İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Küçük oğlum korkuyorum deyip bana sarılıyor, büyük oğlum ona da gidip böyle birşeye hakkın yok demiş, oğlum anlattı.
Genel olarak egosu yüksek, iletişim kurulması çok zor biridir.
Gemi inşa mühendisi, çok zeki olduğunu, kimsenin onun gibi olamayacağını falan söyler.
Bir ara Yeter diye bir dizi vardı, ordaki başrol adama benzetirim hep..

Gemi insaat muhendisiyim diye de cok zekiyim diye dolanini hic gormemistim. Ben de Avrupa'nin en eski universitelerinden birinden masterli mimarim. Kocama saldirayim o zaman. O da muhendis ve post-doc, o da beni dovsun. Kusura bakma esin hakkinda boyle soyluyorum ama ben boyle kadinlarin ezildigi bir dunyaya katlanamiyorum. Biz olmasak donlarini bile toplayamaz, magra adamina doner hepsi.

Dediğin gibi bu teşebbüste bulunması çok yaralayıcı yoksa bir yerimde kızarıklık bile yok ama eylem çirkin

Evet onemli olan iz bedeninde iz birakmasindan cok senin ve ogullarinin kalbinde iz birakmasi. Yani boyle cok sinirleniyorum bu adamlara. Bizim ailede de var bir tane boyle, kuzenlerimden birinin kocasi. O da kolunu falan morartmisti. Yemin ederim sirf onu dovmek icin kung-fu ogrenmek istiyorum, hatta gecen sene kursa yazilmak uzereydim ama cok uzak geldi yeri. Bruce Lee'yi de severim o ayri.

Senin deger benimkinden de dusukmus.. damla kullanmiyor musun..? ben 6 damla ekmeye damlatip yiyorum.. :kk77:bu defa farkli yazmis code.... sekerli bu hic sevmedim balla beraber yiyorum.. sade gitmiyor.. :KK14:

Kullaniyorum canım. Sana yazdiginindan yazdı bana da aromalı güzel tadı ben sevdim. 5 damla mi ne yazmis. 15 içtim, yükseltsin bi defa da :) Benim yazın tatile gitmeden 6 civarıydı özellikle güneşte yattım amele yanığı olacak şekilde yandım. Geldim olcturdum 17 cıktı. Döndüğümüzde ovulasyon haftamdi o ay hamile kaldım. Ama tatilde 3-4 incir adetken alıp yemiştim taze, geldikten 1 2 gün sonra da bal tarcın çörek otu kullandım. Hangisi sebep oldu bilmem ondan sonra düzenli içmeye çalışıyorum. Tüp bebek testleri yaptırdığım dahiliye doktoru d vitamini düşük diye yazdı tekrar.

Hayırdır inşallah ne sıkıntın var kız?

Hcg 7,16'dan 6,69'a düşmüş.

Progesteron 0,48 sanırım bu adet olacam demek ayy inşallah artık!

Doktorum dedi ki, döllenmiş ama tutunamamış. Aşılamada kan sulandırıcı iğne yaparız dedi.

Şimcik bu pıhtılaşmadan şüpheleniyo sanırım ama ben bunun testini yaptırmadan iğnelerle gebelik istemiyorum.

Şimdi bilen arkadaşlara sorularım var:

1. Bu test nerde yapılıyor?
2. İki üç düşükten sonra yapılıyomuş da üni.de yapılıyosa başhekim tanıdık onu araya sokarım.
3. Üni.de devlette ne kadar sürede sonuç çıkıyo?
4. Yanına genetik test ekletsek çıkacağı süre uzuyor mu?
5. Özel lab.lar yapıyosa fiyatı bilen var mı?
6. Özel lab.da sonuç ne kadar sürede çıkıyo?

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Başarılar.. :))

Ben tıbbi genetik bölümünde yaptırdım. 2 3 ay da çıkar dediler daha gitmeden. O yüzden kromozom testini özel de 650 yaptırdım. Pıhtılaşmayı yaptırmadım. Devlette kimyasal gebelikler yaşadığımı söyledim. O tabi kese göründü mu vs sordu. Hem kromozom hem pıhtılaşmayı istedim yaptılar. Özel de 3 haftada çıkan test devlette 4 haftada cıktı. Pıhtılaşma 5 haftada cıktı sanırım. Hepsini cevapladım sanırım.

