İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Evet doktorlar bu konuda hemfikir. 40 yaşından sonra genetik olarak sağlam bir doğurganlığınız yoksa, rezerv yani menopoz yaşı açısından, şans çok çok düşük. Kiminde de yaştan dolayı aylarca sağlıklı yumurta olmaz, ya da hiç olmaz, bir ay bi tane sağlıklı yumurta gelişir onunda dölleneceği tutar, bi bakmışsın 45 yaşında hamile. :)

Merakla bekliyorum, test yapacak misin? Yaptin mi? Bugun dil sinavim var, burada cok olmayacagim o yuzden hemen soyleyin, merakta birakmayin beni.

Sen ara ara gir bak artik cnm. Sinavinda basarilar. Dilmis zaten biliyorsundur..:KK50:

Evet arada girip bakacagim :)

Arkadaslar onemli bir sorum var. Benim yumurtlama zamanim yaklasiyor, test yapacagim onumuzdeki gunlerde. Siz yumurtlama testini sabah idrari ile mi ogleden sonraki idrar ile mi yapiyorsunuz?

Ben gecen sefer ogleden sonraki idrar ile yaptim, 4 saat tutarak. Ama resmen kivraniyorum oyle olunca, ben su ve cay cok icen insanim. Tut tut nereye kadar.

Ahaha tespite gel evet orantısız. Bi de böyle büyümüş de küçülmüş gibi bi tipi var afacan gıcık çocuklar gibi ondan olabilir. :KK70:

Onun problemi ne biliyor musun? Elleri ve omuzlari cok kucuk, kafasi buyuk. Yani Beren de ne guzel kiz...iste diyorum ya bir numarasi var herhalde. Ruhu guzel, kalbi temiz, karakteri iyi, kendini yetistirmis vs.

Arkadaslar onemli bir sorum var. Benim yumurtlama zamanim yaklasiyor, test yapacagim onumuzdeki gunlerde. Siz yumurtlama testini sabah idrari ile mi ogleden sonraki idrar ile mi yapiyorsunuz?

Ben gecen sefer ogleden sonraki idrar ile yaptim, 4 saat tutarak. Ama resmen kivraniyorum oyle olunca, ben su ve cay cok icen insanim. Tut tut nereye kadar.
Ben de soyle yaptim canim. Ogleden sonra 4 gibi kestim lavaboya girdim.. eve gidince aksam 6.30 7ye dogru yaptim. Sonuc aldim.. o arada bir sey icmemek cok sarsmadi beni. Zaten ilk idrarla yapilmiyor biliyorsun.. esin nasil duzeldi mi?

Ben de soyle yaptim canim. Ogleden sonra 4 gibi kestim lavaboya girdim.. eve gidince aksam 6.30 7ye dogru yaptim. Sonuc aldim.. o arada bir sey icmemek cok sarsmadi beni. Zaten ilk idrarla yapilmiyor biliyoraun.. esin nasil duzeldi mi?

Yok hasta yatiyor iceride :KK43: Gerci dun kendisi sordu hazir misin, adetin bitti mi diye ama sinava hazirlaniyordum. Ben soyle tam emin olmak istiyorum yumurtlama zamanina yakin veya ayni gunde olsun diye. Ancak yarin ve Cumartesi Hollanda'da. O burda yokken olursa yumurtlama bu ayki sansi kacirdik demektir. Ne yapalim...

Yok hasta yatiyor iceride :KK43: Gerci dun kendisi sordu hazir misin, adetin bitti mi diye ama sinava hazirlaniyordum. Ben soyle tam emin olmak istiyorum yumurtlama zamanina yakin veya ayni gunde olsun diye. Ancak yarin ve Cumartesi Hollanda'da. O burda yokken olursa yumurtlama bu ayki sansi kacirdik demektir. Ne yapalim...
ben yapmayacağım bundan sonra zaten..
en güzel adet bitiminden sonra gün aşırı ama yapabilene tabii :))
zaten panic_attack panic_attack ın dediğine göre %10u zorluyoruz hiç umudum kalmadı artık..

ben yapmayacağım bundan sonra zaten..
en güzel adet bitiminden sonra gün aşırı ama yapabilene tabii :))
zaten panic_attack panic_attack ın dediğine göre %10u zorluyoruz hiç umudum kalmadı artık..

Oyle dusunme, sen yine elinden geleni yap. Ileride geriye donup baktiginda iyi ki de elimden geleni yapmisim, simdi bir cocugum var diyeceksin :)

Ben işten geldiğimde saat 6 gibi yapardım

Değil tabii belli olmaz nerden ne çıkacağı. :) Sen mümkün olduğunca doğal ve sağlıklı beslenmeye bak. İhtimal çok düşük ama imkansız değil yani.
Annenin ve anneannenin menopoz yaşlarını biliyo musun?
Anneannemin sanırım en son 45 yaşında ikizleri olmuş ama yaşamamışlar.
Annemi 38 yaşında doğurmuş, annemden sonra iki kız var 2 yaş arayla en son da ikizler olmuş ama yaşamamışlar.
Hiç korunmamışlar, 8'i yaşayan 3 ölü toplam 11 çocuk doğurmuş anneannem
Annem miyom sebebiyle 43 yaşında rahim ameliyatı olarak zorunlu menapoza girdi, o zamana kadar regl oluyordu.
Biz iki kardeşiz, benden 14 ay küçük bir erkek kardeşim var.
Bir de ilk reglini büyük yaşta olmaya başlayanın menapozu da geç olur derler ama ne kadar doğru bilmiyorum.
14 yaşını doldurduğumda, liseye başlayacağım yaz ilk olmuştum, baya büyüktüm yani:)

Merhaba nasılsıniz hanımlar.sohbetlerinizi takip ediyorum tebrik ediyorum sizi samimi sohbetinizden dolayı. Ben izninizle araya girip birsey soracaktım kürtaj olalı 3 ay olacak gecen ay afedersiniz adet döngüm oldugu günlerde lekelenme ler olmustu. Bu aralar yine oluyor 15 adet günüm normalde. Agrım cok pazartesi karın ultrason um çekilmişti yumurtalıkta 33 mm kist var dedi ultrason ceken Dr. Ve gecen ay yumurta catlamamış dedi. Şimdi yine sanırım aynı sey oluyor. Sorum şu adet söktürücü kullansam hormonlarda degişiklik olur da Bi sıkıntı olursa diye korkuyorum. Aranızda tarlusal kullanıp sıkıntı yasayan varmı. Normal de her ay düzenli oluyordum. Şimdi tekrar çocuk için uğrasacagız ankarada gidecegim Dr a hormonlar alt üst olur mu hiç kullanmadım daha önce. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.

Gunaydinlarr:KK200:
Iyi bir gun olsun yine de..
Kaldi 1 :deli:
Ankara kotu az bi kar yagdi gece dona cekmis:bicak:
Kaza haberleri geliyor,
Ben arabayla cikmadim.. buza lastik de fark ettirmiyor.
Ona dogru da cozulur de olan oldu artik:/
Günaydın, kış lastiği gerekli ama o da kurtarmayabilir canım hele ki Ankara'da :)
Ben sabah uyandıktan ve çocuklar okula gittikten sonra uyuyorum bugünlerde, gece çok fazla oturuyoruz çünkü
Ancak yeni kahvaltı yaptık.
Küçük oğlanda evde, hapşırma, göz kızarıklığı hafif öksürüğü var.
Bakalım bugün regl gelecek mi

Son düzenleme:
X