İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Yanii gerek yok bi tane yeter bilmem ne ama korunmuyor da korun o zmn diyorum sen istiyorsun diyor iste...
Hatırladım evet anlatmıştın, risk yokken daha bi konsant
35 yaşından sonra 6 ay boyunca olmazsa hemen doktora başvurun diyolar. 39 yaş için 2-3 ay iğneyle yumurta takibi deneyip bi de aşılama yapılır, olmazsa hemen tüp bebeğe yönlerdirirler diye düşünüyorum.

Ben 5. Aydan sonra dedim bi el atın :)
37 yaşında olduğum için tüp bebeği de bekletmeyi düşünmüyorum.
Bu ikinci iğneyle yumurta takipli ayım, 3. Takibi Ocak'ta aşılama ile yaptırıcam. Tutmazsa en fazla bir ay daha yumurta takibi yaptırırım. O da olmazsa Nisan'da tüp bebek için başvururum.
Belki korunmasak da olmayacak ama hiç korunmasız denemedik diye şimdi bişey diyemiyorum.
Eşim çok sigara içiyor mesela belki o bile etkileyebilir.
Keşke korunmasa da gerçeği öğrenebilsek, belki de korunuyor sanıyor sadece:110:

Sen yoksa bile oldurucan bence. İkinci İsa doğacak! :)) Eşofmandan bile şüphelendi hatun yav! Hadi inşallah gol olur.
Yok canım Hz.Meryem kadar el değmemiş de değilim yani:KK70:
Ya eşofmanı hamilelik için demedim, olsa da ilk günler karnım büyüyecek hali yok da gaz mı stresten mi şiştim anlamadım, çok rahat bir kıyafetim vardı, giyemedim resmen belimi sıktığı için

Dün mü ne tv'de gördüm. Kıvanç Tatlıtuğ ve eşi tüp bebekten sonuç alamamışlar. Amerika'da bi merkez varmış başarılı bi merkezmiş, oraya gideceklermiş tedavi için. Adam daha 35 yaşında yeminle üzüldüm o güzelim genlerini geleceğe aktaramayacak diye yaa, ben dertlendim burda. İnşallah üçüzleri olur :))

Yaaa.. onlar ki başaramadı bizimki gayet normal o zaman.

Evet Beren Saatçiğim de tüp bebekle uğraşıyomuş. Demet Akalın tutmayan tüp bebek denemelerinden sonra tatile çıkmış moral bozukluğundan, hergün rakı balık yaparken hamile olduğunu öğrenmiş. Doğa Rutkay'ın tüp bebişleri çok tatlı ama. Bir erkek bir kız. :) Günlük magazin dedikodumuzu da yaptık hamdolsun. :))

Demet efkari dağıtınca olmuş. Doğayı takip ediyorum. Onun doktor iyi. Bende onu istemiştim ama pahalıdır diye cesaret edemedim.

Hepsi tüp bebek ve daha çok var.
İş arkadaşım 30 yaşında tüp bebekle ikiz doğurdu. Başka bi iş arkadaşım da şu an 33 yaşında, 3 yıldır hamile kalamıyo tüp bebeğe başvurdu. Komşum da 35 yaşında 4 yıldır olmuyo, o da tüp bebek randevusu aldı geçen ay. Evrak topluyo, testler yapılıyo. Tüp bebek asıl 40lı yaşlara lazım denirdi ama artık 40 üstü almak istemiyolar başarı oranını düşürüyolar hastanenin diye. Hastaların çoğu 20li 30lu yaşlarda artık. Doğurganlık yaşı düştü ne yazık ki.

Türkleri kısırlaştırmayi başardılar ne yazıkki. Ülkeye ithal herşey soktular. Mısır şurubu glikoz şurubu ne varsa yedik. Eskiden 45 te bile doğuran anneanne babaannelerimiz vardı. Yumurta rezervleri hiç bitmemişti nasıl olduysa şimdi bizde rezerv yok.