Hayır görmedim özür dilerim okadar cok mesaj okudumki senin yazdığını fak edemedim sanırım. Daha iyiyim Dr gittim muayene etti hamilelikten süphelendi. Yok dedim ama ısrarla yaptırdı.içerde adet belirtisi yok dedi enfeksiyon da yok dedi. Adet söktürücü ver bana dedim Kan ver pazartesi bakalım öyle vereceğim dedi. Hcg 2.0 cıktı yani yoktur. Çünkü ben 15 gün önce baktırmıstım 0.0 Dı. Pazartesi verir herhalde yani insallah ben adet olayımda Bi kürtajı kalıntıları gitsin de Dr gidip yeniden çalışmalara baslamak istiyorum.

Bişey olmasa 2 de çıkmaz, evdeki testlerle durumunu takip et en azından bir hafta. Söktürücü kullanma sakın.

Birsey daha söyleyeyim benim kadın dogum Dr hamile kalmadan ECOPIRIN 100mg kullandırdi. Hamileyken devamm ettim ayrıca clexan 4000 kullandım. Testlerde hiçbirsey cıkmamasına ragmen basladık ben tedbir amaclı kullanmak istediğimi söylediydi hemotolog Dr na kullanabilirsin istersen demişti. Riskleri vardi kanama gibi ama özellikle sordum Dr kurtaj dan sonra herhangi bir kanama varmıydı bebekte veye keseden diye yok dedi.tekrar basladıgımda tekrar kullanacağım hamile kalmadan önce

Senin doktor iyi mis, hangi ildesin, panic_attack panic_attack in doktorda iyi.

Gemi insaat muhendisiyim diye de cok zekiyim diye dolanini hic gormemistim. Ben de Avrupa'nin en eski universitelerinden birinden masterli mimarim. Kocama saldirayim o zaman. O da muhendis ve post-doc, o da beni dovsun. Kusura bakma esin hakkinda boyle soyluyorum ama ben boyle kadinlarin ezildigi bir dunyaya katlanamiyorum. Biz olmasak donlarini bile toplayamaz, magra adamina doner hepsi.
Aynen öyle ama anlamayan için birşey ifade etmiyor.

Evet onemli olan iz bedeninde iz birakmasindan cok senin ve ogullarinin kalbinde iz birakmasi. Yani boyle cok sinirleniyorum bu adamlara. Bizim ailede de var bir tane boyle, kuzenlerimden birinin kocasi. O da kolunu falan morartmisti. Yemin ederim sirf onu dovmek icin kung-fu ogrenmek istiyorum, hatta gecen sene kursa yazilmak uzereydim ama cok uzak geldi yeri. Bruce Lee'yi de severim o ayri.
Herkese karşı böyledir, hatta bana, etrafa olduğundan daha 'yumuşak' davranıyor.
Doktordan daha doktordur, psikologdan daha psikolog, öğretmenden daha öğretmen..
Herşeyi çok iyi bildiğini, Avrupa kafasına sahip olduğunu, çevresinde gördüğü herkesden daha donanımlı olduğunu söyler her zaman
Maalesef böyle biri

Neyse benim hazırlanmam lazım kardesime gidicegiz gelince okur
Canim benim Rabbim sifalarini versin tez zamanda.. kaldiramayacagimiz yuk vermez Allah.. hayatta her sey bizim icin.. ama bizim dik durmamiz lazim.. benim babam yok canim 25 sene olacak nerdeyse... Rabbim basimizdan eksik etmesin elbette..
Uzun hayirli omurler nasip etsin.
Nur içinde yatsın cennet mekanı olsun.aminn insallah sagolasın çok zor Allah hiç kimseyi sevdikleriyle sınamasın..

Bişey olmasa 2 de çıkmaz, evdeki testlerle durumunu takip et en azından bir hafta. Söktürücü kullanma sakın.

Senin doktor iyi mis, hangi ildesin, panic_attack panic_attack in doktorda iyi.[/QUOTE]
Ankarada prof Münci Yağcı Gazide. Karabük te oturuyorum yani Safranbolu duymuşsundur. buradaki kadın doğum Dr. Gazi mezunu evet iyi Bi Dr Allah razı olsun.

