok daha onemli.

Yine de umuyorum ki hersey yoluna girer ve gonlune gore olur.
Kasım 79 doğumluyum, geçen ay 39 yılım geride kaldı.
40'a girdim, eşim de 4,5 yaş büyük benden
Çocuk sahibi olmak, nasıl desem, sperm bankasından bile sperm alıp yapılabilecek kadar, istenebilecek birşey benim için
Yani o benim çocuğum, babası ile mutlu olup olmamam, çocuk için pişman olmama asla sebep olmaz.
Ama işte tabi ki zorluğu oluyor, kendini mutlu ve tatmin olmuş bir evlilik hayatı içinde hissetmeden anne olmak, ağlamak üzere olduğun anda bile, yanına gelip "Anne üzgün müsün?" dediğinde, "Hayır,asla, senin kadar tatlı bir oğlum varken nasıl mutsuz olabilirim." diye konuyu değişmek zorunda olmak demek, ki oldukça zor oluyor :ruh:
Özellikle küçük oğlumla(11 yaşında)birbirimize öyle iltifatlar ederiz ve öyle güzel cümlelerle konuşuruz ki, onunla vakit geçirmenin tadına doyulmuyor :KK68:
Büyük oğlum biraz daha ağırbaşlıdır, benim çalıştığım ve çok genç olduğum zamanda büyüdüğü için belki de, biraz daha mesafeli gibiyiz.
İlk çocuklar genelde hep öyle olur derler zaten.
Sanırım insan anne olmayı da sonradan öğreniyor, ilk çocuk biraz arkadaş gibi, yaşıt gibi, çok nazlandırmadan, daha kurallarla, o çocuktur diye çok düşünmeden büyütülüyor ve daha bir büyük gibi oluyorlar.

Bu kısmı sonradan gördüm. Riskleri var işte de o risk ne kadar büyük acep. Kese kanamasını falan geçtim ben iç kanamadan organ kanamalarından korkuyorum. Önce ben! :)
Eger gecmişte kanama gecirdiysen miyde falan mutlaka söyle Dr a yada kalp., beyinde damarlarda Bi sıkıntı olduysa falan mutka söyle. Dolasım sistemini ilgilendiren Bi rahatsızlık varsa Dr ların bilmesi gerekiyor. Bazen burnum kanadı çok degil ama o zaten hamileliğin ilk üç ayında alabiliyor kan sulandırıcı kullanmasanda.

panic_attack panic_attack

Sen bu ay gecen aydan farkli birsey yaptin mi? Yani vitaminlerde, takviyelerde degistirdigin, ekstradan almaya basladigin birsye var mi da dollenmeyi kolaylastirdi?

Yok hayır. Satın alırken fotoğrafını paylaştığım vitaminleri, takviyeleri kullanıyorum ki onları da zaten kullanmaya başlayalı on-on beş gün oldu.

10 günde ubikinon yerine ubikinol formunda koenzim q10 almaya başlamış olmam fark yaratmamıştır heraldeysem?

Yoksa geri kalan her şey aşağı yukarı 3,5 aydır içerik olarak aynı.
Bi de kullandığım yeni balık yağındaki dha oranı önceki kullandığımın iki katı.

Bunu bize hissettirmesi zaten bize en ağır gelen

Benim eşim de koç. Bilmişliğini, her şeyden anlıyor oluşunu, egosunu duyunca öyle tahmin ettim :)
Bizde de aynı fikirde olmayınca problem çıkıyo, olay anında sakin kalıyorum yoksa o inatlaşmaya devam ettikçe ben iyice deliriyorum. Sonra düzelince gıdım gıdım burnundan getiriyorum çünkü bence ben haklıyım. :)) İlk zamanlarımızda sık oluyodu hatta ben devam edemicem galiba zaten evlilikten korkuyorum diyordum ama şimdi geçti problemler. Yeni kurulan iş stresini atınca sakinleşti.
İyi baba olacakmış gibi hissediyorum. Okulda çocuklarla diyaloğu çok iyi. Kız çocuk istiyo oğlanı ezerim diyo :)) Bu arada benim eşim de iki üni. hem gemicilik mezunu, hem çevre mühendisliği mezunu ama özel okulda kurucu müdür :)) eğitimden de iyi anlıyo yani.
Anam benimki hakket haklı mı yoksa gıı... :KK70: :KK70:

Benim eşim de koç. Bilmişliğini, her şeyden anlıyor oluşunu, egosunu duyunca öyle tahmin ettim :)
Bizde de aynı fikirde olmayınca problem çıkıyo, olay anında sakin kalıyorum yoksa o inatlaşmaya devam ettikçe ben iyice deliriyorum. Sonra düzelince gıdım gıdım burnundan getiriyorum çünkü bence ben haklıyım. :)) İlk zamanlarımızda sık oluyodu hatta ben devam edemicem galiba zaten evlilikten korkuyorum diyordum ama şimdi geçti problemler. Yeni kurulan iş stresini atınca sakinleşti.
İyi baba olacakmış gibi hissediyorum. Okulda çocuklarla diyaloğu çok iyi. Kız çocuk istiyo oğlanı ezerim diyo :)) Bu arada benim eşim de iki üni. hem gemicilik mezunu, hem çevre mühendisliği mezunu ama özel okulda kurucu müdür :)) eğitimden de iyi anlıyo yani.
:KK70:
Senin burcun ne?
Ben akrep olduğumdan, ilk zamanlar bana da çok zor gelmişti.
Sonradan çok değiştim, akrep burcunun tam zıttı oldum, yani hırssız, kendini geri çekmiş, silik bir tip haline geldim.
Bir yerde okunuştum, akrep burcu eğer birşeyle baş edemezse; aynen akrebin sıkıştığında kendini sokması gibi, tam tersi özelliklere sahip oluyormuş yani burcunun özelliklerini kaybediyor bir anlamda ölüyormuş.
Benimki de aslında şuna kızar buna bağırır diye birşey yok, kendi canı sıkkınsa herşeye tepki gösterir, değilse hiçbirşey görmez.
Canı ne isterse yapar, kurallar, sınırlar onu ilgilendirmez.
İş hayatındaki olumsuzluklar en çok canını sıkar.
Ve her zaman ona iltifat eden, en iyisi sensin diyen birileri etrafında olmak zorundadır, övgüyle yaşar.
Ben de tam tersi çok dobra, yapmacık olamayan, çok konuşmak değil ama haklı olduğum yerde neden ısrar ettiğimi anlatmak isterim.
En büyük özelliğim merhametli ve adaletli oluşum:KK54:

Son düzenleme:
Eger gecmişte kanama gecirdiysen miyde falan mutlaka söyle Dr a yada kalp., beyinde damarlarda Bi sıkıntı olduysa falan mutka söyle. Dolasım sistemini ilgilendiren Bi rahatsızlık varsa Dr ların bilmesi gerekiyor. Bazen burnum kanadı çok degil ama o zaten hamileliğin ilk üç ayında alabiliyor kan sulandırıcı kullanmasanda.

Yok olmadı hiç öyle şeylerim ama ürkütüyo valla kan sulandırıcılar beni. Yarın araya bi randevu sıkıştırırsam sorarım herbi şeyi. İğneyi kendim yaparım ben alıştım gonal f yaparken. :)

Yalnız, bravo eşin burcunun özellikleri olarak kendini çok iyi tanıyor demek ki:halay:
Koç erkeklerine bir kız evlat lazım.
Ancak bir kız çocuğu belki, koçların hırslı ve inat ruhunu dinginleştirebilir.
Eşim bizim oğlanlara karşı çok yumuşak davranır ama bazen bakıyorum, özellikle küçük oğlumla bir yarış, bir kıskançlık içine giriyor, hayret ediyorum.
Büyük oğlum biraz daha ağırbaşlıdır, küçük olan, abisiyle aradaki yaş farkının da etkisiyle, evin tek küçüğü/çocuğu gibi görülüyor.
Buna bağlı olarak da daha rahat davranıyor.
Büyük oğlum sanki hep büyüktü, öyle geliyor bana:KK16:

:KK70:
Senin burcun ne?
Ben akrep olduğumdan, ilk zamanlar bana da çok zor gelmişti.
Sonradan çok değiştim, akrep burcunun tam zıttı oldum, yani hırssız, kendini geri çekmiş, silik bir tip haline geldim.
Bir yerde okunuştum, akrep burcu eğer birşeyle baş edemezse; aynen akrebin sıkıştığında kendini sokması gibi, tam tersi özelliklere sahip oluyormuş yani burcunun özelliklerini kaybediyor bir anlamda ölüyormuş.
Benimki de aslında şuna kızar buna bağırır diye birşey yok, kendi canı sıkkınsa herşeye tepki gösterir, değilse hiçbirşey görmez.
Canı ne isterse yapar, kurallar, sınırlar onu ilgilendirmez.
İş hayatındaki olumsuzluklar en çok canını sıkar.
Ve her zaman ona iltifat eden, en iyisi sensin diyen birileri etrafında olmak zorundadır, övgüyle yaşar.
Ben de tam tersi çok dobra, yapmacık olamayan, çok konuşmak değil ama haklı olduğum yerde neden ısrar ettiğimi anlatmak isterim.
En büyük özelliğim merhametli ve adaletli oluşum

Eşinin yükseleni de aslan olabilir valla yüce cosmos sabır versin kardeş çok zor. Yürüyen egodur o.

Benim burcum kova. İki ukala burç. Ben kanıtlarla, ihtimallerle, istatistiklerle hazırlıklı meydana çıkıyorum o tamamen kendi yarattığı fikirlerle. :)) Sorun hep öyle çıkıyo. Diyorum ki o öyle değil bak aha böyle, hayır diyo hep öyle olacak değil, herkes öyle değil, her durum öyle değil. Ulen diyorum ihtimal yüksek sen haksızsın kabullen, yok. Yani desteksiz benle uğraşması inatlaşması delirtiyo beni. Ben gerçekçi insanım yahu, ihtimallerle huzursuz olurum, riske girmeyi sevmem. O da tersi. Çok cesaretli. Şimdi yavaş yavaş kabulleniyo ben haklı çıktıkça diyo vardır bi bildiğin tamam ani karar vermeyeyim bildiğimi yapmayayım. Dün mesela sonucu aldık ki ben ona defalarca ihtimalleri anlattım, sebepleri anlattım, umutlanma dedim. Benden önce e sonucu almış baktım surat düşmüş, gözleri dolmuş, göçtü adam. Rakı içerken anlattım tekrar dedim bak bu kötüye değil iyiye işaret, şundan dolayı, bundan dolayı, bak doktorun yazdığı mesajlar ne diyo. Sonra kendine geldi. İçten yanmalı dıştan havalı bu koçlar. :))

Küçük oğlum korkuyorum deyip bana sarılıyor, büyük oğlum ona da gidip böyle birşeye hakkın yok demiş, oğlum anlattı.
Genel olarak egosu yüksek, iletişim kurulması çok zor biridir.
Gemi inşa mühendisi, çok zeki olduğunu, kimsenin onun gibi olamayacağını falan söyler.
Bir ara Yeter diye bir dizi vardı, ordaki başrol adama benzetirim hep..
Cok zeki oldugunu kimsenin onun gibi olamayacagini mi soyler??

Ya ben birisi beni ovse kipkirmizi olur utanirim,adam kendini övuyo.

Ayrica bu neyse de vurmak nedir?

Ablacim sen cocuklarina saril ve 3ncu cocuk fikrini bidaha bi gozden gecir bence.

Cok zeki oldugunu kimsenin onun gibi olamayacagini mi soyler??

Ya ben birisi beni ovse kipkirmizi olur utanirim,adam kendini övuyo.

Ayrica bu neyse de vurmak nedir?

Ablacim sen cocuklarina saril ve 3ncu cocuk fikrini bidaha bi gozden gecir bence.
Yoo kıpkırmızı olmak bir yana, onun yaşam kaynağıdır övgü:)

Eşinin yükseleni de aslan olabilir valla yüce cosmos sabır versin kardeş çok zor. Yürüyen egodur o.