Tup bebekle tedavi yonteminde kisirlik babadan ogula geciyor... az once burda kk'de boyle bir sey okudum.. yani o da tup bebekle yapcak boyle boyle bitecek normal yolla gebe kalma galiba :KK12:

Allah allah bu çok ilginç. Boyle boyle insanligin sonu gelecek mi dersiniz. Afrika da kısırlık vakalari var mi acaba. En ucra yerlerde.

panic_attack panic_attack sen gonalf ile mi yumurta takibi yaptırdın. Ne kadar tuttu iğne ücretleri.

Teyzemin kızı da ilk çocuğuna da zor hamile kaldı, tüp değil diyor, umutsuzken olmuş kendiliğinden ama ikinci olmuyor, oğlu 6 yaşında hiç korunmamış.
Böyle, istiyoruz ama olmadı şimdiye kadar diyenler çok hoşuma gidiyor, insanın elinde değil sonuçta
Ama bazısı yok istemiyoruz, yok bilmem ne
Keşke ben de, istiyoruz, korunmuyoruz, kısmet artık diyebilsem valla çok özeniyorum

Hatırladım evet anlatmıştın, risk yokken daha bi konsant

Belki korunmasak da olmayacak ama hiç korunmasız denemedik diye şimdi bişey diyemiyorum.
Eşim çok sigara içiyor mesela belki o bile etkileyebilir.
Keşke korunmasa da gerçeği öğrenebilsek, belki de korunuyor sanıyor sadece:110:

Arkadaş bana kalırsa sen kimyasal gebelik yaşıyorsun. Testtin pozitifti sonra negatif oldu. Değerin düştü. Gününden 2-3 gün sonra adetin gelir.

Arkadaş bana kalırsa sen kimyasal gebelik yaşıyorsun. Testtin pozitifti sonra negatif oldu. Değerin düştü. Gününden 2-3 gün sonra adetin gelir.
Belki de canım, ovulasyon sonrası 10 gün çok ciddi değişiklikler vardı, ovulasyondan 3, 4 gün sonra majezik içtim, o da etkili oldu belki
Aman neyse olacağı varsa oluyor, olmayacak olana da bir bahane çıkıyor

Yok canım Hz.Meryem kadar el değmemiş de değilim yani:KK70:
Ya eşofmanı hamilelik için demedim, olsa da ilk günler karnım büyüyecek hali yok da gaz mı stresten mi şiştim anlamadım, çok rahat bir kıyafetim vardı, giyemedim resmen belimi sıktığı için

Deli yaaa :))
Ödemdir o ödem. Regl öncesi şişmiyon mu sen? "Öff zaten canım burnumda heryerim şiş şiş!" diye terör estirmiyo musun? Kadın olmak bunu gerektirir :))

Deli yaaa :))
Ödemdir o ödem. Regl öncesi şişmiyon mu sen? "Öff zaten canım burnumda heryerim şiş şiş!" diye terör estirmiyo musun? Kadın olmak bunu gerektirir :))
Çok belirgin olmuyordu demek, sadece reglin ilk günlerinde gazımın çok olduğunu hissederim.
Pek öyle ilaç içecek kadar sancım da olmaz.
Biraz da ağrı eşiğim yüksektir, kanal tedavisi sırasında diş doktoru söylemişti.
O sinir basması ve tahammülsüzlük geçen gece oldu ama dün ve bugün yok

Senella Senella
Evet kuzum Gonal F 450 kullanıyorum. Ayda 1 kutu yetiyor bana hatta iki doz artıyor. 6 gün en düşük doz 75 iu yapıyorum. Yedinci gün çatlatılacak kadar büyümüş oluyo, çatlatma iğnesi yapıyorum. Gonal F'in kutusu 400 lira. Çatlatma iğnesi Ovitrelle 100 lira.

Doğa'nın doktoru kim? Bi ara programına konuk olan bi hekim vardı. Bülent Tıraş olabilir. Benim doktorum değil demişti.