Hayırlısı olsun, kimyasal sonrası hemen o ay kolay tutunma oluyor, inşaallah nasib olur.
Dün gece eşimle ciddi bir tartışma yaşadık, hiç yoktan üzerime yürüdü hatta kollarıma vurdu.
Büyük oğlum odasından çıktı, olmaz öyle şey bunu kabul edemem dedi
Hamile olmadığıma öyle sevindim ki o an:110::KK61:
Bu yaşa gelmişiz hala böyle davranışlar çok seviyesiz
Ciddi bir konuşma yaptım, haksızım falan dedi, ev tutacaksan yakın olsun seni göreyim dedi.
Seni artık sevmiyorum ve beni en azından duygusal olarak kaybettin dedim.
Çocukların etkilenmemesi için şimdilik ne yapacağımı bilmiyorum falan dedim
Hala şoktayım

Kocana çok kızgınım ve ona laflar hazırladım! :sinirli:

Ne demek kollarından tutmak artistlenmek ya? Anam gözünü sevem çocuk yapma. Yoksa delirecek belli ki. İyi ki aslan gibi oğlun var. O yüzden çok şanslısın. Daha da büyüyünce sırtın yere gelmez. Ama sen başka çocuk yapma artık bacım aman diim. Hamileyken falan ne zorluklar yaşayacağın belli değil çünkü. Ekstra çileye gerek yok.

Hayırlısı olsun ben ümitliydim hcg yüksek cıkar diye ama üzülme mevlam tez zamanda nasip etsin inşallah.bben yaptırdım ankada Gazide hemotoloji prof na sevk ettirdim. Gazide bir haftada cıktı bizim burda Karabük te yaptırdığımı dışarıya gönderiyorlar 15 güne geliyor sonuc ankaraya İstanbul la özel laboratuvar a gönderiyorlar.bazı hastanelerde sevk olmadan kabul etmiyor Dr lar direk gidemiyorsun . Bazıları direk kabul ediyormus. Şimdiye kadar sana yapılılan bütün testleri götürür sün giderken. Genetik doktorunada gidebilirsin. Onlarda yapıyor. Devlette 2 veya üç düştükten sonra yapıyorlarmış benimki ikincide sonra yaptı hatta bazılarını burda yaptırdıktan gittik. Orada yapıldı 5 ay boyunca gittik geldik. Benimki biraz süpheliydi. Kan sulandırıcı kullandım 6 hafta ondan sonra tekrar bakıldı. Sunuda söyleyeyim. Benim Gazide yapılanlarda kan pıhtılaşması ve genetik hiçbirsey bulunamadı raporda verdiler ancak 3 hamile kalınca buradaki romotolji Dr o testlere tekrar baktı pozitif cıktı. Kürtaj dan sonra da baktı oda pozitif cıktı. Yani öncede baktırmak gerekiyor hamileyken de baktırmak gerekiyor. Bazı hamilelik hastalıkları oluyorsa tansiyon, tiroide, seker vb. Gibi buda yani lupus, antifosvolipit gibi kan pıhtılaşması hastalıklarında hamilelik sürecinde cıkabilyor. O zamanda baktırmak lazım. Çok uzun yazdım. Birsey daha tek seferde verilen kanda net bilgi olmaya bilir dedi doktor bana onun için testler tekrar edildi aklınızda olsun

Heeee... Resmen aydınlanma yaşadım. :)
Sadece hamileliğe has bi durum olabiliyo yani? O zaman şu an bi problem çıkmadıysa bile hamileyken yine yaptırmak lazım. Peki bu iğne atıyorum aşılama yaptı. O andan itibaren hergün mü yapılıyor? Ve bu iğnenin hedefi embriyoya mı? Tıp o kadar gelişti mi? Sanmadığım için genel olarak kan sulandırıcı iğne kullanmak çok riskli bi şey değil mi? En ufak bişide kan kaybı olmuyor mu? İç kanama ya da kaza geçirsen direkt ölürsün yani. Doktor dedi ya bana iğne deneriz diye. Bu kadar rahat uygulanan bişi mi yani bana çok korkunç geldi de kan sulandırıcı iğne. Coraspin falan neyse de iğne nedir ya? Dün kan verirken pamuğu erken çektim diye kolumdan kan fışkırdı resmen şoka girdim :)
Bizim şimdi bu adet dönemi dinlenme. Ocak sonu aşılama olacak aksilik çıkmazsa. Rahim filmi çekecek mi acaba yaa. Yarın ya da yarından sonra gidecem doktora.

