37 genç bi yaş değil. Şu an hamile kalsam 38de ilk çocuğum olacak. İkincisini düşünmüyorum da diyelim ki sevdim çocuk işini, eşim de ısrar etti falan. Onu ne ara yapacam? :)
5 ay her şey yolunda olmasına rağmen olmadı. 6.ay iğneli takip istedim. Yirmilerimde olsam 2-3 yıl beklerdim ama 35'ten sonra rezevler çok hızlı azalmaya başlıyo. Zaman kaybetmenin niye daha önce gitmedim demenin anlamı yok. 30 yaşında rezerv testi yaptırmıştım ben keyfi olarak. 3,2 idi. Şu an yarıya inmiş 1,7 ki yaşıma göre çok iyi olduğunu söylüyolar. 35 yaşından sonra yumurtalık rezervi 1'in üstünde çok az kadın var. 0,20 nin altına düştüğünde
tüp bebek bile yapmayan merkezler var.
Zaten 40 yaşında doğal yolla hamile kalma ihtimali %10. Ne kaldı şurda 40'a? İki ay sonra 38 oluyorum zaten.
Bu iğneli takipler de doğal yolla gebelik olarak sayılıyor. Labaratuvar ortamında döllenme olmayan her yöntem doğal yol. Aşılama da öyle. Yani bu yöntemi şu ay hamile kalmak istiyorum diyen 20 yaşındaki kadına da uyguluyorlar. Çoğu öğretmen bu yöntemlerle yaz tatilinde doğum yapmaya göre hamilelik ayarlar mesela. Üstüne bi de doğum izni patlatırsın çocuk büyür. :))