Senella Senella
Evet kuzum Gonal F 450 kullanıyorum. Ayda 1 kutu yetiyor bana hatta iki doz artıyor. 6 gün en düşük doz 75 iu yapıyorum. Yedinci gün çatlatılacak kadar büyümüş oluyo, çatlatma iğnesi yapıyorum. Gonal F'in kutusu 400 lira. Çatlatma iğnesi Ovitrelle 100 lira.

Doğa'nın doktoru kim? Bi ara programına konuk olan bi hekim vardı. Bülent Tıraş olabilir. Benim doktorum değil demişti.

Engin Oral adı doktorunun.

6 günde çok hızlı büyümüyor mu. 3.gün başlıyorsun haliyle 9.gün çatlama mi oluyorsun.

Tüp bebekte 225 kullandım. 10 gün boyunca. Anca büyüttük. Şimdi 10.gün 16 mm 'di. 12.gün 18 olmuştur heralde. Belki de ilaç bana fayda etmedi normal büyümeydi o.

Beren de mi tupe ugrasiyormus kiyamam.. Rabbim bi yerden vuruyor iste.. olsun insallah onlarin bebesi de pek guzel.olur yahu.
Doga kac yasindaymis ki iyi oldu bebisi ne guzel bir kiz bir erkek hemi. Gece magaziniii:)

Senella Senella

Ya sen 37 yasinda niye catlatma ignesi falan oluyorsun ki? Siz ne kadar suredir deniyorsunuz da olmuyor diye dusundun?

Engin Oral adı doktorunun.

6 günde çok hızlı büyümüyor mu. 3.gün başlıyorsun haliyle 9.gün çatlama mi oluyorsun.

Tüp bebekte 225 kullandım. 10 gün boyunca. Anca büyüttük. Şimdi 10.gün 16 mm 'di. 12.gün 18 olmuştur heralde. Belki de ilaç bana fayda etmedi normal büyümeydi o.

He valla, doktor çok güzel yanıt veriyo yumurtalıkların en düşük dozda bile diyo. Adetin 3. Günü başlıyoruz 9. Gün 20-22 mm oluyo yumurta ve çatlatma iğnesi vuruyoruz. İlk ay 2 tane büyüdü, bu ay tekti. Erken büyüyüp çatladığı için adet döngüm 26dan 23e düştü iki aydır.

Ya sen 37 yasinda niye catlatma ignesi falan oluyorsun ki? Siz ne kadar suredir deniyorsunuz da olmuyor diye dusundun?

37 genç bi yaş değil. Şu an hamile kalsam 38de ilk çocuğum olacak. İkincisini düşünmüyorum da diyelim ki sevdim çocuk işini, eşim de ısrar etti falan. Onu ne ara yapacam? :)

5 ay her şey yolunda olmasına rağmen olmadı. 6.ay iğneli takip istedim. Yirmilerimde olsam 2-3 yıl beklerdim ama 35'ten sonra rezevler çok hızlı azalmaya başlıyo. Zaman kaybetmenin niye daha önce gitmedim demenin anlamı yok. 30 yaşında rezerv testi yaptırmıştım ben keyfi olarak. 3,2 idi. Şu an yarıya inmiş 1,7 ki yaşıma göre çok iyi olduğunu söylüyolar. 35 yaşından sonra yumurtalık rezervi 1'in üstünde çok az kadın var. 0,20 nin altına düştüğünde tüp bebek bile yapmayan merkezler var.

Zaten 40 yaşında doğal yolla hamile kalma ihtimali %10. Ne kaldı şurda 40'a? İki ay sonra 38 oluyorum zaten.

Bu iğneli takipler de doğal yolla gebelik olarak sayılıyor. Labaratuvar ortamında döllenme olmayan her yöntem doğal yol. Aşılama da öyle. Yani bu yöntemi şu ay hamile kalmak istiyorum diyen 20 yaşındaki kadına da uyguluyorlar. Çoğu öğretmen bu yöntemlerle yaz tatilinde doğum yapmaya göre hamilelik ayarlar mesela. Üstüne bi de doğum izni patlatırsın çocuk büyür. :))

X