Birsey daha söyleyeyim benim kadın dogum Dr hamile kalmadan ECOPIRIN 100mg kullandırdi. Hamileyken devamm ettim ayrıca clexan 4000 kullandım. Testlerde hiçbirsey cıkmamasına ragmen basladık ben tedbir amaclı kullanmak istediğimi söylediydi hemotolog Dr na kullanabilirsin istersen demişti. Riskleri vardi kanama gibi ama özellikle sordum Dr kurtaj dan sonra herhangi bir kanama varmıydı bebekte veye keseden diye yok dedi.tekrar basladıgımda tekrar kullanacağım hamile kalmadan önce

Bu kısmı sonradan gördüm. Riskleri var işte de o risk ne kadar büyük acep. Kese kanamasını falan geçtim ben iç kanamadan organ kanamalarından korkuyorum. Önce ben! :)

Hmm.. Araştırmalarıma göre iğneler 12 saatlik etkiye sahipmiş. Hatta coraspin bile iğneden daha riskliymiş. Vay anasını sayın seyirciler. İnsan gerçekten hayret ediyor!

Heeee... Resmen aydınlanma yaşadım. :)
Sadece hamileliğe has bi durum olabiliyo yani? O zaman şu an bi problem çıkmadıysa bile hamileyken yine yaptırmak lazım. Peki bu iğne atıyorum aşılama yaptı. O andan itibaren hergün mü yapılıyor? Ve bu iğnenin hedefi embriyoya mı? Tıp o kadar gelişti mi? Sanmadığım için genel olarak kan sulandırıcı iğne kullanmak çok riskli bi şey değil mi? En ufak bişide kan kaybı olmuyor mu? İç kanama ya da kaza geçirsen direkt ölürsün yani. Doktor dedi ya bana iğne deneriz diye. Bu kadar rahat uygulanan bişi mi yani bana çok korkunç geldi de kan sulandırıcı iğne. Coraspin falan neyse de iğne nedir ya? Dün kan verirken pamuğu erken çektim diye kolumdan kan fışkırdı resmen şoka girdim :)
Bizim şimdi bu adet dönemi dinlenme. Ocak sonu aşılama olacak aksilik çıkmazsa. Rahim filmi çekecek mi acaba yaa. Yarın ya da yarından sonra gidecem doktora.
Maalesef henüz tıpta noktasal tedavi yapılamıyor.
Tiroid bezine uygulanan radyoaktif iyot tedavisi bu konuda bir istisna, ağızdan alınan küçük bir kapsül,sadece tiroid bezi tarafından tutulan radyoaktif bir etkiye sahip.
Yine de komşu organlar mesela tükrük bezi de etkileniyor ama vücutta genel dağılım minimum düzeyde oluyor.
Evet kan sulandırıcı ciddi risk ama gerekli hallerde kullanılmak zorunda.
Mesela ameliyat öncesi mutlaka bu ilaçlar kesilir.
Ani bir kazada falan da fazla kanama olacağı aşikar ama kan nakli ile kurtarılabilir bence:silah:

Bazı mesajları sonradan görüyorum ben nedense, yazıldığı anda göremediklerim olmuş, can09e can09e , Marjo Marjo , sağolun, eski sayfalara bakarken gördüm yazdıklarınızı
can09e can09e evet canım, iyi ki doğurmuşuz, hayatta asla pişmanlık duyulamayacak tek şey sanırım evlat sahibi olmak

Kocana çok kızgınım ve ona laflar hazırladım! :sinirli:

Ne demek kollarından tutmak artistlenmek ya? Anam gözünü sevem çocuk yapma. Yoksa delirecek belli ki. İyi ki aslan gibi oğlun var. O yüzden çok şanslısın. Daha da büyüyünce sırtın yere gelmez. Ama sen başka çocuk yapma artık bacım aman diim. Hamileyken falan ne zorluklar yaşayacağın belli değil çünkü. Ekstra çileye gerek yok.
Canım nasıl desem kendiyle ilgili sorunları var sanırım.
Neye ne zaman ne tepki vereceği belli olmayan, neye taktığını, neden taktığını anlayamayacağınız bir karakter.
Egosu çok yüksek olduğu için, karşı taraftan sürekli bir saldırı altında gibi hissediyor, insanlars hep tepkili, sürekli onlardan daha donanımlı olduğunu söylüyor.
Hamileyim diye bana birşey yapacak değil de, mesela aslında şu an sadece büyük oğlum olsaydı anında ayrı bir hayat kurmuştum kendime
Küçük çocukların düzenini değiştirmek zor, insanın eli kolu bağlanıyor.
Ah bende o düşükler çok yara açtı yoksa bu yaşta çocuk isteyecek mutlu bir evliliğim yok.
Yeni bir bebek isteyişim belki huzuru bulma umudum bile olabilir, çocukları çok seviyorum, bana huzur veriyor.
Çok mantıklı değil çünkü istiyor oluşum..
Diğer bir taraftan da düşünüyorum, doğan her çocuk her ne kadar zorlukla da büyüse, ileride insana bir umut kapısı, bir destek,bir gurur kaynağı, bir hayır vesilesi de olabilir, belli mi olur..(Destek derken maddi anlamda asla değil)

Herkese karşı böyledir, hatta bana, etrafa olduğundan daha 'yumuşak' davranıyor.
Doktordan daha doktordur, psikologdan daha psikolog, öğretmenden daha öğretmen..
Herşeyi çok iyi bildiğini, Avrupa kafasına sahip olduğunu, çevresinde gördüğü herkesden daha donanımlı olduğunu söyler her zaman
Maalesef böyle biri

Karisina vurmaya kalkan Avrupa kafaliya bak.

Ben senin yerinde olsam biraz daha beklerim bir bebek daha yapma konusunda. Kac yasindasin bilmiyorum ama bir daha dusunurdum bu konu hakkinda. Kendine dikkat et. Cocuklarina da. Cunku cocuklarin gelecekte dogma ihtimali bile olmayan hayali bir bebekten cok daha onemli.

Yine de umuyorum ki hersey yoluna girer ve gonlune gore olur.

Canım nasıl desem kendiyle ilgili sorunları var sanırım.
Neye ne zaman ne tepki vereceği belli olmayan, neye taktığını, neden taktığını anlayamayacağınız bir karakter.
Egosu çok yüksek olduğu için, karşı taraftan sürekli bir saldırı altında gibi hissediyor, insanlars hep tepkili, sürekli onlardan daha donanımlı olduğunu söylüyor.
Hamileyim diye bana birşey yapacak değil de, mesela aslında şu an sadece büyük oğlum olsaydı anında ayrı bir hayat kurmuştum kendime
Küçük çocukların düzenini değiştirmek zor, insanın eli kolu bağlanıyor.
Ah bende o düşükler çok yara açtı yoksa bu yaşta çocuk isteyecek mutlu bir evliliğim yok.
Yeni bir bebek isteyişim belki huzuru bulma umudum bile olabilir, çocukları çok seviyorum, bana huzur veriyor.
Çok mantıklı değil çünkü istiyor oluşum..
Diğer bir taraftan da düşünüyorum, doğan her çocuk her ne kadar zorlukla da büyüse, ileride insana bir umut kapısı, bir destek,bir gurur kaynağı, bir hayır vesilesi de olabilir, belli mi olur..(Destek derken maddi anlamda asla değil)

Hmm.. Çocuk sahibi olmak nasıl bi şey bilmediğim için avantajı ve dezavantajı konusunda yaşanmış fikrim yok.
Planlıyken hazır hissederken bile çift çizgi ve düşük değere rağmen tutarsa diye içimden "annelik yapabilecek miyim, allaam bütün hayatım değişecek, hadi bakalım kolay gelsin, şimdi sen düşün gızım" diye geçirdim, bi tuhaf oldum valla :) İkinci, üçüncü için o korkular olmuyodur. Problem mi oluyo, huzur mu veriyo bunlar hep muamma benim için.

Senin kocan koç mu aslan mı gı?

X