İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Benim regl 29. Günde de neden gelmedi, neden iki gece önce tam adet olmam gereken gün tekrar göğüs ağrısı başladı, benim yumurta da mı iki tane gelişti
İkinci yumurtlamanın üzerine regl belirtileri yeni mi başladı yoksa
Bende de çok ilginç şeyler oluyor

Sen Cumartesi gunu gidip kan veriyorsun. Degerlerin en kotu ihtimal ile 14 en iyi ihtimal ile de 21'in uzerine ciktiysa saglikli giden, sonradan buyumeye kararvermis bir yumurtadan kaynakli bir hamileligin var demektir :)

Insan vucudu bilgisayar programi degil ki bire bir hersey beklenildigi uzere gitsin. Sonradan yumurtlama yasamis olabilirsin. O da olmadi, kimyasal hamilelik diyelim, demek ki hamile kalabiliyorsun. Ustune ustluk bu tip durumlarda bir ay sonra hamile kalman cok daha kolay eskisine gore. Hadi bakalim. Haberlerini bekliyorum.

Benim esim yine uyuyor benden once. Gicikligina uyandirip dislerini fircaladin mi diye sorsam mi acaba >: D

Heh tamam şimdi oldu. Onu dicektim, erken dönemde gelişmeyen ikizlerden biri hafif kanamayla falan mı atılıyo dicektim ki sen içini okumuşsun. Aydınlandım çok şükür. Sağolasın gulüm :)

Ahaha cadı kadın. Yazık kız adama yorulmuştur belkim. Benimki üçüncü tur uykuda hergün benden önce salonda sızıyo. Sonra yatak odasına yolluyorum. Benden sonra uyuyan bi annemi biliyorum zaten başka da görmedim. :))

Yarın doktorum bişi dese de ona göre hareket etsem ben de, başım ağrıcak gibi ilaç içemiyorum. Minoset var onu içerim dayanamazsam artık. Hamile moduna girdim ben hadi bakalım
L lyly sana derken ben başladım mutlu musun ha mutlu musun? :))

Heh tamam şimdi oldu. Onu dicektim, erken dönemde gelişmeyen ikizlerden biri hafif kanamayla falan mı atılıyo dicektim ki sen içini okumuşsun. Aydınlandım çok şükür. Sağolasın gulüm :)
Evet bazen hormonal azalma ve kesenin bozulması ile kanama da görülebilir ama canlı olan diğer kese için progesteron her zaman, onu besleyecek kadar yüksek kalır
Hani doktorlar erken dönem düşüklerde gebelerde progesteron hormonunun düştüğünü ve bu şekilde kanamanın başlayıp düşüğün başladığını görür ya, aslında son zamanlarda anlaşıldı ki; progesteron azalması sonucu tutunamayarak düşük oluşmuyor, sağlıksız olan ve o sebeple canlılığını yitirmiş gebeliği atmak için vücut progesteron hormonunu düşürüyor ve düşük için kanamayı başlatıyor.
Yani aslında sağlıklı bir gebelikte progesteron zaten düşmüyor ve progesteron desteği de oluşacak düşüğü engellemiyor.
Sadece canlılığını yitirmiş olan gebelik ürününün dışarı atılmasını geciktirebiliyor.

Mutluyum
Hele ki hamileysen daha mutlu olcam

Yani aslında sağlıklı bir gebelikte progesteron zaten düşmüyor ve progesteron desteği de oluşacak düşüğü engellemiyor.

Iste bu cok dogru. Ondan burda istesen de progesteron hapi vermiyorlar.

Evet, kimyasal sonrası veya erken dönem diğer düşükler sonrası da hamile kalmak kolaylaşıyor, bu doktorların da kabul ettiği birşey.
Eskiler; düşüğün bir bacağı içerde kalır dermiş.
Yani düşük sonrası yeni gebelik adım atmış gibi bile sayılır, o kadar kolay olur diye bilirlermiş.
Benim de küçğk oğlum öncesi olan düşüğümde hiç adet görmeden tekrar hamile kalıp, kanamasız, sorunsuz bir hanilelik geçirmiştim

Evet ve bu progestan isimli hapın prospektüsünde bile yazıyor aslında
Bununla ilgili yazılarda, peki neden hala ülkemizde doktorlar bunu bildiği halde reçete ediyor sorusuna; hastaya karşı, yapılacak birşey de mi yoktu sorusuna cevap olsun diye olabilir şeklinde bir açıklama ve birkaç daha doğruluğu olmayan hissi davranışlar yazıyordu

Evet yaa bence de olması gereken o. Doğanın işine fazla müdahale ediyoruz. Doktoruma demiştim 'bugün rahme tutunamayan yarın hayata da tutunamaz bence gereksiz" diye. Valla güzel söz ama sen yine de kullan dedi yav. Çok bilmiş oğlak nolcak!

Ama bi arkadaşıma da ilk haftalarda düşük tehlikesi yaşıyo diye bastılar progestanı o 2 ay boyunca hiç kımıldamadı, sonra çocuk doğdu ve şu an bildiğin canavar :)

Neden progesteron hapi dayiyorlarin cevabi neden Turkiye'de sezeryan dogum orani cok yuksek ile ayni bence.

doktorum ondan vermiyor demekki bana. Çok mantıklı

Günaydın hanımlar adetin 2. günü

bearnguin gitmiş mi hanımlar baktım görünmüyor.. merak ettim.
Günaydınnn, bearnguin ile az önce görüştüm. Kontrolü vardı sabah. 20 mm yumurta var, pazartesi toplanacak. Geride gelen yumurtalar da varmış, onlarla sonra ilgilenecekmiş Aret hocaa:)) Güzel haberlerle inşallahhh

günaydınn
maşallah büyümüş.. inşallah güzel sonuçla gelsin.
banlı görünüyor da.. ?

Günaydın hanımlar adetin 2. günü

bearnguin gitmiş mi hanımlar baktım görünmüyor.. merak ettim.
Günaydın canım, ya böyle beklemekten iyi cidden en azından döngün yine başladı
Bu sabah göğüs ağrısı ve şişliği azaldı gibi, regl olurum heralde diyorum, ateş yüksek hala, durduk yere döngümü bozdum bu stresle
28. Gün mutlaka olan olan reglim yok şimdi, yolunu gözler olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…