Benim burcum kova. İki ukala burç. Ben kanıtlarla, ihtimallerle, istatistiklerle hazırlıklı meydana çıkıyorum o tamamen kendi yarattığı fikirlerle. :)) Sorun hep öyle çıkıyo. Diyorum ki o öyle değil bak aha böyle, hayır diyo hep öyle olacak değil, herkes öyle değil, her durum öyle değil. Ulen diyorum ihtimal yüksek sen haksızsın kabullen, yok. Yani desteksiz benle uğraşması inatlaşması delirtiyo beni. Ben gerçekçi insanım yahu, ihtimallerle huzursuz olurum, riske girmeyi sevmem. O da tersi. Çok cesaretli. Şimdi yavaş yavaş kabulleniyo ben haklı çıktıkça diyo vardır bi bildiğin tamam ani karar vermeyeyim bildiğimi yapmayayım. Dün mesela sonucu aldık ki ben ona defalarca ihtimalleri anlattım, sebepleri anlattım, umutlanma dedim. Benden önce e sonucu almış baktım surat düşmüş, gözleri dolmuş, göçtü adam. Rakı içerken anlattım tekrar dedim bak bu kötüye değil iyiye işaret, şundan dolayı, bundan dolayı, bak doktorun yazdığı mesajlar ne diyo. Sonra kendine geldi. İçten yanmalı dıştan havalı bu koçlar. :))
Aynen ben de öyleyim, doğru ve kanıtlı konuştuğumdan biraz ısrarcı olabiliyorum.
Anlattığın tartışma biçimi bize de uyuyor:)

Arkadaslar,

Ben az once yine ovulasyon testi yaptim, yine negatif geldi. Cuma gunu ovulasyon sancilari baslamisti. Cuma aksamustu bir ton akinti oldu. Cumartesi sabahi da oyle. Simdi o akinti baya azaldi. Cuma'dan beri her gun test yapiyorum, her gun negatif cikiyor. Ne bu simdi?

Ben normalde 11.gunde yumurtlarim. Bugun 12.gunu, sonuc negatif. Korkum ovulasyonun olmadigi bir ay olmasi yine. Ya da cok gec olacak ovulason ve biz onu kaciracagiz. Zaten 20.gunden sonra olan ovulasyon dusuk ile sonuclanirmis, bilemiyorum, oyle okumustum.

Ne yapayim ben simdi? Akinti ve agrinin oldugu gunu ovulasyon oldu diye mi dusuneyim (negatif teste ragmen), ya da daha cok test alip yapmaya devam mi edeyim?

Arkadaslar,

Ben az once yine ovulasyon testi yaptim, yine negatif geldi. Cuma gunu ovulasyon sancilari baslamisti. Cuma aksamustu bir ton akinti oldu. Cumartesi sabahi da oyle. Simdi o akinti baya azaldi. Cuma'dan beri her gun test yapiyorum, her gun negatif cikiyor. Ne bu simdi?

Ben normalde 11.gunde yumurtlarim. Bugun 12.gunu, sonuc negatif. Korkum ovulasyonun olmadigi bir ay olmasi yine. Ya da cok gec olacak ovulason ve biz onu kaciracagiz. Zaten 20.gunden sonra olan ovulasyon dusuk ile sonuclanirmis, bilemiyorum, oyle okumustum.

Ne yapayim ben simdi? Akinti ve agrinin oldugu gunu ovulasyon oldu diye mi dusuneyim (negatif teste ragmen), ya da daha cok test alip yapmaya devam mi edeyim?
Ovulasyon testlerini gün içinde yapıyorsun değil mi?
Günde bir mi iki defa mı yapıyorsun?
Çünkü bazen birkaç saat içinde pozitif olup, silikleştiği de oluyormuş ama zaten 12. Gününmüş, önümüzdeki günlerde de olma ihtimali büyük, bence devam etmelisin.
14., 15. Veya 16 gün de olabilir.
Bende de herhalde geç ovulasyon oldu veya olmadı mı bu ay anlamadım.
28. Gün regl olurdum hep.
Olmasa da adet görme oluşuyor, biraz daha farklı da olsa rahim iç tabakası dökülüyor

X